Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین نکونام، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد، در جشن ولادت حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) همراه با آئین اعطای گواهینامه پایان دوره آموزشی جوانان طرح تقویت مبانی فکری و اعتقادی، با تبریک میلاد حضرت زینب (س)، گفت: آنچه که باید در این مقطع بیشتر مورد نگاه و توجه ما باشد این است که حضرت زینب (س) را الگو قرار دهیم تا در این مسیر و راه پر پیچ و خم و خطرناکی که داریم، بتوانیم مقصد را به زیبایی دریابیم و سرانجام رسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه امروز شرایطی که در آن هستیم، یک شرایط خاص است، افزود: ما توفیق آن را پیدا کرده ایم که در دوران نورانی حرکتی به نام انقلاب اسلامی زندگی کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار کرد: معمولا انسان ها در هر نسلی یک سری وقایع و حوادثی را مشاهده می کنند، آنچه اهمیت دارد این است که هر نسلی بتواند اولا بهترین حادثه را برای خودش رقم بزند و ثانیا بتواند از آن حادثه بهترین بهره و نتیجه را بگیرد.
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: انسان هایی نیز در دوران وجود نازنین پیامبر اکرم (ص) به دنیا آمدند و حوادثی مانند ولادت، بعثت، دوران نبوت ایشان چه در مکه و چه در مدینه را شاهد بودند و انسان هایی هم بودند که در دوران امام علی (ع) بودند و شاهد خانه نشینی 25 ساله ایشان بودند، انسان هایی نیز در دوران ظلمه و ستمگران بودند مانند دوران شکل گیری مشروطیت، آنچه مهم است مطالعه دقیق این دوران هاست.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام ادامه داد: انسان باید با مطالعه این دوران ها ببنید مردمی که در زمان پیامبر بودند با این حادثه و واقعه مهم چه کردند، مردم در دوران ائمه هدی و سپس دوران بنی امیه، بنی عباس و دوران غیبت امام عصر (عج) چه کردند و این مطالعه را چراغ راهشان قرار دهند.
نماینده ولی فقیه در استان بر مطالعه دوران مشروطه نیز تاکید کرد و گفت: انسان باید با مطالعه آن دوران از زیبایی ها و نازیبایی های آن مقطع عبرت بگیرد؛ از دورانی که مشروطه ناکام می ماند و به مقصد نمی رسد و کسی مانند محمدرضاشاه حاکم می شود و پدر و پسر 50 سال بر کشور حکومت می کنند و دوران طاغوت دوباره در کشور سر کار می آید. انسان باید چرایی این ها را مطالعه کرده و چراغ راه را برای خودش انتخاب کند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام با اشاره به روایتی از امام صادق (ع): «العالم بزمانه لا تهجم علیه اللّوابس» و اینکه هر انسانی باید زمان خودش رادریابد، عنوان کرد: انسانی که زمان شناس باشد و بداند در چه مقطعی از زمان قرار گرفته در فتنه ها غرق و ذوب نمی شود و نجات پیدا می کند.
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: من و شما نیز باید بدانیم در چه مقطعی هستیم، زمان خود و وظیفه زمان خودمان را به خوبی درک کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اضافه کرد: ما اکنون در دورانی هستیم که انقلاب اسلامی اتفاق افتاده و جمهوری اسلامی شکل گرفته که یک حادثه کاملا کم نظیر است و برای همین مسئله باید هزاران بار خداوند را شکر کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: اگر انسان به ظاهر مسئله نگاه کرده و عمق مسئله را درک نکند ممکن است بگوید اگر اسلام هست پس این همه حوادث و نازیبایی ها و ظلم ها و اجحاف ها و کم و زیادهای فراوان چرا وجود دارد، اما اگر انسان عالم به زمان باشد، همه این ها برایش حل می شود و سوالاتش هم به خوبی پاسخ داده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار کرد: انسان ها در شرایط مختلف دارای ویژگی ها و اقتضائات مختلف هستند لذا لازمه این ویژگی ها و اقتضائات همین فراز و نشیب ها و همین مسائلی است که در دوران جمهوری اسلامی با آن مواجه هستیم.
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: این فراز و نشیب ها لازمه کار است و گریزی از این ها نیست زیرا نمی شود بگوییم انسان در این عالم باشد، انقلاب اسلامی هم صورت گرفته باشد اما همه چیز مانند بهشت زیبا و خوب باشد، این امر محال است و هرگز نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام ادامه داد: چنین چیزی حتی در زمان امامت امام عصر (عج) هم اتفاق نمی افتد و هنگامی که امام عصر (عج) بیاید و پرچم عدالت را بر کل زمین برافراشته شود نیز بالاخره فراز و نشیب و امتحان وجود دارد و انسان ها باید امتحان بدهند و عرصه گناه و ظلم در کنار عرصه عدالت فراهم باشد تا انسان به اختیار به دنبال ظلم یا عدل برود.
نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرد: تنها تفاوت بین عصر ظهور با عصر غیبت این است که در عصر ظهور شرایط برای عدالت پروری بیشتر فراهم است زیرا امام عصر، حجت خدا و معصوم حاکم است و افراد خوب در میان بشریت حکومت می کنند لذا در آن دوران عدالت آب روان در جوی است و راه برایش بازتر است.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار کرد: این نیست که در زمان ظهور منجی بشریت شرایط برای ظلم نباشد و انسان نتواند معصیت و گناه بکند و راه خطا برود اما چون شرایط برای عدالت انسان ها مهیا است بنابراین بیشتر به سمت عدالت می روند و کمتر به سمت فساد می روند.
امام جمعه شهرکرد عنوان کرد: اینکه امروز ما در عصر غیبت به سر می بریم و در شرایطی هستیم که عدالت آب روان در جوی نیست باید امروز عدالت را با سختی، جهاد، ریختن خون ها و شهید شدن در دفاع از حرم و حریم حضرت زینب (س) حاکم کرد و در مقابل فتنه ها ایستاد، لذا عده ای ایستادی می کنند و عمل کنند ولی دیگری عمل نمی کند و با برخی از این نازیبایی ها در جامعه مواجه می شویم.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام تصریح کرد: اگر کسی عالم به زمان، انقلاب ها و شرایط و اقتضائات انسان ها باشد می تواند پاسخ سوالاتش را پیدا کند.
نماینده ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: اکنون که ما در مقطع جمهوری اسلامی هستیم باید قدر خود و داده پروردگار را بدانیم، من و شما در این امتحان به شرطی موفق هستیم که وظیفه امروزمان و آنچه خداوند از ما چه می خواهد را بدانیم و به آن عمل کنیم تا به موفقیت نائل شویم.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام یاری کردن اسلام و حاکم کردن احکام پرودگار را وظیفه امروز ما خواند و ابراز کرد: ممکن است یک سری احکام الهی روان تر باشد و یک سری سخت تر مهم این است که یک مسلمان تلاش کند همه احکام الهی عملی شود و امر به معروف و نهی از منکر در جامعه زنده باشد.
امام جمعه شهرکرد خاطرنشان کرد: در جامعه ایمانی باید برای حاکم کردن اوامر الهی به وفور دغدغه وجود داشته باشد بی تفاوتی حاکم نباشد، یاس وجود انسان را نگیرد و نمی شود و نمی توانیم بر انسان غالب نشود.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار کرد: چیزهایی که مومن باید در این مقطع به شدت نسبت به آن ها مراقبت کند این است که باید امید به تلاش در درون او زنده باشد و از انقلابی که امروز به برکت اما و شهدا در این مقطع شکل گرفته و دست های فراوانی پیدا و پنهان در تلاشند تا انقلاب را برگردانند و حقیقت انقلاب را استحاله کنند صیانت کند.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه رهبری بارها تاکید کردند که دشمن در تلاش است تا انقلاب را استحاله کند، تصریح کرد: استحاله یعنی اسلامیت را از درون انقلاب بگیرند و انقلاب، نام اسلام و جمهوری باشد اما خبری از جمهوری اسلامی و احکام اسلام نباشد و مردم با اسلام و احکام اسلام کاری نداشته باشند و عمل اسلامی در جامعه وجود نداشته باشد که این ها همه قدر ندانستن انقلاب اسلامی و ناسپاسی در برابر جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام خاطرنشان کرد: جهموری اسلامی آمد تا اسلام حاکم شود و پایبندی به اسلام و دین به معنای واقعی در جامعه پررنگ باشد اما متاسفانه درحال حاضر غیر از این را در جامعه می بینیم و می شنویم.
امام جمعه شهرکرد اضافه کرد: گاهی می شنویم جوانان متدین می گویند که ما را به سبب تدین و اعتقادمان به احکام الهی مسخره می کنند و دست می اندازند، چرا باید فضا اینگونه باشد؟ اگر مومنین در جامعه پردغدغه باشند و نیروهای مومن، متعهد و تلاشگر در عرصه دین فضا را بدست بگیرند قطعا تعداد اندکی از این افراد لااوبالی نمی توانند جوانان و نوجونان ما را در دانشگاه و مدارس، کوچه و خیابان مسخره کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام با تاکید بر اینکه امروز قدردانی از نظام جمهوری اسلامی با عمل پررنگ به احکام پروردگار محقق می شود تصریح کرد: امروز باید با دغدغه به احکام پروردگار پایبند بود ونگذاریم احکام خداوند کم رنگ شود تا افراد لااوبالی فضا را بدست بگیرند و هر غلطی دلشان می خواهند بکنند و جوان ما که می خواهد در جمهوری اسلامی مومن باشد، خجالت بکشد.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: اگر این وقایع در زمان طاغوت بود مشکلی نبود زیرا شاه می خواست که خیابان ها پر از فساد باشد و بازار پر از آلودگی باشد و خودش هم آلوده بود اما امروز جمهوری اسلامی است و ولی فقیه حاکم است لذا نباید چنین فضا و شرایطی وجود داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام عنوان کرد: امروز انقلاب از آنِ مومنین و متدینین است و اگر امروز فضا به دست افراد ضعیف نفس باشد از بی عرضگی بنده و امثال بنده است که در دورانی که جمهوری اسلامی حاکم است و قدرت باید به دست مومنان و متدینین باشد آنها ما و جوان و نوجوان ما را مسخره کنند.
امام جمعه شهرکرد گفت: علت به وجود آمدن این حوادث این است که احکام اسلامی در جامعه آن گونه که باید، به آن ها بها داده نمی شود و حجاب اسلامی، حیای اسلامی، عفت اسلامی، نماز اسلامی و جماعت اسلامی آنگونه که باید وجود ندارد و مومنان و متدینین ما آن دغدغه و غیرت لازم را از خود نشان نمی دهند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار کرد: متاسفانه مومنان و متدینین ما غیرت مندانه در عرصه حضور ندارند و بی تفاوتند و می گویند زورمان نمی رسد و در چنین شرایطی خانه و کوچه و خیابان رها می شود
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: همین که مومنان و متدینین جامعه می گویند که نمی توانیم در برابر نازیبایی ها بایستیم خودش نشانه بی دغدغه بودن و کنار کشیدن است.
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید کرد: مومن بی تفاوت نمی شود و هرگز نمی گوید نمی توانم و از دست من برنمی آید بلکه تا آخرین قطره خونش پای احکام پروردگار می ماند و تلاش می کند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام تصریح کرد: مگر زینب کبری (س) در راه دفاع از دین و اسلام آرام نشست؟ اگر بنا بود انسان بگوید نمی توانم و آرام بنشیند حضرت زینب هم آرام می نشستند، اما ایشان دغدغه داشتند و علت آن هم علاقه به برادر نبود زیرا اگر این گونه بود شرک است.
امام جمعه شهرکرد اضافه کرد: حضرت زینب (س) به خاطر عشق و علاقه به بردار کربلا نرفت بلکه ایشان دغدغه دین خدا و ولایت الهی داشت و حسین (ع) را ولی پروردگار و حرکت در کنار ولی خدا را یک تکلیف دینی می دانستند لذا می رود و در همه عرصه های حضور پیدا می کند و صبر می کند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام ادامه داد: اگر در همراهی حضرت زینب (س) با برادرشان تنها محبت بود وقتی آن حوادث را برای برادر می بیند باید سکته کند ولی صبر می کند زیرا تکلیف الهی و دستور پروردگار است زیرا حضرت زینب (س) عبد و یک جهادگر تمام عیار در مسیر پروردگار متعال است بنابراین صبر می کند و بعد هم راه برادر را ادامه می دهد و نمی گذارد این پرچم روی زمین بماند.
نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرد: حضرت زینب (س) به دلیل داشتن چنین ویژگی هایی جانشین برادر و قافله سالار و پیام رسان کربلا می شود، یک قهرمان تمام عیار که در مجلس حاکم زمان، یزید، که کسی نمی تواند نفس بکشد خطبه می خواند و افشاگری و تبیین احکام الهی می کند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام تصریح کرد: مومن آنقدر دغدغه مند است که به هرگز به خود اجازه نمی دهد نابسامانی، قانون شکنی و بی انظباطی در جامعه رواج یافته و احکام الهی زیر پا بماند و بگوید نمی توانم و بیشتر از این از من بر نمی آید زیرا این اقتضای جامعه ایمانی و انسان های پرورش یافته در مکتب حضرت زینب (س) نیست
امام جمعه شهرکرد عنوان کرد: مهمترین وظیفه ای ما و شما این است که نسبت به اجرای احکام پروردگار دغدغه مند و تلاشگر باشیم و بی تفاوت از کنار قضایا و حوادث نگذریم.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام با بیان اینکه فتنه برای ما چیز تازه ای نیست و ما همیشه با این فتنه ها مواجه بوده، هستیم و خواهیم بود، ادامه داد: بنابراین ما باید بتوانیم نقشمان را در برابر این فتنه ها خوب ایفا کنیم و دغدغه مان نسبت به خودمان باشد نه فتنه لذا باید با تکلیف مداری به وظیفه دینی مان در مقاطع مختلف عمل کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: جامعه باید پر دغدغه و تلاشگر در اجرای احکام پروردگار متعال باشد زیرا ما امروز به شدت به این روحیه نیازمندیم و شما انشالله این دغدغه را دارید.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام با اشاره به اینکه یکی از اهداف برگزاری طرح تقویت مبانی اعتقادی نیز همین افزایش دغدغه مندی است، عنوان کرد: عزیزان در این طرح با برنامه ریزی های دراز مدت و جلسات متعدد تلاش می کنند تا عرصه ای فراهم شود و آگاهی ها و بینش ها ارتقا یافته و جامعه با وظایفش بیشتر آشنا شده و عرصه عمل در جامعه بیشتر فراهم شود لذا این جلسات مقدماتی، بصیرتی و معرفتی در استان برگزار می شود.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار کرد: همه این جلسات برای آن است که خدای نخواسته در فتنه ها و تهدید های جامعه ذوب و گرفتار نشویم زیرا خیلی ها نمی آیند و بین راه می مانند، گرفتار و مردود می شوند، بنابراین بمانیم و ادامه دهیم تا آخر و خسته نشویم.
نماینده ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: خانم ها خیلی می توانند در اصلاح و هدایت جامعه و حتی در مردان نقش آفرین باشند، زن ها و بانوان نقش کلیدی دارند لذا باید این نقش را به خوبی ایفا کرده، محرک جامعه و جوانان بوده و در اصلاح و هدایتگری جامعه کوشا باشند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام در پایان با تشکر از دست اندرکاران برگزاری طرح تقویت مبانی اعتقادی در استان، گفت: از دانشگاه مجازی قم وابسته به موسسه امام خمینی (ره) نیز که که در برگزاری طرح تقویت مبانی اعتقادی یاری گر بودند تشکر می کنم.
در ابتدای این دیدار ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت به مدیحه سرایی پرداختند.
در پایان این مراسم به منتخبی از جوانان شرکت کننده در طرح تقویت مبانی اعتقادی سال جاری گواهینامه پایان دوره اعطا شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند

آفتاب‌‌نیوز :

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن گرامیداشت دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) خطاب به مرکز توسعه حل اختلاف تاکید کرد که از فرصت دهه کرامت برای بسط و گسترش هر چه بیشتر فرهنگ صلح و سازش در جامعه، استفاده شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سفر اخیر هیات عالی قضایی به استان هرمزگان و بازدید مجدد از بندر شهید رجایی، ضمن آسیب‌شناسی مقوله ساماندهی وضعیت بنادر، گمرکات و انبار‌های اموال «تملیکی» و «توقیفی»، دستورات ویژه‌ای در این حوزه صادر کرد و گفت: وضعیت بنادر، گمرکات و انبار‌های اموال «تملیکی» و «توقیفی» در سراسر کشور، به‌ویژه استان هرمزگان، با گذشته قابل مقایسه نیست و وضع این مراکز بسیار بهتر شده است؛ البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، وی با اشاره به برخی نقاط ضعف مشهود در بنادر و گمرکات، اظهار داشت: در جریان سفر به هرمزگان و بازدید میدانی از بندر شهید رجایی، بعنوان یکی از مهمترین کریدور‌های ترانزیتی بین‌المللی و از قطب‌های واردات کالا به کشور، با وجود مشاهده پیشرفت‌های محسوس و چشمگیر، نقاط ضعفی را نیز مشاهده و شناسایی کردم که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم تکمیل سامانه‌های برخط و عدم اتصال آن‌ها به یکدیگر و همچنین عدم اتصال آن‌ها به سامانه جامع تجارت اشاره کرد؛ بدون‌تردید با ایجاد سامانه واحد میان گمرکات، بنادر و سازمان اموال تملیکی و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت از بسیاری از نواقص و ناهماهنگی‌ها که سبب عدم ترخیص کالا‌ها می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید؛ بنابراین در همین راستا به سازمان بازرسی دستور می‌دهم که این موضوع را تا تحقق کامل از دستگاه‌های مسئول پیگیری کند.

رئیس عدلیه گفت: در بازدید میدانی که از بندر شهید رجایی انجام دادیم، متوجه شدیم یکی دیگر از نقاط ضعفِ مشهود که سبب ایجاد اشکالاتی در امر ترخیص کالا‌ها می‌شود، این است که گاهی در صدور دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها از سوی اشخاص و دستگاه‌های مسئول، هماهنگی وجود ندارد؛ به نحوی که از تعبیرِ «خلق‌الساعه» برای این بخشنامه‌ها استفاده می‌شود؛ برای نمونه، یک مدیر میانی در گمرک بر مبنای سلیقه خود و بدون مشورت و هماهنگی با سایر اشخاص و دستگاه‌های ذیربط، بخشنامه‌ای را صادر می‌کند که ممکن است همان بخشنامه، مسائلی را برای دستگاه‌ها و بخش‌های دیگر حتی «سازمان بازرسی» و «دیوان عدالت اداری» ایجاد کند. این موضوع، یکی از اشکالات در این حوزه است که باید برطرف شود و من بعد از سفر اخیر به هرمزگان، این موضوع را با مسئولان ذی‌صلاح دولتی در میان گذاشتم.

تضمین حل مشکل محموله ۴۴ هزار تنی روغن آفتابگردان

قاضی‌القضات با اشاره به بازدید خود از مخازن محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی در بندر شهید رجایی، گفت: یکی دیگر از نقاط ضعف در بندر شهید رجایی که در بازدید اخیری که داشتیم مشهود بود، عدم وجود واحد‌های آزمایشگاهی مجهز در این بندر مهم صادراتی و وارداتی کشور است؛ فقدان چنین واحد‌هایی سبب می‌شود، نمونه برخی محموله‌های وارداتی که گاهی در زمره نیاز‌های ضروری کشور هستند و برای آن‌ها ارز ترجیحی تخصیص داده شده، ماه‌ها در رفت‌وآمد میان بندر شهید رجایی و آزمایشگاه مجهزی در شهری دیگر باشند و همین امر علاوه بر هزینه‌های اضافی که به بیت‌المال تحمیل می‌کند موجب انقضاء و فاسد شدن آن محموله نیز می‌شود.

محسنی اژه‌ای توضیح داد: مصداقِ این نقطه ضعف در قضیه‌ی محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی که از مرداد ۱۴۰۰ وارد کشور شده بود و در مخازن بندر شهید رجایی نگهداری می‌شد، مشهود بود؛ البته در این قضیه، آقایان خیلی سریع در چند روز منتهی به بازدید، صورتجلسه تهیه کرده بودند که این محموله را بازگردانند و خسارت از مبداء بگیرند؛ به هر ترتیب، این کالای مورد اشاره، دیگر قابل استفاده نیست.

رئیس عدلیه، مقوله ساماندهی بنادر و گمرکات را دارای ارتباط مستقیم با مقوله‌ی تحقق شعار سال دانست و در همین راستا گفت: باید توجه داشت که رفع نقاط ضعف در گمرکات و بنادر ما می‌تواند به تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز یاری رساند.

رئیس قوه قضاییه افزود: برای نمونه در بندر شهید رجایی ملاحظه کردم که چندین ماه است که ۱۰ کانتینرِ تجهیزات یک کارخانه بافندگی، ترخیص نشده است؛ تجهیزاتی که بر مبنای قراردادی میان خریدار داخلی و فروشنده خارجی، تکنسین‌هایی برای نصب آن‌ها باید به کشور اعزام شوند؛ ممکن است در این فاصله که آن تجهیزات بافندگی در گمرک یا بندر ما معطل مانده است، مدت قرارداد با آن تکنسین‌ها نیز اتمام یابد و تولیدکننده ما مجبور شود قرارداد جدیدی را با آن‌ها منعقد کند؛ آیا همین امر، هزینه تولید را بالا نمی‌برد؟!

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: البته باید تاکید کنم که برخی از نقاط ضعف در موضوع بنادر و گمرکات ناشی از کارِ خودِ ما در دادگستری و تعزیرات است؛ برای نمونه باید اشاره کنم که به برخی پرونده‌های این حوزه در دادگستری و تعزیرات، با تأخیر رسیدگی می‌شود؛ البته حجم عمده پرونده‌ها در این حوزه، در تعزیرات است؛ بنابراین وزیر دادگستری باید نسبت به رفع این موضوع اهتمام داشته باشد.

محسنی اژه‌ای افزود: در این رابطه ضرورت دارد ضابطین را توجیه و راهنمایی کرد که یک محموله را بلاوجه بعنوان محموله قاچاق توقیف و ضبط نکنند و چنانچه تشخیص بر قاچاق بودن محموله وجود داشت، به پرونده مربوطه در دادگستری و یا تعزیرات به سرعت و دقت رسیدگی شود تا مبادا محموله‌ای فاسد شود و یا خسارت به آن تعلق گیرد. در این رابطه، دادستان کل و سایر بخش‌های ذیربط در قوه قضاییه، ایفای نقشِ نظارتیِ ویژه داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: وضعیتِ تعیین‌تکلیف و ترخیص ماشین‌آلات و وسایل نقلیه در انبار‌های بنادر و گمرکات و اموال تملیکی و توقیفی در سراسر کشور بویژه استان هرمزگان بسیار بهتر شده است؛ اما هنوز در این حوزه نیز نیاز به تسریع هر چه بیشتر امور است.

رئیس عدلیه با اشاره به ابتکارات دادگستری استان هرمزگان در رفع نواقص و مشکلات با همگرایی و همدلی با سایر بخش‌ها در استان، گفت: در جریان بازدید‌ها و دیدار‌هایی که در بندرعباس داشتم، نمایندگان اقشار مردم و همچنین مدیران استان هرمزگان، از اقدامات و ابتکارات رئیس کل پیشین دادگستری و رئیس کل فعلی، کمال قدردانی را داشتند؛ در اینجا نیاز است که بخش‌های مربوطه در قوه قضاییه به شناسایی دلایل و عواملی بپردازند که سبب رضایت مردم و مسئولان یک استان از رئیس کل دادگستری استان می‌شود تا این مؤلفه‌ها به عنوان الگو در سراسر کشور مطرح شوند.

محسنی اژه‌ای افزود: همچنین معاونت راهبردی باید تدبیری اتخاذ کند که بتوانیم در طول سال، یک الی دو بار از دادگستری‌ها و مراجع قضایی که موفق به رفع نقاط ضعف در حوزه کاری‌شان شده‌اند، تقدیر به عمل آوریم و نسبت به معرفی این دادگستری‌ها و مراجع به عموم و شناساندن الگو‌های کاری و ابتکاری‌شان، اهتمام داشته باشیم.

برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند

قاضی‌القضات گفت: مقوله «آمار» یکی از شاخص‌ها برای ارزیابی کار قضات و واحد‌های قضایی است، اما به هیچ وجه نباید دقت در کار قضا را فدای آمارگرایی کنیم. برخی قضات اجرای احکام نسبت به مبهم بودن آرای صادره از محاکم گلایه دارند؛ امری که سبب شده آن‌ها در اجرای احکام با مشکلاتی مواجه شوند؛ از این رو به دیوان عالی کشور و دادستان کل و معاون قضایی دستور می‌دهم نظارت‌ها و بازرسی‌های ویژه‌ای را به صورت مسئله‌محور، موردی، میدانی و یا از طُرق دیگر از دادگستری‌ها و مراجع قضایی که بیشترین آمارِ «آرای نقض شده» و «آرای مواجه شده با ماده ۴۷۷» و «آرای مبهم از نظر اجرای احکام» را دارند، به عمل آورند.

نحوه برخورد با حامیان مردم غزه در آمریکا و اروپا ذات خبیث مدعیان دروغین حقوق بشر را نشان داد

رئیس قوه قضاییه با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه و اِعمال خشونت نیرو‌های دولتی و پلیس آمریکا و کشور‌های اروپایی در قبال تظاهرات مسالمت‌آمیزِ ضدصهیونیستی، گفت: صهیونیست‌ها با پشتیبانی آمریکا و برخی دیگر از دوّل غربی همچنان در غزه مشغول نسل‌کشی و جنایت هستند و در این میان وجدان‌های بیدار در سراسر جهان از جمله در آمریکا و اروپا به تکاپو افتاده‌اند و صرفاً با زبان و بدون بر هم زدن نظم عمومی در محیط دانشگاه و سایر مجامع به جنایات صهیونیست‌ها در غزه اعتراض می‌کنند و پاسخی که از سوی نیرو‌های دولتی و نیرو‌های پلیس دریافت می‌کنند، پاسخی خشن و سرکوب‌کننده است.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: حقیقتاً اگر این مشاهدات از وضعیت غزه و اعتراضات در آمریکا و اروپا نبود، نمی‌شد ذات خبیث این مدعیان دروغین حقوق بشر را نشان داد؛ باید این سوال را مطرح کرد که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها زین پس چطور جرئت می‌کنند دم از حقوق بشر بزنند و سایر کشور‌ها را به بهانه‌های حقوق بشری مورد فشار و ایذاء قرار دهند و علیه آن‌ها قطعنامه صادر کنند؟!

رصد هوشمند مراجعان به دستگاه قضا

محمد کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به رصد هوشمند مراجعان به دستگاه قضا، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۳۶ هزار نفر از افراد مشکوک به «شاهد حرفه‌ای» به مراجع و مراکز قضایی مراجعه کردند و ورود و خروج این افراد به مجموعه‌های قضایی به صورت هوشمند مورد رصد قرار گرفته است.

علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران نیز با اشاره به تعیین تکلیف و ساماندهی اراضی ملی و دولتی و به‌طور مشخص صدور اسناد مالکیت برای پلاک ثبتی ۳۸ اصلی موسوم به خجیر، گفت: بر اساس پیگیری‌ها و مصوبات شورای حفظ حقوق بیت‌المال و تشکیل کارگروه‌های متعدد، در هفته گذشته سند مالکیت حدنگار و تک‌برگ به مساحت چهار هزار و ۲۵۱ هکتار از اراضی موسوم به خجیر که در مجاورت شهر‌های تهران و پردیس قرار دارد، به نام دولت صادر شد.

وی افزود: این اراضی که بخش مهمی از اراضی پلاک ۳۸ اصلی خجیر هستند و دربردارنده اراضی مناطق حفاظت شده محیط زیست، اراضی و تاسیسات و ساختمان‌های مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، بخشی از اراضی ملی و منابع طبیعی و همچنین بخشی از بستر رودخانه جاجرود و سد ماملو هستند، پیش از این همواره مورد تعرض، دست‌بُرد و طمع زمین‌خواران بودند.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به روند پیگیری‌های قضایی انجام شده در زمینه واگذاری اراضی پلاک ثبتی ۷۷/۲ محمودآباد شهرستان فیروزکوه به شرکت تعاونی پاژن البرز، گفت: در سال ۱۳۸۵ و در حالی که اداره کل منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و کمیسیون‌های ذیربط تنها با واگذاری دو هکتار از اراضی پلاک ۲ فرعی از ۷۷ اصلی شهرستان فیروزکوه به شرکت دامپروری پاژن البرز موافقت کرده بودند، پس از معرفی به دفترخانه اسناد متأسفانه بر اثر اشتباهی که صورت می‌گیرد، سند مساحت دو هزار و ۸۱۳ هکتار، شامل کل پلاک ۲ فرعی از ۷۷ اصلی فیروزکوه، به نام شرکت یادشده می‌شود.

وی ادامه داد: از آن سال تاکنون با وجود اطلاع مراجع ذیربط، اقدامی در جهت اصلاح اسناد به عمل نیامده و شرکت یادشده علاوه بر دریافت سند، اقدام به تصرف کامل اراضی مذکور کرده و به هیچ وجه حاضر به استرداد این اراضی نبوده است.

القاصی مهر گفت: پس از پیگیری‌های گسترده، اسناد مالکیتی که به اشتباه صادر شده بود باطل شد و سند مالکیت دو هزار و ۶۴۰ هکتار از این اراضی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران اخذ گردید و ما بقی نیز در دستورکار قرار دارد.

اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه نیز با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه امروز (۱۷ اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه گفت: رئیس دستگاه قضا در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به سفر هفته گذشته هیات عالی قضایی به استان هرمزگان، از فعالیت‌های گسترده‌ای که طی دوره اخیر در راستای ارتقای خدمت‌رسانی در این استان صورت گرفته است، قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه بررسی‌های میدانی نشان می‌دهند که وضعیت بنادر، گمرکات، انبار‌های اموال تملیکی و پارکینگ‌ها در استان هرمزگان، نسبت به بازدید پیشین رئیس قوه قضاییه در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ به شکل قابل توجهی بهبود یافته است، گفت: هماهنگی مدیران بخش‌های مختلف در استان هرمزگان توانسته است بسیاری از مشکلات قدیمی این استان در حوزه‌های مختلف را رفع کند.

جهانگیر تصریح کرد: ساماندهی پارکینگ‌ها، مرتب‌سازی انبارها، تخلیه کالا‌های رسوبی از بنادر و همچنین تسریع در ترخیص کالا‌هایی که زمان انقضای آن‌ها نزدیک بوده است، از جمله اقدامات مثبت صورت گرفته طی دوره اخیر در بنادر، گمرکات و اموال تملیکی استان هرمزگان محسوب می‌شوند.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به عدم اتصال سامانه‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی در استان هرمزگان افزود: با توجه به اینکه این عدم اتصال می‌تواند زمینه‌ساز بروز سوءاستفاده‌ها و مشکلاتی باشد، مقرر شد سازمان بازرسی با همکاری سایر بخش‌های اجرایی، رفع این مشکل را پیگیری کند.

جهانگیر افزود: از سوی دیگر با توجه به صدور برخی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که تولیدکنندگان، واردکنندگان و سرمایه‌گذاران را با مشکلاتی روبرو می‌کند، در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه مقرر شد دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی، با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط تلاش کنند سازوکاری طراحی شود که صدور بخشنامه‌ها با کارِ کارشناسیِ قبلی باشد و شرایط به گونه‌ای نباشد که خود بخشنامه‌ها، زمینه‌ساز بروز مشکلاتی شوند.

وی با اشاره به کمبود تجهیزات و آزمایشگاه‌ها در بنادر که در برخی موارد باعث رسوب، ماندگاری و گاهی فاسد شدن مقادیر زیادی کالا می‌شود، گفت: در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه مقرر شد که سازمان بازرسی در راستای حل مشکل کمبود آزمایشگاه‌ها در بنادر، کوتاه‌سازی زمان استعلامات و کاهش ارجاعات کالاها، جلساتی را با دستگاه‌های ذیربط برگزار کند و نسبت به رفع این مشکل اقدام کند.

جهانگیر گفت: سال ۱۴۰۳ به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است ازاین رو همه باید تلاش کنیم هر حرکتی که بخواهد مانعی بر سر راه این مسیر ایجاد کند را برطرف کنیم؛ امیدواریم با تلاش جهادگونه دولت و بخش‌های مختلف از جمله قوه قضاییه بیش از پیش شاهد اجرای این شعار در سال جاری باشیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اعلام جشن‌های دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)
  • دلخوشی نکونام به بازیکنی که قرار نبود بماند!
  • اقتصاد چپاولی
  • رئیس‌ کل دادگستری استان خراسان رضوی منصوب شد
  • رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی منصوب شد
  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • کارفرهنگی درمساله حجاب ضروری است
  • سرمربی ژیرونا: این دو بازیکن بارسلونا را می‌خواهم
  • مدیر دفتر شهردار و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند
  • از افشین پیروانی بپرسید اوسمار بماند یا نه | او برای نیم‌فصل بهترین گزینه بود