Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه ریزگردهای داخلی باعث بروز پدیده گرد و خاک در استان شده است، گفت: با انجام اقدامات نمادین نمی‌توانیم مشکل گرد و غبار را برطرف کنیم.

گزارش اقتصاد آنلاین به نقل ازاحمدرضا لاهیجان‌زاده، با بیان اینکه عوامل بسیار زیادی دست به دست هم داده که امروز ما شاهد بروز گرد و خاک در استان خوزستان هستیم، گفت: باید به دنبال اقدامات جدیدی برای مقابله با گرد و خاک در این منطقه باشیم که بی‌شک این اقدامات نیازمند زمینه و زمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به عواملی که باعث بروز گرد و خاک در کشور شده‌است، تصریح کرد: از دست دادن بخش بزرگی از تالاب‌های بین‌النهرین از سال ۱۹۹۱ به بعد باعث شد که رطوبت بسیار زیادی از این منطقه کم شود. این موضوع که در دولت صدام اتفاق افتاد، اثرات ثانویه‌ای داشت که در حال حاضر ما شاهد آن اثرات ثانویه هستیم.

مدیر کل محیط‌زیست استان خوزستان تصریح کرد: از سوی دیگر کاهش بسیار زیاد بارش‌ها طی ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته و همچنین عدم مدیریت آب در ایران و تاثیر سدسازی در کل منطقه که شامل ایران، ترکیه و عراق می‌شود، اثرات سویی در پایین‌دست داشته است و باعث شده که این مناطق تبدیل به کانون ریزگرد شوند.

لاهیجان زاده با تاکید براینکه باید حقابه تالاب‌ها به درستی داده شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز برای تصمیم‌گیران کشور حقابه تالاب اولویت اول بعد از شرب نیست و همچنان کشاورزی در اولویت است. می‌گویند اگر اجازه دهند، حقابه تالاب تامین شود، چگونه باید آب کشاورزی را تامین کنند؟

او یادآور شد: اگر محیط‌زیست اصرار دارد کشاورزی مدیریت شود تا حقابه تالاب هم تامین شود به این منظور نیست که کشاورزی را کاهش دهیم، بلکه به این معنی است که روش‌های کشاورزی را تغییر دهیم. متاسفانه کشاورزی ما همچنان به روش‌های سنتی و مانند شرایط پرآبی انجام می‌شود در حالی که اعلام شده میزان آورد رودخانه‌ها ۴۰ درصد کاهش داشته و با کاهش بارش روبرو بوده‌ایم اما باز هم مشاهده می‌کنیم که روش‌های کشاورزی همچنان روش‌های سنتی است.

مدیرکل محیط‌زیست استان خوزستان با بیان اینکه تنها ۱۰ درصد در کل استان موفق شدیم کشاورزی را بهبود وضعیت دهیم، گفت: راندمان آبیاری زمین‌های کشاورزی در استان کماکان بین ۳۰ تا ۳۲ درصد است و این نشان می‌دهد که نزدیک به ۷۰ درصد آب را هدر می‌دهیم. اگر واقعا اعتقاد داریم که آب کم است باید در عمل نیز فعالیتی در همین راستا انجام دهیم.

لاهیجان‌زاده با بیان اینکه با انجام اقدامات نمادین نمی‌توانیم مشکل گرد و خاک در این منطقه را برطرف کنیم، گفت: متاسفانه در صنعت هنوز هم بهره‌وری مانند گذشته است و همان روش‌های قبل از انقلاب را ادامه می‌دهند، در حالی که ما دیگر ۵۰ درصد آب گذشته را نداریم. اگر این موضوعات مدیریت شود می‌توانیم کاهش آب را جبران کرده و تالاب‌ها را احیا کنیم.

او ادامه داد: یکی از اقداماتی که برای مقابله با گرد وخاک صورت گرفته نهال‌کاری است، اما متاسفانه همچنان برای تامین آب این نهال‌کاری‌ها دچار زحمت هستیم و نمی‌توانیم حقابه‌ای برای درختکاری در عرصه‌های کانون داشته باشیم.

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان خوزستان با بیان اینکه اقدامات جدی برای مقابله با گرد و خاک از اسفند ماه سال گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: بعد از اتفاقی که در سال ۹۵ افتاد و منجر به قطعی آب و برق شد و تاسیسات زیادی به دلیل گرد و خاک آسیب دید در ده ماه گذشته مصوبات خوبی برای مقابله با گردوخاک داشتیم و اعتبار نسبتا خوبی برای سال ۹۶ نیز در نظر گرفته شد و در سال ۹۷ نیز ادامه خواهد داشت.

لاهیجان‌زاده بیان کرد: در یک عرصه ۴۲ هزار هکتاری کار نهال‌کاری آغاز شده، همچنین یکی از طرح‌های انتقال آب به بحرانی‌ترین کانون‌ها اجرا شده است و هفته دیگر به بهره‌برداری می‌رسد، این کانال ۴۷ الی ۴۸ کیلومتری است که آب را به صورت پساسیلاب برای تامین آبیاری نهال‌کاری استفاده می‌کند و پیش‌بینی می‌شود حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار هکتار در مدیریت برنامه سرزمین انجام داد. همچنین برای ۳۵۰ هزار هکتار مطالعات در حال انجام است و اعتبارات آن پیش‌بینی شده و طی یک برنامه پنج‌ساله این ۳۵۰ هزار هکتار باید احیا شود.

او با بیان اینکه تالاب حورالعظیم طی سه سال گذشته به خوبی احیا شده است، گفت: احیای این تالاب تعداد روزهای آلوده را از ۷۰ الی ۸۰ روز در این سه سال به کمتر از ۳۰ روز رسانده است، اما ریزگردهای داخلی متاسفانه بسیار فعال شده و مشکلات سال قبل و آلودگی این چند روزه از کانون‌های داخلی ناشی می‌شود که بیشتر در شرق و جنوب شرق اهواز هستند که روزی زمین‌های کشاورزی و دیم‌زار بودند، اما به دلیل خشک شدن رودخانه زهره و مارون در این زمین‌ها کشتی انجام نمی‌شود و این رودخانه‌ها طغیان نمی‌کنند.

مدیر کل محیط زیست استان خوزستان تاکید کرد: اثرات گرد و خاک ناشی از کانون‌‌های داخلی از نظر روحی و روانی و همچنین اقتصادی و اجتماعی بر مردم بیشتر از کانون‌های گرد و خاک خارجی است و حتی باعث افت تحصیلی در این منطقه می‌شود. بنابراین یک یا دو نوبت که این کانون‌ها فعال ‌شود و خاک بر سر مردم بریزد اثرات منفی آن چندین برابر بیشتر از پنج نوبت ریزگرد خارجی است که وارد کشور می‌شود، چراکه ریزگردهای کانون داخلی به دلیل نزدیکی در کمتر از نیم ساعت شهر را در برمی‌گیرد.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۸۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۵ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح پنجشنبه ششم اردیبهشت با میانگین ۵۶ وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان با عدد ۵۲، احمدآباد ۸۶، پارک زمزم ۶۰، میدان انقلاب ۶۲، خیابان پروین اعتصامی ۶۳، دانشگاه صنعتی و رهنان ۵۸، خیابان زینبیه ۷۰، بولوار کاوه ۶۴ ایستگاه ولدان ۵۲ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان در ایستگاه بزرگراه خرازی با عدد ۴۹، سپاهان‌شهر ۴۰، خیابان فرشادی ۳۴، کردآباد ۴۵ و میرزا طاهر ۴۸ AQI وضعیت پاک را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۲۷ و شاهین شهر با میانگین ۳۹ AQI در وضعیت پاک و در کاشان با میانگین ۱۰۹ نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس، زرین‌شهر با میانگین ۵۶، سجزی ۷۰، قهجاورستان با میانگین ۹۹، نجف آباد ۶۳ و مبارکه ۵۹ AQI قابل قبول ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6088316

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • اجرای طرح سرشاخه کاری در باغ‌های گردوی نهاوند
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
  • هوای اهواز بر مدار آلودگی / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان در آلودگی هوای تهران