Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@05:19:33 GMT

حرفه ای که الفبایش ایثار است

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۶۰۰۲۷

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما،مرکز اصفهان؛ روزش را تلخ آغاز می کند با دیدن درد و گریه آدم ها؛باید بخنداند در حالی که دلش آکنده از غم هاست.سپیدپوشی که همیشه مجبور است فشار خون بگیرد، به دستان نحیف کودکِ بیمار دو ساله سرم تزریق کند و یا شاهد مرگ تدریجی جوانِ سرطانی باشد ،اما همه تلاشش را می کند تا در پناه پروردگارش  شافی شود  و  همنشینی مهربان و دلسوز برای دوستان آفریدگار؛ که پیامبر(ص) بیماران را دوستان خدا نامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستاری، شغلی پر دغدغه

نخستین خط ارتباط جامعه با سیستم پزشکی ، پرستار است؛عضوی  مهم در تيم مراقبت بهداشتي  که نقش هاي گسترده اي از جمله مراقبتي، حمايتي، درماني، هماهنگي ، مشورتي ، مديريتي و تحقيقاتي دارد.

"فاطمه" که 9سال است سابقه پرستاری در یکی از بیمارستان های دولتی اصفهان را  دارد  معتقد است پرستاری از آن دست شغل هایی است که تنها با عشق می توان  آن را انتخاب کرد و  ادامه داد.

او تنها وظیفه اش را  مراقبت از بيمار نمی داند و  از وظایف گوناگونش می گوید:  ثبت مشخصات بیمار در پرونده های پزشکی و گزارشات پرستاری تا بررسی منظم وضع بیماران ،کمک به پزشکان و سایر تیم درمان تا انجام تزریقات و  تمیز کردن و پانسمان زخم ها.

"سودابه" هم که 15سال پرستار بخش جراحی مردان است کار شیفتی، حقوق و مزایای کم نسبت به حجم کار، همراهی با بیمار و فشارهای روحی، صدمات جسمی ناشی از کار در بیمارستان، فشار ناشی از اهمیت دقت و توجه در کار را  بخشی از دشواری های شغلش می داند.

"مریم"  هم که سالهاست پرستار بخش  کودکان سرطانی در یکی از بیمارستانهای شلوغ اصفهان  است می گوید: پرستار باید عاشق انسان و انسانیت باشد تا بتواند در شرایط سخت و بحرانی  به بیمار  کمک کند.

 

پرستار باید عاشق انسان و انسانیت باشد تا بتواند در شرایط سخت و بحرانی به بیمار کمک کند.

از او که  مثل همکارانش هفته ای  44ساعت کار می کند درباره معوقات و کارانه هایش می پرسم با ناراحتی می گوید: کارانه اردیبهشت مان را تازگی واریز کرده اند و بخشی از معوقات سال قبل هم هنوز پرداخت نشده است.

"لیلا"دیگر پرستار اصفهانی  هم کاهش ساعت کاری در هفته با افزایش سابقه کاری را از قولهای داده شده  اما اجرا نشده می داند و می افزاید: از خواسته های مهم پرستاران اجرای بهروری وکم کردن ساعت کاری شان است.

فاطمه38 ساله و پرستار بخش جراحی عمومی یک بیمارستان دولتی است عنوان می کند: ما به دلیل کمبود نیرو بیشتر از ساعات رسمی مجبوریم کار کنیم و میانگین 80 تا 90 ساعت اضافه کار اجباری در ماه داریم .
وی وضع شغلی پرستاران را متفاوت با سایر مشاغل می داند و می افزاید: پرستاران مانند دیگر مشاغل از تعطیلات مرسوم کشور برخوردار نیستند.
این کارشناس پرستاری به مشکلات جسمی و اسکلتی پیش آمده برای پرستاران اشاره می کند و می گوید: درد کمر، گردن و واریس پا و آرتروز  از جمله  بیماری هایی است که در بلندمدت بر سلامت جسم  پرستار اثر می گذارد.

 

کمبود پرستار چالش نظام سلامت کشور و استان

رییس هیات مدیره نظام پرستاری استان اصفهان ،کمبود نیروی پرستاری را  در همه دنیا چالشی بزرگ می داند امّا معتقد است: بر اساس استانداردها دست کم  به 120 هزار پرستار نیاز داریم در حالی که نظام سلامت ظرفیت پذیرش تعداد کمی پرستار را دارد .

دکتر یزدان نیک  با اشاره به اینکه  80درصد  نیروهای  پرستار  خانم هستند می افزاید : در نقاط مختلف  کشور به علت کمتر بودن تعداد نیروهای پرستار مرد در این زمینه کمبود وجود دارد ولی با افزایش  تربیت دانشجوهای پسر ،این کمبود  تا چند سال آینده کاهش می یابد .

معاون آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان شاخص نیروی انسانی در بخش پرستاری را به ازای هر تخت بیمارستانی در استان 1.1  اعلام می کند و می گوید: طبق استاندارد جهانی به ازای هر هزار نفر جمعیت چهار  پرستار و یا چهار  پرستار به ازای هر پزشک و یا دو تا سه پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است که ما در حد نصف استاندارد جهانی نیروی  پرستار  داریم.

دکتر یزدان نیک البته کمبود پرستار را  مشکل استان های  بزرگ می داند و می گوید: در بسیاری از شهرها مشکل جذب پرستار وجود دارد.

وی اضافه می کند: در شهر اصفهان حدود 6هزار پرستار و در استان حدود هشت هزار  پرستار فعالیت می کنند  که حدود 18 درصد آنها مرد هستند.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری اصفهان کمبود پرستار را در استان حدود چهار هزار نفر می داند و می گوید:دیده شدن در نظام سلامت، مشارکت داده شدن در تصمیم گیری ها و توزیع عادلانه قدرت و منابع مادی، قرار گرقتن در پستهای مدیریتی، عادلانه تر شدن پرداختها، اجرای کامل قانون بهره وری و تعرفه گذاری از مهمترین خواسته های پرستاران هستند.

 

رییس دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان هم به  میزان پذیرش دانشجوی پرستاری در دانشگاهها  اشاره می کند و می گوید: ظرفیت  پذیرش دانشجوی پرستاری در کشور حدود هشت هزار  نفر در سال و در استان اصفهان حدود 350نفر است که پاسخگوی برطرف کردن کمبود نیروی انسانی  و استاندارد کردن آن نیست .

فریبا  طالقانی  البته اعتقاد دارد در اصفهان بیکاری محسوس پرستار نداریم  چون ممکن است عده ای از دانش آموختگان این رشته جویای کار نباشند ولی  از طرف دیگر در سال های اخیر تخت های زیادی به تخت های بیمارستانی  استان اضافه شده که ایجاد کمبود کرده است.

 

مراقبت در منزل؛ خدمتِ دیگر پرستاران

با اجرای طرح جدیدی که وزارت بهداشت  ابلاغ کرده  خدمات مراقبتی پرستاران  از  بیمارستان ها و مراکز درمانی به منازل بیماران گسترش داده است.

 طرح «مشاوره پرستاری و مراقبت در منزل» از حدود یک ســال پیش به همت معاونت پرستاری وزارت بهداشت و با ابلاغ آیین‌نامه‌های جدید به اجرا درآمد و اکنون گسترده‌تر شده است.

این طرح در مراکز درمانی الزھرا، کاشانی، امین در  شهر اصفهان  و شهرستان‌های خمینی‌شهر و نجف‌آباد در حال اجرا است.

مدیر پرستاری دانشکده علوم پرستاری اصفهان با اشاره به فعالیت 18 مرکز مشاوره مراقبت های پرستاری در منزل در  این استان می گوید: در شهر اصفهان و برخی از شهرستان های نزدیک مرکز استان به ازای هر 50 هزار نفر یک مرکز مشاوره مراقبت های پرستاری راه اندازی شده است.

غلامرضا جمالی هدف از اجرای این طرح  را  لزوم دسترسی بیمار و خانواده به خدمات پرستاری بعد از ترخیص به‌منظور کاهش مراجعه به بیمارستان، اشغال تخت بیمارســتانی و کاهش هزینه بیمار، دولت و بیمه‌ها بر می شمارد.

وی می افزاید:براساس این طرح  در هر بیمارستان یک رابط مراقبت در منزل وجود دارد که بیمار  هنگام مرخص شدن به وی مراجعه می‌کند و رابط، فرم ترخیص را همراه با داروهای مصرفی ، با شماره تماس مراکز مشاوره به بیمار می‌دهد و فرد در موقع لزوم تماس و با اطمینان خاطر از خدمات استفاده می‌کند.

 

پرستاران در انتظار حمایت

این فرموده رهبر معظم انقلاب  بیانگر سختی شغل پرستاری است.«پرستاری، یکی از سخت ترین کارها از لحاظ فشار روحی و جسمی است. نشستن پهلوی بیمار، با او به مهربانی رفتار کردن، به او لبخند زدن، و او را با عمل، رفتار و پذیرایی خود، از رنج های فراوان دوران بیماری رهاندن، تحملِ پولادین لازم دارد."

 بنابراین ،پرستاری ترکیبی از  علم و هنر است برای همین پرستار  باید علاوه بر دانش لازم ، از آمادگی روحی و روانی، صبر و حوصله ، روابط عمومی خوب و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشد .

خوشبختانه نگاه مردم و مسوولان در سال های اخیر به حرفه پرستاری تغییر کرده و از آن به عنوان حرفه ای سخت یاد می کنند اما باید مسولان گام های محکمی برای رفع مشکلات جامعه پرستاری بردارند ،خواسته ای که بارها رهبر معظم انقلاب هم به آن اشاره کرده است: «مسئولان باید در برنامه ریزی های خود، نگاه ویژه ای به شغل پرستاری داشته باشند و برای حل مشکلات آنان، از جمله مسائل معیشتی، استخدامی، آموزش حین خدمت و دوران استراحت پرستاران، در چارچوب مقدورات و امکانات دولت، بیش از پیش تلاش نمایند»

پرستاران انتظار  دارند  با حمایت مجلس، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که یک دهه است تصویب شده، اجرایی شود، همچنین کمبود نیروهای پرستار در مراکز درمانی هم باید با صدور مجوزهای لازم برای به کارگیری دانش آموختگان این رشته  برطرف شود.

به هر حال،تا زمانی که مشکلات پرستاران و خواسته های به حق آنها  توجه نشود، آیا می توان انتظار داشت آنان که چندین  شیفت کار می کند، بتوانند تمرکز و توجه کافی برای رسیدگی به بیمار را داشته باشند؟آیا با  این حجم کار می توان از آنها  انتظار  اخلاق نیکو و روی خوش را داشت؟

نگارنده : مرضیه قاسمی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۰۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

به گزارش مهر، آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • تماس منافقین برای تخلیه اطلاعاتی پرستار بیمارستان محل حضور شهید سلیمانی‌ | بشنوید
  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • ماموریت بیمار با بالگرد هوایی اورژانس از داران به اصفهان