Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت گفت: 52 شرکت دانش‌بنیان حوزه سلامت توانستند بدون دریافت حمایت‌ها محصولات فناورانه خود را صادر کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین وطن‌پور در هشتمین جلسه اجرای راهبرد کلان 3 نقشه جامع علمی کشور در اقتصاد مقاومتی با اشاره به گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در تحقق اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی، رتبه علمی کشور در حوزه سلامت و درمان را اعلام کرد و افزود: بر اساس رتبه‌بندی گوگل اسکالر 3 دانشگاه علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس و شهید بهشتی در رتبه‌های کمتر از هزار قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کشور در حوزه کارآفرینی ضعیف است و در رده کشورهای هند و مصر قرار دارد، خاطر نشان کرد: اینکه اعلام می‌شود از 3 هزار ایده یک محصول و از هر هزار مقاله یک محصول به بازار عرضه می‌شود، حاکی از آن است که کار سختی در حوزه کارآفرینی در پیش رو داریم.

وطن پور، تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را 62 دانشگاه و تعداد مراکز رشد وابسته به وزارت بهداشت را 74 مرکز عنوان کرد و ادامه داد: از تعداد 3 هزار و 307 شرکت دانش‌بنیانی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان بودن آنها احراز شده است، 910 شرکت در حوزه فناوری‌های سلامت فعال هستند.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن 15 اتاق تمیز برای ارائه خدمات به فناوران و پژوهشگران ایجاد شده است.

رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فعالیت 4 صندوق پژوهش و فناوری در این وزارتخانه با سرمایه 30 میلیارد تومان اشاره و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن دو صندوق پژوهش و فناوری اضافه شد که در حال حاضر 6 صندوق برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و پژوهشگران راه‌اندازی شده است.

همکاری وزارت بهداشت با سایر دستگاه‌ها

وطن‌پوره با اشاره به همکاری وزارت بهداشت با سایر دستگاه‌ها، یادآور شد: همکاری با شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) از جمله اقدامات این وزارتخانه بوده است، ضمن آنکه همکاری‌هایی را با سازمان انتقال خون آغاز کردیم.

وی در این باره توضیح داد: در حال حاضر سازمان انتقال خون بزرگترین مصرف‌کننده کیت‌های تشخیصی است و از سوی دیگر  8 شرکت دانش‌بنیان نیز در این زمینه فعال هستند که در این حوزه همکاری‌هایی را با سازمان انتقال خون شروع کردیم.

وطن‌پور با اشاره به همکاری این وزارتخانه با دانشگاه‌های صنعتی، یادآور شد: پروژه‌هایی را با دانشگاه‌های صنعتی همچون دانشگاه صنعتی امیرکبیر و علم و صنعت اجرایی کردیم که نتایج قابل قبولی را به دنبال داشته است.

رشد کشور در حوزه فناوری‌های حوزه سلامت

رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به ارتقای رتبه ایران در حوزه فناوری، یادآور شد: ولی این رشد باعث نشده است که فاصله ما با کشورهای دیگر کمتر شود، از این رو در میان کشورهای توسعه یافته جایگاه قابل قبولی نداریم.

وطن‌پور، با اشاره به وجود 42 دانشمند یک درصد در وزارت بهداشت، گفت: محققان کشور در این حوزه توانسته‌اند 20 محصول "بایوتک" تولید کنند که حدود 600 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به دنبال داشته است.

وی به جایگاه ایران در تولید واکسن‌ها اشاره و اظهار کرد: به دلیل آن‌که تمرکز تولید واکسن‌ها در انستیتوپاستور  است، از این رو هیچ شرکت دانش بنیانی نمی‌تواند در این حوزه ورود یابد؛ لذا در این حوزه موفق عمل نشده است.

وطن پور در عین حال وضعیت تولید واکسن‌ در کشور را به این صورت تشریح کرد:

ردیف عنوان واکسن آخرین وضعیت 1 واکسن مننگوکوک 2 واکسن هاری انسانی در حال اخذ GMP برای تولید 3 واکسن آنفلوانزا در انتظار واردات سرنگ پری‌فیلد برای انجام کارآزمایی‌های بالینی  4 واکسن هیب(هموفیلی،‌ آنفلوانزای تیپ B) 5 پاپیلومای انسانی CTD تحویل سازمان و منتظر تایید 6 واکسن هپاتیت B اصلاح سوش انجام و منتظر ورود در پروسه تولید 7 MMR خاتمه یافته  ناموفق 8 واکسن لیشمانیا 9 واکسن فلج اطفال تزریقی آماده‌سازی زیر ساخت فیلینگ و دریافت بالک 10 آنتی سرم مار و عقرب خاتمه ناموفق 11 DTP اخذ گزارش 12 آنتی سرم مار و عقرب اخذ گزارش 13 اینترفرون پگیله آلفا 2 CTD تحویل به سازمان و عقد قرارداد با یک شرکت

صادرات دانش‌بنیان سلامت بدون حمایت‌های دولتی

رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان اقدامات حمایتی این وزارتخانه در زمینه صادرات دانش‌بنیان پرداخت و گفت: بررسی‌های ما نشان داد که 52 شرکت بدون دریافت حمایت‌های ما موفق به صادرات محصولات دانشی خود شدند، از این رو با برگزاری جلساتی با مدیران عامل این شرکت‌ها مشکلات و چالش‌های صادرات محصولات آنها را جویا شدیم.

وی با اشاره به بخشی از مشکلات این شرکت‌ها، یادآور شد: در این جلسات متوجه شدیم که محصولات دانش‌بنیان تولید شده در این شرکت‌ها علی‌رغم آنکه موفق به دریافت CE (استاندارد اروپا) بودند، ولی در ایران خریداری نشده است.

به گفته این مقام مسوول، حجم صادرات این تعداد شرکت دانش‌بنیان 77 میلیون دلار بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه تجهیزات پزشکی به خودکفایی رسیده‌ایم،‌ افزود: در حوزه علوم شناختی نیز چندین شرکت در زمینه حسگرهای پوشیدنی فعال هستند که حمایت‌هایی از این شرکت‌ها صورت خواهد گرفت.

تلاش برای رفع مشکلات تحقیقات حوزه پزشکی

وطن‌پور انجام کارآزمایی‌های بالینی را یکی از چالش‌های تحقیقات در حوزه پزشکی نام برد و گفت: انجام آزمایشات کارآزمایی‌های بالینی برای بازارسازی محصولات حوزه پزشکی بسیار ضروری است که در این زمینه نیز برنامه‌هایی را اجرایی کرده‌ایم.

وی با اشاره به وضعیت طرح‌های فناورانه اجرا شده در دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، گفت: تعداد طرح‌های فناوری این دفتر 171 طرح است که تا سال 1394 تعداد 137 طرح و در سال 96-95 تعداد 34 طرح بوده است.

رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت تعداد طرح‌های خاتمه یافته تجاری‌سازی نشده را در سال 94 تعداد 16 طرح ذکر کرد و ادامه داد: تعداد طرح‌های خاتمه یافته تجاری‌سازی شده 35 طرح است که 22 مورد آن مربوط به سال 94 و 13 مورد آن در سال 95 تا 96 بوده ست.  

وطن‌پور تعداد طرح‌های در دستور کار این دفتر با 55 درصد پیشرفت را 59 فناوری در سال 94 دانست و گفت: تعداد طرح‌های خاتمه یافته با 80 درصد پیشرفت در سال 96-95، 21 مورد بوده است.

به گفته وی، 40 طرح نیز به عنوان طرح‌های خاتمه یافته ناموفق معرفی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۲۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

امیرشنوا افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

دیگر خبرها

  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان