Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خاتم؛ باورش سخت است، اما حقیقت دارد، چهار عضو یک خانواده هشت نفری در روستای ۱۸ خانواری کوشک خاتم استان یزد، علاوه بر خود برای ۱۰ جویای کار دیگر اشتغال ایجاد کردند که این ترجمان واقعی اقتصاد مقاومتی است.
روستای کوشک خاتم با ۷۱ نفر جمعیت در قالب ۱۸ خانوار، در پنج کیلومتری شهر هرات، مرکز شهرستان خاتم واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روستا تا چندی قبل به دلیل خشکسالی و کمبود بارندگی‌ها خالی از سکنه شده بود، اما احیای قنات‌ها و بازگشت آب به روستا موجب رونق دوباره زندگی اینجا شد.
حال اگر کسی بتواند در این روستا که تا همین چند وقت قبل، سکنه‌ای نداشت، برای ۱۸ نفر (۱۱ خانوار) در یک روستای ۱۸ خانواری، کار آفرینی کند کار بزرگی انجام داده است.
خانواده 'چاکری زاده' یک الگوی به تمام معنا در عمل به اقتصاد مقاومتی هستند که توانستند این کار ناممکن را ممکن سازند.
'جلال چاکری زاده' پدر ۵۸ ساله خانواده با دست رنج خود فرزندانی را تربیت کرده که نمادی از تولید، خودکفایی و ترجمان واقعی اقتصاد مقاومتی هستند.
این پدر به همراه سه پسر خود دست به کار بزرگی زده اند و هر یک به صورت جداگانه و مستقل، وارد عرصه تولید شده و بدون کمک خارجی و فقط با تلاش و همت خود، بازار اشتغال را در این روستا داغ نگه داشته اند.
پدر خانواده که شتر داری را از سال ۸۰ آغاز کرده هم اکنون ۴۰ نفر شتر دارد و به پرورش آن‌ها مشغول است، مهدی پسر بزرگ خانواده نیز با ۳۷ سال سن به کاشت گل محمدی روی آورده، مسلم نیز که متولد سال ۶۳ است پرورش اسب را در دستور کار خود قرار داده و محسن، پسر آخر خانواده هم که متولد سال ۶۹ است به پرورش زنبور عسل روی آورده است.
جلال چاکری زاده پدر خانواده در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: پرورش شتر، می‌تواند بخش مهمی از ترجمان واقعی اقتصاد مقاومتی باشد، چون کم خرج و پر درآمد است.
وی افزود: ۴۰ نفر شتر دارد و آن‌ها را روزانه برای چرا به بیابان می‌برد که اگر بارندگی اتفاق بیفتد زاد و ولد شتر‌ها بیشتر شده و سود و درآمد دهی آن‌ها بیشتر خواهد بود.
وی با توجه به درآمد و اشتغالزایی خوب این صنعت، حمایت مسوولان را خواستار شد و گفت: دولت می‌تواند با وام‌های کم سود و حمایت از شترداران، کشاورزان بیشتری را با توجه به معضل کم آبی، به این سمت سوق دهد.
وی افزایش شتر‌های خود به ۱۰۰ نفر موجب ایجاد اشتغال بیشتر دانست و گفت: چرای این حیوان در بیایان، هزینه کمتری به دنبال دارد و پرورش آن نسبت به گاو و گوسفند، بهتر است ضمن آنکه مقاومت بیشتری هم در مقابل خشکسالی دارد.
چاکری زاده همچنین آب مورد نیاز شتر‌ها را مهم دانست و با اشاره به اینکه در حال حاضر آب مورد نیاز شتران با تانکر تامین می‌شود حفر یک چاه با دبی پایین را خواستار شد تا بتواند آب مورد نیاز آن‌ها را تامین کند.
'مهدی چاکری زاده' پسر بزرگ خانواده نیز که به دلیل خشکسالی و کمبود آب به کشت گیاه کم آبخواه 'گل محمدی' روی آورده ۲ هکتار سطح زیر کشت این گل دارد و امیدوار است امسال این میزان را افزایش دهد.
وی ادامه داد: گل‌ها درآمدزایی دارند و نهال مورد نیاز برای فروش نیز می‌توان از این میزان سطح کشت تولید کرد.
'مسلم چاکری زاده' دومین فرزند خانواده است که پا به پای پدر و در کنار او صنعت پرورش 'اسب' را ایجاد کرده و می‌گوید: شهرستان خاتم، ظرفیت خوبی برای پرورش اسب دارد و می‌تواند درآمدزایی خوبی ایجاد کند.
وی تعداد اسب‌های موجود خود را ۱۰ راس اعلام کرد که درآمد خوبی نیز از آن کسب می‌شود.
وی داشتن روابط عمومی خوب و بالا را در این حرفه مهم دانست و تصریح کرد: روابط عمومی بخش مهمی در این حرفه است و می‌تواند بسیاری از کار‌ها را به خوبی پیش ببرد.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲ به این صنعت روی آورده تصریح کرد: جوانان، توان و ظرفیت پرورش اسب در این منطقه را دارند هر چند هزینه نگهداری آن‌ها بالاست.
وی عنوان داشت: کار با اسب را با ۲۵ میلیون ریال شروع کردم و هم اکنون درآمد خوبی از آن عاید می‌شود.
وی به مسابقات کورس استان‌های فارس و کرمان در سالجاری اشاره کرد و با بیان اینکه او نیز باید در آن شرکت کند پیشنهاد داد: اگر این امکان فراهم شود که بتوانم در خود شهرستان کورس بگذارم بهتر است چرا که این شهرستان پتانسیل برگزاری کورس‌های اسب سواری را دارد.
'محسن چاکری زاده' هم که ۲۷ ساله و دارای مدرک مرغداری صنعتی است گفت: من نیز به پرورش زنبور عسل روی آوردم و با استفاده از تجربیات پدر و برادران به خوبی می‌توانم این حرفه را دنبال کنم.
وی آرزو دارد تا بتواند در این عرصه به یکی از تولید کنندگان بزرگ کشور تبدیل شود تا نشان دهد می‌شود با پشتکار و همت، هر کاری را انجام داد.
در آمد پدر خانواده، سالانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون ریال، پسر دوم، سالانه ۴۰۰ میلیون ریال، محسن آقا که زنبور داری دارد نیز در صورتی که امسال، کارش را ارتقا دهد سالانه حدود یکصد میلیون ریال درآمد زایی خواهد داشت و پسر بزرگ هم برآورد کرد سالانه ۵۰۰ میلیون ریال در آمد کسب کند.
مادر خانواده، خانه دار است و به فرزندان و پدر خانواده کمک می‌دهد، دختر بزرگ خانواده مهندس معماری است و در تهران مشغول فعالیت است، دختر دوم هم مسوول حسابداری یک شرکت است و کوچکترین دختر خانواده نیز خانه دار است.
پدر و سه پسر شاغل وی، تحصیلات عالیه ندارند و بجز پدر که فقط چهار کلاس قدیم سواد دارد بقیه دیپلمه هستند.
گوشت و اسب تولیدی پسر خانواده، علاوه بر تامین نیاز روستای کوشک و شهرستان خاتم به استان‌های همجوار از جمله فارس، کرمان و یزد نیز صادر می‌شود.
خانواده چاکری زاده، علاوه بر آن به کار‌های جانبی دیگری همچون لایروبی قنات و حفر چاه مشغول هستند و فروشگاه مواد شوینده و مصالح ساختمانی نیز ایجاد کرده اند.
آن‌ها هدف از فعالیت‌های خود را ایجاد اشتغال و کارآفرینی و روی آوردن به مشاغل کم آبخواه بعلت خشکسالی عنوان کردند
جمعیت روستا‌های بخش مرکزی خاتم هشت هزار و ۳۷۶ نفر است، ۴۵ روستا فاقد دهیاری و ۱۷ روستا دارای دهیاری است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۹۶۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، گفت: فراجا مسئولیت‌های متعدد و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود. اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: مقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، گفت: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • ۲ مدرسه خیر ساز در جوادآباد ورامین افتتاح می‌شود
  • رفع ترکیدگی خط انتقال آب شرب مجتمع روستایی نازک شهرستان پلدشت
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • افتتاح پل روستای نوخاله شهرستان صومعه سرا