Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@11:49:23 GMT

آدم باید دلش پاک باشه! /کفر عملی چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۵۴۲۳۴

آدم باید دلش پاک باشه! /کفر عملی چیست؟

این روزها زیاد می شنویم عباراتی مانند اینکه «دل باید پاک باشه به نماز و روزه نیست» یا اینکه »خدا خودش میدونه چقدر دوستش دارم اما خب نمی تونم حجابمو رعایت کنم» و ... این شیوه برداشت شخصی از دین و احکام دین را به قواره نگاه مان درآوردن مذموم و مطرود آموزه های دین است و عواقب سوئی دارد که قلب و روح آدمی را نیز مبتلا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا به منظور بررسی این عواقب سوء و راه های پیشگیری از آن با حجت الاسلام والمسلمین احمد زادهوش، معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت و مدیر جامعه المرتضی(ع) گفت وگویی ترتیب داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

حجت الاسلام والمسلمین احمد زادهوش، معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت اظهار کرد: ایمان در دل پاک، همچون بذری در سرزمین حاصلخیز است، اگر بذر در دل زمینی حاصلخیز باشد، شکوفا و بارور می شود و حاصل می دهد.

شناخت خداوند کافی نیست!

وی با بیان اینکه چگونه ممکن است، انسانی خدای بزرگ و مهربان را باور داشته باشد ولی به خواسته ها، فرامین و سخنان او بی اعتنا باشد، تصریح کرد: ممکن است بگوییم اقرار و اعتراف زبانی به وجود خدای یکتا، انسان را از جرگه کفر خارج و به سرزمین ایمان وارد می سازد اما این اتفاق نتیجه اش فقط مباح شدن نکاح و اینگونه امور است و حقیقتا چه کسی است که مدعی باشد، خدای واحد را می شناسد ولی به همین مقدار اکتفا کند؟!

زادهوش با بیان اینکه اصطلاح کفر و ایمان از کلیدی ترین و پربسامدترین واژه های قرآنی است، ابراز فزود: دو نوع کفر داریم: یکی کفر اعتقادی و دیگری کفر عملی؛ کفر اعتقادی این است که شخصی با وجود آنکه در درونش خدای مهربان را حس و عقل و فطرتش این حقیقت انکارناپذیر را تایید می کند، وجود خدای مهربان را انکار کند که چنین شخصی کافر و نجس است.

دلیل انکار خداوند از سوی برخی جاهلان

رئیس مرکز جامعه المرتضی(ع) اضافه کرد: این فرد، استدلال و منطقی برای این کار خود ندارد بلکه مثال بچه ای است که او را به مکتبخانه بردند و معلم گفت بگو «الف» ، گفت نمی گویم، گفت بچه جان ساده است، بگو «الف» گفت نمی گویم، گفت چرا حرف به این راحتی را نمی گویی؟ گفت اگر «الف» را گفتم تا «ی» را هم باید بگویم.

کفر عملی چیست؟

وی با بیان اینکه دومین نوع کفر، عملی است، ابراز کرد: این نوع دوم کفر، شدت و آثارش مثل کفر اعتقادی نیست اما کفر است، به این معنا که شخص به وجود خدای بزرگ، آثارش و روز واپسین ایمان دارد اما به وحی، شریعت، عبادت، فرامین و خواسته های خدای متعال بی اعتنایی می کند که این کفر عملی است.

زادهوش در ادامه گفت: کفر به معنای پوشاندن و نادیده گرفتن چیزی است که در نوع اول آن فرد خدا را می بیند اما نادیده می انگارد و در نوع دوم، فرد خدا را نادیده نمی انگارد اما فرامین و خواسته های او را نادیده می گیرد.

عاقبت کفر عملی چیست؟

معاون پژوهش پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به عواقب کفر عملی، تصریح کرد: نکته بسیار خطیر و هشدار فوق العاده مهمی که در اینجا مورد غفلت ماست و بزرگانی چون علامه جوادی آملی آن را گوشزد می کنند، این است که کفر عملی اگر ادامه پیدا کند به کفر اعتقادی می انجامد!

وی با بیان اینکه چگونه می شود، فردی بگوید خدا نزد من عزیز، بزرگ و مهم است اما بر خلاف رضای او و خواسته هایش عمل می کنم، تاکید کرد: ممکن است یک مرتبه، دو مرتبه و یا حتی سه مرتبه، فردی بلغزد و غفلت کند و امر غلطی را مرتکب شود اما نهایتا می گوید غلط کردم، ببخشید، نفهمیدم و فریب خوردم اما فردی که دانسته، از روی عمد و اختیار و از سر لجبازی و اصرار، ترک نماز می کند، قمار می کند، شرب خمر می کند، ربا می خورد، بی حیایی می کند و ... چه دارد که بگوید؟!

زادهوش در پایان تاکید کرد: این فرد در نهایت، کارش به اینجا می رسد که شیطان او را مجبور می کند، برای رهایی از قید بندگی و  خلاصی از دلهره ها و احساس گناه، همان حرفی را بزند که یزید گفت: لَعِبَتْ هاشِمُ بِالْمُلْکِ فَلاَ / خَبَرٌ جاءَ وَ لاَ وَحْىٌ نَزَلْ یعنی بنی هاشم چند روزی با حکومت بازی کردند وگرنه خبری از جانب حق نبود و وحی نازل نشد!!!

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۴۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معطوف به خبر منتشره به نقل از معاون صنایع عمومی وزارت صمت مبنی بر مهندسی سود تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به رغم کاهش عرضه، توضیحات ذیل در راستای شفاف سازی اذهان عمومی در خصوص مشکلات کنونی صنایع پایین دستی، قابل ذکر است؛

در حال حاضر عمده مواد اولیه برخی از صنایع پایین دستی از بورس کالا و از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی تامین می گردد و مطابق دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مصوب ستاد تنظیم بازار، نحوه تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا که بصورت هفتگی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی محاسبه و اعلام می گردد، می بایست مبتنی بر ۹۵ درصد قیمت فوب با تسعیر نرخ ارز تالار دوم یا نیمایی انجام پذیرد و حتی در مواردی نیز قیمت پایه محاسبه شده بر اساس قیمت محصولات صادراتی شرکت های پتروشیمی قابل اصلاح و بازنگری خواهد بود، به عبارتی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید کالای نهایی، جهت عرضه در بازار داخل، به قیمت جهانی و یا صادراتی تهیه می نمایند و به تبع آن تغییرات قیمت های جهانی و یا حتی ارز نیمایی نیز بصورت مستقیم بر قیمت محصولات پتروشیمی محور که همگی تولید داخل هستند، تاثیر گذار بوده و نهایتاً اثرات این سیاست صرفاً متوجه مردم است.

مضافاً اینکه به دلیل عدم تناسب میزان عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا، بعضاً با ایجاد رقابت، قیمت ها در بورس حتی بالاتر از قیمت های جهانی در برخی محصولات عرضه می گردد که نتیجه ان، افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی صنایع پایین دستی، رشد قیمت ها در بازار و زیان مصرف کنندگان داخلی می باشد. علت عدم تناسب میزان عرضه و تقاضا در بورس، صرفاً، عملکرد وزارت صمت و بویژه معاونت صنایع عمومی است.

صدور پروانه های بهره برداری جدید بدون انجام بررسی های کارشناسی شاخص هایی از جمله نیاز کشور، وضعیت انحصار یا رقابت در بازار هر کالا و عدم توجه به پتانسیل های تولید مواد اولیه مورد نیاز آنها از سوی واحدهای پتروشیمی در بورس کالا به موازات وجود سهمیه مواد غیر واقعی برخی صنایع پایین دستی و عدم تناسب آن با میزان تولید واقعی انها به دلیل عدم انجام ظرفیت سنجی میزان تولیداظهاری از سوی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، از جمله دلایل افزایش تقاضا در بورس کالا محسوب می شوند. ضمن آنکه به دلیل تعیین نرخ ارز نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه آن با ارز بازار ازاد، صرفه اقتصادی صادرات برخی محصولات بویژه محصولات نیمه خام افزایش یافته که این تقاضای صادراتی نیز موجب افزایش میزان تقاضا در بورس کالا شده که با وجود تذکر کارشناسان به ضرورت تفکیک تقاضای صادراتی و نیاز داخلی به محصولات پتروشیمی در بورس، به دلایل نامعلومی این امر تاکنون محقق نگردیده است.

پر واضح است نتیجه این موارد، صرفنظر از افزایش قیمت کالاهای نهایی در بازار داخل و تورم، منتج به سود قابل توجه برخی واحدهای پتروشیمی حتی پس از کسر درآمدهای صادراتی آنها، در قیاس با سود صنایع پایین دستی که بعضاً مشمول سیاست های تثبیتی قیمت و یا قیمت گذاری دستوری هستند، شده که بررسی اطلاعات سامانه کودال نیز گواه این ادعا است.

حال سوال اساسی و قابل تامل این است که هدف معاون صنایع عمومی از بیان اینگونه موضوعات بدیهی که سال هاست، صنایع پایین دستی با ان مواجه هستند چیست و چرا در شرایطی که انجمن ها و تشکل های متعددی نسبت به بیان مشکل و راهکارهای پیشنهادی اصلاحی اقدام نمودند و به راحتی امکان پیگیری و حل مشکل با اتخاذ سیاست های مدبرانه و با اخذ نظرات کارشناسان با تجربه جهت تغییر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و همچنین شیوه نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها و بورس کالا و مدیریت عرضه و تقاضا به نفع ثبات قیمت ها در بازار داخل وجود دارد، هیچگونه پیگیری از سوی معاونت صنایع عمومی صورت نپذیرفته است! قطعاً این قبیل مصاحبه ها و صرفاً بیان مشکلات بدیهی از سوی یک مسئول و متولی صنایع پایین دستی که وظیفه سیاست گذاری و پیگیری حل مشکلات را دارد، نشان از آن دارد که هدف صرفاً سیاست های نمایشی و شعار گونه و بدون ارائه هیچگونه راهکاری است و انتظار می رفت معاون صنایع عمومی به موازات بیان مشکل، طرح خود را نیز برای حل معضلات فوق الاشاره با هدف کمک به صنایع پایین دستی و مدیریت قیمت ها در بازار ارائه می نمود.

نمونه دیگری از مصاحبه های صورت گرفته از سوی برادران، می توان به اعلام خودکفایی در صنعت شوینده در زمان مسئولیت ایشان اشاره نمود و این در حالیست که بررسی آمار واردات محصولات شوینده در سال های گذشته نشان می دهد که بیش از ۱۰ سال است که صنعت شوینده خودکفا و واردات محصولات شوینده به صفر رسیده است. این موارد همگی نشان از نااگاهی ایشان از وضعیت حاکم بر صنایع مختلف دارد و ارائه اطلاعات غیر واقعی و صرفاً پوپولیستی، بدون انجام اقدامات اثر بخش و واقعی جهت حل مشکلات تولیدکنندگان، صرفاً دلسردی تولیدکنندگان بویژه صنایع پایین دستی را به دنبال داشته و نهایتاً اثرات مخرب آن متوجه مردم، دولت محترم و کشور خواهد بود و لذا بکارگیری مدیران با تجربه، صاحب فکر و اندیشه و عمل گرا در وزارت صمت برای کمک به وزیر صمت و دولت محترم در شرایط کنونی با پرهیز از رویکردهای سیاسی و سفارشی بیش از بیش ضروری است.

کد خبر 6093186

دیگر خبرها

  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده
  • آمریکا: برنامه‌ای عملی برای حفاظت از جان غیرنظامیان در رفح دیده نمی‌شود
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • از کجا میشه لوازم یدکی چانگان خرید و ارسال داشته باشه؟
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • گام عملی برای جهش تولید
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند