Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@06:24:40 GMT

اثرات سیگار کشیدن بر اندام‌های مختلف بدن

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۵۵۸۲۷

اثرات سیگار کشیدن بر اندام‌های مختلف بدن

چندین مطالعه که در آنها نمونه های اسپرم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، نشان دادند که سیگار کشیدن می تواند به طور قابل توجهی بر تعداد و کیفیت اسپرم اثرگذار باشد.

به گزارش مشرق، افراد بسیاری به واسطه سیگار کشیدن جان خود را از دست می دهند. سیگار کشیدن بیشتر از هر ماده مخدر دیگر موجب ابتلا به بیماری و مرگ می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از هر سه نفری که در طول زندگی خود سیگار می کشند، دو نفر از آنها به واسطه این عادت جان خود را از دست می دهند و افراد سیگاری به طور میانگین 10 سال زودتر از افراد غیرسیگاری جان خود را از دست خواهند داد.

بنابر گزارش انجمن ریه آمریکا، سیگار و دیگر محصولات تهیه شده از تنباکو حاوی تقریبا 600 ماده هستند، و زمانی که می سوزند، بیش از 7,000 ماده شیمیایی منتشر می کنند. از این 7,000 ماده شیمیایی، 69 مورد از آنها به عنوان عوامل سرطان‌زا شناخته شده اند.

در ادامه با برخی اثرات سیگار کشیدن بر اندام های مختلف بدن بیشتر آشنا می شویم.

قلب

بنابر گزارش انجمن قلب بریتانیا، سیگار کشیدن خطر بسیاری از بیماری های قلبی عروقی، از جمله بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی را افزایش می دهد. سیگار کشیدن به دیواره داخلی سرخرگ ها آسیب می زند که به تجمع پلاک و باریک شدن مسیر جریان خون منجر می شود و این شرایط سلامت قلب را در معرض تهدید قرار می دهد.

نیکوتین و مونوکسید کربن موجود در سیگار قلب را وادار می کنند سخت‌تر کار کند و میزان اکسیژن خون را کاهش می دهند، و بر همین اساس فشار روی قلب افزایش می یابد. افراد سیگاری در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند، دو برابر احتمال بیشتری حمله قلبی را تجربه کنند.

ریه ها

سیگار کشیدن یکی از دلایل اصلی ابتلا به سرطان ریه است. سیگار کشیدن آسیبی دائمی به لوله های تنفسی و بافت های ریه وارد می کند. این آسیب در بیشتر موارد غیر قابل جبران است. ترک سیگار نمی تواند آسیب را معکوس کند، با این وجود، آسیب بیشتر و جاری را متوقف می کند و امکان بهبودی ریه ها و ارائه عملکرد بهتر آنها فراهم می شود.

سیگار کشیدن محرک شرایط شناخته شده ای به نام سرفه سیگاری ها نیز است و انسان را نسبت به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حتی سینه پهلو آسیب پذیرتر می کند.

معده

سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان های دهان، مری، معده و لوزالمعده را افزایش می دهد. همچنین، برخی پژوهش ها نشان داده اند که این کار می تواند خطر ابتلا به سرطان های کبد، روده بزرگ و رکتوم را افزایش دهد.

سیگار کشیدن نه تنها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، بلکه خطر ابتلا به بسیاری دیگر از بیماری ها مانند پانکراتیت، بیماری رفلاکس اسید معده (GERD)، سوزش سردل و ... را نیز افزایش می دهد.

باروری و تولید مثل

سیگار کشیدن نه تنها به شما آسیب وارد می کند، بلکه بر نسل های آینده شما نیز تاثیرگذار خواهد بود. چندین مطالعه که در آنها نمونه های اسپرم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، نشان دادند که سیگار کشیدن می تواند به طور قابل توجهی بر تعداد و کیفیت اسپرم اثرگذار باشد.

در مورد زنان، مطالعات مختلف پیوندهایی بین تنفس دود سیگار و افزایش خطر مواردی مانند زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد، و مشکلات یادگیری و رفتاری را نشان داده اند. زنانی که سیگار می کشند، نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دهند، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا باردار شوند و همچنین احتمال مواجهه با مشکلات باروری در زنان سیگاری بیشتر است.

استخوان

سیگار کشیدن طی سال های استخوان سازی بدن که از بدو تولد تا 30 سالگی را شامل می شود از شکل گیری بیشترین توده استخوانی پیشگیری می کند و همچنین افراد سیگاری از اسکلت کوچکتری نسبت به افراد غیر سیگاری برخوردار هستند. سیگار کشیدن در فعالیت هورمونی تداخل ایجاد می کند، از این رو مانع استخوان سازی و تسریع از دست رفتن توده استخوانی می شود.

سیگار کشیدن به رگ های خونی آسیب وارد کرده و موجب آسیب عصبی نیز می شود. این شرایط خطر شکستگی استخوان را میان افراد سیگاری در مقایسه با غیر سیگاری ها دو برابر افزایش می دهد. افزون بر این، شکستگی استخوان یک فرد سیگاری به خوبی شکستگی یک فرد غیر سیگاری بهبود نمی یابد، زیرا گردش خون به خوبی صورت نگرفته و خون مورد نیاز برای بهبودی استخوان در اختیار آن قرار نمی گیرد. این شرایط احتمال تکرار شکستگی در آینده را افزایش می دهد.

منبع: عصر ایران

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۵۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد

ایسنا/اصفهان رئیس دادگستری تیران و کرون گفت: قانون‌گریزی و یا خروج از وظیفه ذاتی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد.

رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا به قانون‌مداری و توجه به اصل استقلال پارلمان محلی و مدیریت شهری اشاره و اظهار کرد: نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی شهر و روستا موظف به اجرای قوانین بالادستی و آیین‌نامه‌های ابلاغی هستند و نباید از مسیر ذاتی خود دور شوند.

وی افزود: قانون‌گریزی و دخالت در امور غیرمرتبط مثل موضوعات اجرایی دهیاری‌ها و شهرداری‌ها، آسیب‌های جدی برای آنان به همراه دارد و مسیر خدمت‌رسانی را با مشکل مواجه می‌کند.

به اعتقاد رئیس دادگستری تیران و کرون، شوراهای اسلامی شهر و روستا نهادی برای هم‌افزایی بین بخشی و مشارکت مردمی در رفع نیازهای جامعه به حساب می‌آید و قوانین موجود استحکام این مراکز را تأکید می‌کند.

عباسی ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی نباید از مأموریت و وظیفه ذاتی خود دور شوند و از حاشیه پردازی و اختلاف افکنی بپرهیزند که آسیب‌های آن جامعه را دچار مشکل می‌کند.

شوراها زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند

همچنین فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا مصداق بارز دموکراسی در امور محلی هستند به ایسنا، گفت: اعضای این نهاد با همکاری دهیاری‌ها، شهرداری‌ها و مشارکت بخش‌های دیگر اداری و خدماتی زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند.

علی محمدی کیا ادامه داد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، شناسایی و بررسی مصادیق سرمایه‌گذاری در شهر و روستا توسط تیم‌های متخصص انجام و زمینه‌های مشارکت سرمایه‌گذاران فراهم شود.

وی با بیان اینکه نیروهای کارآمد قادر به گره‌گشایی از مشکلات هستند، تصریح کرد: زمینه‌سازی فعالیت افراد صاحب‌نظر، کارشناس و سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف شهری و روستایی قادر به رفع بسیاری از گره‌ها و ایجاد فرصت‌ها خواهد بود.

به گفته فرماندار تیران و کرون اعضای شورای اسلامی در پیگیری امور به نظر مشورتی نیاز دارند که در این باره علاوه بر جلب نظر از متخصصان، خودشان نیز آگاهی و دانش خود را افزایش دهند.

وی با بیان اینکه تجربه‌اندوزی و نگارش آن برای آینده شوراها لازم است، تصریح کرد: ثبت فرصت‌ها، آسیب‌ها و نیازها در هر دوره به تقویت این نهاد کمک می‌کند.

محمدی کیا معتقد است همین تجربه‌های دوره‌های گذشته تاکنون می‌تواند راه آینده و مسیر پیشرفت نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا را تقویت کند.

فرماندار تیران و کرون به قانون مداری و جلوگیری از اختلاف‌افکنی اشاره کرد و یادآور شد: بعضی از مطالبات عمومی شهروندان و یا اهالی روستاها جز اختیارات اعضای شورای اسلامی شهر و روستا نبوده و باید در دیگر نهادها پیگیری شود.

وی از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست تا در مسائل دهیاری و شهرداری‌ها دخالت نکنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • پورکیانی سرپرست دبیری فدراسیون بدنسازی و پرورش‌اندام شد
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد