Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدحاتمی‌یزد، کارشناس ارشد بانکی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در پاسخ به این پرسش که یکسان سازی نرخ ارز چرا به مرحله اجرا درنیامد و افزایش قیمت ارز چه تاثیری بر زندگی مردم ، وضعیت تولید و زندگی کارگران دارد؟ گفت:یکسان‌سازی نرخ ارز زمانی‌امکانپذیر است که مشکلات و روابط بانکی ما با دنیا حل شود، هر زمان بانک های ما توانستند نزد بانک های جهانی به راحتی حساب باز کنند و پول های خود را به راحتی جا به جا کنند آن زمان زمینه‌ای برای یکسان‌سازی نرخ ارز فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال‌حاضر بیشتر منابع ما در چین ، هند، عمان و امارات و مقداری هم در ترکیه است و در همه این کشورها ما در نقل و انتقال پول مشکل داریم.

حاتمی‌یزد تصریح کرد: بانکهای بزرگ بین‌المللی به‌‌تبع سیاست‌های امریکا با ما کار نمی‌کنند و برای بانکهای ایرانی حاضر نیستند سرویسی ارائه دهند لذا تا این موضوع حل نشود مسئله یکسان‌سازی نرخ ارز امکانپذیر نیست حال می‌تواند نرخ ارز پایین باشد یا بالا، این موضوع چندان فرقی ندارد.

وی گفت: درآمد ارزی کشور ما حدود ۳۰ درصد کل درآمد ملی کشور است، درآمد دلاری بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار است و درآمد نفتی ما هم حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است. پس یک سوم درآمد اقتصاد کشور ارزی است، زمانی که یک سوم درآمد از صادرات باشد معادل همین مبلغ هم واردات خواهیم داشت و زمانی که ارز گران شود بر واردات نیز تاثیر خواهد داشت.

حاتمی‌یزد گفت: زمانی که یک سوم درآمد صادرت باشد معادل همین  مبلغ هم واردات است، وابستگی‌ ما به اقتصاد جهانی بسیار زیاد است و دو سوم اقتصاد ایران با ارز سرو کار دارد، این امر نشان می‌دهد که حجم واردات و صادرات ما دو سوم اقتصاد ایران است و با ارز سروکار دارد.

وی گفت: طبیعی است که اگر نرخ ارز افزایش پیدا کند بر واردات اثر نامساعدی دارد اما بر صادرات اثر مثبتی خواهد داشت و صادرات ارزان می‌شود.

 این کارشناس‌بانکی خاطر نشان کرد: کیفیت و روش صادرات و نوع بسته بندی ما با استانداردهای بین‌المللی  دنیا همخوانی ندارد این در حالی است که ما و دولت باید از این فرصت استفاده کنیم، به خصوص در زمینه پتروشیمی‌ها و معدنی‌ها برای افزایش صادرات استفاده مناسبی صورت پذیرد تا اشتغال بیشتر شود.

حاتمی‌یزد افزود: هر چند با افزایش نرخ دلار واردات گران خواهد شد اما مردم ایران باید بیشتر به کالاهای داخلی رو آورند تا به اشتغال کشور کمک کند.با خرید کالاهای ایرانی کارخانه ها نه تنها کارگران خود را اخراج نخواهند کرد بلکه کارگران بیشتری را هم بکار خواهند گرفت.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۱۹۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته

شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال ۱۹۹۹ را گزارش کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال 1999 را روز پنجشنبه گزارش داد.

بر اساس گزارش درآمد گروه گازپروم، این شرکت دولتی روسیه در سال 2023 زیان خالص 629 میلیارد روبلی (6.7 میلیارد دلاری) را ثبت کرد که اولین زیان سالانه آن در 25 سال گذشته است. این نتیجه برخلاف سود خالص 13.2 میلیارد دلاری در سال 2022 گزارش شده است.

کل درآمد این شرکت از 126 میلیارد دلار در سال قبل به 92 میلیارد دلار در سال 2023 کاهش یافت.

گازپروم روسیه: اتحادیه اروپا با کمبود گاز مواجه می‌شودآلمان شرکت تابعه غول انرژی روسیه را مصادره می‌کند

در گزارش گازپروم آمده است که درآمد حاصل از فروش گاز با 40 درصد کاهش به 47.4 میلیارد دلار رسیده در حالی که درآمد حاصل از تجارت نفت با افزایش 4 درصدی به 38 میلیارد دلار رسیده است. فروش در کسب و کار برق این شرکت نیز نزدیک به 9 درصد افزایش یافت و به 6.6 میلیارد دلار رسید.

پس از گزارش درآمد روز پنجشنبه، سهام گازپروم بیش از 4 درصد سقوط کرد.

صادرات گاز روسیه به بازارهای سنتی خود در اتحادیه اروپا به دلیل تحریم‌های مربوط به جنگ اوکراین و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم، که قبلا مسیر اصلی گاز روسیه به این منطقه بود، کاهش یافته است.

بر اساس محاسبات رویترز، عرضه گاز طبیعی گازپروم به اروپا در سال 2023 با 55.6 درصد کاهش به 28.3 میلیارد متر مکعب رسید.

طبق برآورد آژانس بین المللی انرژی، این صادرات به پایین ترین سطح خود از اوایل دهه 1970 کاهش یافت.

با این حال، گازپروم مقصد تجارت انرژی خود را به سمت آسیا تغییر داده است و چین به یکی از بزرگترین خریداران این شرکت تبدیل شده است.

در صورت بهره برداری کامل از خط لوله قدرت سیبری، حجم صادرات گاز روسیه به چین می تواند به 100 میلیارد متر مکعب در سال برسد.

به گفته گازپروم، هنگامی که این اتفاق بیفتد، چین به طور کامل جایگزین اتحادیه اروپا از نظر واردات گاز روسیه خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • بازیگر مشهور ترکیه مدرسه کودکی‌اش را با خاک یکسان کرد ؛ همیشه من را می‌زدند (+عکس)
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • بازیگر مشهور ترکیه اول ساختمان یک مدرسه را خرید سپس با خاک یکسان کرد | اقدام عجیب و جنجالی این چهره همه را شوکه کرد + عکس
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد