Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - سینه‌پهلو یا نمونیا (پنومونی) بیماری خطرناکی است که ۷ درصد از آمار مرگ‌ومیر جهانی را به خود اختصاص می‌دهد. مقام معظم رهبری در اقدامی ارزشمند، بودجه قرارگیری واکسن این بیماری را در برنامه واکسیناسیون اجباری کشور تصویب کرده‌اند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس، سید عبدالرضا حجازی، مدیر MSD در ایران اعلام کرده است که کمیته واکسیناسیون کشوری، قرارگیری دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس را در برنامه واکسیناسیون کشوری به تصویب رسانده است و با موافقت مقام معظم رهبری، بودجه درخواستی وزارت بهداشت برای خرید این دو واکسن به میزان 100 میلیون دلار در سال ۱۳۹۷ از محل صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنوموکوک چیست؟

پنوموکوک، باکتری شایعی است که می‌تواند بیماری‌های جدی به همراه بیاورد. به‌طورکلی این باکتری توانایی بروز بیماری را در دو حالت مهاجم و غیرمهاجم دارد. در صورتی‌که باکتری در مناطقی از بدن مانند مننژ (پرده اطراف مغز) و خون یافت شود که در حالت طبیعی استریل هستند، بیماری ایجادشده «مهاجم» محسوب می‌شود و می‌تواند عوارضی شدید و بسیار جدی ایجاد کند که حیات بیمار را به خطر بیندازد. تورم پرده‌های مغزی (مننژیت) و حضور باکتری در خون (باکتریومی) به عنوان انواع مهاجم طبقه‌بندی می‌شوند و عفونت گوش میانی (اوتیت) و سینه‌پهلو یا ذات‌الریه (پنومونی)، غیرمهاجم؛ اما باید دانست که عفونت‌های غیرمهاجم به‌ویژه ذات‌الریه، می‌توانند به نوع مهاجم تبدیل شوند.

واکسن پنوموکوک چیست؟

عامل بیماری‌های ذکرشده، باکتری «Streptococcus pneumoniae» است و واکسن پنوموکوک در دو نوع تزریقی علیه آن به کار می‌رود. به‌طورمعمول سه تا چهار دوز از این واکسن، چیزی در حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد ایمنی را برای بدن ایجاد می‌کند؛ اما از تمام موارد بیماری ذات‌الریه جلوگیری نمی‌کند. به‌رغم ناتوانی این واکسن در تأمین ایمنی صددرصدی، سازمان بهداشت جهانی استفاده از آن را در برنامه ایمن‌سازی کودکان برای همه کشورها توصیه کرده است؛ زیرا واکسن بسیار بی‌خطری است و قیمت چندان گرانی هم ندارد.

اولین بار در دهه ۱۹۸۰ (۱۳۶۰) بود که این واکسن توسعه پیدا کرد و در حال حاضر، بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته آن را در برنامه ثابت واکسیناسیون کودکان قرار داده‌اند. دلیل اجباری بودن واکسن پنوموکوک هم آن است که بیماری ذات‌الریه به‌ویژه برای کودکان می‌تواند بسیار مرگبار باشد. به‌طورکلی بیماری سینه‌پهلو، ۷ درصد از آمار مرگ‌ومیر را در جهان به خود اختصاص داده است و این آمار برای کودکان زیر ۵ سال و سالمندان بالای ۷۵ سال، بیشتر از ۷ درصد است. در یک کلام، سینه‌پهلو عامل بخش عمده‌ای از مرگ‌ومیر جهان به‌حساب می‌آید.

آمارهای سازمان بهداشت جهانی حاکی از آن است که سالانه حدود ۴۵۰ میلیون نفر در جهان به بیماری ذات‌الریه دچار می‌شوند که از این تعداد، ابتلای حدود 200 میلیون نفر بر اثر عوامل ویروسی است؛ درنتیجه واکسن پنوموکوک علیه این موارد ویروسی مؤثر نخواهد بود.

ایران در رده کشورهای توسعه‌یافته

کشوری که اخیرا و تقریبا هم‌زمان با ایران، تزریق این واکسن را در برنامه اجباری واکسیناسیون خود قرار داده، هندوستان است که بهار گذشته (۲۰۱۷ / ۱۳۹۶) اقدام به این کار کرده است.

نکته مهم در مورد واکسن پنوموکوک، آن است که سرمایه‌گذاری روی ساخت و تزریق آن می‌تواند به مراتب از هزینه‌های بعدی ناشی از بروز این بیماری بکاهد.

خوشبختانه بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱)، ساختار بهداشتی ایران از وضعیت بسیار مناسبی برای مهار این بیماری برخوردار است و آمار مرگ‌ومیر، معلولیت یا مشکلات تنفسی ناشی از بروز این بیماری در ایران تقریبا در رده کشورهای توسعه‌یافته قرار می‌گیرد.

نمودار زیر، میزان شیوع بیماری سینه‌پهلو را در کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهد. از رنگ زرد کم‌رنگ که به سمت رنگ قرمز پیش می‌رویم، شیوع این بیماری در کشورهای جهان افزایش پیدا می‌کند. خوشبختانه ایران جزء کشورهایی است که میزان شیوع بیماری سینه‌پهلو در آن‌ها در کمترین حد ممکن است و از هر یک‌میلیون نفر از مردم کشور، بین ۲۴ تا ۱۲۰ نفر دچار این بیماری می‌شوند.

۵۴۵۴

کلید واژه‌ها : بدن انسان - بیماری عفونی - سازمان بهداشت جهانی - وزارت بهداشت - واکسیناسیون -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم غریب آبادی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان یافتن معاینات پیش از اعزام تمامی حجاج گفت: واکسیناسیون حجاج از روزهای گذشته آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به مدت یک‌ماه ادامه دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: واکسیناسیون در راستای ایمن سازی زائران اعزامی نسبت به بیماری مننژیت انجام می‌شود، به دلیل اینکه بیماری مننژیت در مناطق پرتراکم احتمال شیوع بیشتری دارد تزریق آن در سفرهای زیارتی توصیه می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تزریق این واکسن علاوه بر جلوگیری از بیمار شدن حجاج، از انتقال بیماری به اعضای خانواده و اطرافیان حتی پس از بازگشت نیز جلوگیری کرده و تا پنج سال در بدن فرد ایمنی ایجاد می‌کند.

غریب آبادی با اشاره به اینکه مهلت تزریق این واکسن تا ۱۵ روز قبل از اعزام بوده، اظهار کرد: این واکسن عموماً بدون عوارض بوده و به احتمال بسیار نادر ممکن است زائران درد، قرمزی، سوزش در محل تزریق و خستگی و تب خفیف را تا دو روز پس از تزریق تجربه کنند.

وی افزود: برنامه ریزی استان، واکسیناسیون ۵ هزار و ۱۱۵ زائر است، به منظور دسترسی آسان حجاج، واکسیناسیون در ۱۰ شهرستان استان و در محل کاروان‌های گرگان، علی آباد کتول، گنبدکاووس، بندرگز، آق قلا، بندرترکمن، گمیشان، سیمین شهر، کلاله و مراوه‌تپه صورت می‌پذیرد.

کد خبر 6088714

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟