Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موزه و اداره میراث فرهنگی شهرستان نقده از تأسیس “انجمن های میراث فرهنگی” خبر داد که قرار است به کمک سازمان میراث فرهنگی بیایند و از تاریخ و هویت منطقه صیانت کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سولدوز خبر، دشت پهناور سولدوز گذشته ای به بلندای تاریخ دارد هر چند برخی ملاحظه ها و سیاسی کاری ها باعث شده شهرستان نقده از لحاظ تاریخی و گردشگری کمتر مورد توجه قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقده با وجود داشتن آثار باستانی فوق العاده تاریخی مثل تپه باستانی حسنلو که قدمت آن بسیار بیشتر از تخت جمشید است و به شهر سوخته جهان معروف شده هرگز آنطور که شایسته بوده مورد توجه و کنکاش قرار نگرفته در حالیکه محققان گفته اند هنوز ۱۰ لایه باستانی دست نخورده در این منطقه مرموز وجود دارد البته تپه های باستانی حاجی فیروز هم دست کمی از تپه حسنلو ندارد.

در سراسر دشت سولدوز در حدود ۱۰۰ مکان تاریخی باستانی از جمله تپه حاجی فیروز، عقرب تپه و پیزدلی تپه دارد. همچنین پل تاریخی ممیند که در دوران صفویه احداث شده از جمله جاذبه های گردشگری نقده محسوب می شود.

در موزه های نقده هم بیش از ۸۰۰ قلم اشیاء باستانی که عمدتا جزو ۷ هزار و ۵۰۰ شئ کشف شده از تپه حسنلوست، نگهداری می شود اما شاهکار باستان شناسی جهان همان جام معروف حسنلوست که در موزه ملی نگهداری می شود و فقط یکبار آن هم در سال ۸۸ به نقده آورده شده است.

با همه این ها هنوز آنطور که شایسته این سرزمین کهن است تدابیر مفیدی برای جلوگیری از به تاراج رفتن تاریخ وجود ندارد و سودجویان گاه و بیگاه به دل اماکن و آثار باستانی میزنند و غارت می کنند. در تازه ترین مورد تصاویری بدست سولدوز خبر رسیده که نشان میدهد عده ای سودجو در دل تپه های باستانی حاجی فیروز دست به حفاری زده اند.

پهلوانی رئیس موزه و اداره میراث فرهنگی شهرستان نقده در این باره به خبرنگار سولدوز خبر میگوید: با توجه به گستردگی آثار تاریخی و فاصله آنها از هم در نقده امکان پایش مستمر آنها به دلیل کمبود نیروی انسانی مقدور نیست اما گشت های شبانه بطور مرتب از آنها سرکشی می کنند.

او در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که پرسید “چرا دور برخی آثار تاریخی، مثل تپه حسنلو فنس کشی انجام نمی شود؟” افزود: فنس کشی با توجه به تعداد زیاد آثار باستانی راه حل مناسبی به نظر نمی رسد ضمن آنکه برای انجام این کار حتما باید ابتدا گمانه زنی و تعیین حریم انجام شود که قطعا به لحاظ گستردگی حریم آثار تاریخی این کار مقدور نخواهد بود. فنس کشی دور تپه حسنلو فقط بخاطر این بود که بتوانیم ورود و خروج گردشگران را کنترل کنیم وگرنه حریم این تپه از هر طرف دستکم ۲ کیلومتر است.

رئیس موزه و اداره میراث فرهنگی شهرستان نقده همچنین از تأسیس “انجمن های میراث فرهنگی” خبر داد که قرار است به کمک سازمان میراث فرهنگی بیایند و از تاریخ و هویت منطقه صیانت کنند.

آنطور که پهلوانی گفته انجمن های میراث فرهنگی در بخش محمدیار و روستاهایی تشکیل می شود که آثار تاریخی دارند و اعضای آن متشکل از بخشدار، دهیار، شورا و معتمدان خواهد بود و دارای اختیارات قانونی برای برخورد با غارتگران میراث فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۲۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟