Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-24@17:44:34 GMT

◄ مزایای توسعه حمل‌و‌نقل ریلی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۱۴۶۱

◄ مزایای توسعه حمل‌و‌نقل ریلی

تین‌نیوز |   سیروس جعفری *  حمل‌ونقل ریلی دربرگیرنده شبکه حمل‌ونقل کالا و مسافر و راه‌آهن سراسری است که می‌تواند حمل‌ونقل درون‌شهری را نیز در بر بگیرد.  در سال‌های اخیر و در دولت دوازدهم، توجه به حمل‌ونقل ریلی مورد توجه قرار گرفت و شاهد اجرای برنامه‌هایی نیز از سوی وزارت راه‌وشهرسازی در بخش ریلی بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین عباس آخوندی، وزیر راه‌وشهرسازی پیشنهاد شهرهای ریل‌پایه را مطرح کردند که یکی از حمل‌ونقل‌های ارزان نیز به شمار می‌رود و در آن می‌توان از تراموا، LRT و LRB برای جابه‌جایی مسافران درون‌شهری استفاده کرد. درواقع می‌توان به‌جای توسعه BRT درون‌شهرها از این نوع حمل‌ونقل استفاده کرد؛ چراکه BRT‌ها اتوبوس‌هایی هستند که از سوخت فسیلی استفاده می‌کنند و کیفیت و تکنولوژی بالایی نیز ندارند و پس از مدتی فرسوده می‌شوند.

فرسودگی این اتوبوس‌ها در بحث آلایندگی شهرها خود مزید بر علت می‌شود بنابراین بهتر است از اتوبوس‌هایی با حمل‌ونقل پاک در درون شهرها استفاده کرد. همچنین این اتوبوس‌ها در کشورهای پیشرفته در ترافیک شهری در حال حمل مسافر هستند و به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که جزء مبلمان شهری به شمار می‌روند. بااین‌حال استفاده از این اتوبوس‌ها در کشور ما مغفول مانده است. 

در ۱۰ سال گذشته پیشنهاد استفاده از این اتوبوس‌ها را در کشور با شهرداری مطرح کردیم اما تمایل چندانی به استفاده از این اتوبوس‌ها را نشان ندادند و بهانه‌های نبود بودجه و... را مطرح کردند. خالی از لطف نیست که این نکته را هم ذکر کنیم که در ایران، برداشتن قدم اول برای انجام امور، کار دشواری است و جسارت می‌خواهد؛ بنابراین کمتر کسی مشتاق می‌شود تا به‌عنوان نفر اول از طرح‌ها استقبال کند.

 در خصوص توسعه حمل‌ونقل ریلی و اختصاص یک درصد از درآمد نفت و گاز به توسعه این بخش نیز در سال گذشته مورد توجه دولت قرار گرفته است. 

یکی از دلایل توجه دولت به این بخش، مصرف کمتر سوخت و پاک‌بودن این نوع حمل‌ونقل است؛ به‌طوری‌که می‌توان از این نوع حمل‌ونقل با نام «حمل‌ونقل سبز» یاد کرد.

درواقع، حمل‌ونقل ریلی یکی از ضرورت‌های جابه‌جایی مسافر در کشور به شمار می‌رود و به‌جای اینکه در کشور ناوگان دیزلی با آلایندگی بالا را توسعه دهیم، باید به سمت استفاده از دستگاه‌هایی با نیروی برق برویم و این خود باعث می‌شود که تا حدود زیادی بحث آلایندگی در شهرها حل شود و توسعه این موضوع در حمل‌ونقل یک مسافر هم توسعه پایدار خواهد شد.

در زمینه اختصاص یک درصد درآمد حاصل از فروش نفت و گاز به حمل‌ونقل ریلی نیز که در برنامه پنج‌ساله ششم مطرح‌شده، قرار بر این است که از سال آینده وارد مرحله عملیاتی شود.

این تصمیم را می‌توان یکی از برنامه‌های خوب در حوزه ریلی دانست که برای اینکه درست انجام شود باید از قبل برنامه داشته باشیم و سراغ برنامه‌های فرسوده نرویم. باید به دنبال برنامه‌هایی باشیم که به‌روز باشند و از تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده کنند. همچنین این برنامه‌ها باید سازوکار هدفمند داشته باشند و به سمت رانت سوق داده نشوند؛ بنابراین بخش ریلی نیازمند مدیریت قوی‌تر است. بااین‌حال، پروژه‌هایی که وزارت راه وشهرسازی در حوزه تقویت بخش ریلی دارد بسیار عالی هستند.

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی*

لینک خبر

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل‌ونقل در سیستان و بلوچستان

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان در آستانه هفتم اردیبهشت روز ملی ایمنی حمل‌ونقل، برنامه‌های اجرایی این هفته را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان، تیمور باقری اظهار کرد: در تقویم سالیانه کشور، هفتم اردیبهشت از سوی شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز ملی ایمنی حمل و نقل نام‌گذاری شد تا یادآور اهمیت موضوع و توجه به آمار سوانح و اقدامات صورت گرفته برای ارتقای ایمنی باشد.

وی ادامه داد: سرعت غیرمجاز، منشأ بیشتر تخلفات رانندگی است و فرهنگ‌سازی به عنوان مهم‌ترین عامل برای پیشگیری از سوانح رانندگی باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان افزود: برنامه‌های مختلفی در مرکز استان و ادارات شهرستانی برای این هفته در نظر گرفته شده است که از آن جمله می‌توان به اجرای طرح آموزش ایمنی به کاربران جاده‌ای، توزیع کلاه ایمنی به موتور سیکلت سواران، طرح کنترل و نظارت محسوس و نامحسوس بر نحوه فعالیت ناوگان عمومی حمل و نقل جاده‌ای در محورهای مواصلاتی تحت پوشش اشاره کرد.

وی یادآور شد: حضور در مدارس حاشیه راه‌های استان به منظور ارائه آموزه‌های ترافیکی، نصب بنر حاوی پیام‌های ایمنی در مراکز تجمع رانندگان و مجتمع‌های خدماتی-رفاهی و ارسال پیام کوتاه به منظور جلب توجه عمومی نسبت به مخاطرات سوانح رانندگی از برنامه‌های مهم این هفته است.

باقری هدف از اجرای این برنامه‌ها را ایجاد حساسیت در بین عموم مردم برای افزایش ایمنی ترددهای جاده‌ای و تلاش برای کاهش تصادفات رانندگی، برشمرد و خاطرنشان کرد: در ایام اجرای طرح نوروزی میزان تصادفات در این استان به میزان قابل توجهی کاهش داشت که امیدواریم با تعامل همه دستگاه‌ها و مردم تا پایان سال‌جاری، روند کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای ادامه پیدا کند و شاهد سفرهای ایمن و بدون حادثه برای هم‌وطنان باشیم.

کد خبر 747560

دیگر خبرها

  • تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین 
  • تشریح برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل‌ونقل در سیستان و بلوچستان
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • تبادل تجربیات حمل‌ونقل همگانی اصفهان و سن‌پترزبورگ
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت
  • تزریق اتوبوس به ناوگان حمل ونقل عمومی مشهد آغاز شد
  • چشم‌انداز گلستان؛ دروازه اوراسیا