Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@18:35:12 GMT

جای خالی روزجهانی دریانورد در تقویم های ایرانی

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۸۷۶۰۸

جای خالی روزجهانی دریانورد در تقویم های ایرانی

یک مهندس دریانوردی گفت: هنوز در تقویم های ایرانی روز جهانی دریانورد ثبت نشده و این نشانگر لزوم توجه بیشتر مسئولین به سرمایه های انسانی باارزش موجود در صنعت دریانوردی کشور است.

وحید محمدنژاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی، گفت: صنعت حمل و نقل دریایی یکی از شاخصه های توسعه یافتگی کشورهاست و در این میان نیروی انسانی متخصص و کارآمد دریایی یکی از عوامل اصلی دستیابی به این توسعه پایدار است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدنژاد افزود: نقش بارز و منحصر به فرد دریانوردان ایرانی در عرصه حمل و نقل 90 درصدی کالا و خدمات در بخش دریا خصوصا پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از پیش اشکار شده و جانفشانی و شهادت طلبی های کارکنان صنعت حمل و نقل دریایی ایران در جنگ تحمیلی برای رساندن کالاهای اساسی به داخل کشور بر هیچکس پوشیده نیست .

این مهندس دریانوردی بیان کرد: در هفته گذشته حادثه ای رخ داد که در ابعاد گوناگون مورد بحث و بررسی قرار گرفت و آن حادثه چیزی نبود جز برخورد دو کشتی در آب های کشور چین که یکی از آن دو کشتی ایرانی و در اثر برخورد آتش گرفته بود .

وی اذعان کرد: این اتفاق ناگوار درس هایی برای ما داشت که از جمله آن نشان داد مسئولین رسانه ها، صداوسیما و مردم تا چه اندازه با منابع انسانی فعال در حوزه صنعت دریا و دریانوردی آشنا هستند .

محمدنژاد گفت: این حادثه مشخص کرد با وجود مرزهای پهناور دریایی که خلیج همیشه فارس، دریای خزر و دریای عمان را از طریق 7 استان کشور شامل می شود، هنوز در لایه های مختلف جامعه نه تنها آشنایی مناسبی با اقتصاد دریا وجود ندارد بلکه سرمایه های انسانی فعال در این زمینه هم در جامعه مغفول مانده اند و همچنان دریا با منابع نفتی آن شناخته می شود و نه چیزی بیش از آن .

وی با انتقاد از نوع نقل مطالب و تحلیلهای مربوط به حادثه سانچی در میان افراد جامعه اظهار کرد: برای بنده که نزدیک به چندین سال است در دریا بودم و اکنون مهندس دوم کشتی هستم، چندین بار در تحلیل سانچی به خودم می گویم   "نمیدانم ".ولی این روزها هرجا و هر کانال و گروه تلگرامی را نگاه کنیم یک تحلیل ارائه شده و آنچنان هم با جدیت بر صحت تحلیلشان اصرار دارند که انسان جرات مخالفت را ندارد !!!

محمدنژاد با اشاره به ضعف مفرط رسانه ای در مورد پوشش خبری حادثه سانچی افزود: وقوع حادثه تلخ سانچی و برخورد صورت گرفته با این حادثه از سوی مسئولین، رسانه ها، صداوسیما و مردم با نگاهی به خبرهایی که در روزهای نخست وقوع این حادثه منتشر شد،  بخوبی نشان داد که در تمام خبرها میزان نفت خام و ارزش دلاری آن مورد توجه بوده است پس از آن بیمه کشتی مورد توجه قرار گرفت و بعد هم میزان آلودگی زیست محیطی حاصل از این رخداد حسرتی برای رسانه ها شد؛ رسانه های اندکی به اتلاف سرمایه باارزش انسانی صنعت دریانوردی ایران از جمله 32 نفر شامل 29 دریانورد ایرانی و 2 دریانورد بنگلادشی و همسر یکی از دریانوردان ایرانی اشاره داشتند و خانواده های این عزیزان با غم از دست دادن عزیزانشان سوختند و ساختند .

این مهندس دریانوردی خاطرنشان کرد: با اعتراض دریانوردان و خانواده های آنها نسبت به پوشش ضعیف رسانه ای و اطلاع رسانی نگاه ها به سمت دریانوردان نیز معطوف شد و رسانه ها اندکی به خودشان آمدند و ارزش مادی محموله نفتی و آلودگی زیست محیطی و بیمه و دلار و ... اندکی رنگ باخت و سرنوشت دریانوردان نیز مهم شد؛ اما این واکنش های رسانه ای و بازخورد جامعه به حادثه سانچی این سوال را به وجود آورد که آیا جامعه ما با صنعت دریانوردی آشنایی دارند و اگر دارند این اشنایی تا چه حدی است؟ !!

وی درخصوص مشکلات جامعه دریانوردی کشور اظهار کرد: شاید مهم ترین دغدغه و مشکل این باشد که مردم و جامعه ایران هنوز آنطور که باید با شغل دریا و دریانوردی آشنا نیستند و با وجود اینکه روز جهانی دریانوردی در تقویم های بین المللی وجود دارد اما هنوز در اکثر تقویم های ایرانی در روز 25 ژوئن یا 4 تیرماه نامی از روز دریانورد برده نمی شود و این کم لطفی هاست که ما را به گسترش ادبیات دریایی بیشتر ترغیب می کند .

محمدنژاد یادآور شد: نبود ساختار و انجمن صنفی قدرتمند که به دور از سیاست های تحمیلی شرکت های کشتیرانی و اتحادیه های مالکان کشتی ها به نفع قشر دریانورد و برای تحقق حقوق قانونی شان انجام وظیفه کنند، ازجمله اصلی ترین دغدغه های دریانوردان ایرانی است .

این مهندس شاغل در صنعت دریانوردی کشور عنوان کرد: حذف مالیات بر حقوق ، ‌توجه به ساخت فیلم های دریایی با استفاده از دریانوردان، معرفی مشاغل دریایی و منابع دریا در کتب درسی و مدارس، چاپ خاطرات دریانوردان و تهیه مستند از فعالیت های دریایی، افزایش ضریب حقوق ریالی با توجه به ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل دریانوردی در ایام بازنشستگی، رسیدگی به خانواده دریانوردان زمانی که خودشان در سفر دریایی هستند همه و همه می تواند موجب تقویت دانش جامعه در مورد دریا و دریانوردی و نیز تقویت روحیه سرمایه انسانی فعال در این حوزه گردد .

محمدنژاد اذعان کرد: امیدواریم برای قدردانی از زحمات و جانفشانی های عزیزان از دست رفته در حادثه سانچی تنها به این یک دو روز بسنده نشود و در مقاطع مختلف تجلیل و قدردانی از مقام والای دریانوردان به عنوان سفیران دریایی و رسیدگی به مشکلات صنفی آنان صورت گیرد.


انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده مراقبت از جایگاه متناسب با عظمت و شان جامعه پزشکی را از جمله وظایف متصدیان و متولیان نظام سلامت کشور و نیز اعضای حوزه سلامت کشور توصیف کرد و اظهار داشت: اجازه ندهیم برخی کار‌ها به گنجینه و ذخیره ارزشمند وباستانی کشور آسیب وارد کند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما نباید رسالت و وظیفه اصلی مان را در تلاطم این هیاهو‌ها گم کنیم و از تمرکز بر آن خارج شویم، افزود: رسالت ما تلاش بر بهتر بودن و درنوردیدن مرز‌های دانش پزشکی است برای اینکه به مردم سرزمین مان بهتر خدمت کنیم، سلامت مردمان را بهتر حفظ کنیم و روایت گر داستان زندگی مردمانی باشیم که سرنوشت شان با هنر طبابت ما در هم تنیده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت هایش به چالش‌های درونی و بیرونی جامعه پزشکی نیز گریزی زد و وضعیت جایگاه جامعه پزشکی را کلان چالش بیرونی دانست و عنوان کرد: این چالش مربوط به ذات گروه پزشکی است و منحصر به جغرافیای خاصی نیست چرا که علم پزشکی در حال تغییر و تحولات بسیار جدی است و فناوری‌های جدید، بار بیماری‌های جدید و تمایل کم برای ورود به رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی بویژه در کشور‌های توسعه یافته از جمله این چالش‌های بیرونی است. 

وی همچنین در طبقه بندی چالش‌های درونی جامعه پزشکی، مداخلات غیر مجاز، تعارضات بین رشته ای، مهاجرت‌های شغلی و جغرافیایی و خودکشی رزیدنت‌ها را از جمله چالش‌های قابل توجه خواند و گفت: ۱۲ چالش درونی پیش روی جامعه پزشکی را فهرست وار به گوش تمامی مسئولین در همه رده‌های کشوری رسانده ایم و این چالش‌ها طی نامه نگاری‌های مکرر و جلسات پی در پی به حضور تمامی مسئولین رده بالای کشوری بیان شده است.

دکتر رئیس زاده در همین زمینه افزود: ما برای پیگیری چالش‌های درونی جامعه پزشکی جنگیدیم و انصافا تا آخرین روزنه پیگیری و دنبال کردیم مصداق آن رشد قابل توجه جز حرفه‌ای تعرفه‌ها بود. هر چند که معتقدیم تعرفه‌ها امسال نیز با قیمت واقعی فاصله دارد و معترض هم هستیم، اما در بحث حق ویزیت و جز حرفه‌ای نسبت به میانگین ۱۴ سال اخیر رشد قابل توجهی را شاهد بودیم که حاصل تلاش‌های مستمر است.

وی با دستوری خواندن تعرفه‌های پزشکی گفت: همین تعرفه‌های دستوری را وارد هزاران فرمول می‌کنند، با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌کنند از طرفی باید گفت که مالیات در ذات تعرفه دستوری مستتر است و مالیات این نوع تعرفه گذاری از قبل حساب شده است. هیچ صنفی اینگونه نیست. ما پیگیری این موضوع هستیم و البته کار بسیار دشواری را پیش رو داریم.

دکتر رئیس زاده درپایان صحبت هایش جامعه پزشکی را به ادامه مسیر با امید و نشاط فراخواند و گفت: بیایید به وظیفه علم آموزی، شاگردپروری، خدمت بهتر با نهایت اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی ادامه دهیم و مقهور تحولات و هیاهو و هجمه‌های رسانه‌ای نشویم. 

گفتنی است، سی و ونهمین کنگره رادیولوژی ایران روز گذشته با حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی، دکتر محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی، دکتر صداقت عضو جامعه رادیولوژی در شورای عالی نظام پزشکی، دکتر بابک شکارچی معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی، دکتر مصطفی عبداللهی سرپرست اداره ارزیابی عملکرد ورسیدگی به شکایات سازمان نظام پزشکی و نیز رئیس انجمن رادیولوژی ایران و نیز اعضای این انجمن در محل هتل المپیک ایران برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پردیس دریایی دانشگاه‌های مطرح کشور به هرمزگان منتقل می‌شود
  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • دستگاه داده سنجی اطلاعات آب بر پایه فناوری تیکه نگاری صوتی رونمایی شد
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • صدور هشدار نارنجی دریایی در هرمزگان/آخر هفته دریا مواج خواهد بود
  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • جزئیات تماس آمریکایی‌ها با ناو ایرانی!
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت