Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@11:44:40 GMT

بیانیه ضد ایرانی نشست وزیران خارجه کشورهای عربی

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۷۷۸۸۲

عکاظ گزارش داد، وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی نشست فوق‌العاده در رابطه با حمله موشکی حوثی‌های یمن به ریاض که در شهر جده برگزار شد، اعلام کردند: نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری خلیج‌فارس روز یکشنبه به منظور بررسی خطرات پرتاب موشک بالستیک ساخت ایران از سوی حوثی‌ها به ریاض صورت گرفت و این نشست بر اساس اصول و اهداف وارده در منشور سازمان همکاری اسلامی و به خصوص عدم دخالت در امور داخلی کشورهای عضو و احترام به حاکمیت و یکپارچگی تمام کشورهای عضو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ورزای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با تاکید بر لزوم همکاری و گسترش روابط به منظور ایجاد امنیت، صلح و ثبات و شکوفایی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اعلام کردند که این نشست به تجاوز حوثی‌ها و حمله موشکی آنها به وسیله موشک ایرانی در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۷ به ریاض اشاره دارد. همچنین این نشست به بیانیه سیزدهمین دوره نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول، به مصوبه ۴۴/۴۶ چهل و چهارمین نشست شورای وزرای خارجه به بیانیه نشست اضطراری وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در مکه در نوامبر ۲۰۱۶ در رابطه با شلیک موشک بالستیک ایرانی از سوی حوثی‌ها به مکه و به دیگر بیانیه‌های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و دیگر کشورها که حملات موشکی حوثی‌ها به عربستان را محکوم کردند اشاره دارد.

در این بیانیه ادعا شده است: ما به شدت شلیک موشک بالستیک ایرانی از سوی حوثی‌های وابسته به ایران به سمت ریاض در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۷ را محکوم و آن را تجاوز به عربستان و عدم پیروی حوثی‌های وابسته به ایران از جامعه بین‌الملل و معاهدات آن می‌دانیم.

وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مدعی شدند: ما دخالت‌های ایران در برخی کشورهای منطقه را محکوم می‌کنیم و از آن می‌خواهیم که به این سیاست‌ها که در راستای تغذیه درگیری‌های فرقه‌ای و مذهبی و حمایت از گروهک‌های تروریستی است پایان دهد. همچنین ایران با تداوم حمایت موشکی و تسلیحاتی از حوثی‌ها مصوبات نشست مکه در نوامبر ۲۰۱۶ و مصوبات شورای امنیت در این رابطه را نقض کرده است و ما این اقدامات ایران را محکوم می‌کنیم.

در بخش دیگر از بیانیه با اشاره به خطرات حمله‌های موشکی حوثی‌ها بر امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی آمده است: ما از تمام کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی می‌خواهیم که از عربستان حمایت کنند و با تروریست و هر کسی که بخواهد به امنیت عربستان آسیب برساند مقابله کنند.

به گزارش ایسنا، این ادعا در حالی مطرح می‌شود که مقامات کشورمان همواره تاکید می‌کنند جمهوری اسلامی ایران هیچ دخالتی در امور داخلی یمن ندارد و خواستار ایجاد راه حل مسالمت‌آمیز برای حل بحران یمن است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان قبل از این نیز در واکنش به تحولات اخیر یمن، با اشاره به تداوم تجاوز وحشیانه خارجی که به نابودی زیرساخت‌ها و محاصره همه جانبه و کشتار جمعی و خاموش ملت یمن منجر شده است، ابراز امیدواری کرد: همه گروه‌ها، احزاب و جریان‌های سیاسی و اجتماعی یمن، ضمن همبستگی با یکدیگر از جبهه واحد ملی علیه تجاوز خارجی محافظت کنند.

قاسمی با ابراز تاسف از درگیری‌های اخیر و دعوت همه نیروهای یمنی به آرامش و خویشتنداری ابراز امیدواری کرد و افزود: تمامی اختلافات داخلی در چارچوب گفت‌وگو حل و فصل و زمینه هرگونه سوء‌استفاده دشمنان خارجی ملت یمن مسدود شود.

وی در رابطه با مساله حمایت تسلیحاتی از یمن اعلام کرده است: ما هیچ‌گونه ارتباط تسلیحاتی با یمن نداریم، یمن در محاصره است و چنین امکانی در کل وجود ندارد در غیر این‌صورت ایران به قدری شهامت دارد که چنین اقدام و سیاستی را اگر داشته باشد اعلام کند؛ آنچه امروز در دستان مردم یمن هست سلاح‌هایی است که از دولت‌های قبل در پادگان‌ها وجود داشته، امروز مشاهده می‌کنیم یمن برای آنکه در مقابل تجاوز و حملات بی‌امان از خود محافظت کند به سراغ تکنیک‌های درونی رفته و این طبیعی است.

علی اکبر ولایتی، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و مشاور رهبری در امور بین الملل  نیز پیش از این در پاسخ  به سوالی در خصوص برخی اتهامات در رابطه با مداخله ایران در امور یمن، گفت: در یمن کشورهای مرتجع عربی تحت عنوان ائتلاف عربی ضد یمن مداخله مستقیم کرده‌اند و ایران جز حمایت سیاسی و کمک‌های انسانی برای نجات مردم این کشور کار دیگری انجام نداده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۷۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»