Web Analytics Made Easy - Statcounter

نورالدین کریمی رئیس گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عنوان کرد: با توجه به آمار رو به رشد اختلالات اسکلتی- عضلانی و ستون فقرات در می‌یابیم باید سواد سلامت و پیشگیری در این عرصه با حضور فیزیوتراپیست‌ها و سایر متخصصان به جامعه عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیشگیری از آسیب‌های عصبی، عضلانی، اسکلتی با علل شغلی، ورزشی، حوادث، عادات فردی و ... نکته مهمی است که باید به آن پرداخته شود زیرا این آسیب‌ها هزینه‌های بالای درمان را در بر دارند و نکته مهم‌تر اینکه با توجه به روش‌های درمانی و پیشگیرانه می‌توانیم بار هزینه درمان را از دوش نظام سلامت بر‌داریم و از طریق ارتقای آگاهی عمومی‌، بهبود نگرش جامعه و توجه مسئولان نظام سلامت به اشاعه روش‌های پیشگیرانه شاهد جریانات خوبی در نظام سلامت باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی اظهار کرد: علاوه بر هزینه‌های درمان و نگهداری، ترک کار و گرفتاری اعضای خانواده و در نهایت افت اقتصادی و افت کیفیت زندگی از دیگر موضوعاتی است که دستاورد اختلالات اسکلتی عضلانی محسوب می‌شود و نباید آن را نادیده بگیریم بلکه باید با پیشگیری، راهنمایی‌های لازم، اشاعه ورزش و تحرک عمومی، رعایت اصول ارگونومی‌ در مدارس، کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، منازل، ورزشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و ... ساده ترین، بومی ترین و کم هزینه ترین روش حل مسئله را به جامعه انتقال دهیم.

وی حل بسیاری از مشکلات را در آموزش سلامت، پیشگیری و اصلاح دیدگاه عموم مردم عنوان کرد و افزود: با ارتقای سواد سلامت علاوه بر حذف هزینه‌های زیاد درمانی، شاهد بهبود سطح سلامت و ارتقای کیفیت زندگی افراد خواهیم بود و مسئله بسیار مهم در این نگاه آگاهی بخشی به سیستم بیمه درمانی کشور است که مسئول جبران خسارت مالی آسیب‌ها است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی افزود: مدیران و کارشناسان بیمه درمانی برای کاهش هزینه سیستم بیمه باید به ترویج و توسعه روش‌های پیشگیرانه بپردازند و بهترین و کم هزینه ترین راه آن آگاه سازی و بهبود شرایط زندگی و محیط‌های شغلی، ورزشی، حمل و نقل و عادات و رفتار‌های عمومی و تفریحی مردم است و نیز به موازات آن باید به استفاده از مزایای تکنولوژی جهت تسهیل مشاغل سخت و آسیب رسان توجه شود.

جای خالی دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در نظام سلامت

کریمی گفت: به یقین مسئولان وزارت بهداشت و دیگر نهاد‌های ارائه خدمات مربوطه اعم از سرویس‌های تخصصی درمان، سلامتی و کیفیت زندگی جامعه را اولویت می‌دانند که نظام هوشمند سلامت کشور در این دیدگاه متناسب با علم بسیار توسعه یافته فیزیوتراپی مقاطع آموزشی را بهبود بخشیده است و هماهنگ با تجربه جهانی برای سطح آموزشی این رشته اقداماتی را در نظر خواهد داشت.

وی در پایان گفت: امیدواریم نظام هوشمند سلامت در این دیدگاه متناسب با علم توسعه یافته فیزیوتراپی ،مقاطع آموزشی آن را بهبود ببخشد و با تصویب دکترای حرفه ای فیزیوتراپی گام اساسی در پیشگیری، درمان و توانبخشی مشکلات عصبی عضلانی اسکلتی و حرکتی جامعه بردارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۷۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی اظهار کرد: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا پیشتاز است و افتخاری بزرگ رقم زده است.

وی با بیان اینکه روند آموزش علوم پزشکی در دنیا در سال ۲۰۲۴ تاکید بر آموزش بالینی مبتنی بر جامعه بوده است، افزود: ادغام هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین در حال حاضر در جهان مطرح و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، کارهای بزرگی انجام داده است.

 عین‌اللهی با بیان اینکه روش تدریس در گذشته به صورت سنتی استاد محور و جزوه محور بود، با تاکید بر نقش مهم دانشجویان، از دانشجویان فعال به عنوان یکی از مهمترین ارکان آموزش یاد کرد و گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در علوم پزشکی بر اساس مسئله و حل مسئله در جریان است و فراتر از استاندارها عمل کرده و می کنیم.

وی دستاوردهای علوم پزشکی و حوزه سلامت را موجب افتخار ملی و بین المللی دانست و گفت: یکی‌ از دلایل موفقیت نظام سلامت ادغام آموزش و درمان در سال ۱۳۶۵ است چرا که آموزش را متناسب با نیاز بهداشت و درمان جامعه قرار داده و توانسته ایم تحولی در آموزش و درمان ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی در حوزه آموزش پزشکی را به موازات یکدیگر پیش می‌بریم، افزود: در رشد کمی افزایش تعداد ظرفیت خدمات‌ سلامت، تماس دانشجو با جامعه، حضور دانشجویان در فیلد ارائه خدمات، توسعه مراکز آموزش پزشکی و حل مشکل خدمات توسط هیات های علمی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 عین اللهی توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش دو برابری شرکت دانش بنیان و انجام پژوهش برای رفع نیازهای مردم را از جمله اقداماتی برشمرد که در بخش کیفی نظام سلامت انجام شده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دانشجویان در عرصه های خدماتی و تحقیقاتی، یادآور شد: تمرکز ما استفاده از آزمایشگاه های مهارتی و شبیه سازها در علوم پزشکی، استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و مهارت های آموزشی از راه دور است.

 وی گفت: توانمندسازی اساتید، اعضای هیات علمی و بکارگیری روش های نوین سنجش و ارزیابی از جمله مواردی است که باید در آموزش علوم پزشکی تجلی پیدا کند.

 عین اللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای عالی کرامت در وزارت بهداشت، گفت: حفظ کرامت بیمار از سوی دانشجویان علوم پزشکی و نیروهای حوزه سلامت همواره مورد تاکید ما بوده و خواهد بود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی کشورمان در رشته های علوم پزشکی، یادآور شد: فعالیت گسترده شرکت‌های دانش بنیان در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه و تحول در بهره مندی از ظرفیت نخبگان، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیره علم و فناوری بخشی از ابزارهای رسیدن به این مرجعیت است. 
 
وی از تحصیل ۲۲۸ هزار ۶۹۷ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از نقاط قوت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: خوشبختانه در دولت مردمی و در راستای تحقق عدالت در سلامت، در حوزه آموزشی ۲۶۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی به ظرفیت کشور اضافه شده و امسال برنامه ما تامین نیازهای آموزشی دانشگاه هاست.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر دستاوردهای دولت مردمی آیت الله رئیسی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۱۳ مجتمع عالی پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و ۴ دانشکده داروسازی ایجاد شده است.

 وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی باید در همه دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد به تصویب آیین نامه دستیاری اشاره کرد و گفت: تعیین و تعدیل علمی میزان کشیک شب برای کلیه دستیاران مدنظر قرار گرفته‌ است و از سوی دیگر ارائه تسهیلات و بیمه پایه و تکمیلی در خصوص دستیاران تقویت شده است‌.

 وی با بیان اینکه بومی سازی منابع علمی را شروع کرده ایم، گفت: باید موضوعات نوظهور و میان رشته ای مورد توجه قرار گیرد. همچنین پیاده سازی فناوری جدید و نوین در آموزش پزشکی و رسیدن به مرجعیت علمی مدنظر ما قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟