Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی بعد از دستیابی به فرمولاسیون تولید رگ‎های مصنوعی با استفاده از غشاهای تفلنی به دنبال مطالعات کلینیکی این محصول هستند که قرار است در یکی از مراکز قلب این آزمایشات اجرایی شود.

دکتر پروین شکراللهی مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، پلیمرهای زیست سازگار را از زمینه‌های تحقیقاتی خود نام برد و گفت: بر این اساس مطالعات ما بر روی ساخت موادی متمرکز شده است که قادرند برخی از عملکردهای نادرست سیستم بدن را ترمیم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر این اساس از 6 سال گذشته این مطالعات با تولید پلیمرهای زیست سازگار آغاز شد و از آنجایی که "غشای تفلن" هیچ‌گاه در ایران تولید نشده بود، از این رو تهیه این نوع غشاها را در دستور کار قرار دادیم.

شکراللهی، دستیابی به فرمولاسیون تولید فرایند غشای تفلن را از دستاوردهای این تحقیقات نام برد و یادآور شد: فرمولاسیونی که در این تحقیقات عرضه شد، فرایند تولید این ماده را تسهیل کرد؛ ضمن آنکه توانستیم 20 درجه دمای فرایند را کاهش دهیم که این امر به جهش اقتصادی در تولید این ماده منجر شود.

این محقق از کاربرد این غشا در بخش پزشکی خبر داد و گفت: بررسی‌های ما نشان داد حدود 30 درصد از مرگ و میرهای سالانه در دنیا مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است که دلیل آن شیوه زندگی، کم تحرک بودن و رژیم‌های غذایی نامناسب است.

شکراللهی با اشاره به میزان گردش مالی تجهیزات قلب و عروق، گفت: حدود 7 کشور در دنیا به صورت انحصاری تولید محصولات قلب و عروق را در اختیار دارند و بزرگترین بازارها در آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و آمریکای لاتین و اقیانوسیه است.

این محقق با تاکید بر اینکه در این مطالعات با استفاده از غشاهای تفلن اقدام به تولید رگ مصنوعی کردیم، ادامه داد: رگ های مصنوعی می‌توانند بر پایه مواد اولیه‌ای چون "تفلن"، "پلی اتان" و یا "پلی استر"ها تولید شوند و ما در این مطالعات از غشای تفلن بهره بردیم.

وی درخصوص استفاده از غشای تفلن در تولید رگ مصنوعی توضیح داد: این مواد علاوه بر کاربردهای پزشکی در حوزه قلب و عروق، در حوزه نساجی برای تولید کفش و کاپشن ورزشی و همچنین در صنایعی که دارای محیط‌های اسیدی و قلیایی هستند و برای تولید فیلترها کاربرد دارد.

شکراللهی، با بیان این که ثبت اختراع داخلی داشتیم، تدوین استانداردهایی برای این محصول را از جمله دستاوردهای این تحقیق نام برد و یادآور شد: رگ مصنوعی تولیدشده در پیوندهای عروق "پریفرال" و "کرونر"  قلب، نقاط اتصال در حین همودیالیز و همچنین در عمل "بای پس" قلب کاربرد دارد.

این محقق تاکید کرد: تفلن تولید شده برای کاربرد در تولید رگ مصنوعی از نظر تخلخل، عبوردهی مایعات و استانداردهای این رگ مورد آزمایش قرار گرفت.

رگ مصنوعی تولید شده در کشور

وی، تولید دستگاه‌هایی برای تولید غشای تفلن را از دیگر دستاوردهای این پژوهش نام برد و اظهار کرد: در کل کشور تجهیزاتی برای تولید فرایند تفلن به صورت کامل وجود نداشت؛ از این رو با همکاری صنعتگران اقدام به ساخت دستگاه‌های مورد نیاز کردیم که این گام مهمی در این مطالعات بوده است.

شکراللهی در این باره توضیح داد: فرایند غشای تفلن دارای چندین مرحله است که مرحله اول آن شامل مخلوط کردن مواد اولیه و شکل‌دهی فیلم اولیه است که خوشبختانه تجهیزات مورد نیاز آن هم در پژوهشگاه و هم در ایران موجود است.

وی مرحله دوم فرایند تولید غشای تفلن را کشش حرارتی بر روی فیلم اولیه دانست و گفت: این مرحله در دمای نسبتا بالا و با اعمال نیروی کنترل شده است که این دستگاه در ایران وجود نداشت و با همکاری صنعتگران تولید شد.

این محقق پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی مرحله بعد را اکسترود کردن فیلم اولیه عنوان کرد و افزود: اکسترود کردن با استفاده از نوعی تیوبی صورت می‌گیرد که از آن غشا تهیه شده است و این دستگاه نیز با کمک صنعتگران داخلی طراحی شده است.                                                            

وی با بیان اینکه تفلن تولید شده برای کاربرد در ساخت رگ مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفت، یادآور شد: فازهای برون‌تنی و همچنین تست‌های لازم برای شار عبور مایعات و تخلخل انجام شده است و نتایج نشان داد که این رگ ویژگی‌های لازم را دارد.

شکراللهی، ابعاد این رگ را بسیار کوچک توصیف کرد و یادآور شد: از این رو دارای ارزش افزوده بسیار بالایی خواهد بود. قطر داخلی تیوب‌ها از 6 تا 8 میلی متر تنظیم شده است که از جمله کالیبرهای بزرگ مجسوب می‌شوند.

وی از مذاکره با یکی از مراکز قلب و عروق خبر داد و اظهار کرد: در این مذاکرات درصدد هستیم فاز بعدی این مطالعات که شامل فار مطالعات کلینیکی است را اجرایی کنیم؛ این مرکز قول مساعد همکاری را داده است.

وی بابیان اینکه فاز حیوانی نیز انجام شده است، تاکید کرد: ولی نتایج آن هنوز گزارش نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۰۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته

محمداسماعیل توکلی رئیس سازمان اورژانس استان تهران اظهار کرد: در هفته گذشته (۱ الی ۷ اردیبهشت ماه) مجموع ۲۶۵۷۸ مأموریت در مرکز ارتباطات ۱۱۵ اورژانس استان تهران (دیسپچ) ثبت شد که در پی این مأموریت‌ها ۶۴۲۸ نفر به مراکز درمانی انتقال یافتند و ۲۰۱۵۰ مورد نیز در محل از خدمات اورژانس استفاده کردند.

وی افزود: در این مدت ۶۴۳۴۲ تماس با مرکز دیسپچ اورژانس استان تهران برقرار شد که از این تعداد متأسفانه ۴۲۴۲ مزاحم با این مرکز بوده است.

رئیس سازمان اورژانس تهران تاکید کرد: از مجموع مأموریت‌های ثبت شده طی هفته گذشته، ۳۵۵۹ مورد حوادث ترافیکی و ۲۱۹۹۴ مورد حوادث غیر ترافیکی بوده است.

توکلی همچنین گفت: اورژانس هوایی ۴ سورتی پرواز داشته که در پی آن ۴ نفر به مراکز درمانی انتقال یافتند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • محل دفن افلاطون کشف شد | رمزگشایی طومارهای باستانی از طریق هوش موصنوعی
  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته