Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس،‌ علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در سخنرانی خود در همایش «آزادی مسجدالاقصی در سپهر پیروزی محور مقاومت» گفت: در سال‌های اخیر کار به سمتی رفته است که نام منطقه ما را از خاورمیانه به غرب آسیا تغییر داده‌اند و این نوعی مبارزه بافرهنگ استعماری به شمار می‌رود غرب آسیا همیشه به‌عنوان قلب جهان اسلام موردتوجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال‌های گذشته و همچنین در میانه سال‌های 488 تا 667 میلادی فشار زیادی وجود داشت تا استعمار تسلط خود را بر منطقه افزایش دهد. در زمان ما نیز غصب سرزمین فلسطین تکرار خواسته‌های استعماری گذشته است که پیش‌تر طراحی کرده بودند و در سال 1897 میلادی در کنگره سوئیس تصمیم گرفتند مقری در فلسطین برای یهودی‌ها تشکیل دهند.

وی افزود: در سال 1916 قرارداد سایکس‌پیکو برای تقسیم غنائم غرب آسیا بسته شد که در این میان انگلیسی‌ها، فلسطین و عراق را سهم خود کردند و تلاش کردند یهودی‌ها را در آنجا مستقر کنند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: در سال‌های اخیر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها گفتند بنای ما برساخت خاورمیانه جدید و خاورمیانه بزرگ است جدید ازاین‌رو که می‌خواستند مرزها را تغییر دهد و بزرگ زیرا خواستند به قفقاز و آسیای مرکزی برسند. آن‌ها در عمل خاورمیانه‌ای تعریف کردند که به مرزهای روسیه و چین مسلط باشند و برای هرکدام نقشه‌ای داشتند. در مصر نیل را به چنگ آوردند سومالی سال‌هاست که بدون حاکمیت مستقل اداره می‌شود در لیبی سه حکومت در طرابلس، بنغازی و سرت وجود دارد در صحرای لیبی هم هر غریبه‌ای قلمرو خاص خود را دارد. آن‌ها همین بلا را در سوریه دنبال می‌کردند که ایران کمک کرد و به ضرس قاطع می‌گویم اگر کمک ایران نبود سوریه در مدت کوتاهی ساقط می‌شد.

ولایتی افزود: قرار بر این بود که کشور سوریه را تجزیه کنند و در ادامه همین نقشه را برای ایران داشتند و نسخه‌ای از آن را در عراق دنبال کردند و می‌خواستند کردستان را از دولت مرکزی عراق جدا کنند که تبعا اگر کمک ایران نبود عراق نیز تجزیه می‌شد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در پاسخ به این سؤال که در فضای عمومی جامعه مطرح می‌شود که چرا ایران کمک‌های خود را به عراق، سوریه و لبنان انجام می‌دهد، گفت: سیاست ایران این است که پیشگیری را قبل از درمان انجام دهد و در عراق و سوریه می‌جنگد تا تئوری تجزیه از این کشورها به ایران منتقل نشود. ما اگر دفاع خود را به خارج از مرزها نبریم و اگر اقلیم کردستان مستقل می‌شد باید حضور نیروهای اسرائیلی را در مرزهای خود شاهد بودیم.

دکتر ولایتی درباره حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه گفت:‌ آمریکایی‌ها در خلیج‌فارس چه می‌خواهند آن‌ها در بحرین هستند و می‌گویند از منافع خود دفاع می‌کنیم علاوه بر این از بریتانیای استعمارگر سال‌های قدیم تنها یک پوسته باقی‌مانده است و دیگر از آن استعمارگر قدیم خبری نیست.

وی در ادامه گفت:‌ به‌تازگی هیئتی از سازمان ملل متحد به ایران آمد که این موضوع را بررسی کند که آیا ایران خلاف قطعنامه سازمان ملل متحد درباره یمن اقدام کرده و کمک تسلیحاتی به یمن ارسال می‌کند یا نه پشت سر این قضیه بریتانیایی‌ها بودند. انگلیس دیگر قدرت سابق را ندارد ولی همچنان دست‌وپا می‌زند.

ولایتی گفت: آمریکا دنبال تجزیه عراق و سوریه است اگر توانستند این کار را انجام دهند که عامل خود را در منطقه می‌گمارند و اگر نتوانستند تجزیه‌طلبی خود را دنبال می‌کنند.

وی درباره انتخابات عراق گفت: انتخابات پارلمانی عراق 22 اردیبهشت طبق قانون و در موعد مقرر خود برگزار می‌شود.

وی درباره اوضاع سوریه هم افزود: استعمارگران در سوریه شکست خوردند ولی ما نباید غفلت کنیم و اگر ساکت بنشینیم همان وضعیت را در کشور خود شاهد خواهیم بود. اوضاع در منطقه غرب آسیا در سوریه، لبنان و فلسطین حساس است و اگر یک روز غفلت کنیم یک سال عقب می‌افتیم، نیروهای ما باید در عراق و سوریه باشند تا از یکپارچگی و وحدت اسلام دفاع کنند اگر ایران نباشد هیچ کشوری نمی‌تواند پرچم‌دار حفظ ثبات در منطقه باشد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در ادامه گفت: در سوریه خوشبختانه ارتش این کشور و نیروهای مردمی توانستند به ادله برسند و فرودگاه الظهور را باز پس بگیرند.
وی درباره حضور آمریکایی‌ها در رقه گفت:‌ کاری که ایران انجام می‌دهد این است که از پشت جبهه سوریه مطمئن شود و در ادامه نیروهای سوری بتوانند به مبارزه با نیروهای آمریکایی بپردازند.

ولایتی درباره تجاوز نظامی ارتش ترکیه به خاک سوریه گفت: حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) می‌گوید آنچه در شرق فرات و عفرین انجام می‌شود با هماهنگی روسیه و آمریکا است جبهه دموکراتیک کرد نیز می‌گوید آن‌ها با هماهنگی ایران و ترکیه این عملیات را انجام می‌دهند در کل باید گفت ایران تنها خط مقاومت را دنبال می‌کند و اگر ایران نباشد نه روس‌ها در منطقه می‌توانند کاری انجام دهند و نه دیگر طرف‌ها.

وی درباره اوضاع فلسطین گفت: فلسطین تا آخر خط سازش رفته است تا جایی که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفته به آمریکا نمی‌شود اعتماد کرد و باید گفت خط مصالحه در فلسطین غروب کرده است و امروز حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین قوت گرفته‌اند.

ولایتی در پایان درباره دیداری که چندین پیش هیئت حماس از ایران داشت، گفت: نماینده هیئت حماس به من گفت که امیدشان به ایران و خط مقاومت است آن‌ها از ایران تشکر کردند که در درگیری میان قطر و عربستان جانب قطر را گرفته‌اند و مانع از سقوط قطر شدند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۷۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از دبیرخانه جشنواره شعر عربی طوفان القوافی، بیش از ۱۵۰ شاعر از ۱۷ کشور عربی و اسلامی در این جشنواره شرکت کردند که بیش از ۲۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر طوفان القوافی ارسال شد و اغلب این آثار در موضوعات تعیین شده و در قالب های شعری عمودی، تفعیله و هایکو بود. 

در میان این شاعران اسامی نام آشنایی همچون بدریه البدري از عمان، مرتضی التمیمی از عراق، اشرف شبانه از مصر، هیلانه عطاالله از سوریه و مطران العیاشی از عربستان سعودی و مرتضی آل کثیر از ایران به چشم می خورد. 

بیشترین شرکت کنندگان به ترتیب از سوریه با 37، ایران و عراق با 25، لبنان با 17 شرکت کننده هستند، کشورهای یمن، مصر و تونس دیگر کشورهایی هستند که مشارکت خوبی در این جشنواره داشته اند. 

هیئت داوران شامل اساتید ثامر الوندي از عراق، عمار جماعی از تونس، راتب سکر از سوریه، حسن حمید از فلسطین، عباس حزباوی از ایران، عباس فتونی از لبنان و عقیل اللواتی از عمان به دبیری استاد ثلمر الوندی به صحت سنجی و داوری خواهند پرداخت. 

قرار است از ۶ برگزیده جشنواره در دو بخش شعر فصیح و شعبی در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت(8 و 9 می) در شهر بصره عراق تقدیر به عمل آید. 

شایان ذکر است نخستین جشنواره بین المللی شعر عربی با عنوان طوفان القوافی با همکاری مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری و مرکز فرهنگی اسلامی جنوب عراق برگزار می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • بیانیه مقامت عراق درباره حمله به هدفی «حیاتی» در حیفا
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • بیانیه ۱۷ کشور به سرکردگی آمریکا علیه ملت فلسطین در غزه
  • خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد