Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده سپاه آمل در دوران حماسه 6 بهمن گفت: تئوری که در کوبا و چین به عمل نشست با مشارکت بی‌نظیر مردم آمل کمتر از 12 ساعت در نطفه خفه شد. به گزارش بلاغ، بعد از موفقیت‌هایی که در جنگ اول و دوم گنبد، بندر انزلی و آرام کردن منطقه به‌دست آورده بود راهی آمل و از سال 59 تا 61 فرمانده سپاه این شهرستان شد، سال‌هایی که اتفاقات بزرگی به‌همراه داشت و این فرمانده جوان را به چالشی سخت دعوت می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از میان صحبت‌های سردار به عشق و علاقه وی نسبت به آمل می‌رسیم، جایی که زادگاه این فرمانده نیست، اما با آن‌چنان اشتیاقی در مورد این شهر صحبت می‌کند که گویا خاطرات دل‌نشینی در میان سینه خود پنهان کرده است.


سردار ناصر شعبانی در گفت‌وگو با سفیر هراز با اشاره به وضعیت سیاسی اجتماعی سال 60 در آمل، اظهار کرد: صف‌بندی میان گروهک‌ها بعد از پیروزی انقلاب ایجاد شد و در برخی از نقاط آمل از جمله منطقه اسپه کلا و چاکسر این قبیل گروه‌ها سلطه پیدا کردند، به‌ویژه در برخی نقاط که بافت خوب نبود حوادثی رقم می‌خورد.


وی به نفوذ گروهک‌های سیاسی در مازندران اشاره کرد و گفت: فدائیان خلق در گنبد، مارکسیسم‌ها در گرگان، عده‌ای از سازمان منافقین در شیرگاه و سوادکوه، اتحادیه کمونیست‌ها در آمل و گروهک‌های دیگر شمال کشور را تقسیم کرده بودند.


فرمانده اسبق سپاه آمل اساس تشکیل اتحادیه کمونیست‌ها را در سال 48 عنوان کرد و افزود: با بالا رفتن قیمت نفت در این سال، شاه برای توجه به کارمندان صنعت نفت امتیاز بورسیه تحصیلی به خارج از کشور را برای فرزندان آنها در نظر گرفت که این افراد تحت شرایط محیط به گرایشات کمونیستی جذب شدند.


شعبانی با بیان برنامه‌ریزی گروهک‌های سیاسی برای برچیده کردن نظام جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد: جبهه اول در جنگ با حکومت بعثی عراق بود، جبهه دوم مبارزات کردها در کردستان که علیه انقلاب طغیان کردند و جبهه سوم می‌توانست انقلاب را تضعیف و در نتیجه نابود کند؛ حمله آمل بر همین مبنا بود و جنگل‌های شمال مناسب برای جنگ‌های چریکی محسوب می‌شد.


وی با یادآوری ترورهایی که به دست کمونیست‌ها جریان پیدا کرد، افزود: روزی آیت‌الله جوادی آملی به سپاه آمد و جویای اوضاع و احوال شد، برایشان توضیح دادم و از وضعیت موجود و ترورها برایشان گفتم، ایشان جمله‌ای گفتند که اساس استراتژیک برای مقابله با کمونیست‌ها قرار دادیم، گفتند مگر نمی‌گویید از جنگل می‌آیند و شهر را ناامن می‌کنند، چرا به جای تمرکز نیروها در شهر به جنگل نمی‌روید؟


فرمانده اسبق سپاه آمل با اشاره به اسقرار پایگاه‌ها در جنگل برای محاصره کمونیست‌ها، یادآور شد: با اسقرار پایگاه‌های مختلف در بیشتر مناطق جنگلی و تپه‌ها توانستیم آنها را در فشار قرار دهیم، یکی از این کمونیست‌ها در بازجویی خود اعتراف کرد که با وجود این پایگاه‌ها و نظارت بر تمام نواحی دیگر نمی‌توانستند به راحتی به روستاها بروند و غذا تهیه کنند و راه‌های ارتباطی‌شان پر خطر شد.


شعبانی به دلیل انتخاب آمل برای کمونیست‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس تز جبهه سوم، جنگل‌های این منطقه بهترین مکان برای استتار کردن و مناسب برای جنگ‌های چریکی قلمداد می‌شد، وجود جاده هراز که می‌توانستند از طریق آن با انتشار اعلامیه واکنش خوبی در سطح  کشور به دست بیاورند و پل ارتباطی میان پایتخت و شمال محسوب می‌شد.


جانشین مجمع دانشگاه امام حسین(ع)، ارتفاعات آمل را دلیل مهمی برای انتخاب این شهر توسط کمونیست‌ها دانست و اظهار کرد: به دلیل عمق قابل توجه آمل نسبت به دیگر شهرها و وجود کوه‌هایی که در اطراف آن قرار داشت، این شهر برای جنگ‌های چریکی و این چنین جنگ و گریزها مناسب بود.


وی دلیل شکست کمونیست‌ها را ندانستن ادبیات مردم شهر خواند و تصریح کرد: آنها آموزش‌های نظامی کاملی دیده بودند و تجهیزات خوبی داشتند، اما از روحیات مردم شهر چیزی نمی‌دانستند و در این حد پایبندی آنها به نظام را تصور نمی‌کردند که همین عامل شکست کمونیست‌ها شد.


فرمانده اسبق سپاه آمل به برنامه‌ کمونیست‌ها برای تصرف شهر آمل اشاره کرد و افزود: آنها در نظر داشتند که نیروهای دولتی، سپاه و بسیج را دستگیر و شهر را تصرف کنند، گمان می‌کردند مردم با آنها همراه می‌شوند.


آشوبی که در نطفه خفه شد

شعبانی با اشاره به واقعه شب 6 بهمن در آمل، تصریح کرد: به دلیل استقرار پایگاه‌های متعدد در جنگل‌ها، کمونیست‌ها محاصره و سرمای هوا برایشان طاقت فرسا شده بود، دو راه بیشتر نداشتند، یا به شهرهای خود بروند و در بهار بیایند و یا حمله را آغاز کنند؛ پس از تماس با پاریس 6 بهمن زمان حمله اعلام شد که دقیقا سال‌روز انقلاب سفید شاه بود و این را کمونیست‌ها نمی‌دانستند، در واقع آنها مائویست‌های وابسته به سلطنت‌طلب‌ها بودند که خودشان اطلاعی نداشتند.


جانشین مجمع دانشگاه امام حسین(ع) مشارکت دلیرانه مردم آمل را شکستی برای کمونیست‌ها دانست و یادآور شد: امام خمینی(ره) از آمل به‌عنوان تنها شهر در وصیت‌نامه خود یاد کرد و در صفحه 11 این وصیت‌نامه آن را مدل مفهومی موثر و موفق خواند که این افتخار بزرگی برای آمل است.


وی با بیان مشارکت بی‌نظیر مردم، اظهار کرد: از پنجم بهمن در خانه‌هایی که تدارک دیده بودند مستقر شدند و حوالی ساعت 11 حملات خود را آغاز کردند؛ با فرماندهی تماس گرفتم که دستور دادند تا صبح در مقرها بمانیم، صبح نیرو می‌فرستیم، گویا ملائکه آمده بودند جمعیت زیادی از زن و مرد، پیرو جوان برای مقاومت شهر آمدند.

شعبانی در ادامه گفت: تئوری که در کوبا و چین به عمل نشست، در آمل به شکست انجامید و در کمتر از 12 ساعت در حالی که بیشترین افرادمان در پایگاه‌های جنگل بودند حتی شاهد جولان دادنشان در این مدت زمانی نیز نبودیم.

خلق در مقابل خلق

وی از افتخارآفرینی ابرمردان آملی یاد کرد و افزود: هر کس شنیده بود به کمک آمد، حتی از شهرهای اطراف هم آمدند، سلاح کم آورده بودیم، کمونیست‌ها گمان می‌کردند مردم شهر به آنها می‌پیوندند و اسمشان را فدائیان خلق گذاشته بودند در حالی که خلق در مقابلشان ایستادند از آن خانم مومن رزمنده گرفته تا آن پیرمرد معلم قرآن که شهید شدند.


این استاد دانشگاه امام حسین(ع) حماسه 6 بهمن را ایستادگی مردم در مقابل کمونیست‌ها خواند و اظهار کرد: اتفاقی عجیبی است که در یک جنگ چریکی تمام افراد اسیر، مجروع و کشته شده باشند و فقط 40 شهید داشته باشیم.


وی به اعدام کمونیست‌ها طبق تقاضای مردم اشاره کرد و گفت: در روز اعدام استادیوم شهر پر شده بود و گروهی که خود را سربداران خوانده بودند با شمارش مردم شهر اعدام شدند، جمعیتی که تا آن روز کم دیده بودم، با آن‌چنان صدای از اعدام استقبال کردند و طومارشان را بستند.


شعبانی یادآوری این حماسه را خط مشی برای جهانیان دانست و خاطرنشان کرد: وقتی برای افرادی که در خارج از کشور هستند خاطره‌ای از 6 بهمن  تعریف می‌کردم به‌عنوان درس و مدلی برای خود قرار می‌دادند، خطی که امروز لبنان و سوریه از آن درس گرفتند. استحقاق 6 بهمن بیشتر از اینها است، باید این مقاومت را در عرصه تحریر درآورد و مانند دهقان فداکار و امثال آن در کتاب‌های تحصیلی مکتوب کرد تا عظمت آن درک شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟

چند روزی بیشتر تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس باقی نمانده و بالاخره تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص خواهد شد. ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که انتخابات پایان یافته در حالی که چنین نیست و با توجه به این که کرسی های باقی مانده اکثرا به شهرهای بزرگی چون تهران تعلق دارند اهمیت حضور مردم در همه پرسی ۲۱ اردیبهشت را دو چندان می‌کند.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

این انتخابات در ۲۲ حوزه «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس» «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردی»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» برگزار خواهد شد. 

چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رای دهند؟

کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، «کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند نمود و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.»

مردم با مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس به وظیفه شرعی و سیاسی خود عمل کنند

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اهمیت مشارکت مردم در دور دوم انتخابات گفت: در انتخابات دور دوم مجلس مردم برای هر کرسی دو گزینه برای انتخاب دارند و این کار را برای آنان آسان‌تر می‌کند. 

او افزود: مردم باید با مشارکت بیشتری نسبت به دور اول در انتخابات شرکت و بار دیگر به تکلیف دینی،سیاسی و اجتماعی خود عمل کنند.

مصباحی مقدم متذکر شد: آینده چهار سال بعدی قوه مقننه به دست مردم است وانتخاب برای تعیین تکلیف چهل و پنج کرسی باقی مانده مجلس اهمیت بسزایی دارد .

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از احزاب و تشکل‌های سیاسی تقاضا دارم تا به صورت مشترک لیست بدهند تا کاندیداها پشتوانه سیاسی و اجتماعی محکم‌تری داشته باشند.

انتخابات دور دوم مجلس نقش بسزایی در آینده چهار سال بعد کشور دارد

همچنین قدرتعلی حشمتیان رئیس خانه احزاب در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی انتخابات‌های بسیاری در کشور برگزار شده و مردم همواره با مشارکت بالا پای صندوق‌های رأی آمده‌اند. 

او افزود:در کشور ما مسئولان با انتخاب مردم مشخص می‌شوند و احزاب و تشکل‌های سیاسی باید مردم را به شرکت در انتخابات تشویق و نقش آنان را در عرصه های مهم کشور پررنگ‌تر کنند.

حشمتیان متذکر شد: امیدوارم که انتخابات آینده شاهد مشارکت بیشتری از مردم باشیم چرا که این دوره از انتخابات نقش پررنگی در شیوه شکل گیری مجلس و سرنوشت جامعه دارد لذا از آحاد جامعه تقاضا داریم به همه پرسی چند روز آینده بی تفاوت نباشند.

حشمتیان درباره چینش هیات رئیسه مجلس دوازدهم افزود: در مجلس دوازدهم شاهد رقابت بین جریان‌های اصولگرایی هستیم و معتقدم که اتحاد شورای وحدت و ائتلاف در شکل گیری هیات رئیسه آینده نقش پررنگی دارد .

رئیس خانه احزاب تاکید کرد: بعد از اعلام نتایج انتخابات دور دوم می‌توانیم با اطمینان بیشتری درباره ترکیب هیات رئیسه مجلس گمانه زنی کنیم.

مشارکت بالای مردم مجلسی قوی می‌سازد 

علی‌اکبر علیزاده نماینده مجلس نیز در گفت‌وگویی با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

توصیه رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات 

مقام معظم رهبری درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات فرموده اند: خیلی‌ها ممکن است پای صندوق‌ها نیایند؛ به‌خاطر این‌که حوصله‌اش را ندارند، وقتش را ندارند، درست اهمیت قضیه را نمی‌دانند، متوجه تأثیر رأی خودشان نیستند یا به کسی که به او اطمینان و اعتماد کنند، نرسیده‌اند؛ یا کسی را هم که شناخته‌اند، نپسندیده‌اند؛ لذا نمی‌آیند. تلاش شما - خانواده‌ها و دوستان‌تان - باید این باشد که مشارکت را به معنای حقیقی کلمه حداکثری کنید.

ایشان همچنین فرموده اند: در زمینه‌ی مشارکت مردم، هر طور که می‌توانید، روی خانواده‌ها و دوستان‌تان کار کنید. مشارکت، یکی از اساسی‌ترین مسائل است. حضور مردم برای پیشرفت و صیانت کشور لازم است. نه این‌که اگر عده‌ی زیادی شرکت نکردند، اینها به نظام «نه» گفته‌اند؛ به‌هیچ‌وجه این‌طوری نیست. آنهایی که به‌خاطر نه گفتنِ به نظام نمی‌آیند، درصد خیلی کمی‌اند. یک عده به‌خاطر بی‌حالی نمی‌آیند؛ یک عده به‌خاطر بی‌حوصلگی نمی‌آیند؛ یک عده روز جمعه کار دیگری دارند و نمی‌آیند؛ اینها را شما راه بیندازید والا کسانی که معتقد به نظام و قانون اساسی نیستند و دلشان برای بیگانگان و نفوذ آنها پر میزند و منتظر آمدن بیگانگان هستند، درصد بسیار کمی‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • مبانی تئوری و فکری محکم اسلام علت ماندگاری انقلاب اسلامی است
  • غیبت ستاره‌های کوبایی در هفته نخست VNL
  • همایش پیاده‌روی همگانی به مناسبت روز ملی میمند برگزار شد
  • مشارکت مردم در رشد اقتصادی
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند
  • هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد
  • پیاده روی همگانی مردم بجنورد به مناسبت هفته سلامت
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟