Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: سالانه ۳۷ میلیون مترمکعب آب از چاه‌های غیرمجاز استان برداشت می‌شود.

وحید واسطه در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه سه هزار و ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان شمالی وجود دارد، اظهار کرد: اضافه برداشت از چاه‌های غیرمجاز نسبت به‌کل چاه‌های استان ۱۱ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واسطه افزود: سالانه ۴۱۱ میلیون مترمکعب آب از چاه‌های مجاز خراسان شمالی برداشت می‌شود.

وی تصریح کرد: معدوم‌سازی چاه‌های مجاز و جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز نیازمند برنامه‌ای جدی است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی بابیان اینکه موضوع بحران آب در استان بسیار جدی و مسئولان پیگیر آن بوده، گفت: در قالب طرح احیاء و تعادل بخشی و در صورت تخصیص اعتبارات لازم مقررشده ۱۰ درصد چاه‌های غیرمجاز طی امسال پر و مسلوب المنفعه شود.

واسطه اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۱۵۰ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان شمالی پر و مسلوب المنفعه شده است.

وی بیان کرد: با توجه به خشک‌سالی‌های اخیر و کاهش ۵۱ درصدی بارش در خراسان شمالی از ابتدای سال آبی نسبت به متوسط بارش درازمدت که در ۱۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده، وضعیت منابع آبی استان در وضعیت هشدار قرار دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی مطرح کرد: سالانه شاهد کسری ۸۲ میلیون مترمکعبی مخزن آب در استان هستیم که بااین‌وجود صرفه‌جویی به‌ویژه در بخش کشاورزی ضروری است.

واسطه صرفه‌جویی ۲۰ درصدی آب در بخش کشاورزی را عامل مهم در احیا و تعادل بخشی منابع زیرزمینی دانست و گفت: با توجه به مصرف ۳۶۵ میلیون مترمکعبی آب در بخش کشاورزی در صورت افزایش ۲۰ درصدی راندمان مصرف بخش کشاورزی آبخوان‌های استان به تعادل خواهند رسید.

وی در ادامه افزود: برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی سبب کاهش آبدهی و درنهایت خشک شدن قنات، چشمه‌ها و رودخانه‌ها خواهد شد و چنانچه این روند ادامه یابد قطعاً سبب بی‌آبی اراضی کشاورزی و از دست دادن شغل کشاورزی خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: همچنین بی‌آبی سبب مهاجرت مردم به شهرها و حاشیه‌نشینی خواهد شد و وقوع مشکلات اجتماعی و فرهنگی را به همراه خواهد داشت.

واسطه کنترل مصرف را مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از کم شدن بحران آب دانست و بیان کرد: گشت گلخانه‌ای و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری باید در بین کشاورزان نهادینه شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۴۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از دهه دوم فروردین امسال تاکنون بیش‌از ۳۰ هزار و ۲۴۶ تن گندم از کشاورزان استان به ارزش ۵۳۰ میلیارد تومان خریداری شده است.

عباس اشکانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته است، افزود: کار برداشت حدود ۴۰ درصد از گندمزارهای سیستان وبلوچستان به اتمام رسیده است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰دستگاه دروگر جهت برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید جهت تحویل این محصول استراتژیک در سطح استان پیش بینی شده و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک می کنند.

اشکانی اظهارکرد: شهرستان‌های دلگان با ۱۵ هزار تن و بمپور با ۸ هزارتن بیشترین گندم تحویلی به مراکز خرید را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • جاده‌های خراسان شمالی لغزنده است
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود