Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@23:33:50 GMT

مرکل صدراعظم می‌ماند؟

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۵۴۵۴۸

مرکل صدراعظم می‌ماند؟

نمایندگان حزب سوسیال دموکرات روز گذشته با اکثریتی البته ضعیف به شروع مذاکرات رسمی جهت تشکیل ائتلافی بزرگ در آلمان رای مثبت دادند تا مسیر تشکیل دولتی پایدار را اندکی برای مرکل هموارتر کنند.

خبرگزاری تسنیم: حزب سوسیال دموکرات روز گذشته در کنگره ویژه حزب خود درباره پذیرش مذاکرات رسمی جهت تشکیل ائتلاف بزرگ در آلمان تصمیم گیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این کنگره ۳۶۲ نماینده حزب سوسیال دموکرات به پذیرش مذاکرات رسمی با اتحادیه احزاب متحد مسیحی جهت تشکیل ائتلاف بزرگ رای مثبت داده و ۲۷۹ نفر هم با آن مخالفت کردند. یک نفر هم به این مسئله رای ممتنع داد.

نمایندگان حزب سوسیال دموکرات دیروز بیش از ۴ ساعت بحث‌های جدی را درباره گفتن بله یا نه به تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ انجام دادند.

هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی درباره وضعیت مرکل بعد از تصمیم کنگره حزب سوسیال دموکرات نوشت: کنگره حزب سوسیال دموکرت با رای اکثریت ضعیف خود راه برای مذاکرات جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ را هموار کرد. اما راه برای صدر اعظمی مجدد مرکل ساده نیست و در عین حال مسائل پیش رو هم غیر قابل حل نیست.

بعد از رای کنگره حزب سوسیال دموکرات به تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در درجه اول برخی سران این حزب نفس راحتی کشیدند. حدود ۵۶ درصد نمایندگان این حزب به تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ با احزاب متحد مسیحی رای مثبت دادند.

آنچه که روز گذشته در کنگره حزب سوسیال دموکرات در شهر بن اتفاق افتاد همچنین در برخی چهره‌ها در پایتخت آلمان و در ۶۰۰ کبلومتری این منطقه نیز منعکس شد.

آنگلا مرکل بعد از اعلام نتیجه کنگره حزب دموکرات مسیحی شب گذشته در نشست سران حزبش در برلین اعلام کرد که به این ترتیب راه برای مذاکرات رسمی جهت تشکیل ائتلاف بزرگ باز شد. وی تاکید کرد که برای ساختن دولتی پایدار در آلمان تلاش می‌کند و توافق اولیه سران احزاب چارچوب این مذاکرات خواهد بود.

هورست زیهوفر، رئیس حزب سوسیال مسیحی نیز در مونیخ درباره نتیجه کنگره حزب سوسیال دموکرات ابراز رضایت کرده و هم زمان مذاکرات مجدد برای اصلاح نتیجه گفت و گو‌های اولیه بین احزاب را رد کرد.

از امروز اولین مذاکرات جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در آلمان آغاز می‌شود و هدف، نهایی شدن آن تا اوایل فوریه است. البته رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی موضع محتاطانه تری در قبال این مسئله داشته و برای نهایی شدن این مذاکرات حداکثر در اولین هفته ماه مارس ابراز امیدواری کرده است.

بهر حال تصمیم کنگره حزب سوسیال دموکرات در پذیرش مذاکرات رسمی جهت تشکیل ائتلاف بزرگ خیال بسیاری را در اتحادیه احزاب متحد مسیحی آسوده کرد.

البته برای بسیاری از نمایندگان حزب سوسیال دموکرات در بن آلمان این سه نکته مهم بوده و باید توافق اولیه درباره آن بهبود یابد یکی مسئله آینده مارتین شولتز به عنوان رئیس حزب سوسیال دموکرات، یکی اینکه آیا حزب سوسیال دموکرات به عنوان نیروی تشکیل دهنده دولت و یا اپوزیسیون تعریف شود و بالاخره همچنین آینده سیاسی مرکل.

اشپیگل در بخش دیگری ازاین مطلب نوشت که هنوز همه مسائل فیصله نیافته است، اما راه برای تشکیل مجدد یک ائتلاف بزرگ هموار شده است، این در حالی است که مرکل هنوز باید برخی موانع را از سر راه بردارد.

آنگلا مرکل خود نیز اعتراف کرده است که هنوز مسائل زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف سازی شود و چارچوب مذاکرت توافق اولیه سران احزاب است. البته مرکل برخلاف حزب سوسیال مسیحی برخی تغییرات در موارد توافق شده را امکان پذیر دانسته است.

در این شرایط "پیتر آلتمایر"، رئیس دفتر صدر اعظم آلمان مذاکراتی سخت را جهت تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در هفته‌های آِینده پیش بینی کرده است. به گفته وی در دو هفته آینده سخت درباره یک ائتلاف بزرگ مذاکره می‌شود. وی در عین حال تصریح کرد که توازن بین احزاب در مذاکرات ائتلافی نباید مختل شود.

وی اساس این مذاکرات را توافق اولیه بین سران احزاب که حدود ۱۰ روز پیش انجام گرفت دانسته و در عین حال گفت که در برخی نکات در توافق اولیه مذاکرات نسبتا دقیقی انجام شد، اما در برخی موارد دیگر نیاز به شفاف سازی و توضیحات بیشتر است.

در این میان مارتین شولتز رئیس حزب سوسیال دموکرات هم بر این مسئله تاکید کرد که مذاکرات واقعی جهت تشکیل ائتلاف بزرگ تازه حالا شروع شده است. اگر سیاستمداران اتحادیه احزاب متحد مسیحی به گونه‌ای عمل کنند که نشان دهد ما نمی‌توانیم فراتر از نتایج گفت و گو‌های اولیه بحث کنیم این روندی بسیار غلط است. اما حزب سوسیال دموکرات مطمئنا نمی‌تواند همه آنچه که می‌خواهد در این مذاکرات پیش ببرد.

بهر حال آنگلا مرکل برای ورود به دور بعدی صدر اعظمی همچنان راه دشوار و پر فراز و نشیبی را در پیش رو دارد و گذر زمان مشخص خواهد کرد که آیا احزاب بزرگ آلمانی بالاخره برای تشکیل دولتی پایدار در این کشور به توافق نهایی دست پیدا خواهند کرد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003FZI

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۴۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»

دولت رئیس‌جمهور ایالات متحده با فشار مجدد از سوی دیگر دموکرات‌ها برای تحت تأثیر قرار دادن رژیم صهیونیستی برای عدم تهاجم گسترده به رفح، شهری که تقریبا نیمی از ۲.۳ میلیون نفر ساکنان نوار غزه در آن پناه گرفته‌اند، مواجه است.

به گزارش ایسنا، ۵۷ نفر از ۲۱۲ دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نامه‌ای را امضا کردند که در آن از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا هر اقدام ممکنی را برای منصرف کردن کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از حمله همه‌جانبه به این شهر نزدیک مرز مصر انجام دهد.

در نامه این چهره‌های دموکرات آمریکا آمده است: «ما از شما می‌خواهیم با استناد به قوانین و سیاست‌های موجود، فورا از برخی کمک‌های نظامی تهاجمی به کابینه اسرائیل، از جمله کمک‌هایی که با تکیه بر قوانین کنونی است، استفاده کنید تا از حمله تمام‌عیار به رفح جلوگیری شود.»

به گزارش رویترز، کاخ سفید به درخواست برای اظهارنظر در مورد این نامه که به رهبری نمایندگانی چون «پرامیلا جایاپال» و «مادلین دین» تدوین شده بود، پاسخ نداده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر گفت هنوز طرحی برای حمله وعده داده شده رژیم صهیونیستی به رفح که از غیرنظامیان محافظت کند، ندیده است و تکرار کرد که واشنگتن نمی‌تواند بدون چنین طرحی از چنین حمله‌ای حمایت کند.

حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ملت فلسطین، آن هم در سالی که آمریکا انتخابات ریاست جمهوری در پیش دارد، فشار سیاسی مضاعفی بر دوش این رئیس‌جمهور دموکرات، به‌ویژه از سوی دموکرات‌های جوان وارد کرده است. این امر موجی از آرای اعتراضی «عدم تعهد» را در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها ایجاد کرد و همچنین موج اعتراضات طرفداران فلسطین را در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به راه انداخته است.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند
  • هشدار دموکرات‌ها به بایدن نسبت به نقض قوانین آمریکا توسط تل‌آویو
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح