Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-08@20:24:02 GMT

چرا نوزادان نارس دیرتر سخن می‌گویند؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۵۳۰۸۲

صراط: نوزادانی که در سه ماه آخر بارداری و زودتر از زمان مقرر به دنیا می‌آیند دچار مشکل در توسعه قشر شنوایی مغز هستند.


به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند به دلیل شکل نیافتن کامل بخش‌هایی ظریفی از مغز و تکمیل دیرتر این بخش‌ها به نسبت نوزادانی که در ماه 9 بارداری به دنیا می‌آیند بیشتر دچار اختلال گفتاری و زبان آموزی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این یافته‌ها نتیجه تحقیق دانشمندان دانشگاه ایلینوی بر روی نوزادان و بررسی مهارت کلامی آن‌ها است.

امکان دارد در نوزادان نارس، بخشی از مغز که باید پروتئین پیچیده‌ای برای آمادگی نوزاد برای صحبت را تولید و سلول‌های مغزی کلمه‌ها را پردازش کنند به دلیل زود به دنیا آمدن نوزاد دچار آسیب شده باشند.

نوزادانی که در سه ماه آخر بارداری مادر زودتر از زمان مقرر به دنیا می‌آیند دچار مشکل در توسعه قشر شنوایی مغز هستند که ناحیه‌ای ضروری برای شنیدن و درک صدای محیط اطراف است.

آگاهی از این موضوع به والدین و پزشکان کمک می‌کند تا نوزادنی که احتمال دارد دچار مشکل شنیداری و تکلم و تشخیص آوا هستند را زودتر شناسایی و اقدام‌های درمانی موردنیاز را برای آن‌ها انجام دهند.

تولد نوزادان نارس به تازگی در جهان افزایش یافته است که دلایل مختلفی دارد و کارشناسان به بانوان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از تولد نوزاد نارس توجه کافی به رژیم غذایی خود، پرهیز از استرس و انجام کار‌های فیزیکی سنگین داشته باشند، همچنین مشاوره با پزشک متخصص به ویژه اگر سابقه سقط جنین یا تولد نوزاد نارس در بارداری‌های قبلی وجود دارد می‌تواند به میزان بالایی مانع از بروز زایمان زودرس شود.

نوزادانی که قبل از هفته ۳۷ بارداری مادر به دنیا می‌آیند نوزاد نارس هستند و این نوزادان وزن کمی دارند و در مواردی تا زمان تکامل کلیه بخش‌های بدن و طبیعی شدن ضربان قلب و تنفس نیاز به نگهداری دربخش ان آی سیو (NICU) دارند.

سیستم عصبی بدن نوزاد که وظیفه پشتیبانی ازقدرت شنوایی را بر عهده دارد معمولاً تا ۱۵ هفته قبل از تولد نوزاد تشکیل می‌شود و این سبب می‌شود که جنین در رحم مادر به صدا‌ها حساس باشد و حتی پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند، جنین زبان مادری خود را با گوش دادن به صدا‌های اطراف می‌آموزد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند تاخیر در صحبت کردن و یادگیری در نوزادانی که قبل از هفته ۳۹ بارداری به دنیا آمده اند بیشتر از سایر نوزادان است.

پژوهشگران این یافته‌ها را با اسکن مغز ۹۰ نوزاد نارس که دربخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان سنت لوئیس درسال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ بستری بوده به دست آورده اند.

افزون بر مشکل یادگیری، تکلم و قدرت تشخیص آوا، نوزادان نارس بیشتر دچار بیش فعالی، اضطراب، مشکل روده و اختلال در دستگاه گوارش، ضعف قدرت بینایی، عفونت‌های مکرر، اختلال‌های عصبی و اوتیسم می‌شوند.

یافته‌ها در زمینه ارتباط تولد نوزاد نارس با مشکل در تکلم و شنیداری درمجله‌ای نِرو (eNeuro) به چاپ رسیده است.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • پانزدهمین جشنواره گلغلتان نوزادان در امیریه دامغان انجام شد
  • این مراسم به لطافت برگ گل برای نوزادان برگزار می‌شود| از آیین گل غلتان چه می‌دانید؟
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند