Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@22:44:43 GMT

رانت و فساد بزرگ سفارت ایران در استرالیا (اسناد)

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۸۳۰۲۴

رانت و فساد بزرگ سفارت ایران در استرالیا (اسناد)

 رویداد۲۴- دامنه فساد و رانت دیگر محدود به دایره مرزهای جغرافیایی کشور نیست. فساد و رانت مرزهای کشور را درنوردیده و به سفارتخانه‎های ایران رسیده است؛ از جمله در سفارت ایران در استرالیا؛ جایی که پسر سفیر با استفاده از رانت ویژه، مجوز تاسیس دفتر  کارگزاری خدمات کنسولی در شهر ملبورن را دریافت می‎کند و اکنون خدماتی بیش از تعرفه‎های تعیین شده ارایه می‎دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  
مدتی است صدای اعتراض ایرانیان مقیم استرالیا به ویژه شهر ملبورن از ارایه خدمات کنسولی سفارت ایران در این شهر بلند شده است؛ صدایی که البته احتمالا به دلیل مسافت زیاد این شهر تا تهران! تاکنون شنیده نشده است.
اعتراض ایرانیان مقیم شهر ملبورن نسبت به تخلفات شرکت کارگزاری ارایه خدمات کنسولی در این شهر است. شرکتی که تحت مدیریت فرزند سفیر ایران در استرالیا مجوز فعالیت گرفته است که نه تنها آغاز فعالیت آن با رانت و عملا غیرقانونی بوده، بلکه این شرکت در رفتاری عجیب و  بی‎سابقه، اقدام به دریافت مبالغی بیش از تعرفه های تعیین شده می کند.
ملبورن با حدود ۴ میلیون نفر جمعیت، پایتخت ایالت ویکتوریا، اولین پایتخت کشور استرالیا قبل از شهر کانبرا و مهمترین شهر فرهنگی این کشور است. ملبورن به لحاظ جمعیت دومین شهر کشور پهناور استرالیا است و همانند سایر شهرها و کشورهای دنیا، ایرانیان مهاجر زیادی را در خود جای داده است. طبق آمارهای منتشر شده، استرالیا پنجمین مقصد ایرانیان برای مهاجرت است و شهر ملبورن نیز یکی از محبوب‎ترین مقاصد مهاجرت برای ایرانیان محسوب می‎شود.
با این حال تا سال‎های گذشته ایرانیان مقیم در این شهر از دریافت خدمات کنسولی همچون صدور یا تعویض شناسنامه، تعویض کارت ملی و پاسپورت، ثبت ازدواج و طلاق و... محروم بودند و به ناچار برای دریافت این خدمات باید به سفارت ایران در شهر کانبرا سفر می‎کردند.
بنابراین نیاز به تاسیس یک دفتر ارایه خدمات کنسولی برای ایرانیان مقیم ملبورن از سال‎های قبل احساس می‎شد. اما نه با روش و شیوه‎ای که عبدالحسین وهاجی سفیر جمهوری اسلامی ایران برگزید؛ شیوه‎ای که بدون کوچکترین تردیدی پدیدآورنده ظن رانت و وجود ژن خوب است؛ آن هم با اعطای مجوز تاسیس دفتر خدمات کنسولی در شهر ملبورن به پسر 31 ساله‌اش «محمد صادق وهاجی».  
سفارتخانه‎ها می‎توانند خدمات کنسولی به شهروندان را به دفاتر بخش خصوصی واگذر کنند و عموما برای این موضوع، فراخوانی صادر می‎شود تا از میان واجدین شرایط یک شرکت انتخاب شود و با کسب مجوز دفتر خدمات کنسولی را در شهری دورتر از محل استقرار سفارت ارایه دهند. اما در مورد شرکت «تابنده» که محمدصادق وهاجی پسر سفیر ایران در استرالیا آن را تاسیس و راه اندازی کرده است اما نه سفارت ایران در استرالیا و یا  وزارت امور خارجه ایران، برای راه اندازی «دفتر کارگزاری خدمات کنسولی» در این شهر فراخوانی را برای واجدین شرایط صادر نکرد.
این در حالی است که اساسا راه‎اندازی دفاتر کارگزاری با مدیریت اقوام درجه یک مسئولین بلندپایه دولتی خلاف قانون است.


مدارک ثبت شرکت «تابنده» توسط محمد صادق وهاجی، پسر عبدالحسین وهاجی سفیر ایران در استرالیا  
جدا از این رانت آشکار در اعطای مجوز به پسر سفیر موضوع دیگری که باعث انتقاد و اعتراض بسیاری از ایرانیان مقیم در این کشور شده است، بحث تعرفه خدمات است که کارگزاری «تابنده» ارایه می‎کند. دفاتر کارگزاری‎ خدمات کنسولی معمولا  باید بر اساس تعرفه مصوب هیئت دولت که از سوی وزارت خارجه به تمامی سفارت‌خانه‌ها ابلاغ می‎شود به ارایه خدمات بپردازند. 
اما گویا چون دفتر کارگزاری خدمات کنسولی «تابنده» خود را برخوردار از ژن خوب بمی دانند از این قواعد و قوانین تبعیت نمی‎کند و تعرفه هایی آنچنان که خودشان صلاح می‎دانند تعیین کرده‎اند به طوری کهاکنون این شرکت خدمات کنسولی خود را چند برابر تعرفه‌های تعیین شده ارایه می کند بدون آنکه کوچکترین تگرانی از بابت نظارت سفارت ایران در استرالیا داشته باشد که همین امر باعث اعتراض بسیاری از هموطنانمان در این کشور شده است.
به طور مثال طبق آیین نامه مصوب تعرفه‌ای برای کنسولگری‌ها، برای گرفتن وکالت‌نامه فروش یک ملک، باید مبلغ 220 دلار به سفارت‌خانه پرداخت شود تا وکالت‌نامه ارایه شود. اما در شرکت «تابنده» علاوه بر این 220 دلار، مبلغی نزدیک به 350 دلار بیشتر، از مراجعه کنندگان و به بهانه‌های مختلفی مانند هزینه خدمات، گرفته می‌شود که این مبلغ بسیار بالا و قابل تاملی است. اگر تعداد مراجعه کنندگان در هفته در ملبورن و سیدنی 400 نفر باشند، درآمد هفتگی این مجموعه حدود 14 هزار دلار در هفته خواهد بود. البته قابل ذکر است که مبلغ 350 دلار بر روی تمامی خدماتی که ارائه می‌شود، خارج از عرف و قانون از مراجعه کنندگان اخذ می‌شود.

فاکتوری که شرکت تابنده برای یکی از ایرانیان مقیم ملبورن صادر کرده و 350 دلار اضافه بر تعرفه دریافت شده است
از سوی دیگر، بسیاری از ایرانیان مقیم در شهرهای مختلف استرالیا، طی تماس‌هایی که با  رویداد۲۴  داشتند، به شدت از این وضعیت ابراز شکایت و ناراحتی کرده و خواستار پیگیری این موضوع شدند.
در همین رابطه بنابر وظیفه خبرنگار  رویداد۲۴ با بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه تماس گرفت. قاسمی با تایید کلیات آنچه در استرالیا اتفاق افتاده است گفت: موضوع تاسیس دفتر خدمات کنسولی در ملبورن و سیدنی و نوع خدماتی که ارایه می‎شود به وزارت خارجه نیز گزارش شده و از طریق بخش‎های مربوطه در وزارتخانه این موضوع در حال بررسی‌ دقیق است.
او همچنین افزود: ماموریت سفیر ایران در استرالیا به اتمام رسیده است و ایشان اکنون به تهران آمده اند و وزارت‎خارجه مسائل مربوط به خدمات کنسولی به ایرانیان در استرالیا را به دقت بررس خواهد کرد. 
قاسمی از ارایه توضیح بیشتر درباره بازگشت عبدالحسین وهاجی به تهران خودداری کرد اما می‎شود فراخواندن سفیر ایران در استرالیا به تهران را در حالی که می‎توانست هنوز تا تعیین سفیر جدید در سفارت بماند را به رانت و فساد شکل گرفته مربوط دانست.چرا که در موضوع مبارزه با رانت و فساد بی تردید وزارت امور خارجه کشورمان به مراتب عملکردی بهتر از سایر وزارت‌خانه‌ها داشته است. 
بر همین اساس انتظار می‎رود تا با تعیین سفیر جدید به سرعت درباره سرنوشت شرکت «تابنده» که با برپایه ژن خوب و مناسبات فامیلی و استفاده از رانت شکل گرفته تعیین تکلیف شود تا لکه ننگ رانت و فساد از دامان وزارت خارجه جمهوری اسلامی پاک شود. 

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۳۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد

وزیر خارجه ترکیه در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی گفت: این بحران می‌تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته است. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد که ما آن را محکوم کردیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه خبری العربیه در خصوص وضعیت غزه با بیان اینکه علیرغم تلاش های انجام گرفته، هنوز راهی برای پایان یافتن قتل عام در این منطقه یافت نشده است، اظهار داشت: نه اسرائیل گامی به عقب برمی دارد و نه حماس. براساس اظهارات طرفین، خاموش شدن صدای سلاح ها نزدیک نیست.

وی با بیان اینکه ترکیه از اقدامات مصر و قطر حمایت می کند، گفت: در سال های 2008 و 2009، ترکیه در جنگ غزه نقش آفرینی کرده و میانجی بود. آن زمان من مسئول میت بودم و امروز هم به عنوان وزیر خارجه برای غزه تلاش می کنیم. اگر از این تراژدی درس نگرفته و به سمت ایجاد دو دولت نرویم، این آخرین جنگ غزه نخواهد بود. برعکس، در آینده جنگهای بزرگتر و خرابی های بیشتری انتظارمان را می کشند. بر این اساس باید تلاش بیشتری کرده و طرح دو دولتی را اجرایی کنیم.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه بنیامین نتانیاهو خواسته حماس برای پایان جنگ را غیرقابل قبول خواند و شرایط آن را نپذیرفت، اظهار داشت: مقامات اسرائیل نیز از حماس را گناهکار شناخته و از او به عنوان یک"لولو" استفاده می کنند تا اهداف و نیتهای خود را پنهان کنند. آنها در مجامع بین المللی حماس را یک گروه رادیکال که علاقه ای به توافق ندارد نشان می دهند. 

فیدان در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی نیز گفت: این بحران می تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته اما این احتمال وجود دارد. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد و ما این حمله را محکوم کردیم. این اتفاق، زیر پا گذاشتن قوانین و آداب و رسوم بین الملل بود. ایران در معرض یک تحریک آشکار قرار گرفت و بر همین اساس با مقابله به مثل ایران، منطقه به نزدیکی یک فاجعه بزرگ نزدیک شد. 

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به اینکه انتظار ورود مقاومت یمن به درگیری غزه را نداشتیم، اظهار داشت: کسی فکر نمی کرد که آنها ورود کنند و دریای سرخ را ببندند. اما دیدیم که این بحران به یمن هم گسترش یافت.

وی در خصوص عملیاتهای ترکیه علیه پ ک ک و احتمال یک عملیات جدید نیز اظهار داشت: با دولت عراق درباره اینکه چه گامهایی می تواند بردارد گفتگو داریم. تا همین اواخر، بغداد پ ک ک را تنها مسئله منطقه کردستان می دانست و بر همین اساس ابتکار عملی به خرج نمی داد. اما ما با ارائه اسنادی که نشان می داد پ ک ک در سنجار، سلیمانیه، مخمور و بعضی مناطق دیگر فعالیت دارد، بغداد را قانع کردیم که باید این مسئله را در مرکز حل و فصل کند.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: عملیات زمینی علیه پ ک ک ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات دولتی از خرداد به دارندگان مجوزهای کاغذی ممنوع است
  • خدماتی که صندوق صعب‌العلاج به بیماران تالاسمی ارایه می دهد
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • کدام مشاغل از ارایه اسناد و دفاتر مالی معاف شدند؟
  • علیرضا فغانی در کنار داوران بین المللی فوتبال ایران
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • جزئیات مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش فردا برگزار می‌شود