Web Analytics Made Easy - Statcounter

جاویدان با بیان اینکه ایثار و وجدان کاری یکی از ویژگی های مهم یک پرستار از کمبودها گلایه کرد و گفت: خیرین باید برای تجهیز بیمارستانها قدم بردارند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از انعکاس بناب، پنجم جمادی الاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا، پرچم دار نهضت عاشوراپس از شهادت امام حسین علیه السلام، حضرت زینب کبری سلام الله علیها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز را روز پرستار می نامند و علت نام گذاری این روز به نام «روز پرستار» این است که حضرت زینب پرستاری امام زمانش حضرت زین العابدین علیه السلام و دیگر بیماران و مصیبت زدگان اهل بیت را برعهده داشت، و ضمن این که رسالت مهم نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی را به خوبی انجام داد، از پرستاری بیمار کربلا نیز با تحمل آن همه سختی ها و ناملایمات، آنی فروگذار نبود و تا آخرین رمق، دین خود را به مکتب و رهبرش ادا کرد.

به همین مناسبت مصاحبه ای با پرستار نمونه بیمارستان امام خمینی (ره) بناب، سرکار خانم صفا جاویدان اصل انجام دادیم که خواندن آن خالی از لطف نیست و می تواند برای علاقه مندان عرصه پرستاری مفید باشد.

خوب لطفا خودتان را معرفی کنید واز سوابق کاریتان بگویید؟

صفا جاویدان اصل، ۹ سال سابقه کاری در حرفه پرستاری را دارم، در حال حاضر کارشناس کنترل عفونت و مسئول بهبود کیفیت بیمارستان امام خمینی بناب هستم و طرح خود را در بیمارستان سینای تبریز بودم و از ۴ سال پیش به عنوان مأمور در بناب مشغول به کار هستم که از شهریور سال جاری با صدور انتقال دائم در شهرستان بناب کار خود را ادامه میدهم.

همچنین در زمان فعالیت خود در بهبود کیفیت جزو ۱۰ نفر برتر استان و در زمان فعالیتم در کنترل عفونت از نظر رتبه بندی در اعتباربخشی جزو برترین رتبه های استان انتخاب شدم.

شغل پرستاری را با چه انگیزه ای انتخاب کردید و مشوق شما در این زمینه چه کسانی بوده اند؟

از زمان کودکی علاقه زیادی به پرستاری داشتم و خانواده من هم دوست داشتند که من در این مسیر گام بردارم به خاطر همین دوست داشتم پرستار شوم چون خدمت به بیماران را کاری خداپسندانه می دانستم و قبل از اینکه وارد این شغل شوم یک روز در یک بیمارستان حضور پیدا کردم و پرستاران را می دیدم که بدون وقفه و در تمام طول شبانه روز مثل فرشته ها بر بالین بیماران می روند باعث شد ذوق و علاقه بیشتری به این شغل پیدا کنم و تصمیم گرفتم همانند حضرت زینب که پرستاری بیماران واقعه کربلا را انجام داد من هم پرستار شوم.

                                    نه تنها زینب از دین یاوری کرد                                                                               به همت،کاروان را رهبری کرد

                                    به دوران اسارت با یتیمان                                                                                       نوازش ها به مهر مادری کرد

شما به عنوان پرستار نمونه انتخاب شده اید به نظر شما یک پرستار خوب باید چه ویژگی های داشته باشدو کدام ویژگی مهم تر است؟

مهم ترین ویژگی علاقه، ایثار و وجدان کاری است و اینکه سختی و مشکلات بیرون نباید هیچ دخالتی در امور پرستاری داشته باشد لذا خودم هر وقت در محل کار حاظر می شوم سعی میکنم تمامی مشکلات شخصی را فراموش کنم و همواره احساس میکنم بیماران از اعضای خانواده من هستند.

رابطه پرستاری با خدمتگزاری به مردم چیست؟

یک رابطه مستقیم است پرستاری یعنی همان خدمتگزاری به مردم و رابطه دیگری ندارد.

به عنوان پرستار موفق ، عامل موثر در ارتباط بیمار با پرستار را در چه می دانید؟

الویت بندی و درک بیماران، چون یک پرستار باید هنر ارتباط با بیمار را داشته باشد، به نظر من پرستاری یک هنر و پرستاری که بتواند بیماران خود را از نظر میزان درد و نوع بیماری الویت بندی کند و به شخص بیماری که از نظر بیماری و درد لحظات سخت تری را سپری می کند زودتر رسیدگی کند هنرمند است و این کار باعث می شود همه بیماران ارتباط بهتری با پرستار داشته باشند.

شما در شیفت های مختلف در کنار بیماران حضور دارید واین بسیار خسته کننده است ،تا بحال این موضوع باعث عصبانیت شما شده؟

نه اصلا عصبانی نشدم چرا که من بیمار را مثل یکی از اعضای خانواده خودم می بینم / ولی پرستار مانند دیگران یک انسان است و ممکن است خود پرستار از لحاظ جسمی خسته یا بیمار باشد ولی به شخصه در تمام زمان هایی که در بیمارستان حضور دارم سعی می کنم رفتار خوبی با بیماران داشته باشم، و از بیماران انتظار دارم آن ها هم شرایط یک پرستار را درک کنند.

آیا شغل پرستاری در زندگی شما هم تأثیر گذاشته است؟ این تأثیر مثبت بوده یا منفی؟

بله حتما تأثیر گذار بوده است و برای من این تأثیر مثبت بوده چون زمانی که یک بیمار به خوبی در ارتباط با نباشد و بتوانم برای بهبود بیماری او کاری کنم خوشحال می شوم و این خوشحالی در محل کار تأثیر مثبتی در زندگی من خواهد گذاشت/ البته همیشه همه اعضاء خانواده و مسئولان شبکه بهداشت بناب و بیمارستان از من حمایت کردند که باعث شده من به کارم دیدگاه مثبتی داشته باشم و از این بابت از همه آنها ممنون و سپاسگزارم.

اگر پرستار نمی شدید ،چه شغلی را انتخاب می کردید؟

من از همان ابتدا که به شما گفتم به پرستاری علاقه داشتم و دارم و اگر قرار باشد دوباره حرفه خودمو انتخاب کنم مطمئنا پرستاری رو انتخاب می کنم و اگر این پرستاری وجود نداشت معلمی یا پزشکی رو انتخاب می کردم.

برای کسانی که تازه قدم به این عرصه گذاشتند ویا میخواهند پرستاری را به عنوان حرفه خود انتخاب کنند چه توصیه های دارید؟

پرستاری شغل نیست عشق است و کسانی که وارد این حرفه می شوند باید علاقه و انگیزه داشته باشند و با دید مثبت به این شغل نگاه کنند و در این راه باید انعطاف پذیر باشند و اگر به این کار علاقه ندارند بهتر است از همان ابتدا پرستاری رو رها کنند.

در پایان اگر شما یک خبرنگار بودید چه سوالی می پرسیدید؟

می پرسیدم اگه یک بیمار با وضیعت روحی نامناسب وارد بیمارستان شود و تمام ناراحتی های خود را سر شما خالی کرد،عکس العمل شما چیست؟

پس لطفا خودتون به این سوال جواب دهید.

یک پرستار باید آرامش و سعه صدر خود را همیشه بالا ببرد چرا که لباس سفید پرستاری حرمت هایی دارد و نباید حرمت آن هیچ وقت شکسته شود و پرستار باید درک کند یک بیمار با دل خوش و آرامش وارد بیمارستان نمی شود چرا که بعد از خدا امیدش به گروه پزشکی بیمارستان است و متقابلاً بیماران و همراهان هم باید صبور باشند و سعه صدر داشته باشند تا تیم پرستاری و پرسنل به کارهای آنها رسیدگی کنند.

حرف آخر؟

امروز مراکز درمانی بخصوص بیمارستان های این شهرستان دارای مشکلاتی هستند و در برخی موارد مجبور به علت کمبود تجهیزات بیماران را به تبریز یا سایر شهرها اعزام کنند لذا از خیرین شهرستان توقع دارم برای تجهیز و اصلاح فضای فیزیکی در کنار مسئولان بیمارستان باشند چرا که افرادی که به این بیمارستان سایر مراکز درمانی شهرستان می روند اهل همین شهر هستند و خیرین باید شهروندان شهر خودشان را مانند خانواده های خود بدانند و فکر کنند روزی یکی از بستگان خود در بیمارستان بستری می شود و به علت کمبودهای درمانی شهرستان بیمار خودش به سایر شهر ها اعزام شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است

عباس عبادی در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان ۳۴ میلیون نفر است یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است.

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران بانوان و ۲۵ درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی نخستین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبان سلامت است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد