Web Analytics Made Easy - Statcounter

  فرارو- اصرار بر یک توافق "بهتر"، دستورالعملی برای هیچگونه توافق است.

به گزارش فرارو، نشریه آتلانتیک، طی یادداشتی به انتقاد از رویکرد برجامی ترامپ پرداخت و نوشت: بیانیه اخیر "کمکم کنید قبل از اینکه یک چیز واقعا غیرمسئولانه انجام دهم" ترامپ درباره توافق هسته‌ای، می‌توانست بدتر از این هم باشد. اما می‌توانست بهتر هم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه قطعا به شکل بدی پایان خواهد یافت.

برخلاف آنچه که بسیاری از آن ترسیده بودند، ترامپ برجام را لغو نکرد. او تحریم‌های جدیدی علیه مقامات ایرانی اعمال کرد، این تحریم‌ها از آن نوع نبودند که برجام را در معرض خطر فوری قرار دهند. با این حال، او مجددا تصمیم گرفت به این توافق بین المللی حمله و آن را تضعیف کند. توافقی که به هرحال، کارآمد است و فروپاشی آن هم شدیدا اعتبار آمریکا را تضعیف می‌کند و هم به ایران اجازه می‌دهد، فعالیت‌های هسته‌ای متوقف شده را از سر بگیرد. ترامپ با تهدید به عقب‌نشینی از برجام در صورت عدم اصلاح یکجانبه مفاد آن توسط کنگره و اروپا، این توافق را بدون هیچ برنامه‌ای واقعگرایانه برای پس از فروپاشی آن، در مسیر فروپاشی قرار داده است.

تهدیدات اخیر ترامپ، بخشی از یک الگوی آشناست: رئیس‌جمهور قول می‌دهد که توافق هسته‌ای را لغو کند، تا لب مرز پیش می‌رود، سپس نوعی مهلت می‌دهد که به حامیان توافق اجازه کشیدن یک نفس راحت می‌دهد. این امر چندبار اتفاق افتاد؛ در بهار، هنگامی که او برای اولین بار تعلیق تحریم‌ها را برای اولین بار تمدید کرد. در ژوئن هنگامی که او گفت: در حال تکمیل بازبینی سیاستی است. در اکتبر هنگامی که پای‌بندی ایران را تایید نکرد و از کنگره و اروپا خواست نقص‌های ادعایی توافق را "اصلاح" کنند. در هفته گذشته هم بار دیگر اتفاق افتاد. این بار ترامپ تعلیق تحریم‌ها را تمدید کرد، اما آینده توافق را زیر سوال برد.

در هر مرحله مهم اجرای برجام؛ دولت آمریکا، پایه‌های توافق را تضعیف کرده و آن را به سمت فروپاشی هُل داده است. رئیس‌جمهور ترامپ، با تهدید به خروج از توافق، به دنبال فشار بر اروپا و کنگره برای نجات آن است. اما ممکن است به نابودی آن منتهی شود.

لیست درخواست‌های ترامپ عناصر بسیاری دارد، اما ذات‌شان این است: او می‌خواهد ایران را به پای‌بندی به تمام محدودیت‌های هسته‌ایش نه برای ۱۰ یا ۲۵ سال، بلکه برای همیشه، مجبور کند. این همان چیزی است که منتقدان توافق به آن بند غروب، "نقص مهلک" می‌گویند و خواهان حذف آن هستند.

درباره یک چیز باید واضح بود: ماهیت زمان‌مند برخی از محدودیت‌ها، نقص توافق نیستند. بلکه پیش‌نیاز آن بوده است. نقص خواندن آن، مثل این می‌ماند که بگوییم قرارداد همکاری شما "ناقص" است، زیرا از شما می‌خواهد که برای حقوق گرفتن، باید کار کنید.

رئیس‌جمهور ترامپ، مجموعه‌ای از درخواست‌های شدیدا مبهم را مطرح کرده که شامل "بازرسی سریع از همه سایت‌های درخواست شده توسط بازرسان بین‌المللی"، اطمینان از اینکه ایران "هرگز به داشتن سلاح هسته‌ای نزدیک نشود" و قرار دادن آزمایش موشک بالستیکی در معرض "تحریم‌های شدید" است. این درخواست‌ها، غیردقیق و قابل تفسیر هستند که نه تنها منتقدان بلکه حتی متحدان دولت را گیچ کرده است.

کاملا قابل فهم است که چرا ترامپ از اروپا و کنگره می‌خواهد در مانور او شریک یا همدست باشند. اما آن‌ها باید به یاد داشته باشند که آنچه او از آن‌ها می‌خواهد این است که برای نجات دادن توافق هسته‌ای آن را نابود سازند.   اعلامیه ترامپ در اصل دلیلی برای این مسئله است: یا به همراه من برجام را بکُشید یا اینکه من به تنهایی آن را خواهم کُشت.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ادعای اینکه ایران چند هفته و نه چند ماه فرصت دارد تا اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت بمب هسته‌ای را به دست آورد، اعلام کرد با این وجود این بدان معنا نیست که تهران قصد دارد به سلاح هسته‌ای دست یابد.

براساس گزارش النشره، گروسی با تاکید بر اینکه اهداف هسته‌ای کنونی ایران مشخص نیست و فقط قابل پیش بینی است، گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد