Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیین اختتامیه اولین دوره تربیت مربی نهج البلاغه صیح امروز با حضور جمعی از مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برخی از اساتید و تعدادی از نهج البلاغه پژوهان در این دوره، صبح امروز، پنجم بهمن ماه واقع در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
در ابتدای برنامه قاسمی معاون خانه اندیشمندان بیان کرد علی رغم اینکه در سال‌های گذشته و به ویژه در دوران جمهوری اسلامی در حوزه قرآن و عترت تلاش‌هایی انجام شده اما همچنان در جامعه ما امام علی(ع) مظلوم و نهج البلاغه نیز محجوب است و همه به عنوان مسلمان شیعه دین خودمان را نسبت به امام(ع) ایفا نکرده‌ایم و به همین دلیل است که در جامعه ما فضایی که باید در حوزه‌های مختلف حاکم باشد نیست و علی رغم تلاش‌های ارزشمند حق مطلب ادا نشده و نیاز داریم که بارها به نهج بالاغه مراجعه کنیم و بیش از آن هم نیاز داریم که به آموزه هایی که در این کتاب وجود دارد عمل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه افزود: جامعه ما در حوزه‌های مختلف نیازمند واکاوی مجدد اندیشه‌ها است و در مناسبات اجتماعی، سیاسی و .. ما با چیزی که از نهج ابلاغه دریافت می کنیم فصله زیادی دارد و در حوزه فردی و اجتماعی برای غلبه به مشکلات نیازمند بازگشت به قرآن و عترت و نهج البلاغه داریم و امیدواریم به وسیله برگزاری این دوره‌ها بیش از پیش با نهج البلاغه آشنا شویم و به آن عمل کنیم.
در ادامه برنامه حسین استادولی از اساتید این دوره به ایراد سخن پرداخت و ضمن تشکر از دست اندر کاران این برنامه بیان کرد: مطلب این است که آشنایی با کلام معصوم(ع) یکی از فضائلی است که بیشتر شامل حال این امت است و اگر کسی به این امر اسلامی توجه کند و سعی کند با کلام معصوم(ع) آشنا شود یک عقل مجددی پیدا می‌کند.
وی بیان کرد: استاد ما مرحوم آقای غفاری می‌فرمودند احادیث اهل بیت(ع) عقل منفصل انسان است، یعنی انسان یک عقل دارد که مطبوع خودش است و احادیث اهل بیت(ع) یک مشاور و عقل است که از خارج کمک می‌کند لذا اگر کسی با احادیث اهل بیت(ع) آشنا شود، نسبت به دیگران از نظر تجربی پیش است، مسئولانی که در این مراسم حضور دارند هم مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که باید به عترت در کنار قرآن کریم پرداخت.
استادولی در ادامه تصریح کرد: در نتیجه احادیث ائمه(ع) عقل منفصل است، به ویژه کلام معصومی مانند امام علی(ع) که مسئولیت اجتماعی و سیاسی هم داشته است، ویژگی ایشان بین ائمه(ع) این بوده که پنج سال حکومت داشته و آنچه دیگر ائمه(ع) برای شناخت اسلام بیان کرده‌اند امام علی(ع) عملا با این موضوعات درگیر بوده و گرچه ائمه(ع) هم با خلفای زمانشان درگیر بوده‌اند اما امام علی(ع) رسما حاکم اسلامی بوده‌اند. لذا نهج البلاغه از کتب روایی دیگر از این جهت که امام(ع) مسئولیت سیاسی و اجتماعی داشتند موثرتر است.
وی بیان کرد: اگر کسی بتواند یا به صورت ترتیبی یا به صورت موضوعی این کتاب را مطالعه کند می‌تواند یک دوره تعالیم اسلام را از این کتاب استفاده کند. برای نمونه در توحید کلامی از این پر مغزتر نداشته‌ایم که امام(ع) فرمود «التوحید ان لا تتوهمه»، خداشناسی درست این است که خدا را توهم نکنید و شکل و صورت برای خدا درست نکنید، در کتب کلامی در مورد توحید مطالبی آمده اما همه اینها در این یک جمله امام(ع) خلاصه می‌شود. همچنین امام(ع) فرمود: «و العدل ان لا تتهمه»، عدل آن است که خدا را در کارهایش متهم نکنید، خداوند اگر هم ظالمی را خلق کرده مصلحتی در کارش بوده و نباید خدا را متهم کرد و یا گفت روزی من کم است و خدا به فکر فقیران نیست و ...، اینها اتهام به خدا است.
استادولی در ادامه افزود: اما مسئولان، معلمان و متعلمان نیز وظایفی دارند، به مسئولان توصیه می‌کنم که این محبتی که فرموده‌اند و این اقدام را، هم ترویج کنند و هم ادامه دهند و فقط در یک برهه از زمان نباشد معاونت قرآن و عترت نیز باید در این زمینه کار کند، البته در مورد قرآن به ویژه قرائت قرآن کارهای زیادی صورت گرفته و امدیواریم به مباحث علوم قرآنی نیز پرداخته شود، اما در مورد عترت نیز فعالیت‌های زیادی صورت گرفته که می‌توان به برگزاری همین کلاس‌ها اشاره کرد که باید این فعالیت‌ها ادامه یابد.
وی بیان کرد: وظیفه معلمان این است که کلاس‌ها را جدی بگیرند، برای نمونه استاد باید مطالعه داشته باشد و کتاب را شرح کند و با مطالعه مطلب ارائه کند، در واقع مسلمان مبلغ نیازمند این است که مطالعه کند تا بتواند تبلیغ خوبی داشته باشد لذا اساتید باید مطالب را به صورت دقیق و منظم ارائه کنند، وظیفه متعلمان نیز این است که کلاس را باید جدی بگیرند و عزم راسخ داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود و طی سخنان کوتاهی بیان کرد: گام اول به خوبی طی شده و گام‌های بعد را اساتیدی که در این دوره‌ها مربی شده‌اند باید محکم‌تر بردارند و در جهت ارتقای فرهنگ نهج البلاغه مؤثر باشند.
وی در ادامه افزود: در مورد نهج البلاغه بخش اول کسب معارف است که سخنان امام علی(ع) می‌تواند تبدیل به فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) شده و روی اخلاق و رفتار مردم تاثیر گذار شود، اما مهم‌تر از این، عمل به مضامین و مفاهیم نهج البلاغه‌ای است که آن را تدریس می‌کنیم و می‌آموزیم، مهم است که ما حکمت‌های بسیار بلند امام(ع) را که تدریس می‌کنیم در زندگی خودمان هم تجلی ببخشیم.
حشمتی بیان کرد: در این بخش احساس می‌کنم خیلی موفق نبوده‌ایم که به این جملات زیبا عمل کنیم و این کم توفیقی است که نتوانیم رهنمودهای امام(ع) را عمل کنیم، از این گرفتاری بزرگتر این است که مجموعه قرآن و نهج البلاغه برای حاکمان و مجموعه‌های قضایی مردم است تا اینکه برای مردم باشد و نهج البلاغه بیشتر برای امرا و حکما است اما چه مقدار نهج البلاغه در حوزه مدیریت کشور نقش دارد؟ در این چند سال آثار کمی وجود دراد که برنامه‌اش را بر اساس حکمت‌های نهج البلاغه انجام داده باشد که البته ممکن است که این فرهنگ هنوز جا نیفتاده و ما فکر می‌کنیم تئوری های وارداتی مهم‌تر هستند.

خبر در حال تکمیل است ...

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۵۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی

نمایندگان کشورمان در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان و حافظان قرآن کریم اعلام شد.

در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی علاوه بر دعوت از شرکت‌کننده رشته قرائت تحقیق که به صورت یک سنت هر ساله صورت می‌گرفت، امسال برای اولین بار از شرکت‌کننده رشته حفظ کل قرآن کریم نیز دعوت شد.

بر همین اساس در رشته قرائت تحقیق حمیدرضا نصیری و در رشته حفظ کل قرآن کریم محمدرضا زاهدی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی خواهند بود.

این دو قاری و حافظ قرآن کریم در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که سال گذشته در استان خراسان شمالی و شهر بجنورد برگزار شد، رتبه‌های دوم رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم را دریافت کردند

حمیدرضا نصیری، مهندس کامپیوتر در خانواده قرآنی متولد شد. در جلسات عمومی و سنتی قرآن این شهر حضور پیدا کرد و از همین طریق استعداد او در زمینه قرائت قرآن، مشخص شد. این قاری ممتاز کشورمان از محضر اساتید پیشکسوت قرآنی زنجان چون «محمود رنگرز» بهره برده است. اساتیدی همچون احمد ابوالقاسمی، محمدحسین سعیدیان و سیدمحسن موسوی‌بلده در این دوره بیشترین تأثیر را بر تلاوت این قاری ممتاز گذاشتند.

محمدرضا زاهدی علاوه بر شناخته شدن در زمینه حفظ قرآن کریم، به عنوان یک قاری نیز شناخته می‌شود. او متولد شهریورماه ۱۳۸۱ در تهران است سعید حاجیان، حافظ، قاری و مدرس قرآن کریم یکی از اصلی‌ترین استادان محمدرضا زاهدی در دوران یادگیری قرآن کریم بوده است. او سال ۱۳۹۷ در حالی که ۱۶ سال سن بیشتر نداشت در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در امارات در بخش حفظ حضور یافت و در پایان موفق به کسب رتبه خاصی نشد. شاید بهترین رتبه این حافظ کل قرآن همان رتبه دوم مسابقات سراسری قرآن کشورمان در سال ۱۴۰۲ و در چهل و ششمین دوره باشد.

یادآور می‌شود مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در دو مرحله مقدماتی (مجازی) و نهایی (حضوری) برگزار می‌شود، سبکی که ایران طی سال‌های اخیر مبدع آن بوده است. این مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن برگزار می‌شود.

آخرین قاری ایرانی که حائز رتبه نخست این مسابقات شده، حامد علیزاده در سال ۱۳۹۶ بود. قاریان ایرانی علاوه بر دریافت چندین رتبه نخست، صاحب چندین رتبه دوم، سوم و چهارم در کهن‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان اسلام شده‌اند. سال گذشته و در شصت و سومین دوره این مسابقات علیرضا بیژنی که همراه با امین پویا به عنوان استاد راهنما عازم این مسابقات شده بود، موفق به دریافت رتبه دوم شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • هدیه سپاهان به مورایس؛ مهر، تسبیح و قرآن (+عکس)
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • ثبت‌نام سومین دوره مسابقات تیمی قرآن در گیلان آغاز شد
  • رادان : اقدام ما در مقابله با بی حجابی کاملاً قانونی است
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • رادان: اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری