Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس آگاهی ناجا از افزایش 13 و 23 درصدی کشف پرونده‌های جعل و کلاهبرداری در کشور در 9 ماهه امسال خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، سردار محمدرضا مقیمی در نشست تخصصی روسای ادارات مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور، اظهار کرد: جعل و کلاهبرداری از جمله جرایمی است که وقوع آن موجب سلب آسایش، امنیت فردی و عمومی جامعه می‌شود و به نوعی یکی از مهم ترین جرایم بر ضد حقوق مالکیتی افراد در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از رشد 2 درصدی وقوعات کلاهبرداری و نیز 23 درصدی کشفیات این جرم در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد و گفت: شایع ترین شیوه و شگردها در خصوص کلاهبرداری به روش برداشت از حساب کارت به کارت نظیر ایجاد تصادفات ساختگی، خرید و فروش و دلالی در انجام امور اداری، بانکی و قضائی بوده است.

این مقام ارشد انتظامی به شیوه‌های مختلف کلاهبرداری در فضای مجازی و نیز سایت‌های خرید و فروش کالا اشاره و اضافه کرد: در این روش کلاهبرداران با ترفندها و مانورهای متقلبانه ضمن برقراری ارتباط با افراد، وجوه آنان را به سرقت می‌برند.

مقیمی، یکی دیگر از روش های کلاهبرداری را پوشش فروش خودرو به صورت لیزینگ عنوان و بیان کرد: کلاهبرداران بدون داشتن مجوزهای لازم از بانک مرکزی و یا حوزه فعالیت از ثبت شرکت ها پس از جمع آوری وجوه مردم با هدف تحویل خودرو و کلاهبرداری از آنها، متواری می شوند .

رئیس پلیس آگاهی ناجا به اقدامات کارآگاهان این پلیس در حوزه مبارزه با جعل، گفت: در 9 ماهه امسال، وقوعات جعل 4 درصد کاهش و کشفیات آن نیز 13 درصد افزایش داشته است؛ در سال گذشته میزان کشف به وقوع جعل 90 درصد بود در حالی که این میزان در سال جاری 105 درصد است.

این مقام ارشد انتظامی، خاطرنشان کرد: شایع‌ترین شیوه این جرم، جعل اسناد و مدارک بانکی (ایران چک ، اسکناس، چک‌های بانکی، افتتاح حساب با مدارک جعلی)، مدارک و اوراق شناسایی، مهر و علائم شرکت‌های دولتی و خصوصی و نیز جعل مدارک و سربرگ‌های اوراق دولتی و ... است.

وی با اشاره به تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی در حوزه جرم و کلاهبرداری، گفت: استان‌های خوزستان، خراسان رضوی، مرکزی، زنجان، سمنان، گیلان و خراسان جنوبی،اقدامات مطلوبی در امر مبارزه با جعل و کنترل آن داشته‌اند.

به گفته مقیمی، استان های گلستان، زنجان، سمنان، خراسان جنوبی، کردستان، مرکزی و قم نیز بهترین استان‌ها در زمینه مبارزه با جرم کلاهبرداری بوده‌اند.

وی از شهروندان خواست مراقب کلاهبردارانی که به صورت تلفنی ارتباط برقرار می‌کنند و قصد فریب و برداشت از حساب شما را دارند، باشید.

مقیمی به مردم توصیه کرد: هرگونه خرید و فروش املاک، مستغلات، کالا یا خدمات را از طریق مراجع رسمی مربوطه انجام و قبل از هرگونه معامله استعلامات لازم را به عمل آورند.

وی گفت: شهروندان، مدارک شناسایی و مالکیتی خود را به افراد ناشناس برای انجام امور اداری و ... تحویل ندهید و به درستی از آنان مواظبت کنید.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: در صورت معامله با افراد برای کسب و کار حتما فرد را شناسایی و هنگام دریافت ثمن معامله و تحویل گرفتن چک حتما از اصالت آن از طریق بانک، احراز هویت و اعتبارسنجی فرد مطمئن شوید.

مقیمی به تبلیغات در فضای مجازی و آگهی‌های اغواء کننده در برخی جرائد با عنوان تأمین سرمایه و یا پیام‌هایی با چنین محتوا اشاره و تصریح کرد: چنین پیام‌هایی، احتمال کلاهبرداری در آن وجود دارد، شهروندان بایستی توجه داشته باشند هرگونه پرداخت وام تنها از طریق بانک‌ها صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: در خصوص تنظیم قراردادها و معاملات حتما با افراد خبره مشورت کرده و معاملات خود را زیرنظر فردی که با قوانین و مقررات حقوقی آشنایی دارد انجام دهید.

این مقام ارشد انتظامی درباره فروش خودرو به صورت لیزینگی، گفت: افرادی حق فروش خودرو به صورت لیزینگی دارندکه مجوزهای لازم را از بانک مرکزی کسب کرده و در اساسنامه شرکت به صراحت فروش خودرو به صورت لیزینگی قید شده باشد بنابراین شهروندان قبل از هرگونه پرداخت وجه، استعلامات لازم را از مبادی مربوطه کسب کنند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: شهروندان در صورت کسب هرگونه اخبار و اطلاعات در خصوص جعل و کلاهبرداری مراتب را به پلیس 110 اطلاع دهند .

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وحید سلطانی، با اشاره به کلاهبرداری در حوزه فروش اشیاءتاریخی گفت: یکی از مواردی که چندین سال است شاهد وقوع آن هستیم، کلاهبرداری در پوشش فروش سکه‌های تاریخی یا اجناس و اشیای قدیمی است، شیوه‌ای که اگر روزگاری با ترفند پیامک و ... انجام می‌شد امروزه با پیچیده‌تر شدن روابط و تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مصادیق آن نیز پیچیده‌تر از قبل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی، مصادیق مجرمانه از قبیل خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی که در اصطلاح عامیانه به آن عتیقه‌جات، دفینه یا اموال زیر خاکی می‌گویند نیز وارد حیطه‌های کلاهبرداری یا به کارگیری شیوه‌های متقلبانه از طریق جعل و اسناد جعلی شده است. تجربیات روان‌شناسی نشانگر آن است که متقلبان بدل انداز، کلاهبرداران و جاعلان اموال تاریخی ـ فرهنگی، بهره هوشی بالاتر از قربانیان خود را داشته و از این طریق توانسته‌اند با توسل به شیوه‌های متقلبانه و طمع خریداران، آنان را به دام خود جلب و با طعمه‌گذاری از این افراد کلاهبرداری کنند.

سلطانی با بیان اینکه قانون‌گذار در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ (فصل نهم ـ تخریب اموال تاریخی، فرهنگی) به جرم انگاری و مجازات رفتار‌های مجرمانه مرتبط با میراث فرهنگی پرداخته است، گفت: نگاهی به آمار یگان زحمت‌کش حفاظت میراث فرهنگی، حکایت از آن دارد که تنها در سال ۱۴۰۲ و استان اصفهان، از میان اموال تاریخی ـ فرهنگی کشف شده، فقط یک ششم آن اصالت داشت و مابقی تقلبی بودند. لازم به ذکر است همین روند را در استان‌های درگیر با موضوع حفاری غیرقانونی مانند استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و گیلان و ... را نیز با فراوانی کمتر شاهد هستیم.

این جرم شناس با تاکید بر اینکه عمده اشیاء تاریخی که به فروش می‌رسد جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری از مردم است، گفت: متأسفانه سقوط برخی از ارزش‌ها و ترویج روحیه یک شبه پولدار شدن، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از مردم به سمت چنین معاملاتی گرایش پیدا کنند. از طرفی دیگر نیز گستردگی پهنه میراث فرهنگی و تمدن کشور در کویرها، کوه‌ها و نقاط دور از دسترس و همچنین کمبود بودجه و نیروی انسانی آموزش به این معضل نیز دامن زده است.

وی ادامه داد: آگاهی مردم نسبت به شیوه‌های کلاهبرداران که در بستر‌های فضای مجازی نیز متأسفانه شاهد آن هستیم، توجه به هشدار‌ها و آموزش‌های مسئولین امر به جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر این نوع جرایم، در ناکام گذاشتن مجرمان بسیار تأثیرگذار است.

سلطانی درباره اینکه افراد در صورت مواجهه با کلاهبرداران چه باید انجام دهند، گفت: برخی زمانی که مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند به سبب آنکه خود مرتکب اقدامی غیرقانونی شده‌اند، از طرح شکایت واهمه دارد. اما توصیه من این است که در صورت مالباختگی، حتماً موضوع را به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها اطلاع دهند شود تا یگان حفاظت پیگیری‌های لازم را برای شناسایی، تعقیب، دستگیری و استرداد وجوه با هماهنگی مقام قضایی انجام دهد.

دیگر خبرها

  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه
  • کاهش فروش آیفون در چین همزمان با شدیدترین افت درآمد سالانه اپل
  • علت افزایش قیمت ریالی حج بالارفتن نرخ ارز در کشور است
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • سرعت رسیدگی به پرونده‌های اموال تملیکی در تعزیرات افزایش یابد
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات