Web Analytics Made Easy - Statcounter

"نِی‌یوئیه" یا "نیو" یکی از روستاهای بسیار خوش آب و هوای شهرستان بافق است که تنها یک نفر در این روستا زندگی می‌کند. ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۱ استانها یزد نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، اگر از مسیر بافق به استان کرمان در جاده سیریز و رزند سفر کنید با پیمودن 35 کیلومتر یک آبادی زیبا در دامنه کوهی بلند توجه شما را به خود جلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روستایی که به خاطر داشتن آب فراوان در گذشته و روئیدن نی فراوان به "نِی‌یوئیه" یا "نیو" معروف است و همچنان مردم این روستای بسیار خوش آب و هوا را به این نام می‌شناسند. 

نکته جالب در ارتباط با این روستا این است که بر اساس گفته تنها ساکن روستا، از گذشته تا به الان در این روستا زندگی جریان داشته و الان هم آقای حسین حاجی پور پیرمرد 95 ساله بافقی که تنها ساکن این روستا است، از نسل همان خانواده‌های قدیمی روستا است.

این روستا که آخرین روستای بافق به سمت کرمان است، دارای آبی شیرین و درختانی از قبیل، خرما، انار، پسته، انگور و زردآلو است و به نوعی در زمینه میوه‌ها از تنوع بسیار خوبی برخوردار است. 

علاوه بر محیط آرام و بکر این آبادی، آثار باقی مانده از یک برج دیده‌بانی که با کمی ترمیم و ثبت شدن می‌تواند به عنوان یک جاذبه میراث فرهنگی مورد توجه گردشگران قرار گیرد هم در این روستا وجود دارد. 

این جاذبه تاریخی که زیبایی خاصی هم دارد، الان می‌تواند به عنوان یک عامل برای درآمدزایی هرچه بیشتر تنها عضو این روستا و همچنین تقویت گردشگری شهرستان بافق مطرح شود. 

از ویژگی‌های بسیار بارز این روستا بکر بودن آن است به گونه‌ای که هنوز بسیاری از حالت‌های قدیمی روستا در آن حفظ شده و تغییرات انسانی در حداقل‌ترین حالت خود وجود دارد.

به نظر می رسد دلیل بکر بودن این روستا تا به این حد، عدم شناخت مردم نسبت به ان است و اینکه حتی مردم شهرستان بافق هم عمدتا از وجود چنین محلی در شهرستان خود اطلاعی ندارند.

در بازدیدی که در اولین روز بهمن از این روستا داشتیم تنها پیرمرد ساکن این روستا با رویی باز از ما پذیرایی کرد و از مشکلاتش گفت و در خانه کوچک خود از ما پذیرایی کرد. 

حسین حاجی‌پور تنها ساکن روستا مشکل اصلی این روستا را نداشتن برق دانست و گفت: الان به دلیل عدم وجود برق در این روستا، نمی‌توانم لامپی روشن کنم و یخچال ندارم. 

وی با اشاره به اینکه در گذشته وی یک یخچال نفتی داشته، گفت: چند سال قبل و از فوت همسرم این یخچال آتش گرفت و الان در خانه من یخچال نیست. 

ساکن کوچک‌ترین روستای دنیا دیگر مشکلش را نداشتن راه مناسب دانست و خاطرنشان کرد: به دلیلی نبودن راه مناسب هم افراد نمی‌توانند به راحتی به این روستا بیایند. 

تنها ساکن این آبادی از سرقت‌های اخیر توسط برخی معتادان از منزلش نیز گلایه داشت و گفت که چندی پیش گوسفندان و مقداری وجه نقد که از فروش گوسفندان به دست آورده بود توسط سارقان به سرقت رفته که نتوانسته جلوی آن را بگیرد. 

با توجه به مشکلاتی که این روستا با آن روبرو بوده‌ و نبود امکانات حداقلی زندگی در عصر حاضر، به نظر می‌رسد تهدید خالی از سکنه شدن کوچکترین روستای دنیا بر سر "نِی‌یوئیه" سایه انداخته است. 

این تهدید زمانی بسیار جدی به نظر می‌رسد که بدانیم دقیقا در سه کیلومتری این روستا، روستای دیگری وجود داشته که اهالی آن به دلیل خشکسالی و مشکلات و نبود امکانات، آن را تخلیه کرده‌اند و الان روستا خالی از سکنه است.

بی‌شک حمایت دولتمردان از تولید کنندگان محصولات دامی و کشاورزی با در نظرگرفتن تسهیلات و مشوقهای مورد نیاز نه تنها در ماندگاری روستا موثر است بلکه می‌تواند جبران کمی از زحمات افرادی که رنج تنها زندگی کردن را به خاطر عشقی که به روستا و طبیعت دارند را جبران نماید.

انتهای پیام/ش

"نِی‌یوئیه" یا "نیو" کوچک‌ترین روستای جهان در بافق"نِی‌یوئیه" یا "نیو" کوچک‌ترین روستای جهان در بافق"نِی‌یوئیه" یا "نیو" کوچک‌ترین روستای جهان در بافقکوچک‌ترین روستای جهان با یک نفر ساکن در بافق + تصاویر"نِی‌یوئیه" یا "نیو" کوچک‌ترین روستای جهان در بافق"نِی‌یوئیه" یا "نیو" کوچک‌ترین روستای جهان در بافق"نِی‌یوئیه" یا "نیو" کوچک‌ترین روستای جهان در بافق R41376/P1361/S6,76/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۴۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد