Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا- استاد دانشگاه علوم ارتباطات با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی و ارتباطات در پیوند دوگانه باهم قرار دارند، گفت: ١٨ ماده از منشور حقوق شهروندی و ١٣ حق مستقیما به حوزه ارتباطات و رسانه ها مربوط می شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی ایرنا، هادی خانیکی روز سه شنبه در نشست حقوق شهروندی، ارتباطات و رسانه ها که با همت انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهارداشت: با نگاه اجمالی به منشور و مؤلفه های رسانه ای آن، یکی از مهمترین انتظاراتی که می توان از رسانه ها داشت جامعه را نسبت به مسله ای در سطوحی حساس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: رسانه ها در اینجا به موضوع حقوق و تکالیف شهروندی می پردازند و وقتی جامعه متقابلا به حقوق شهروندی حساس می شود، محرکه ای بوجود می آید.
خانیکی با ذکر خاطره ای ادامه داد: «وقتی سالیان قبل مسئولیتی دولتی داشتم در سفری به کردستان، دانشجویی سنی پرسید چرا در آزمون از اعتقادات خودمان سوال نمی آید و من جواب را نمی دانستم و به سازمان سنجش این سوْال را ارجاع دادم آنها هم جواب را نمی دانستند و گفتند موضوع را پیگیری می کنند و بعد از مدتی به من اعلام کردند اصلا تا الان کسی این سوال را مطرح نکرده است و آن سوال باعث شد ، اصلاحی در نحوه آزمون ایجاد شود».
این استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه ١٨ ماده از منشور حقوق شهروندی و ١٣ حق مستقیما به حوزه ارتباطات و رسانه ها مرتبط می شود، گفت: حق نخست حق کرامت و برابری انسان هاست که براساس آن وظیفه رسانه ها برای تحقق این حق قید شد؛ این مسئله یعنی حق کرامت درکشور موضوع مهمی است و افراد در جهت اثبات دیدن خود برمی آیند.
وی دومین حق اشاره شده در منشور شهروندی را حق مشارکت در تعیین سرنوشت مندرج در ماده ١٦ برشمرد و افزود: حق مشارکت همان چیزی است که جامعه را به سمت سلامت و تعادل می برد. حق آزادی بیان سومین حقی است که در مواد ٢٦ و ٢٩ منشور به آن اشاره شد.
به گفته وی، ماده ١٨ منشور از حیث کدام رسانه، به صدا و سیما اشاره دارد و حق آزادی بیان و اندیشه به طور خاص روی شبکه ها و فضای مجازی تمرکز می کند.
خانیکی گفت: ماده ٣٠ و ٣١ یکی به حق دسترسی به اطلاعات در موسسات عمومی و خصوصی و دیگر بر حق اطلاعات خصوصی در نهادهای دولتی است؛ روزی خودم به دلیل ناخوانا بودن رونوشت شناسنامه ام، یک رونوشت از دانشگاه خواستم اما نتوانستیم بگیرم.
استاد علوم ارتباطات درباره دیگر مواد مندرج درمنشور مرتبط با رسانه ، اظهارکرد: حق دسترسی به فضای مجازی در ماده ٣٣، حق دسترسی به فضای سایبری در ماده ٣٥، حق حریم خصوصی در ماده ٤٢، حق مالکیت فکری در ماده ٧٦، حق مشارکت فرهنگی در مواد ٩٥، ٩٧ و حق آموزش و پرورش در ماده ١١٠ منشور حقوق شهروندی مطرح شده است.
وی افزود: انتظار ما از رسانه این است که به تکالیف شهروندان بپردازند و منشور راه را باز می کند تا رسانه ها به حق هم توجه داشته باشند.
خانیکی با تاکید بر وجود پیوند دوگانه بین منشور حقوق شهروندی و ارتباطات، گفت: آنجا که دفاع از آشکارسازی است مسئولیت دولت سنگین می شود و موضوع دیگر نقشی است که در خود رسانه ها می تواند وجود داشته باشند.
وی ادامه داد: رسانه ها تا زمانی که نتوانستند با پشتوانه اجتماعی گره بخورند، روی موج نارضایتی و نا موفق بودن افتادند؛ پس باید از زمینه مثبتی برای بالا بردن فضای رسانه ای و مطبوعاتی استفاده کرد.
اجتمام *1724*٧٣٢٩
خیرنگار: لیلا اسماعیل نژاد * انتشار: حسین فتح الهی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۲۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، اصغر جهانگیر روز سه‌شنبه در نخستین نشست خبری دوره جدید سخنگویی دستگاه قضایی اظهار داشت: ابتدا از حسن اعتماد ریاست قوه قضاییه برای سپردن مسئولیت خطیر سخنگویی و از اینکه فرصت خدمتگزاری در نظام جمهوری اسلامی ایران را یافته‌ام، قدردانی می‌کنم و امیدوارم که این مهم موجبات رضایتمندی مردم که به حق رضایت خداوند است، فراهم آورد.

وی تصریح کرد: در این مسیر به همکاری‌ها و همراهی‌های اصحاب رسانه بیش از پیش محتاجیم و تلاش ما در این دوره این است که تصویری درست از خدمات عدلیه که خدمات نظام اسلامی است در معرض نظارت و قضاوت افکار عمومی به‌عنوان جویندگان حقیقت قرار دهیم.

وی با یاد کردن از سخنگویان ادوار گذشته از زحمات و مجاهدت‌های آنها در ادوار گذشته قدردانی کرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به دو مناسبت مهم و سرنوشت ساز در کشور؛ روز کارگر و روز معلم اشاره کرد و افزود: کارگران به عنوان بازوان تولید در کشور هستند و امسال هم که رهبر انقلاب در شعار سال به نقش مشارکت مردم تاکید کردند، این نقش بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، افزود: آنان که نتوانستند تفکر شهید را تاب بیاورند او را ترور کردند ‌و امروز بیش از هر زمان دیگر توجه و استفاده از اندیشه علامه شهید احساس می‌شود و باید تلاش کنیم این اندیشه به نسل جدید با روش های نوین انتقال یابد.

وی از زحمات معلمان و قشر فرهنگیان قدردانی کرد و افزود: قوه قضاییه تلاش دارد برای حفظ شأن معلمان در هر کجا که در جامعه لازم است اهتمام داشته باشد.

سخنگوی قوه قضاییه، سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام رئیس مکتب جعفری اثنی عشری را به ملت ایران به‌ویژه مراجع تقلید تسلیت گفت.

جهانگیر با اشاره به ابعاد سند تحول قضایی و تمهید برگزاری جشنواره سالانه عدالت و رسانه افزود: در این جشنواره از رسانه‌ها به عنوان ناظران بیطرف که با رصد دائمی و بررسی و ارزیابی ها به دستگاه قضایی نقد منصفانه دارند، قدردانی می‌شود.

جهانگیر با اشاره به ابلاغ سند تحول و تعالی قوه قضاییه گفت: اخیرا این سند از سوی ریاست قوه قضاییه تایید و ابلاغ شد و این سند می‌تواند حلال مشکلات باشد.

وی ادامه داد: سند تحول و تعالی قوه قضاییه رویکرد تحولی دارد که ۱۰ عنوان پیشران در این سند پیش بینی شده است و با همکاری سایر دستگاه‌های حاکمیتی و همراهی و مشارکت مردم اجرایی خواهد شد و هوشمندسازی، نظارت بر عملکرد ضابطین، رفع ساختارهای فساد زا، تقویب فعالیت رسانه‌ای قوه قضاییه از جمله مواردی است که در این سند مورد توجه قرار گرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برخی موارد که در سند تحول قضایی برای آنها راهکار و راه‌حل پیش‌بینی شده است، افزود: فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه، تراکم تشکیل پرونده در دستگاه های قضایی ، محدود شدن برخی از آزادی های مشروع مردم که برای فقدان قانون این اتفاق افتاده، کثرت مصادیق زیاد در تضییع حقوق ایرانیان از جمله چالش هایی است که قوه قضاییه با آن موجه است و در سند برای ان راهکارهایی پیش بینی شده است.

وی با اشاره به موضوع پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یکی از وظایف اصلی قوه قضاییه اظهار داشت: تزلزل در روابط حقوقی اشخاص یکی از چالش هایی است که قوه قضاییه با آن مواجه است. به عنوان مثال مردم با حسن نیت یک معامله را انجام می دهند اما به علت ناآشنا بودن با الفبای حقوق منجر به ثبت شکایات در سیستم قضایی می‌شود، از این رو در سند راهکار این معضل پیش بینی شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: امیدواریم با اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه بتوانیم موضوعاتی همانند احیای حقوق عامه، ارتقای امنیت سرمایه گذاری، جلب مشارکت مردم به نحو شایسته جامه عمل بپوشانیم.

این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به نشانی https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده در حال پخش است.

خبر در حال تکمیل...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • نشست تخصصی «تصویر ایران پس از وعده صادق» برگزار می‌شود
  • بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی به رژیم صهیونیستی
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • برخورد خشن با دانشجویان بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر است
  • منشور رسانه‌ای طی آینده‌ای نزدیک در اردبیل رونمایی می‌شود
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال