Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه»، کردها با جمعیت ۲۵ میلیون نفری در منطقه ای به مساحت حدود ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع (به اندازه خاک فرانسه) زندگی می کنند. بیشترین جمعیت کرد در ترکیه (حدود ۱۳ میلیون)، ایران (حدود ۷/ ۵ میلیون)، عراق (حدود ۴ میلیون) و سوریه (حدود یک میلیون) زندگی می‌کنند. در جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان نیز جمعیت کوچکی کرد ساکن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش دویچه وله، کردها در ترکیه، سوریه و عراق دارای واحدهای مسلح سازمان‌یافته هستند که خبرگزاری آلمان نگاهی به این گروه ها داشته است.

ترکیه
مناقشه خشونت‌بار دولت ترکیه با حزب ممنوع‌شده کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) بیش از ۳۰ سال است که ادامه دارد. در این درگیری تا کنون حدود ۴۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. پ‌ک‌ک از سال ۱۹۸۴ با خشونت اسلحه و حملات پی در پی، برای تشکیل یک دولت کردی و یا ایجاد یک منطقه خودمختار در جنوب شرقی ترکیه مبارزه می‌کند.
عبدالله اوجالان، رهبر پ‌ک‌ک از سال ۱۹۹۹ در زندانی در جزیره امرالی در دریای مرمره محبوس است. ترکیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا، پ‌ک‌ک را یک سازمان تروریستی می‌دانند.
بر خلاف پ‌ک‌ک، «حزب اتحاد دموکراتیک» (PYD)، شاخه سوری پ‌ک‌ک، نه در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپاست و نه در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا؛ موضوعی که ترکیه اژ آن انتقاد می‌کند.
پروسه صلح میان دولت ترکیه و پ‌ک‌ک در سال ۲۰۱۵ به شکست انجامید و متوقف شد. دو طرف یکدیگر را مسئول این شکست معرفی می‌کنند. پس از شکسته‌شدن آتش‌بس، خشونت در مناطق کردنشین ترکیه افزایش یافت. ارتش ترکیه با تانک به سرکوب وابستگان به پ‌ک‌ک رفت که در شهرهای مناطق کردنشین در جنوب شرقی این کشور سنگر گرفته بودند.
به‌ویژه در سال ۲۰۱۶ گروه «شاهین‌های آزادی کردستان» (تاک)، شاخه‌ای از پ‌ک‌ک، حملات مرگباری را در استانبول و آنکارا ترتیب داد که در جریان آنها، شمار زیادی شهروند عادی جان خود را از دست دادند.
دولت ترکیه علاوه بر سرکوب پ‌ک‌ک، «حزب دموکراتیک خلق‌ها» را که یک حزب کردی است، زیر فشار قرار داد. تعدادی از نمایندگان این حزب در پارلمان ترکیه، از جمله دو رهبر آن، صلاح‌الدین دمیرتاش و فیگن یوکسکداغ، بازداشت و زندانی شده‌اند. دولت ترکیه این حزب را بازوی پ‌ک‌ک در پارلمان ترکیه می‌داند.
سوریه
کردهای سوریه یکی از طرف‌های مهم درگیری در سوریه‌اند. شبه نظامیان «یگان‌های مدافع خلق» که از سوی ایالات متحده آمریکا حمایت می‌شوند، بخش‌ بزرگی از شمال سوریه را کنترل می‌کنند. در این مناطق که به موازات مرزهای ترکیه قرار دارند، کردهای سوریه سیستم اداری خودگران ایجاد کرده‌اند.
«حزب اتحاد دموکراتیک» (PYD) و شاخه نظامی آن، «یگان‌های مدافع خلق» (YPG) ارتباط تنگاتنگی با حزب کارگران کردستان در ترکیه دارند. «نیروهای سوریه دموکراتیک» (SDF) که زیر کنترل «یگان‌های مدافع خلق» قرار دارد، این اواخر با حمایت ارتش آمریکا، موفقیت بزرگی در مبارزه با گروه تروریستی داعش، از جمله در آزادسازی رقه، به دست آورده است. رقه پایتخت خودخوانده داعش بود.
عفرین، در شمال غرب سوریه، بخشی از منطقه تحت کنترل کردهای سوریه و «یگان‌های مدافع خلق» است. ارتش ترکیه اکنون قصد آن کرده تا این منطقه از کنترل آنها خارج کند.
عراق
حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از جمعیت ۳۹ میلیون نفری عراق کرد هستند. کردهای عراق پس از عرب‌های شیعه و سنی‌ها، سومین گروه قومی بزرگ در عراق هستند.
بیشتر کردهای عراق در منطقه خودمختار در شمال این کشور زندگی می‌کنند که دارای نیروی مسلح مخصوص به خود، موسوم به پیشمرگه است. این نیروها در چارچوب مبارزه علیه داعش، از سوی ارتش آلمان آموزش دیده و به سلاح مجهز شده‌اند.
کردهای عراق در اربیل، مرکز منطقه خودمختار کردی، پارلمان و دولت خود را دارند. پس از رفراندوم سپتامبر ۲۰۱۷ در کردستان عراق برای استقلال، تنش شدیدی میان دولت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق به‌وجود آمد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۸۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، سازمان علوم آیرواسپیس و فناوری چین(CASC) برنامه موشک لانگ مارچ را مدیریت می کند. CASC اعلام کرده موشک ها با پایان یافتن این مجموعه تست، آماده آزمایش پرواز خواهند بود. این سازمان همچنین به خبرنگاران اعلام کرد ۴ موتور سوخت اکسیژن مایع کروسین موازی در تست انجام شده روز یک شنبه در کل ۵۰۰ تن پیش رانش تولید کردند.

این آزمایش ها در مرکز تست تانگ چوان واقع در شمال غربی ایالت شانشی انجام شده است.

طبق بیانیه CASC این نخستین تست احتراق موازی ۴ موتور بزرگ سوخت اکسیژن مایع کروسین است و موفقیت آمیز بودن آن گام مهمی در برنامه فضایی کشور به شمار می رود.

لی بین معاون مدیر CASC در این باره گفت: تست به طور کامل قابلیت فعالیت و اعتبار موتورها را به طور جداگانه تایید کرد. موتورها اکنون آماده انتقال به مرحله بعدی تست ها هستند.

طبق گزارش CCTV چین ۴ موتور YF 100با فناوری چرخش پمپ عقب طراحی شده اند. این امر در مقایسه با طراحی چرخشی پمپ جلو که به طور معمول به کار می رود، به کاهش اندازه و وزن ساختار موتور منجر می شود.

این جدیدترین نسخه از موتور YF100 با موتور سوخت اکسیژن مایع کروسین است.

کد خبر 6093351 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • روسیه کنترل کامل یک روستا در «دونتسک» را به دست گرفت
  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است