Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از ثبت بین المللی ۶۹ اختراع مبتکران کشورمان با هزینه این صندوق خبر داد و تصریح کرد: ۳۱ درصد از اختراعات ثبت شده نیز تجاری سازی شده است.

به گزارش ایمنا، نصرت اله ضرغام با بیان اینکه تاکنون یکهزار و ۱۰۸ اختراع برای ثبت بین المللی به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ارائه شده است، افزود: از حدود یک سوم این تعداد که برای ثبت از سوی این صندوق مصوب شده، تعداد ۶۹ اختراع تاکنون در کشور آمریکا ثبت پتنت شده و ۳۱ درصد از این تعداد نیز تجاری سازی و مابقی نیز فایل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اعلام آمادگی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برای تقبل هزینه ثبت اختراعات بین المللی مبتکران و ایده پردازان کشور، دلیل این حمایت را میزان ارزش دارایی های فکری در دنیا ذکر کرد و گفت: اگر کشوری از دارایی های فکری بهره مند باشد می تواند ضمن اشتغالزایی، میزان GDP یا همان تولید ناخالص داخلی خود را تحت تاثیر قرار داده و آن را افزایش دهد.

ضرغام با بیان اینکه اکنون کشور آمریکا داری بالاترین دارایی های فکری در دنیا است و با این قابلیت از توان ایجاد ۴۰ میلیون شغل برخوردار شده است، افزود: حدود ۳۴ درصد رشد GDP این کشور مدیون دارایی های فکری است بنابراین ما نیز برای حمایت از مخترعین کشورمان، حمایت از اختراعات را در دستور کار داریم. 

وی با تاکید بر این که تمام هزینه ثبت اختراعات بین المللی از سوی این صندوق پرداخت می شود و برای مبتکران رایگان است، گفت: هزینه ثبت اختراع بین المللی برای این صندوق از حدود ۶ هزار دلار شروع شده و امروز به ۱۰ هزار دلار رسیده است.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اضافه کرد: البته ما هیچ پولی از مخترع نمی گیریم و این به نوعی یک کمک بلاعوض به مخترع محسوب می شود، هم اینکه مخترع بتواند در افزایش دارایی فکری کشور سهم داشته باشد برای این صندوق کافی است.

وی با بیان اینکه بیشتر ثبت اختراعات بین المللی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از طریق کارگزار این صندوق در کشور آمریکا انجام می شود، گفت: ما اکنون در آمریکا و اروپا کارگزار داریم.

ضرغام در پاسخ به این که آیا صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران برای ثبت اختراع در ایران نیز کارگزار دارد یا خیر، گفت: در ایران نیز شرکت داریم اما اگر شرکت ایرانی بخواهد در آمریکا ثبت اختراع کند بایستی بخشی از کار را به شرکت آمریکایی بسپارد.

وی اضافه کرد: چرا که لایحه ثبت اختراع را شرکت آمریکایی طبق قانون این کشور بایستی تهیه کند و ما کمک کرده ایم شرکت های داخلی نیز پا بگیرند اما بخشی از کار را موظف هستند به شرکت های آمریکایی بدهند.

ضرغام همچنین با اشاره به اینکه صندوق صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از یک کارگروه پتنت نیز برخوردار است، افزود: به این ترتیب، اختراعاتی که بررسی می شود هیچکدام بر نمی شود.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ادامه داد: یکی از این اختراعاتی که از سوی این صندوق مورد حمایت قرار گرفته، امسال ۱۲ میلیارد تومان قرارداد بسته است و برای سال آینده نیز پیش بینی ۲۵۰ میلیارد تومان درآمد دارد.

وی همچنین از برنامه ریزی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران برای حمایت از ایده و اختراعات دانش آموزان و دانشجویان خبر داد و گفت: ما به سراغ دانش آموزان و دانشجویان رفته ایم که اختراعات آنها را هم ثبت کنیم.

ضرغام ادامه داد: حتی به سازمان منطقه ای اکو که ۱۰ کشور در آن عضویت دارند، پیشنهاد کرده ایم هرسال یک جشنواره اختراعات و ایده پردازی بین دانش آموزان این کشورها برگزار شود و دبیرخانه آن نیز در ایران باشد و این جشنواره هر سال در یک کشور برگزار شود، چراکه این کار علمی و همچنین فرهنگی است.

وی همچنین یکی دیگر از اقدامات فعلی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران را که اکنون تحت مرکز نوآوری انجام می شود، تجاری سازی یافته های پژوهشی زیر نظر یک تیم به نام منتور متشکل از شرکت های سرمایه گذاری، محققان و ایده پردازان این صندوق، برشمرد و تاکید کرد که این در واقع، یک کمک نرم به پژوهشگران محسوب می شود. 

ضرغام افزود: در واقع کسانی که ایده خلاقانه یا یافته های پژوهشی دارند برای حرکت به سمت تجاری سازی به این تیم که با بازار، کارآفرینی و دانشگاه آشنا هستند معرفی شده و تا یک مرحله کار تجاری سازی انجام می شود که در ادامه معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه کار را عهده دار خواهد بود، لذا ما به نوعی یک اکوسیستم بین پژوهش، فناوری، تجارت و محصول محسوب می شویم.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از سال ۱۳۸۲ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد و هدف اصلی از تشکیل آن، در واقع ایفای وظایف بنیاد ملی علم ایران بوده است.

این صندوق حمایتی اکنون با بیش از ۲۶هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی مرتبط است و عمده فعالیت‌های آن در حوزه‌های حمایت از طرح‌های پژوهشی، پسادکتری، ثبت اختراعات، کرسی پژوهشی، پژوهانه (گرنت) و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری، انجام می‌گیرد.

منبع: ایرنا

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۳۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: استعدادهای حوزه کشاورزی باید با انجام مطالعات شناسایی و شرکت‌های دانش‌ بنیان بیشترین نقش‌آفرینی را در این بخش داشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سید علی احمدزاده عصر امروز در دیدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی و اعضای صندوق توسعه بخش کشاورزی کهکیلویه و بویراحمد گفت:  حمایت جدی از توسعه بخش کشاورزی ضروری بوده و هیچ گونه کم‌کاری و بی‌مهری پذیرفتنی نیست.

وی با بیان اینکه باید به سمت تولیدات دانش بنیان در این بخش حرکت کرد، افزود: استعدادهای حوزه کشاورزی باید با انجام مطالعات شناسایی و شرکت‌های دانش‌ بنیان بیشترین نقش‌آفرینی را در این بخش داشته باشند.

احمدزاده با بیان اینکه تعاونی های بخش کشاورزی باید توسعه یابند و فعالتر شوند، تاکید کرد: حمایت از این صندوق از طریق اختصاص اعتبارات با هدف حمایت از تمام کشاورزان و سهامداران استان مدنظر باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود 161 تعاونی و تشکل بخش کشاورزی افزود: در راستای مردمی سازی دولت و تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم زمینه مشارکت کشاورزانی که عضو این صندوق هستند برای جهش در بخش کشاورزی فراهم شود.

احمدزاده ادامه داد: گیاهان دارویی و سایر بخش های حوزه کشاورزی فرصت مناسبی برای مشارکت مردم است و بخش کشاورزی زمینه ساز حضور مردم در این بخش باشد و وجود آب فراوان، زمین های مستعد و اراضی کشاورزی باید توسعه اشتغال و تحول در این بخش را فراهم کند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یمنی‌ ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • کسب رتبه هفت کشوری گمرکات آذربایجان شرقی در مبادلات تجاری
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد