Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

"هدر نائورت" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در این کنفرانس خبری گفت: می خواهم امروز درباره برخی مسائل صحبت کنم. از زمان وقوع حملات هولناک در افغانستان در چند روز پیش، این نخستین باری است که دور هم جمع شده ایم. از این رو، امروز می خواهم با این موضوع بحث را آغاز کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا قاطعانه حمله روز بیستم ژانویه را در هتل اینترکانتیننتال در کابل محکوم می‌کند. خشونت هایی همانند این جایی در افغانستان یا کشورهای دیگر در جهان ندارند. ما مراتب تأسف و تسلیت عمیق خود را به اعضای خانواده و دوستان افرادی که در این حادثه کشته شدند ابراز می‌کنیم و خواهان بهبودی سریع افرادی هستیم که مصدوم شده اند، از جمله چنیدن شهروند آمریکایی که در زمره آنها بودند. حفاظت از شهروندان آمریکایی مهمترین اولویت ما محسوب می شود. ما در حال ارائه کمک و اطلاع رسانی به خانواده در پی این حمله هستیم.

آمریکا در کنار دولت و مردم افغانستان ایستاده است و قاطعانه به حمایت از تلاش های افغان ها برای دست یابی به صلح، امنیت و شکوفایی برای کشورشان حمایت می کند.

علاوه بر این، می خواهم درباره برخی سفرها صحبت کنم. شمار زیادی از شما با مارک گرین مدیر آژانس توسعه بین المللی آمریکا ملاقات کرده اید. او عضو سابق کنگره است. او روز گذشته به همراه ژنرال ووتل فرمانده تشکیلات فرماندهی مرکزی آمریکا به سوریه سفر کرد. آقای گرین بلندپایه ترین مقام غیر نظامی است که از زمان آغاز بحران در سوریه به این کشور سفر کرده است. این یک موضوع قابل توجه محسوب می شود. به خاطر بیاورید که چند ماه پیش، رقه همچنان تحت کنترل داعش قرار داشت. و اکنون این شهر آزاد شده است. مقامات وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بین المللی آمریکا در کنار همکارانشان در وزارت دفاع در شمال سوریه حضور دارند تا به بازگشت مردم به خانه هایشان کمک کنند و به آنها کمک کنند تا بر روی پاهای خود بایستند.

آقای گرین با شماری ازاعضای این تیم ها دیدار و از برخی طرح های در حال اجرا در منطقه بازدید کرد که در تلاش برای احیای خدمات ضروری برای مردم رقه هستند. آقای گرین همچنین از یک اردوگاه افراد بی خانمان بازدید کرد که شمار زیادی از آنها از دست داعش فرار کرده بودند. آمریکا از زمان آغاز بحران در سوریه در سال 2011، کمک های بشردوستانه به ارزش هشتصد و هفتاد و پنج میلیون دلار در اختیار مردم این کشور قرار داد . در حالی که مردم در حال بازگشت به مکان هایی همانند رقه هستند و اقدام به بازگشایی مغازه ها و مدارس می کنند، ما در واقع شاهد وجود امیدهایی واقعی هستیم.

این یکی از چیزهایی است که آقای گرین امروز درباره آن با من صحبت کرد. زمانی که او در راه رفتن به داووس بود ما تلفنی با یکدیگر گفتگو کردیم. او قرار است در نشست داووس درباره اوضاع انسانی در سوریه با شرکای بین المللی گفتگو کند و او گفت شاهد ویرانی های شدیدی در سوریه بود اما در عین حال، شاهد برخی امیدها نیز بود. او زنی را دید که در ویرانه های خانه اش ایستاده بود و در حال کنار زدن ویرانه ها بود. تصور کنید: در میان ویرانه ها او تلاش می کرد وسایل را کنار بزند و می خواست کسب و کارش را بار دیگر به راه بیندازد. از این رو، می توانیم بگوییم که مطمئنا امیدهایی در مردم سوریه به وجود آمده است. تلاش می کنم زمانی که آقای گرین به آمریکا بازگشت، مطالب مطرح شده با شما را در اختیار گرین قرار دهم.

و همچنین می خواهم کمی در ارتباط با سفر وزیر امور خارجه آمریکا به اروپا صحبت کنم و اطلاعاتی به روز شده را در اختیار شما قرار دهم. او روز گذشته در لندن بود، جایی که در آنجا با ترزا می نخست وزیر، بوریس جانسون وزیر امور خارجه و همچنین با مشاور امنیت ملی انگلیس دیدار و گفتگو کرد. مطمئن هستم که شما در جریان اظهارات او در دیدار با آقای جانسون قرار گرفته اید. وزیر امور خارجه آمریکا بر اهمیت روابط ویژه و خاص ما با انگلیس تأکید کرد و درباره یافتن راه هایی برای مقابله با نقص های موجود در برجام و همچنین در ارتباط با دیگر موضوعات مورد نگرانی دو جانبه از جمله سوره، لیبی و کره شمالی و اوکراین با مقامات انگلیسی گفت‌وگو کرد.

امروز، آقای تیلرسون در پاریس است. او با وزیر خارجه فرانسه دیدار کرد و سپس در نشست «شراکت بین المللی برای مقابله با مصونیت استفاده از تسلیحات شیمیایی» حضور یافت. در پایان این نشست، آقای تیلرسون فرصت گفتگو با رسانه ها را درباره موضوعی یافت که می دانم برای همه ما مهم است. مطمئن هستم که در جریان سخنان او در ارتباط با تسلیحات شیمیایی قرار گرفته اید اما می خواهم بر برخی مسائلی تأکید کنم که وزیر امور خارجه آمریکا امروز درباره آنها صحت کرد.

نائورت با ادعای تکرار گذشته گفت: حملات اخیر در شرق غوطه در سوریه سبب بروز نگرانی هایی جدی در این باره شده است که سوریه ممکن است همچنان به استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه مردم خود ادامه دهد. هر کسی که این حملات را انجام دهد، اما این روسیه است که در نهایت مسئول قربانیان در شرق غوطه و شمار زیادی از دیگر سوری هایی است که از زمان حضور روسیه در سوریه با تسلیحات شیمیایی هدف قرار گرفته اند. نمی توان این موضوع را رد کرد که روسیه با حمایت از هم پیمان خود در سوریه، تعهدات خود را در قبال آمریکا به عنوان تضمین کننده یک چارچوب نقض کرد. این کشور به کنوانسیون تسلیحات شیمیایی و قطعنامه 2118 شورای امنیت سازمان ملل متحد خیانت کرد و سه بار قطعنامه های شورای امنیت را در ارتباط با اجرایی شدن ساز و کار تحقیقی مشترک سازمان ملل(جیم) و ادامه این مأموریت وتو کرد.

ناکامی روسیه در حل و فصل موضوع تسلیحات شیمیایی در سوریه سبب ایجاد بحران شده است . در کمترین سطح ممکن، روسیه باید روند وتو کردن و رأی ممتنع دادن به قطعنامه های آتی شورای امنیت در ارتباط با این موضوع پایان دهد. ما از جوامع مسئول و کشورهای متمدن می خواهیم به روند استفاده از تسلیحات شیمیایی پایان دهند.

عصر امروز، وزیر امور خارجه آمریکا با گروهی کوچک از مسئولان هیئت ها در اروپای غربی دیدار و درباره اولویت های سیاسی آمریکا در منطقه با آنها گفتگو خواهد کرد. او همچنین در نشست در سطح وزرا در ارتباط با سوریه شرکت خواهد و نشستی را نیز در ارتباط با بحران کنونی در یمن برگزار می کند. موضوعات زیادی وجود دارند که می توانم درباره آنها صحبت کنم اما نخست می خواهم به سوالات شما پاسخ دهم.

نائورت در پاسخ به سوالی درباره تعداد تلفات آمریکایی‌ها در حمله اخیر افغانستان گفت: اطلاعات زیادی در این باره ندارم که بتوانم در اختیار شما قرار دهم. در این حمله چندین آمریکایی کشته شدند. برخی از اعضای خانواده قربانیان همچنان در جریان این موضوع قرار می گیرند. از این رو اگر بخواهم اکنون ارقامی را در اختیار شما قرار دهم باید بگویم که برخی خانواده هستند که هنوز به آنها اطلاع رسانی نشده است. نمی خواهم من این خبر را به آنها بدهم.

افسران ما در کنسولگری آمریکا در تلاش برای برقراری ارتباط با خانواده ها هستند. متأسفانه آنگونه که امروز مطلع شدم، این وظیفه بر عهده آنهاست. و این یک وظیفه دشوار برای هر آمریکایی محسوب می شود که می خواهد چنین خبری را به یک آمریکایی دیگر بدهد.

نمی توانم در این باره جزییاتی را در اختیار شما قرار دهم، اما به محض آن که بتوانم، خوشحال خواهم شد که شما را در جریان قرار دهم. اما اجازه دهید به خانواده های قربانیان در افغانستان تسلیت بگویم. همان گونه که همه شما می دانید، قربانیانی از دیگر کشورها هم هستند. ما همچنان در کنار مردم افغانستان ایستاده ایم و قلبهای ما با افغان ها،دیگر قربانیان و قربانیان آمریکایی است.

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۹۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • هم‌تیمی مسی لو داد: او خیلی انگلیسی بلد نیست
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام