Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@03:57:30 GMT

نگذارید این چراغ خاموش شود

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۷۹۹۶۷

نگذارید این چراغ خاموش شود

در این یادداشت آمده است: چند سالی است جشنوارۀ شعر کُردی کودک، در میان استان‌های کُردنشین به نام «ایوان غرب» جلوۀ فرهنگی ویژه‌ای بخشیده است. این شهر که جمعیت غالبش را کُردان کلهر تشکیل می دهند، از گذشته های دور مأمنی برای اهل فرهنگ و هنر بوده و می توان بارزترین نمونۀ شخصیت های ادبی تاریخی اش را «شاکه» و «خان منصور» دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سویی مردمان بافرهنگ کُرد، نیاز ویژه ای به شکل گیری پاتوق های دائمی ادبیات دارند. اگر چه در دنیای امروز با حضور اپلیکیشن ها این پاتوق ها عموماً رنگ و رویی غیر دولتی و مجازی به خود گرفته اما همچنان نقش دولت ها در همراهی با جریانات فرهنگی امری انکار ناپذیر است. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با فهم زیرکانه از جریان سازی فرهنگی، توانسته است به این بزم دوسالانۀ پویای هنری جلوه‌ای متفاوت ببخشد.
درک متولیان فرهنگی از ضرورت‌های مردمان فرهنگ دوست در استان ایلام قابل تقدیر است و می تواند چراغ راهی برای سایر استان‌ها باشد. چرا که توجه به این مهم از سوی متولیان فرهنگی در مناطق دیگر می تواند ضمن احیای باورمندی های فرهنگی، به ایجاد روابط تازه بین مردم فرهنگ‌ دوست و متولیان و مؤثران دولتی کمک‌های شایانی نماید. این خلاء در استان کرمانشاه به وضوح دیده می‌شود.
بستر این کار شایسته را چهره‌های فرهنگی و ادبی این شهرستان فراهم آورده اند. شاعران توانمند، پژوهندگان شایسته و سایر اهل هنر در این شهرستان، مهمترین عامل ایجاد و در نهایت، بقا و ماندگاری این حرکت بزرگ فرهنگی‌اند. این دوره تیم برگزار کنندۀ جشنواره کمی متفاوت از سالهای قبل بود.
امسال با وجود اینکه لطف این عزیزان شامل حالم شد، اما سعادت همراهی نداشتم و نمی توانم به عنوان یک ناظر فرهنگی به دست اندرکاران، نمره‌ای بدهم اما ظواهر امر نشان از برپایی باشکوه این مراسم داشت. این جشنواره در غیبت برخی از چهره‌های نام‌آشنای فرهنگی این شهر برگزار شد. یقین می دانم که اگر آنان هم به مدد می آمدند، کارها بسامان تر می شد.
در هر صورت به بانیان این حرکت سازندۀ فرهنگی «دست مریزاد» می گویم و امیدوارم که برای دوره‌های بعد، مردم فرهنگ‌دوست ایوان غرب برای مانایی این کار که شناسنامۀ فرهنگی شهرشان محسوب می شود، پیشقدم شوند و نگذارند این چراغ امیدبخش فرهنگی در خاک زرخیز «ایوان غرب» خاموش شود.
8066 انتشاردهنده:علی مولوی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۹۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه دقایقی قبل با استقبال رسمی‌ سید عباس موسوی سفیر‌ ایران در آذربایجان و به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها وارد باکو پایتخت آذربایجان شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی اسماعیلی پیش از ترک تهران درباره اهداف این سفر گفت: مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها نشستی است که در باکو برگزار خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران هم در این اجلاس ضمن بیان نکات مهم، راهبردی و در حوزه تعامل فرهنگی با ملل و فرهنگ های دیگر از این سخنگاه برای بیان حقایق مختلف در حوزه فرهنگ اقلیت ها که محور گفت و گو های امسال است، استفاده خواهد کرد‌.

وی افزود: با توجه به وضعیت ناعادلانه‌ای که در صحنه نظامات بین المللی داریم باید از هر فرصتی برای بیان حقایق و تنویر افکار عمومی استفاده کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به این اجلاس به عنوان فرصتی نگاه می‌کنیم که بتوانیم برنامه ها و نگاه انقلاب اسلامی را برای نخبگان و کشورهای شرکت کننده بازگو کنیم و انشالله سخنگاهی برای بیان حقایق باشد.

وزیر فرهنگ گفت: نکته بعدی گفت و گوهایی است که طبیعتا در چنین اجلاس‌هایی با کشورهای مختلف برای تقویت تعاملات فی‌مابین استفاده می‌شود.

وی افزود: دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی به عنوان راهکاری جدی برای ایجاد بسترهای لازم برای گسترش تعاملات فی مابین توسط دولت دنبال می شود؛ در این راهبرد بیشتر معطوف به کشورهای دوست، همسایه، جهان اسلام و کشورهایی که در موضوعات مهم بین المللی نزدیکی راهبردی با ما دارند هستیم؛ در همین راستا تلاش می‌کنیم در فرصت اجلاس باکو گفت و گوهای مقتضی را انجام دهیم تا از نتایج آن مجموعه حوزه فرهنگی منتفع شود.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: دوستانم برنامه هایی را پیش بینی کرده اند تا بتوانیم در فرصت محدودی که به واسطه این اجلاس در اختیار داریم حداکثر استفاده را کنیم.

گفتی است، ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که با مشارکت وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان، آیسسکو و برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، چالش‌های جهانی مربوط به گفتمان تمدنی، همکاری برای مقابله با تنفر و تقویت ارزش‌های صلح مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

پیش از این نیز پنجمین دوره مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ برگزار شده بود که در آن دوره از این مجمع ۱۴۰ کشور و نهاد بین المللی مشارکت داشتند.

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • دیدار وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست