Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@22:09:50 GMT

5 نشانه شايع و قابل تشخيص سرطان کليه!!

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۰۱۳۸۵

5 نشانه شايع و قابل تشخيص سرطان کليه!!

خبرگزاري آريا -

شايع ترين علامت باليني سرطان کليه وجود خون در ادرار است
سرطان کليه انواع متعددي دارد که شايع ترين آن، شناخته شده با نام آدنوکارسينوم کليه است و حدود 85 درصد سرطان هاي بدخيم کليه را به خود اختصاص داده است.
در صورت عدم تشخيص به موقع علائم اين سرطان، فرد ممکن است زماني به پزشک مراجعه کند که ديگر خيلي دير شده و تومور سرطاني به اعضاي ديگر بدن وي تهاجم کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين زمان بيمار با اين علايمي نظير سرفه و تنگي نفس (تهاجم به ريه)، سردرد (صرع و تهاجم به مغز) يا دردهاي استخواني (تهاجم به استخوان ها) به پزشک مراجعه مي کند که در واقع وجود اين علايم نشانه بيماري پيشرفته و غيرقابل علاج خواهد بود.
در اينجا 5 علامت بسيار شايع و قابل تشخيص سرطان کليه بيشتر معرفي شده است:
کم خوني و خستگي:
خستگي يک علامت شناخته شده در بسياري از سرطان ها است. اين نوع خستگي ناشي از سرطان با احساس خستگي متداول و رايج، فرق دارد. پبا استراحت برطرف نمي شود و منجر به تداخل با فعاليت هاي طبيعي و روزمره مي گردد ضمن اين که فرد را تحريک پذير و خسته مي کند. البته کم خوني و کاهش گلبول هاي قرمز نيز در اين نوع کم خوني مقصر است اما به هر صورت، هر گونه خستگي غير معمول بايد توسط پزشک مورد بررسي قرار گيرد.
از دست دادن وزن، اشتها و بروز تب:
يکي ديگر از نشانه هاي سرطان کليه، کاهش وزن ناگهاني و غير منتظره است. علاوه بر لاغري غير قابل توصيف و پائين آمدن توانايي بدن، تب ناشناخته و تعريق داغ نيز مي تواند با سرطان کليه در ارتباط باشد.
وجود خون در ادرار:
شايع ترين علامت باليني سرطان کليه، وجود خون در ادرار است که يا خود بيمار آن را به طور واضح و آشکار در ادرار مي بيند و يا اينکه اين خون تنها با ميکروسکوپ و به وسيله آزمايشگاه قابل شناسايي است. در اين هنگام رنگ ادرار فرد صورتي، قهوه اي و يا قرمز است. اغلب حتي مقدار کمي خون در ادرار باعث تغيير رنگ مي شود. البته ساير علل وجود خون در ادرار مي تواند به عفونت مثانه، سنگ کليه، کيست يا التهاب ربط داشته باشد. در هر صورت با مشاهده اين علامت، حتما پزشک تان را بايد در جريان قرار دهيد.

وجود توده در شکم مي تواند نشانه سرطان کليه باشد
درد پايين کمر:
علايم سرطان كليه ممكن است دير ظاهر شود و در مواقعي ممكن است فرد تنها با علامت درد مختصر پهلو مراجعه كند و به دنبال سونوگرافي متوجه اين بيماري شود. اين درد تيز بيشتر در منطقه بالاتر از لگن و زير دنده ها احساس مي شود. هر گونه درد ناگهاني در پهلو که به طور ناگهاني شروع مي شود و بيش از چند روز طول مي کشد را بايد به اطلاع پزشک رساند.
وجود توده:
وجود توده در شکم مي تواند نشانه سرطان کليه باشد. انجام آزمايش هاي تشخيصي مانند سونوگرافي و يا سي تي اسکن براي تعيين توده ضروري است. گاهي اوقات اين توده در لمس آنقدر بزرگ است که کل حفره شکمي را پر مي کند. توده شکمي اغلب با درد همراه است.
براي تعيين علائم سرطان کليه، پزشک معمولا آزمون هايي را شامل آزمايش ادرار و آزمايش خون براي کشف هر گونه مواد شيميايي غير معمول در خون و بررسي عملکرد کبد انجام مي دهد. در صورت وجود توده، انجام آزمايشات تصويربرداري مانند سونوگرافي، سي تي اسکن يا ام آر آي ضروري است. نمونه برداري از توده تشخيص داده شده براي اثبات وجود سلول هاي سرطاني در آن ضروري است.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۱۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد

پژوهش‌گران دانشگاه میشیگان تست ادرار جدیدی را به نام MyProstateScore۲.۰ یا MPS۲ توسعه داده‌اند که ۱۸ ژن مختلف و مرتبط با سرطان پروستات درجه بالا را شناسایی می‌کند. MPS۲ توانسته است سرطان‌های با نمره گلیسون ۷=۴+۳ یا گرید ۲، یا درجه بالا را در آزمایش‌ها با موفقیت شناسایی کند. احتمال رشد و گسترش این سرطان‌ها از سرطان‌های گلیسون ۶ یا گرید ۱ بیشتر است.

به گزارش دیجیاتو، بیش از یک‌سوم سرطان‌های پروستات درجه پایین دارند؛ اما تست‌های استاندارد نمی‌توانند سرطان‌های جدی را از انواع کم‌خطر تشخیص دهند. پزشکان سال‌ها است به دنبال راهی هستند که سرطان‌های جدی را شناسایی کنند، زیرا سرطان‌های کم‌سرعت را می‌توان راحت‌تر درمان کرد.

تست MPS۲ نسخه جدیدی از MPS است که ۱۰ سال قبل توسعه پیدا کرد و با استفاده از نشانگر‌های آنتی‌ژن ویژه پروستات (PSA)، PCA۳ و ترکیب ژن TMPRSS۲::ERG این سرطان را تشخیص می‌دهد؛ اما MPS به‌تن‌هایی نمی‌توانست درجه سرطان را مشخص کند.

شناساگر‌های ژنتیکی سرطان پروستات درجه بالا

پژوهشگران از توالی‌یابی RNA بیش از ۵۸٬۰۰۰ ژن استفاده کردند و سپس به ۵۴ گزینه رسیدند که در سرطان‌های درجه بالا، بیانی بیش‌ازحد معمول دارند. آن‌ها سپس داده‌های ۷۰۰ نفر را با سطح بالای PSA از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ بررسی کردند.

درنهایت، ۱۸ نشانگر مشخص شد که ارتباطی مداوم با بیماری درجه بالا دارند. تست ادرار MPS۲ از این نشانگر‌ها برای تشخیص سرطان پروستات استفاده می‌کند. این تست نشانگر‌های اصلی MPS و ۱۶ نشانگر زیستی اضافی نیز به‌عنوان مکمل دارد.

در آزمایش MPS۲ روی بیش از ۸۰۰ نمونه ادرار، این تست توانست عملکردی قابل‌قبول در شناسایی سرطان‌های درجه بالا ارائه دهد. مهم‌تر آنکه در شناسایی سرطان پروستات با درجه پایین یا گرید ۱، موفقیت تقریباً ۱۰۰ درصدی داشت. این یعنی اگر تست منفی شود، تقریباً قطعی است که بیمار سرطان پروستات تهاجمی ندارد.

MPS۲ در شناسایی بیمارانی که نیازی به نمونه‌برداری از بافت ندارند موفق‌تر از نمونه قبلی خود است. نشانگر PSA می‌تواند تنها از ۱۱ درصد از نمونه‌برداری‌های غیرضروری جلوگیری کند. درحالی‌که این عدد در تست MPS۲ به ۴۱ درصد می‌رسد.

این یعنی چهار مورد از ۱۰ موردی که به نمونه‌برداری نیاز ندارد، نمره MPS۲ پایینی خواهند داشت و می‌توانند با خیال راحت از نمونه‌برداری‌های غیرضروری رها شوند. اگر یک مرد پیش‌تر طبق تست MPS نمونه‌برداری انجام داده باشد، نتیجه MPS۲ دقیق‌تر نیز خواهد شد.

برای مثال، یک بیمار ممکن است به علت افزایش PSA تحت نمونه‌برداری پروستات قرار بگیرد، اما سرطان در او شناسایی نشود. این بیمار در طول زمان تحت‌نظر قرار می‌گیرد و اگر PSA او دوباره بالا برود، باید نمونه‌برداری انجام دهد؛ اما تست MPS۲ می‌تواند در ۵۰ درصد موارد تشخیص دهد که بالا رفتن PSA نیازی به نمونه‌برداری ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • سنسور تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟