Web Analytics Made Easy - Statcounter

تامین منابع مالی بهانه عدم استفاده از تکنولوژی برای پاکسازی ساحل قلمداد می‌شود و متولیان امر حداقل در حال حاضر فقط دغدغه پاک‌سازی را دارند ولی عملیاتی کردن این طرح را به ایام استفاده از طرح‌های دریا واگذار کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، غیر از مشکلاتی که زباله در سطح کوهپایه‌های و اراضی جنگلی مازندران ایجاد کرده است، بحث انباشت زباله در سواحل استان هم از مسائل آزار دهنده به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چند سالی در مازندران انجمن فعالان محیط زیست به صورت نمادین در روز دریایی خزر نسبت به جمع‌آوری زباله اقدام می‌کردند تا زمینه تهیج افکار عمومی نسبت به جلوگیری از رهاسازی زباله در سطح سواحل را فراهم کنند.

جدای از فرهنگ‌سازی، بحث نبود امکانات برای انتقال زباله هم از مواردی است که کمتر به آن توجه شده است، جدای از همه این مباحث، وجود بیش از 500 کیلومتر ساحل در حاشیه دریای خزر مربوط به مازندران هم از مواردی است که امکان کنترل و جلوگیری از انتقال زباله حداقل با اعتبارات دولتی در حال حاضر امکان‌پذیر نیست.

برای برون‌رفت از این مشکل و جلوگیری از انباشت زباله چند سالی است که شاهد فعالیت دستگاه‌های ساحل‌روف با استفاده از تکنولوژی نو هستیم.

امیدرضا نژادعلی یکی از فعالان بخش خصوصی که چندین دستگاه در زمینه پاک‌سازی ساحل را در اختیار دارد، در ارتباط با قابلیت‌های این دستگاه، اظهار کرد: کوچک‌ترین زباله در عمق چند سانتی‌متری زمین با استفاه از این دستگاه امکان برداشت و انتقال آن به خارج از ساحل وجود دارد.

وی با اعلام اینکه این دستگاه با مهندسی معکوس در کشور ساخته شده و قابلیت‌های بیشتری نسبت به نوع خارجی دارد، گفت: امکان پاک‌سازی همه نوع زباله‌ها در سطح سواحل با قابلیت‌هایی که در این دستگاه پیش‌بینی شده است وجود دارد.

این تولیدکننده دستگاه پاک‌سازی سواحل، خاطرنشان کرد: سال گذشته طی قراردادی که با شهرداری یکی از سواحل دریا داشتیم، نسبت به پاک‌سازی منطقه اقدام شده است و شاهد رضایت‌مندی مردم بودیم.

وی ادامه داد: با وجود قابلیت‌های مناسب این دستگاه و تضمینی که در ارتباط با پاک‌سازی سواحل دادیم، پس از اتمام طرح‌های سالم‌سازی پیشنهاد همکاری از سوی شهرداری‌ها دریافت نکردیم.

حساسیت‌های زیست محیطی

برای روشن‌تر شدن موضوع و مشکلاتی که زباله در سطح سواحل مازندران ایجاد کرده است، با مریم‌السادات موسوی رئیس اداره دریایی محیط زیست مازندران گفت‌وگو کردیم.

وی با اعلام اینکه میزان انباشت زباله در سطح سواحل استان مربوط به ایام گردشگری است، افزود: در این ایام و دیگر فصول محیط زیست حساسیت‌های خویش را به متولیان آن گوشزد می‌کند.

فرهنگ‌سازی راهکار محیط‌زیست

رئیس اداره دریایی محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: در این حوزه باید فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود و مدلی که در بستن کمربند ایمنی اجرایی شده است باید در برنامه کاری قرار گیرد.

وی اضافه کرد: بیشتر زباله‌های سطح سواحل استان فصلی است و محیط زیست این حساسیت را به بهره‌برداران و ارگان‌های دولتی کنار ساحل انعکاس می‌دهد و حتی گزارش عملکرد از این ارگان‌ها دریافت می‌کند.

برجسته‌سازی وظیفه محیط‌زیست

موسوی در ارتباط با فعالیت دستگاه ساحل‌روف، بیان کرد: وظیفه ما برجسته‌سازی مشکلات و انعکاس دغدغه‌ها است، بحث پاکسازی سواحل در حاشیه شهرها مربوط به شهرداری‌ها و در روستاها مربوط به دهیارها هست، محیط‌زیست کارکرد این دستگاه را نه رد و نه تایید می‌کند، از نظر ما پاک‌سازی مناسب ساحل در اولویت قرار دارد و اگر استفاده از این دستگاه به پاک‌سازی مناسب ساحل کمک کند، متولیان اصلی نسبت به تهیه و استفاده از آن اقدام کنند.

وی یادآور شد: این سازمان وضعیت انباشت زباله در سواحل را به ارگان‌ها و نهادهای مسئول متذکر می‌شود.

ساحل پاک دغدغه استانداری

محمدی تاکامی مدیرکل امور شهری استانداری مازندران در ارتباط با پاک‌سازی سواحل در استان مازندران، اظهار کرد: داشتن ساحل پاک یکی از دغدغه‌های جدی است و انتظار ما از شهرداران این است که نسبت به پاک‌سازی ساحل اقدام کنند.

تاکید بر استفاده از تکنولوژی روز

وی با اعلام اینکه در جلسات متعدد این نگرانی نسبت به پاک‌سازی ساحل انتقال داده می‌شود، گفت: به نفع شهرداران است که از تکنولوژی روز استفاده کنند و این موضوع هم مورد تاکید است.

مدیرکل امور شهری استانداری مازندران اضافه کرد: در ارتباط با استفاده از ظرفیت شرکت خاص مدنظر ما نیست و به دلیل وجود مسائل مالی بنده از این امر پرهیز می‌کنم.

وی با اشاره به مشکلات مالی شهرداری‌ها، افزود: اینکه شهرداری با شرکت خاصی قرارداد منعقد کند بستگی به وضعیت مالی شهرداری دارد، دغدغه ما پاک‌سازی ساحل است و این موضوع به صورت جدی در کمیته پاک‌سازی ساحل و طرح دریا مدنظر قرار دارد.

تاکامی یادآور شد: ممکن است شهرداری‌ها بدون پرداخت هزینه نسبت به پاک‌سازی اقدام کند به همین دلیل در معرفی شرکت ما دخالتی نداریم.

تجربه ناکام مردم در داشتن ساحل پاک

تجربه چندین ساله مردم در پاک‌سازی ساحل نشان داد که با شیوه سنتی، ساحل مازندران پاک سازی‌نشده است و تنها زباله‌های انباشت شده سواحل سال به سال بیشتر شده است.

با توجه به اینکه برخی از طرح‌های دریا در اختیار بخش خصوصی است و در خارج از شهرها مدیریت می‌شود، متولیان امر حساسیت بیشتری نسبت به پاک‌سازی مناسب ساحل به خرج داده و میزان توقع خودشان را برای از بین بردن و کاهش آلودگی زباله‌ها از سطح ساحل بالا برده و ساحل آری از آلودگی را در بازرسی‌ها درخواست کنند.     انتهای پیام/  

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس

به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری صبح یکشنبه در دومین جلسه قرارگاه آب در محل شرکت آب و فاضلاب مشهد مقدس تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به شهر مشهد را ضروری دانست و اظهار کرد: تابستان امسال با توجه به حجم مناسبت‌ها شهر مشهد میزبان زائران و مسافران بسیاری خواهد بود که در کنار گرمای هوا موضوعی قابل اهمیت است، بنابراین همان طور که تکمیل پروژه‌های آبرسانی به صورت جدی در دستور کار است برای تأمین مالی تکمیل پروژه‌های آبرسانی اقدامات فوری انجام شود.

فرماندار مشهد بیان کرد: بالادست سدها مهم است و باید مدیریت شود و این تکلیف شرعی و قانونی مسؤولان اجرایی است بنابراین لازم است برخورد با انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در بالادست سدها در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی و مرتبط در شهرستان باشد.

وی افزود: تأمین آب شهر مشهد از اولویت‌های اساسی است و این قابل پذیرش نیست در حالی که مشترکان مجاز حقوق قانونی خود را می‌پردازند، عده‌ای دیگر با ایجاد انشعاب غیرمجاز ضمن اجحاف به حق مشترکان مجاز به منابع آبی صدمه بزنند و فقط منافع خود را در شرایطی که با خشکسالی و کمبود آب مواجه هستیم تأمین کنند.

داوری ضمن اشاره و تاکید بر مصوبه اجرایی برخورد با برداشت غیرمجاز در بالادست سه سد ارداک، طرق و کارده از مصوبات قرارگاه آب تصریح کرد: بازدیدهای میدانی در بالادست سدها به صورت هفتگی در قالب تیمی با محوریت بخشداری انجام و با متخلفان دارای انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در باغ ویلاها ضمن تشکیل پرونده قضائی برخورد جدی خواهد شد.

کد خبر 6090737

دیگر خبرها

  • مشعل المپیک در فرانسه تحریم شد
  • مشعل المپیک درفرانسه تحریم شد
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس