Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای روحانی از رسانه ملی به مردم قول دادید اگر اطلاعات غلط دریافت کردید، حتما سود بازرگانی خودروهای هیبریدی را اصلاح می‌کنید.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ خودروهای هیبریدی وارداتی در کنار موتور بنزینی یک موتور برقی دارند که به اصطلاح دوگانه سوز (هیبریدی) خطاب می‌شوند. بدون مقدمه برای درک اینکه آیا کسی آدرس اشتباه به آقای روحانی داده یا خیر به سراغ امضای معاون اول رئیس جمهور پای برگه افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی می‌رویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رئیس جمهور پس از یک دوره چند ماهه قطعی سامانه ثبت سفارش و در حالی که صدای اعتراضات نمایندگان مجلس هم به گوش می‌رسید از نظام جدید تعرفه‌ای رونمایی کرد که با توجه به گمانه زنی‌های رسانه‌ای فاصله قیمتی ایجاد شده بین نمایندگی‌ها و بازار آزاد را پوشش می‌داد. شگردی که در مردم ایران با آن غریبه نیستند.

 

 در این دستور، تعرفه واردات خودروهای هیبریدی از 4 درصد به 45 درصد افزایش پیدا کرده است که رسانه‌ها از آن به افزایش 1100 درصدی تعرفه واردات خودروهای هیبریدی یاد می‌کنند. ابتدا ترفندی برای وارد کردن شوک به بازار پیدا می‌کنیم و سپس با طرح این پرسش از مردم که چرا باید سوداگران ودلالان این عدد حاشیه بازار را در کیسه خود ببینند بساطی برای جمع کردن پول بیشتر پهن می‌کنیم؛ بگذریم این نامه نشان می‌دهد معاون اول رئیس جمهور کاملا به موضوع افزایش فضایی تعرفه واردات خوروهای هیبریدی آگاه بوده و آن را برای اجرا ابلاغ کرده است.

 

پارسایی عضو کمیسیون اصل نود مجلس در گفت‌وگو با خانه ملت گفت: از دست های پشت پرده‌ای خبر می دهد که ورود و استفاده از خودروهای هیبریدی را سد کرده‌اند. بنده به یقین رسیدم که دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد که مانع از واردات خودروهای هیبریدی و ایمن به کشور می‌شود و منافع اقلیتی به خطر می‌افتد. شما می‌بینید که واردات خودرو‌ها را هم انحصاری کردند، در چند ماه گذشته شاهد افزایش سرسام‌آور در قیمت خودروهای خارجی بودیم که جدیدا اثر خود را بر خودروهای داخلی هم گذاشت.

 

 

وی افزود: ما نه تنها در تولید خودرو انحصار داریم بلکه در واردات آن هم انحصاری به وجود آوردند. احساس می‌کنم در صنعت خودروسازی حق الناس می‌شود یعنی نه تنها حق مردم را از لحاظ گران فروشی تضییع می‌کنیم بلکه جان آن‌ها را نیز از نظر سلامتی تهدید می‌کنیم.

 

چرا اطلاعات غلط به رئیس جمهور داده‌اند؟

آقای رئیس جمهور، صنعت خودروسازی در داخل کشور نه تنها برنامه‌ای برای تولید خودرو و موتورسیکلت‌های برقی ندارد، بلکه از نظر مصرف بهینه سوخت به قولی فسیلی هم هنوز جا برای کار بسیار است. همچنان جاده مخصوصی‌ها در خطوط تولیدشان میزبان موتورهای پرمصرف و کم بازده هستند. آقای روحانی از رسانه ملی به مردم قول دادید اگر اطلاعات غلط دریافت کردید، حتما سود بازرگانی خودروهای هیبریدی را اصلاح می‌کنید. پشت دروازه‌های بسته و محدود شده گمرک، تکنولوژی روز دنیا برای واردات خودروهای هیبرید و برقی وجود دارد که می‌تواند سرآغاز کنار گذاشتن تولید خودروهای 30 سال پیش بنزینی با آلایندگی زیاد باشند. خودرو و خودروسازانی که نفس کلانشهرها را به شماره انداخته‌اند و با خیال راحت از انحصار بازار خودرو در ایران دود می‌کنند!

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

هیوندای سوناتا، تویوتا پریوس، تویوتا CH-R، تویوتا کمری و کیا اپتیما از جدیدترین تکنولوژی خودروهای هیبرید در دنیا بهره می‌برند که وارد ایران نیز شده‌اند. کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی، صدای کم پیشرانه و شارژ باتری به وسیله موتور بنزینی از مهم‌ترین ویژگی‌های خودروهای هیبریدی است. کمپانی‌های بزرگی مشغول ساخت خودروهای برقی و هیبریدی در دنیا هستند که در صورت حمایت، امکان ورود و حتی انتقال دانش به کشور را دارند.

 

در داخل کشور، هزینه تولید خودروهای برقی به دلیل قیمت و مدیریت باتری از هزینه تولید خودروهای احتراقی بیشتر است. در کنار ایجاد زیرساخت، توانمندی در تولید باتری‌های لیتیومی از پیش‌نیازهای مهم این عرصه است. نبود متولی واحد برای پیشبرد و پاسخگویی درباره ایجاد زیرساخت‌ها، یکی از عوامل بسیار مهم در موفق نبودن فناوری‌های نوینی چون تولید خودروهای برقی در ایران است. دولت به جای حمایت در زمان ورشکستگی می‌تواند کمک‌های مالی خود را به هزینه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های خودروسازی برای طراحی و تولید این خودروها اختصاص دهد.

 

 

اما سوال اصلی اینجاست با چه هدفی جلوی واردات خودروهای هیبریدی گرفته شده؟ وقتی نگاهی به صحبت‌های خسروتاج رئیس سازمان توسعه تجارت در 19 دی می‌کنیم می‌بینیم کاملاً از اعمال تعرفه بر خودروهای هیبریدی آگاه است. وی اظهار می‌کند: «کار کارشناسی لازم درباره افزایش 1000 درصدی تعرفه خودروهای هیبریدی انجام شده و اهالی فن نسبت به آن نظر داده اند و پس از آن تعرفه ها مصوب شده است. آماده شنیدن انتقادات مرتبط با تعرفه واردات خودروهای هیبریدی در کمیسیون ماده یک هستیم و درصورتی که دلایل کافی ارائه شود، در تعرفه تجدید نظر می‌کنیم.» بنابراین وزارت صنعت هم آگاهی کافی دارد و مسلماً موضوع شناخت خودروهای هیبریدی آنچنان پیچیده نیست و قابل پنهان کاری نبوده است.

 

وقتی راهنمایی و رانندگی ناجا در آبان 96 اعلام می‌کند برای ارتقاء توان ناوگان خودرویی خود و در جهت حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، یک مدل از خودروهای هیبریدی مدرن را به خدمت گرفته چرا باید مردم بپذیرند کسی اطلاعات غلط به شما داده است؟

 

خودروهای هیبریدی و برقی به کشور وارد شوند و اتفاقا در گام نخست برای واردکنندگان تسهیلات قائل شویم. باید در یک چشم‌انداز خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودرو و موتورسیکلت برقی بکنیم. اگر قرار باشد با همین روند پیش برویم سیل آسا ترین باران هم برای نفس زدن تهران 3 روز بیشتر دوام نمی‌آورد و ترافیک کلانشهرها حسابی از پس خفه کردن تهران بر می‌آیند.

 

به نظر می‌رسد افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی برای انحصار هرچه بیشتر در واردات خودرو از سوی برخی مونتاژکاران داخلی است. هزینه خرید یک خودروی هیبریدی با تعرفه‌های سابق می‌تواند تهدید جدی برای بازار فروش خودروهای ارزان‌تر باشد. به عنوان نمونه هیوندای سوناتای هیبریدی می‌تواند بازار هیوندای النترا و کیا سراتو وارداتی را به هم بریزد. از طرفی برخی واردکننده‌ها که آمار فروش مطلوبی از هیبریدی‌ها داشتند با این حساب از بازار حذف خواهند شد. اخیراً چند واردکننده هم به دنبال واردات خودروهای هیبریدی جدید به بازار ایران هستند که با اوضاع بازار هیبریدی‌ها و اعمال تعرفه‌های جدید اوضاع خوبی ندارند.

 

مقدسی عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با تسنیم گفت: «در کلان‌شهرها به دلیل حجم زیاد آلاینده‌ها باید سیاست‌های تشویقی برای استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی اعمال شود اما متأسفانه در تصمیم اخیر دولت تعرفه خودروهای هیبریدی از 5 درصد به 45 درصد رسیده که این موضوع رشد 9 برابری تعرفه‌ها را نشان می‌دهد.»

 

 

وی تصریح کرد: «رئیس جمهور در گفت‌وگوی خود با مردم نیز در مورد خودروهای هیبریدی صحبت‌هایی را مطرح کردند به این صورت که به اعتقاد رئیس جمهور اگر تعرفه خودروهای هیبریدی واقعی، افزایش پیدا کرده باید در این رابطه تصمیمات لازم صورت گیرد. نمایندگان مجلس نیز در همین ارتباط با تهیه یک نامه که به امضای بیش از 60 نماینده مجلس رسیده خواستار کاهش تعرفه خودروهای هیبریدی از وزیر صنعت هستند.»

 

بی‌مهری بازار به تکنولوژی کمتر شناخته شده در ایران!

حقیقت امر استقبال پایین مردم از خودروهای هیبریدی است. وقتی زیرساخت کافی برای تعمیر و نگه‌داری خودروهای برقی در جامعه وجود ندارد، کمتر کسی ریسک می‌کند و خودروی هیبریدی می‌خرد. خرابی احتمالی باتری، تعمیر و نگه‌داری تجهیزات موتور برقی و بازار فروش ضعیف دست دوم به اندازه کافی بازار هیبریدی ها را خراب می‌کند. علی رغم اینکه خودروهای هیبریدی بازار از کمپانی‌های معتبر ژاپنی و کره‌ای با سابقه کیفی خوبی هم تأمین می‌شوند اما کماکان انتظار مردم برای ایجاد زیرساخت‌ خودروهای برقی نظیر برای سهولت تعمیر و نگه‌داری حرف اول را می‌زند.

 

دولت به جای تشویق مردم و خودروسازان به خرید و تولید تجهیزات برقی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای توسعه ناوگان حمل‌ونقل برقی با اعمال سیاست‌های این چنینی که قیمت خودروهای هیبرید را به نسخه مشابه بنزینی نزدیک می‌کند، اندک مشتری خودروهای هیبریدی را هم می‌پراند و بازار را به انحصار طلبان و رانت‌خواران واردکننده می‌سپارد تا کماکان در ترافیک تهران جرات پایین کشیدن شیشه ماشین را هم به خاطر آلودگی هوا نداشته باشیم. همچنان خودروهایی در داخل تولید می‌کنیم که میزان آلایندگیشان حتی به اندازه 30 ثانیه در پارکینگ منازل قابل تحمل نیست و این یعنی فاصله ما با علم روز دنیا روز به روز بیشتر می‌شود. امیدواریم آقای روحانی با رویت پیشرانه خودروهای هیبریدی قولش را عملیاتی کند و تعرفه واردات خودروهای هیبریدی را به حالت قبل بازگرداند.

 

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۹۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این رویداد شاهد معرفی مجدد نام تجاری انرژی جدید EXEED EXLANTiX (اکسید اکستلانتیکس) خواهد بود که اوج لوکس بودن، نوآوری و دوستدار محیط زیست بودن در خودروهای الکتریکی را به نمایش می‌گذارد.

نگاهی به سال ۲۰۲۳: زمینه سازی برای یک جهش کوانتومی در برندهای پریمیوم انرژی نو

سال ۲۰۲۳ اکسید با دستاوردهای قابل توجهی همراه بود که با عرضه مشترک مدل RX در خاورمیانه و در نمایشگاه ژنو در قطر آغاز شد. بیش از ۱۰۰۰ روزنامه‌نگار و شخصیت برجسته، از جمله نخست‌وزیر قطر و شاهزاده دبی، در این رویداد شرکت کردند و بر رشد روزافزون اکسید در سطح جهانی تاکید کردند. سپس این برند تعهد خود را به نوآوری در کنفرانس EXEED Eco در ماه اکتبر تقویت کرد و از مفهوم زیست محیطی خود رونمایی کرد و اکولوژی خودرویی آینده‌نگر را به نمایش گذاشت. محصول جدید این برند یعنی مدل RX، با به رسمیت شناختن برتری طراحی اکسید، جایزه "طراحی سال ۲۰۲۳ SUV" را از Maqina دریافت کرد. علاوه بر این، حمایت مالی EXEED از ماراتن دبی نشان دهنده تعهد آن به دو و میدانی و نفوذ جهانی است.

این نقاط عطف نه تنها دستاوردهای اکسید را جشن می‌گیرند، بلکه زمینه را برای جهش بعدی رو به جلو، یعنی معرفی اکستلانتیکس ES فراهم می‌کنند. هر یک از این تمجیدها و ابتکارات راه را برای این محصولات انرژی جدید هموار می کند، که نشان دهنده مهارت نوآورانه و نقاط قوت طراحی خودرو با ورود به بازار خودروهای برقی ممتاز است.

اکستلانتیکس ES: آمیختگی هماهنگ طبیعت و فناوری

اکستلانتیکس ES به‌عنوان یک شاهکار مهندسی خودرو ظاهر می‌شود، جایی که زیبایی بی‌نظیر طبیعت با اوج نوآوری‌های فناوری روبرو می‌شود. این خودروی الکتریکی لوکس ماهیت آتلانتیس افسانه‌ای را مجسم می‌کند و بر روی یک چشم‌انداز اتوپیایی تکیه می‌کند که در آن فناوری، انرژی پاک و هماهنگی محیطی با هم ترکیب می‌شوند. قلب فلسفه طراحی EXLANTiX ES احترام عمیق به طبیعت است، احترامی که از هر جنبه‌ای از خلق آن، از مفهوم سازی تا آخرین لمس‌هایی که حضور آن را مشخص می‌کند، آگاه می‌کند.

ستون فقرات خودرو، پلت فرم E۰X، نشان دهنده اوج فناوری خودروهای الکتریکی است. این خودرو راندمان شارژ استثنایی را ارائه می‌دهد و فقط ۱۵ دقیقه طول می‌کشد تا یک باتری از ۳۰٪ تا ۸۰٪ شارژ شود. مدل ES که ظرافت آیرودینامیکی را نشان می‌دهد، دارای فرم کوپه‌ای مانند با طول تقریباً ۵ متر است و ضریب درگ آن تنها ۰.۲۱ است. این کارایی به ES اجازه می‌دهد تا در ۴ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

با این حال، طراحی اکستلانتیکس ES فراتر از مهارت فنی آن است. با الهام از سیالیت و قدرت باد، زیبایی خودرو قدردان کارایی آیرودینامیک است. ظاهر ساده آن، که از طریق آزمایش گسترده تونل باد به کار گرفته شده است، نه تنها بر عملکرد آن تاکید می‌کند، بلکه بعد جدیدی را در طراحی خودروی الکتریکی معرفی می‌کند. این طراحی که به همان اندازه به کاهش مصرف انرژی و صدای کابین کمک می‌کند، جذابیت بصری هم دارد.

نمایشگاه خودروی پکن بستری برای EXEED خواهد بود تا فناوری‌های پیشرفته خود و چشم انداز برند EXLANTiX را برای آینده خودروهای الکتریکی به نمایش بگذارد. این رویداد توانایی EXEED را در خدمت به بازار پریمیوم جهانی با خودروهای نوآورانه "انرژی جدید" به نمایش می‌گذارد.

جهت مشاهده لیست قیمت روز خودرو های داخلی و خارجی می توانید به صفحه لیست قیمت روز خودرو در خبرآنلاین مراجعه کنید.

۵۴۳۲۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899397

دیگر خبرها

  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی
  • دپوی ۱۳ هزار خودرو در گمرکات/ ۵۵۰۰ خودروی برقی وارد شد
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی؛ اولین عرضه در روزهای آینده
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی/ اولین عرضه خودروهای برقی در روزهای آینده
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • خودروی هیبریدی پرسرعت مرسدس رونمایی شد
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند