Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، عیسی کلانتری در ویژه برنامه تلویزیونی افق روشن که دیشب با موضوع ریزگردها به طور زنده از شبکه استانی صدا و سیمای استانی پخش شد، اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه حدود 280 میلیارد تومان برای مهار ریزگردهای داخلی خوزستان تخصیص داده است.
وی افزود: در دهه های اخیر ما به مراتع کشور به خاطر تولید چند هزار تن گوشت اضافه فشار آوردیم، پوشش گیاهی را از بین بردیم و به دنبال آن خاک فرسوده شد و آبی وارد زمین نشد و درختها ضعیف و خشکیده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کلانتری عنوان کرد: در شرق رودخانه کارون در استان خوزستان حدود 350 هزار هکتار اراضی وجود دارد که محل خیزش ریزگردها و گرد و خاک هستند و تا قبل از احداث سدها در خوزستان ریزگردی نداشتیم و با سیلهایی که سالانه یک یا دو بار در خوزستان روان می شد، خاکها به زمین می چسبید. اما با احداث این سدها حق آبه های دیگر بخشها افزایش یافت و حق آبه های زیست محیطی حذف شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رئیس جمهور قول دادند که حتی اگر از محل صندوق توسعه ملی برای بودجه مقابله با گرد و غبار خوزستان، پولی داده نشود، بودجه ریزگردها را تأمین خواهد کرد و برای سال آینده حداقل 500 میلیارد تومان بودجه مقابله با ریزگردها برای کل کشور خواهیم داشت.
وی افزود: وقتی آقای روحانی مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست را به من دادند، به من گفتند که یکی از اولویتهای اصلی باید محیط زیست خوزستان باشد و پیرو این دستور رئیس جمهور، بررسی انجام دادیم و مشاهده کردیم که محیط زیست خوزستان دو و نیم میلیارد مترمکعب کمبود آب دارد و تنها حدود یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب به محیط زیست خوزستان آب داده می شود.
کلانتری ادامه داد: تنها در حوضه کارون حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب کمبود آب وجود دارد و همین میزان نیز به سایر حوضه های آبی خوزستان اختصاص دارد و در مکاتبه ای که با سرپرست وقت وزارت نیرو داشتیم ، پاسخ دادند که ما در استان خوزستان حتی یک مترمکعب آب اضافه هم نداریم.
کلانتری ادامه داد: بنابراین ناچار شدم که خطاب به رئیس جمهور نامه ای بنویسم که با توجه به اینکه اولویت را با محیط زیست خوزستان دانسته اید، ما در حوزه محیط زیست خوزستان به دو و نیم میلیارد مترمکعب آب نیاز داریم و به ویژه در حوزه کارون بزرگ، یک و نیم میلیارد مترمکعب آب نیاز است و وزارت نیرو نیز چنین پاسخی داده است.
وی عنوان کرد: تمام این نامه در این مورد بود که باید دو و نیم میلیارد مترمکعب آب به خوزستان تخصیص دهیم که یک و نیم میلیارد مترمکعب آن در حوضه کارون بزرگ است و مجموع نیاز آبی خوزستان حدود 4 میلیارد مترمکعب است که برای تأمین دو و نیم میلیارد مترمکعب آن کمبود داریم.
کلانتری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست هیچوقت مجوز انتقال آب را نداده است، گفت: مرجع تصمیم گیری در خصوص انتقال آب وزارت نیروست؛ همانطور که مرجع راهها وزارت راه و شهرسازی است وقتی که مثلا وزارت نیرو مجوز انتقال آب داد، باید سازمان محیط زیست بر فعالیت آن دستگاه نظارت کند که ضربه ای به محیط زیست وارد نشود.
استاندار خوزستان هم در این نشست با اشاره به اینکه 300 میلیارد ریال در اسفندماه پارسال برای مهار کانون های گرد و غبار خوزستان تخصیص یافت افزود: در سال 96 نیز مبلغ 100 میلیون دلار برای کاهش اثرات گرد و غبار در نظر گرفته شد که بالغ بر 70 درصد آن در حوزه های مختلف به جهادکشاورزی، موسسه جهادنصر، سازمان محیط زیست، زمین شناسی و اداره کل هواشناسی خوزستان اختصاص یافت.
غلامرضا شریعتی اقدامات انجام شده در این راستا را شامل 2 بخش بیولوژیک و فنی مهندسی خواند و گفت: در بخش فنی مهندسی موسسه جهادنصر تونلی به طول 47 کیلومتر و عرض 50 متر حفر کرده که باوجود موانع طبیعی و غیر طبیعی بی شمار تا چند روز آینده افتتاح می شود.
وی درخصوص طرح کشت نهال نیز توضیح داد: در سال گذشته بالغ بر 6هزار هکتاراز عرصه های فوق بحرانی جنوب شرق اهواز نهال کاری شده اند. حدود چهار هزار هکتار نیز در سال های گذشته نهال کاری شده اند.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه حدود 42هزار هکتار از اراضی جنوب شرق اهواز فوق بحرانی هستند، تاکید کرد: طبق برنامه ریزی ها قرار است امسال نیز در سطح 19هزار هکتار از اراضی نهال کشت شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۹۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 

 به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مجید رستگاری در این خصوص گفت: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رها سازی گردید.

وی افزود در این فاز ۱۲ متر مکعب بر ثانیه آب رها سازی می‌گردد و در فاز دوم و در ادامه تکمیل رها سازی میزان ۵ متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه گردید. 

رستگاری اظهار داشت در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال بین حوضه‌ای از حوضه زاب به سمت حوضه دریاچه ارومیه در حال رها سازی می‌باشد. 

وی خاطر نشان کرد: در مرحله اول رها سازی در سال آبی جاری میزان ۱۲ میلیون متر مکعب آب از محل حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه رها سازی شده بود.

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد