Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان هرمزگان در حالی بیش از 17 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی را در خود جای داده که از ظرفیت های مغفول مانده بسیاری در عرصه دریا ،کشتی سازی، گردشگری و صنایع مادر برخوردار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛این روزها اشتغال به عنوان مهم ترین دغدغه فارغ التحصیلان دانشگاهی و متخصصین حرف،ذجامعه بزرگی را درگیر خود کرده و در اکثر نقاط کشور جوانان جویای کار در اوج ناامیدی به دنبال روزنه ای برای فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران اقتصادی و رکود شدید در کشور موجب شده تا بسیاری از واحدهای صنعتی و مراکز تولیدی یکی پی از دیگری از چرخه فعالیت خارج شوند که باعث افزایش نرخ بیکاری می شود از این رو دولتی که در تمامی متینگ های تبلیغاتی خود وعده گشایش اقتصادی و اشتغال زایی را سر می دهد تاکنون توفیق چندانی نداشته و با ارائه آمار و ارقامی خلاف واقع سعی در ارائه موفقیت های کاذب خود دارد.

استان هرمزگان به عنوان مهم ترین اهرم اقتصادی کشور از دیرباز مورد توجه جویندگان کار بوده و همیشه سال میزبان اقشار مختلفی از گوشه کنار کشور برای کسب و کار است اما در سال های اخیر خود نیز دچار دگردیسی شده و توان پاسخگویی به جامعه جویای کار را ندارد.

هزاران کارگر و فعال اقتصادی به واسطه سیاست های انقباضی و عدم حمایت دولت از گردونه فعالیت  خارج شدند و بیکاری روز افزون را نصیب این استان اقتصادی کرده اند.

سالانه هزاران جوان جویای کار پس از علم آموزی و کسب دانش تخصصی از دانشگاهها وارد بازار می شوند که درنهایت دست از پا درازتر باید چشم به جیب پدر بدوزند تا شاید فرجی شود و شغلی هرچند غیرمرتبط با تخصصشان نصیبشان شود.

بیکاری در اوج مشکلات اقتصادی و تورم زنگ خطری برای جامعه جوان و پویا با شمار می رود که تاکنون واکنش های بسیاری به دنبال داشته اما مقامات کشور با وارونه نشان دادن واقعیت سعی در پنهان کردن بحرانی هستند که خود بیش از دیگری بر آن واقفند.

جوانان هرمزگانی در حالی با بیکاری دست برگریبان هستند که برخورداری از ظرفیت دریا و عرصه های مختلفی از قبیل کشتی سازی، گردشگری ، روش های نوین صیادی و غیره می تواند گره گشای بسیاری از دغدغه های جامعه باشد از این رو بیش از 17 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی در این استان بیکار هستند.

بیشترین جمعیت متقاضی جوانان تحصیل کرده هستند

هادی ابراهیمی،مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان با بیان اینکه  در استان یک میلیون و 300 هزار نفر از جمعیت استان در سن فعالیت اقتصادی قرار دارند، اظهار کرد:نرخ بیکاری در جوانان 15 تا 24 ساله در مردان 21 درصد و در زنان 23 درصد و همچنین در جوانان 15 تا 29 سال در مردان 22.4 درصد و در زنان 19.4 درصد است که از میانگین کشوری پائین‌تر است.

وی تصریح کرد: تقاضای بازار کار در این سال‌ها به علت افزایش جمعیت دانشجویانی که فارغ التحصیل می‌شوند رو به افزایش است، در حال حاضر بیشترین جمعیت متقاضی کار دارای تحصیلات بالاتر از دیپلم هستند.

اگر شغل ایجاد نمی کنیم حداقل باعث بیکاری نشویم

احمد مرادی،نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت:بسیاری از واحدهای صنعتی ما فقط به خاطر ندانم کاری و بی عرضگی دستگاههای اجرایی و مسئولان از چرخه تولید خارج می شون چنانچه اگر نتوانستیم شغل ایجاد کنیم حداقل باعث بیکاری نشویم.

مرادی تصریح کرد:اگر بنا است که کشور را بحرانی نکنیم و به سمتی سوق دهیم که رضایتمندی وجود داشته باشد به آمار و ارقام دلخوش نکنیم و واقعیت های جامعه را در کنار ارقام ببینیم.

وی تاکید کرد: اظهاراتم در خصوص بیکاری موجب دلخوری برخی شد اما معاون اول رئیس جمهور نرخ بیکاری تحصیل کرده ها را بالای ۲۰درصد اعلام کرد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۳۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است