Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: کارشناس حوزه منابع آبی و محیط زیست گفت: در بین شهر‌های جنوب البرز، سمنان آخرین شهری است که نیاز به آب دارد.

تورج فتحی گفت: از نظر کارشناسی شیرین سازی آب از دریاها یا آب های آزاد به مناطقی که مسئله کمبود آب دارند، امکان پذیر است اما مشکل اینجاست که در طرح انتقال آب خزر به سمنان، اثرات و تبعات منفی را در نظر نمی گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره این که چرا آب باید به سمنان برود، گفت: اگر استان های جنوب دامنه ها البرز که در همسایگی خزر است، در نظر بگیریم و ببینیم کدام مناطق مشکلات عدیده آب دارند، در بین استان های زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان و خراسان رضوی، استان سمنان کمترین نیاز آبی را دارد.

این کارشناس منابع آبی گفت: اگر وضعیت بیلان آب، منابع زیر زمینی، فرو نشست دشت ها و مصرف آب را در این استان ها در نظر بگیریم، خراسان رضوی بیشترین نیاز را دارد و پس از آن استان تهران در رتبه دوم است و قطعا استان سمنان کمترین نیاز آبی را خواهد داشت. استان سمنان دارای توسعه کشاورزی نیست و از قدیم نبوده و مصرف آب آنچنانی در مقایسه با مناطق مجاور خود ندارد. هدف این پروژه این بوده که سمنان برای دهه های آینده برای توسعه صنعت مشکل آب نداشته باشد.

وی افزود: اگر تبعات این طرح مثل تخریب جنگل و تخریب محیط زیست را بپذیریم و سعی کنیم خطرات را کنترل کنیم به طور مثال پروژه های احیا زیستگاه را اجرا کنیم تا خطرات برای زیستگاه کاهش داشته باشد و بعد نمک و شورابه ها را کنترل کنیم که وارد دریا و محیط زیست نشود، باز هم استان سمنان نیازی به این آب ندارد.

فتحی با اشاره به وضعیت آب خراسان رضوی گفت: اگر خراسان رضوی را از غرب در نظر بگیریم همه شهرهای سبزوار، نیشابور، مهشد و تربت حیدریه همه بیلان منفی مصرف آب، فرونشست زمین و مشکل عدیده تامین آب دارند. این موضوعی پنهانی نیست و از نظر منفی بودن بیلان آب بدون تردید می گویم که خراسان رضوی در سطح کشور اول است. بیشترین سطح افت آب های زیر زمینی متعلق به خراسان رضوی است.

وی با اشاره به شرط تازه برای این انتقال آب، گفت: شرطی که گذاشته شده این است که آب شور به سمنان منتقل و آنجا شیرین شود. یعنی در سمنان باید کارخانه آب شیرین احداث شود و لنج ها و شورابه ها در سمنان تخلیه شود تا مازندران آسیبی نبیند و این شورابه ها به دریا وارد نشود. این شرط تنها تمهیدات محیط زیستی پذیرفته شده است.

این کارشناس محیط زیست درباره مطالعات زیست محیطی این پروژه، گفت: مطالعات زیست محیطی انجام شده برای این پروژه به هیچ عنوان دارای سطح کارشناسی لازم نیست. به طور مسیرهای لازم به لحاظ زیست محیطی بررسی نشده و تنها یک مسیر پیش بینی شده و این خلاف موازین محیط زیست است. آیین نامه ارزیابی زیست محیطی به ما می گوید برای احداث جاده، خط راه آهن، خط انتقال آب و نفت و ... در مرحله مطالعات محیط زیست باید چندین مسیر شناسایی شود و از لحاظ زیست محیطی کارشناسی و تحلیل شود تا بهترین مسیر با کمترین خطر برای محیط زیست مشخص شود. متاسفانه مسیر انتقال آب خزر به سمنان ساده ترین و سهل الوصول ترین مسیر است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۲۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست