Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@14:20:41 GMT

9 خوردنی که دندان‌هایتان را زرد می‌کنند

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۴۳۶۵

فقط غذاها و نوشیدنی‌های تیره رنگ نیستند که می‌توانند دندان‌ها را زرد کنند، بلکه به گفته‌ی کارشناسان هر غذایی که می‌تواند یک تی‌شرت سفیدرنگ را لک کند، می‌تواند دندان‌های شما را هم لک کند.

دندان‌ها به دو دلیل ممکن است زرد شوند؛
اول اینکه دندان‌های شما با لایه‌ای سفیدرنگ از لعاب پوشیده شده که نقش محافظ را دارد و به مرور زمان می‌تواند آسیب ببیند و به‌واسطه‌ی غذاهای اسیدی خورده و سابیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین علت است که دندان‌های افراد سالمند معمولاً زرد می‌شود.

دلیل دیگری که می‌تواند زردی دندان‌هایتان داشته باشد این است که به‌واسطه‌ی غذاهایی که می‌خورید لکه‌دار شده‌اند. این فقط غذاها و نوشیدنی‌های تیره رنگ نیستند که می‌توانند دندان‌ها را زرد کنند، بلکه به گفته‌ی کارشناسان هر غذایی که می‌تواند یک تی‌شرت سفیدرنگ را لک کند، می‌تواند دندان‌های شما را هم لک کند.

آبنبات‌ چوبی

آبنبات‌های رنگ روشن، همان‌هایی که مثل بچه‌ها دوستشان دارید و گاهی می‌خورید، می‌توانند دلیلی برای زرد شدن دندان‌هایتان باشند. رنگ‌های مصنوعی که در ساخت این آبنبات‌ها به کار می‌رود، عامل لک شدن دندان‌هاست، البته این همه قندی که در آبنبات‌ها وجود دارد هم برای دندان‌هایتان ضرر دارد.

قهوه

قهوه یکی از بزرگ‌ترین عوامل در لیست غذاها و نوشیدنی‌هایی است که دندان‌ها را زرد می‌کنند. اگر دوست دارید قهوه‌ی پررنگ و غلیظ بنوشید، پس علت زردی دندان‌هایتان می‌تواند همین باشد. تنها راهکار این است که کمتر قهوه بنوشید و سعی کنید به آن شیر اضافه کنید، یا اینکه بعد از هر فنجان قهوه، دندان‌ها را مسواک بزنید.

ادویه کاری و زردچوبه

اگر برایتان پیش آمده باشد که ادویه کاری یا زردچوبه روی لباستان ریخته باشد، پس حتماً می‌دانید که چه لکه‌ی بدی روی پارچه باقی می‌گذارد. اگر عادت دارید از ادویه کاری در غذاهایتان زیاد استفاده کنید، پس ممکن است دندان‌هایتان زرد شوند. تمام ادویه‌های کاری در زرد کردن دندان‌ها و به جا گذاشتن لکه، معروف هستند.

چای

چای فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما دندان‌هایتان را هم زرد می‌کند. چای نوشیدنی است که تانین دارد، مخصوصاً چای سیاه مانند ارل گری. درست نیست از فواید نوشیدن چای بی‌بهره بمانید، پس بهتر است در چایتان کمی شیر بریزید یا چای سبز یا دمنوش‌های گیاهی را که اثر لکه‌گذاری کمتری دارند انتخاب کنید.

بلوبری

اصلاً قصد نداریم توصیه کنیم بلوبری نخورید چون میوه‌ای شگفت انگیز، مغذی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست. این میوه‌ی ارغوانی همان اندازه که برای سلامتی شما مفید است، برای دندان‌هایتان ضرر دارد! برای اجتناب از لکه‌هایی که بلوبری روی دندان‌هایتان بجا می‌گذارد، فقط کافی است بعد از خوردن این میوه‌ی جادویی، مقداری آب تمیز در دهانتان بچرخانید.

سس گوجه فرنگی

آن‌هایی که پاستا خیلی دوست دارند باید هشیار باشند زیرا سس گوجه فرنگی که اساس بیشتر پاستاهاست می‌تواند دندان‌ها را لک کند. یکی از راه‌هایی که می‌توانید جلوی لکه شدن دندان‌ها توسط غذا را بگیرید این است که قبل از خوردن سس، مقداری سبزیجات بخورید. سبزیجاتی مانند بروکلی یا مارچوبه می‌توانند پوشش موقتی روی دندان‌ها ایجاد کنند که مانع لکه شدن دندان‌ها توسط سس گوجه فرنگی می‌شود.

لبو

لبو هم غذای سالم دیگری است که می‌تواند دندان‌ها را لک کند و عجیب هم نیست، چون می‌توانید تغییر رنگ ادرارتان را هم بعد از خوردن لبو به وضوح ببینید. رنگ تند لبو می‌تواند دندان‌هایتان را فوراً لکه‌دار کند بنابراین مانند تمام غذاهای این‌چنینی دیگر، باید بعد از خوردن لبو هم، دهانتان را با آب بشویید.

نوشابه‌های گازدار

این هم یک دلیل خوب دیگر برای کنار گذاشتن نوشابه‌های گازدار؛ نوشابه‌ی گازدار مخصوصاً نوع تیره رنگ آن می‌تواند دندان‌هایتان را زرد کند. علاوه بر رنگ این نوشابه‌ها، فاکتور دیگری که لک شدن دندان‌ها را تشدید می‌کند این است که شما معمولاً این نوشابه‌ها را بسیار سرد می‌نوشید و این می‌تواند باعث شود دندان‌ها فشرده شده و نفوذپذیرتر شوند.

سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک می‌تواند همراه خوب و لذیذی برای سالادتان باشد اما رنگ تیره‌ی آن به ضرر سفیدی دندان‌هایتان است. خوشبختانه کاهو می‌تواند مانند سبزیجاتی که قبلاً گفتیم به شما کمک کند و با ایجاد پوششی موقت روی دندان‌ها از لک شدنشان جلوگیری کند، پس چند برگ کاهو قبل از استفاده از بالزامیک بخورید.

منبع: تبیان

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!