Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@19:03:13 GMT

دلایل گرایش نوجوانان به مصرف «ترامادول» و مواد مخدر

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۴۷۹۶۵

به گزارش مهر، منصور کیایی با اشاره به کاهش سن سوء مصرف مواد در کشور گفت: عوامل مخاطره آمیز روانی و بهداشت روان کودکان و نوجوانان از دلایل گرایش سنین پایین به مصرف مواد است. متاسفانه در گزارش‌هایی که منتشر شده است، «اضطراب» یکی از عمده‌ترین دلایل مخاطره آمیز گزارش شده است. شاید دلیل اینکه در بین نوجوانان مصرف داروهایی مانند ترامادول افزایش پیدا کرده است، مربوط به متغیرهای بهداشت روان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دومین دلیل کاهش سن مصرف مواد، متغیرهای اجتماعی هستند که بعضی از آنها مانند فقر، طلاق والدین، اعتیاد والدین و بدسرپرستی بیشترین تاثیر را دارند و اساسا این موارد جزو مخاطرات زمینه‌ای برای گرایش دانش آموز و نوجوان به مصرف مواد گزارش شده است. واضح است وقتی عوامل مخاطره آمیز اجتماعی در خانواده گزارش می شود و تشدید می شود، گرایش به مواد نیز بیشتر می شود.

مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش از خرده فرهنگ ها به عنوان دلیل دیگری برای گرایش نوجوانان به سمت مصرف مواد و اعتیاد یاد و اظهارکرد: گرایش به مصرف ماده مخدر "گل" می تواند به جز دلایل اجتماعی و خانوادگی، دلایل خرده فرهنگی نیز داشته باشد. از گذشته مصرف حشیش یک رفتار خرده فرهنگی بود و رواج گل بخصوص در کلانشهرها نیز نشان می دهد باید به دلایل خرده فرهنگی به ویژه در میان جوانان و تاثیرش به گرایش به مصرف توجه کنیم.

وی درباره دیگر دلایل کاهش سن سوء مصرف مواد در کشور بیان کرد: گسترش شبکه های اجتماعی از دلایل رشد مصرف مواد هستند این شبکه ها سواد خطر پذیری کودکان و نوجوانان را افزایش داده‌اند زیرا با کودکان و نوجوانانی روبرو هستیم که از آگاهی و سواد بیشتری درباره انواع مواد و رفتارهای مخاطره آمیز آن در مقایسه با نسل گذشته شان برخوردار هستند یعنی نوجوانان امروز از چگونه مصرف کردن مواد آگاهی بیشتری دارند. شبکه های اجتماعی اگر با نظارت والدین نباشند، زمینه ساز این هستند که کودکان و نوجوانان، بدون طرح پرسش بتوانند اطلاعات مربوط به مصرف مواد را به دست بیاورند.

کیایی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، به اقدامات آموزش و پرورش برای مقابله با مصرف مواد در مدارس و دانش آموزان اشاره کرد و گفت: در مدارس در هر سه دوره تحصیلی آموزش پیشگیری ارائه می شود. از سال تحصیلی جاری کتاب های مربوط به راهنمای پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر در اختیار همه مدارس کشور قرار گرفته است و به سمتی داریم می رویم تا همه معلمان کشور از کتاب ها استفاده کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۷۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پنلی از کارشناسان که به دستور امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه تعیین شده اند، معتقدند این کشور باید استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان محدود کند. این در حالی است که نگرانی ها درباره تاثیر منفی آنها بر جوانان درسراسر جهان بیشتر شده است.

این کارشناسان در گزارشی اعلام کردند کودکان زیر ۱۱ سال باید از در اختیار داشتن موبایل منع شوند و از سوی دیگر استفاده از موبایل با دسترسی به اینترنت باید برای افراد زیر ۱۳ سال نیز ممنوع شود. شبکه های اجتماعی باید برای افراد زیر ۱۵ سال ممنوع باشد و افراد زیر این سن فقط باید به پلتفرم هایی که اخلاقی قلمداد می شوند، دسترسی داشته باشند. قانونگذاران نیز وظیفه دارند درباره اخلاقی بودن پلتفرم ها تصمیم گیری کنند.

مکرون که مشتاق افزایش محبوبیت خود در نظرسنجی ها است، در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی متعهد شد که پیش نویس قوانین سختگیرانه تری برای محدود کردن استفاده از صفحه نمایش کودکان و استفاده از رسانه های اجتماعی ارائه کند. تلاش های او بازتاب نگرانی های والدین، روانشناسان و سیاستگذاران در سطح بین المللی در این باره است که فناوری های جدید احتمالا بیش از آنکه تاثیرات مثبت داشته باشند، اثر منفی بر ذهن نسل جوان می گذارند.

پنل کارشناسان توسط سروان موتون عصب شناس و امینه بنیامنیا پروفسور روانشناسی رهبری می شود و متشکل از کارشناسان آموزشی، حقوقی و فناوری است. آنها روز گذشته یافته های خود را به مکرون ارائه کردند.

در حال حاضر هیچ زمانبندی برای قانون جدید اعلام نشده و مشخص نیست تا چه اندازه مبتنی بر توصیه های کارشناسان خواهد بود. کارشناسان اعلام کردند هرگونه اقدامی باید با تمرکز روی سخت تر کردن قوانین بر شرکت های فناوری انجام شد. موتون در این باره گفت: شرکت های فناوری باید مسئولان اصلی این امر باشند.

همچنین گزارش نشان داد گذران وقت بیش از اندازه در شبکه های اجتماعی روی خواب کودکان تاثیر می گذارد و یکی از انگیزش های اصلی چاقی کودکان است. از سوی دیگر ممکن است شبکه های اجتماعی ریسک اضطراب و افسردگی را بیشتر کنند.

کد خبر 6093895

دیگر خبرها

  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم