Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش دیوان محاسبات درخصوص تفریغ بودجه سال 1395 درباره صندوق نوآوری و شکوفایی می‌نویسد: ‌«از سال 1391 تا پایان سال 1395 معادل 2023 میلیارد تومان یعنی حدود 67 درصد سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده است. بالغ بر 503 میلیارد تومان حدود 25 درصد منابع مذکور در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفته و 75 درصد مابقی منابع مذکور براساس اساسنامه صندوق یادشده در بانک‌ها سپرده‌گذاری صورت گرفته و بانک‌ها اقدام به پرداخت حدود 266 میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این حرف به این معنی است که بخشی از سرمایه اولیه این صندوق به‌جای تخصیص به شرکت‌های دانش‌بنیان، سر از بانک‌ها و سپرده‌ها درآورده است. به گفته رئیس دیوان محاسبات، منطقی این است که بانک‌ها دو تا سه برابر سپرده‌گذاری را تسهیلات دهند.

به بیانی دیگر دو اتفاق قابل تامل رخ داده است؛ اولا اینکه این صندوق برخلاف رسالت خود نه‌تنها به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات نداده بلکه این پول را در بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده است، البته طبق اساسنامه این صندوق اجازه چنین کاری به آن داده شده که علی لاریجانی، رئیس مجلس دراین‌باره معتقد است: «اگر قانون اجازه چنین کاری را می‌دهد، باید این اشکال قانونی بررسی و رفع شود در غیر این صورت مسئولان این صندوق باید فراخوانده شده و از آنان خواسته شود تا روش‌شان را تغییر دهند.»

با یک محاسبه ساده و با در نظرگرفتن نرخ سود ۲۰ درصد، ‌سود ناشی از حبس این میزان سرمایه (یعنی حدود 1500 میلیارد تومان) در سال رقمی حدود ۳۰۰ میلیارد است. با این سود می‌توان شش هزار طرح اولیه را پشتیبانی کرد؛ چراکه مطابق اعلام این صندوق، صندوق نوآوری و شکوفایی موظف است برای طرح‌هایی که برای رسیدن به نمونه اولیه آزمایشگاهی نیاز مالی داشته باشند، تا سقف 50 میلیون تومان وام بلاعوض اعطا کند.

شش‌هزار طرح اولیه یعنی سه‌هزار ایده و یعنی حداقل ایجاد شش هزار شغل جدید و حداقل اشتغال به‌کار شدن شش هزار دانشجوی جویای کار!البته بهزاد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در یک گفت‌وگوی تلفنی که در واکنش به اظهارات رئیس دیوان محاسبات(!) با بخش خبری 20 شبکه چهارم سیما سخن می‌گفت، رقم واقعی این سود را حدود 800 میلیارد تومان (رقم مورد نیاز برای پشتیبانی 50 میلیون تومانی از 16هزار طرح اولیه) ذکر کرد، اما گفت: «قانون اجازه خرج کردن این سود را نمی‌دهد.» البته اینکه قانون اجازه خرج این سود را نمی‌دهد هم در نوع خود جالب توجه است که به‌نظر می‌رسد خالی از اشکالات قانونی نباشد. به گزارش «تسنیم» بهزاد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش خبر 20 شبکه چهار مدعی شد: «برخلاف گزارش ارائه‌شده در مجلس بیش از 500 میلیارد تومان از اعتبارات این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان تخصیص یافته و تقریبا رقمی حدود هزار و 558 میلیارد تومان به این شرکت‌ها از طریق همین منابع اعطا شده است.»

سلطانی درباره اختلاف بین 500 تا 1500 میلیارد تومان هزینه‌کرد این صندوق گفته است: «در گزارشی که رئیس دیوان محاسبات ارائه داد، اشاره‌ای به رقم بالغ بر 700 میلیارد تومانی که برای دفاتر کاری شرکت‌های دانش‌بنیان هزینه شده بود و همچنین اعتبارات تعلق‌گرفته برای توانمندسازی شرکت‌ها نشده بود.» سلطانی با تاکید بر اینکه طبق اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق می‌تواند از بانک‌ها سود دریافت کند، گفت: «به همین جهت بیش از اعتباراتی که از سوی دولت به این صندوق واگذار شده، برای شرکت‌های دانش‌بنیان هزینه کرده‌ایم که قطعا از محل سود بانکی بوده است.» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه اعتبارات هزینه‌ای مصوب برای شرکت‌های دانش‌بنیان را یک‌جا تخصیص نمی‌دهیم و به‌صورت مرحله‌ای پس از ارزیابی میزان پیشرفت طرح‌ها این کار را می‌کنیم، یادآور شد: «به فرض اگر قرار باشد به شرکتی پنج‌میلیارد تومان تخصیص دهیم، دومیلیارد تومان آن داده می‌شود و مابقی رقم یا باید در گاوصندوق خود صندوق نوآوری و شکوفایی یا نزد بانک‌ها بماند.»

سلطانی تصریح کرد: «با توجه به اینکه برخی دستگاه‌های دولتی طلب شرکت‌های دانش‌بنیان را پرداخت نمی‌کنند و این شرکت‌ها در آستانه ورشکستگی قرار می‌گیرند، ما از محل این اعتبارات به شرکت‌ها کمک می‌کنیم. با استفاده از سود همین سپرده‌ها توانستیم بیش از 100 برابر اعتباراتی که به صندوق داده شده را به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا کنیم.» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ما به مدیریت منابع مالی‌مان پرداختیم، گفت: «با روشی که ما چیده‌ایم حتی اگر مجلس شورای اسلامی اعتبارات صندوق را تصویب نکند، اطمینان داریم که سال آینده اعتبارات شرکت‌های دانش‌بنیان را پرداخت خواهیم کرد.»

هرچند واکنش به گزارش دیوان محاسبات هم در نوع خود اقدامی بدیع و جالب توجه است، اما در روزهایی که دانشجویان نخبه و صاحب ایده دربه‌در به‌دنبال شغل هستند، ‌ابهام در هزینه‌کرد بودجه‌هایی که باید برای اشتغال جوانان و دانشجویان هزینه شود، واکنش نهادهای نظارتی را بیشتر می‌طلبد.

منبع: فرهیختگان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۲۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه «راهیان پیشرفت» با هدف ترویج دستاوردهای دانش‌بنیان‌های کشور برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ برنامه «راهیان پیشرفت»، توسط خانه نوآوری و فناوری ایران با هدف ترویج دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و آگاهی جامعه استعدادهای برتر و نخبگان، برگزار می‎شود.

این فصل از رویداد راهیان پیشرفت با حضور جمعی از مدیران عامل و موسسان مدارس مجتمعی غیردولتی و مدیران مدارس هیئت امنایی با بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران (IHIT) زمینه را برای اطلاع‌رسانی و آشناسازی جامعه مخاطب با دستاوردهای فناورانه و دانش‌بنیان فراهم می‌کند.

گام اول این برنامه با نقش آفرینی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برای آشنایی دستاوردها و پیشرفت‌های فناورانه و نوآورانه شرکت‌های دانش‌بنیان از زمستان 1402 و در قالب برگزاری هفت برنامه بازدید از کنسرسیوم دیالیز ایران، نخستین شتاب‌دهنده زیست‌فناوری کشور، بزرگترین پارک فناوری غرب آسیا، شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تبلیغات و برندینگ، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام و یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی برگزار شد.

در خانه نوآوری و فناوری ایران با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف مانند مواد پیشرفته، صنایع خلاق، زیست‌فناوری و سایر محصولات و خدماتی که از ظرفیت صادراتی برخوردار هستند به نمایش درآمده است.

این رویداد، مسیر ارتباط و تعامل هرچه بهتر اقشار دانش آموز و دانشگاهی را با  توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور و نیز دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان هموار کرده و در ترسیم افق پیش روی نقش آفرینان اقتصاد کشور گام برمی‌دارد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جریان این بازدید، مدیران عامل و موسسان مدارس مجتمعی غیردولتی و مدیران مدارس هیات امنایی حاضر ضمن بازدید از غرفه‌های حاضر در نمایشگاه، با توانمندی‌ها و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • برنامه «راهیان پیشرفت» با هدف ترویج دستاوردهای دانش‌بنیان‌های کشور برگزار می‌شود