Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا - قائم مقام سازمان توسعه تجارت با بيان اينکه بحث نشان تجاري (برند) ملي و فراملي است، گفت: نشان هاي تجاري ايران نياز به بازسازي و بازتعريف دارند.

«محمدرضا مودودي» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، با اشاره به بند 5 ماده 8 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير گفت: در اين قانون سازمان توسعه تجارت تنها متولي تعيين نشان هاي تجاري برتر کشور است و هر دستگاه و فردي در اين حوزه وارد شود مورد پيگرد قانوني قرار مي گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار داشت: البته شاهد هستيم که برخي سايت ها اقدام به معرفي نشان هاي تجاري برتر مي کنند که اين خلاف قانون است چرا که با رواج تنديس فروشي در جامعه، جايگاه نام و نشان تجاري در سطح ملي تخريب و برنامه هاي کلان و هدف گذاري هاي تعيين شده نيز با اختلال مواجه مي شوند.
به گفته مودودي، تهيه پيش نويس دستورالعمل هاي ترويج فرهنگ سازي نشان تجاري، پيشنهاد بسته حمايتي نشان هاي برتر، شناسايي خلاهاي قانوني در رويه هاي موجود، تدوين راهکارها، تدوين و ابلاغ شاخص هاي نشان تجاري برتر و حمايت از تبليغات نشان هاي تجاري برتر از جمله وظايف سازمان توسعه تجارت است.
** تعيين نشان هاي تجاري هزينه اي براي شرکت ها ندارد
به گفته قائم مقام سازمان توسعه تجارت تمام پروسه ارزيابي، نظرسنجي و تحليل محتواي نشان هاي تجاري رايگان است و هزينه اي براي آنها ندارد.
وي تاکيد کرد: انتخاب نشان هاي تجاري برتر شفاف و واضح است و در پايان نيز کارنامه اي به اين شرکت ها ارائه مي شود تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسايي کنند و در جهت بهبود شرايط خود گام بردارند.
مودودي درباره شاخص هاي انتخاب نشان هاي برتر هم گفت: براساس بررسي هاي بين المللي، شفافيت مالي بنگاه ها اصلي ترين شاخص نشان هاي تجاري بين المللي است اما در ايران هنوز به طور دقيق به اين موضوع وارد نشده ايم.
وي اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت به سراغ موسساتي رفته که در شاخص ديگري فعاليت کنند و موسسه ABV به عنوان موسسه بين المللي براي انجام نظرسنجي ها انتخاب شد.
قائم مقام سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: در دوره نخست انتخاب نشان هاي برتر تنها 42 شاخص از 72 شاخص موسسه ABV را داشتيم اما امسال تا 72 شاخص را لحاظ مي کنيم و به منظور ارزيابي رتبه هاي برتر واحدهاي صنعتي وارد بحث هاي جزئي خواهيم شد.
وي اظهار داشت: برنامه مدون چهار ساله اي براي راهبري نشان هاي تجاري تهيه کرديم و سند توسعه برند تهيه شده و مراحل آن طي مي شود تا در سطح عالي شوراي عالي صادرات نيز وارد شويم.
مودودي توضيح داد: تا کنون به دنبال تدوين ساختار کلي معرفي نشان هاي تجاري برتر بوديم و پس از مطالعات تطبيق آنها را به برنامه هاي عملياتي تبديل کرديم.
وي تاکيد کرد: اگر مي خواهيم نهضت برند و توسعه برند به عنوان وظيفه ملي دنبال شود بايد از مشاوران بين المللي دعوت کنيم تا براساس شاخص هاي بين المللي کمک کنند که بهترين هاي دنيا نيز در زمينه همکاري اعلام آمادگي کردند.
به گفته قائم مقام سازمان توسعه تجارت، نشان هاي تجاري حاضر در کشور ملي هستند و اين نقطه ضعفي براي کشور محصوب مي شود و تلاش کرديم براي تقويت نشان هاي تجاري بخش خصوصي را جلب کنيم.
** برندسازي لزوما تبليغات نيست
وي گفت: در حال حاضر تلقي ما اين است که برندسازي براساس تبليغات است و هر کسي که نام آن براي مخاطب آشنا باشد، برند است در حالي که لزوما برند تبليغات نيست و حوزه وسيع تري را پوشش مي دهد که يکي از اجزاي آن تبليغات است. بحث کيفيت، حس خوب مشتري، وفاداري به برند و ارتباط اعتقادي به محصول است.
مودودي توضيح داد: اتفاقي که در دنيا مي افتد اين است که کشورها مهم تر از بنگاه ها هستند اما به مرور بنگاه ها هستند که هويت کشورها را تعيين مي کنند اما در ايران اين رويه برعکس است.
وي با بيان اينکه در دنيا ما را با حافظ، سعدي و مولوي مي شناسند گفت: اينها مربوط به گذشته ما هستند و بايد تلاش کنيم بنگاه ها و محصولات ايراني را به دنيا معرفي کنيم تا هويت ايران را توضيح و تشريح کنند و در عين حال نياز به برندسازهايي داريم تا بتوانند مسير را شناسايي کنند و هدايتگر باشند.
قائم مقام سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: تاکنون يکصد شرکت در 50 گروه کالايي براي انتخاب نشان هاي تجاري برتر در دور دوم ثبت نام کردند که بيشتر در حوزه صنايع غذايي، شوينده ها و مواد بهداشتي، لوازم خانگي هستند.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9132*1436*
خبرنگار: فرزانه سلامت بخش*انتشار: داود پورصحت*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۱۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی