Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:59:00 GMT

درس بزرگ موسیقی برای مدیران فرهنگی کشورمان

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۸۲۴۷

درس بزرگ موسیقی برای مدیران فرهنگی کشورمان

یک پژوهشگر موسیقی بعد از استقبال مردم از موسیقی اقوام و رقص‌های محلی نقلط مختلف ایران در یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری گفت: موسیقی این بار در نمایشگاه گردشگری درس بزرگی برای مدیران فرهنگی کشور داشت.

علی مغازه‌ای- پژوهشگر موسیقی در گفت‌وگو با ایسنا در باره اینکه چرا فیلم‌های منتشر شده از آئین‌های فرهنگی سرزمین‌مان مردم را به نمایشگاه گردشگری کشاند اما به سالن‌های جشنواره موسیقی اقوام نمی‌کشاند، بیان کرد: یکی از وظایف مغفول تصمیم گیران و سیاستگذاران فرهنگی بی‌توجهی یا کم توجهی به کنش‌های جنبی یا حاشیه‌ای جامعه‌ی شهری به رویدادهای مختلف ملی و دولتی است که به صورت منظم و معمولا سالانه یا فصلی به صورت رسمی توسط ارگان‌های دولتی بر گزار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: کنش‌های فردی و جمعی مردم در حاشیه یا گاه متن رویدادهای مختلفی که در قالب‌هایی چون نمایشگاه‌های فرهنگی-هنری یا صنعتی-اقتصادی یا حتا تبلیغاتی در عرصه‌های مختلف بدون هماهنگی و برنامه ریزی خاص یکباره ظاهر می‌شوند و در مدتی کوتاه و به صورت لحظه‌ای خود نمایی می‌کنند.

این پژوهشگر افزود: به یاد دارم حدوداً اواخر دور نخست ریاست جمهوری آقای خاتمی بود که روزنامه‌ی همشهری مصاحبه‌ی مفصلی با آقای ربیعی (وزیر کار فعلی) شاید در دو شماره چاپ کرد. آقای ربیعی در آن گفت‌وگو به یکی از تجربه‌های خود اشاره کرده بود که به طور خلاصه می‌توان گفت به درس یا درکی از یک رویداد دست یافته بود که هیچ کار تحقیقاتی و میدانی ساختار اداری مطبوع او در آن دوره نتوانسته بود این آگاهی و شناخت از جامعه را به این سرعت و وضوح ایجاد کند. تاخیر ناخواسته‌ی چند ساعته‌ای در پرواز به وجود آمده بود و او دیده بود که مردم در آن روز به اجبار برای گذراندن زمان و سرگرم کردن خود به غرفه فروش کتاب فرودگاه مراجعه کردند.

مغازه‌ای ادامه داد: در آن روز آقای ربیعی که برحسب شغل پیشین خود نگاهی تیزبینانه به اطراف خود و جامعه داشته، متوجه نکته بسیار ظریفی می‌شود که هیچ یک از مراجعه کنندگان به فروشگاه فروش محصولات فرهنگی، حتا در یک مورد به هیچ نوع کتاب تربیتی و آموزشی در پیشخوان کتابفروشی توجهی نمی‌کنند و بدون استثنا در جست و جوی کتاب‌های سرگرم کننده و تخیلی و غیرمذهبی بوده‌اند.

او با بیان اینکه البته به راحتی می‌توان تصور کرد در همان دوران چه کتاب‌هایی در آن غرفه بیشتر خودنمایی می‌کرده است، اضافه کرد: اما آقای ربیعی اظهارکرده بود آنجا با دیدن این صحنه فهمیدم که جامعه تفاوت و فاصله‌ی زیادی از آنچه ما فکر می‌کردیم دارد و ما باید نیازهای جامعه را بشناسیم و به آن توجه کنیم.  

دبیر هنری فستیوال آینه‌دار بیان کرد: اکنون به باور من،با گذشت سال‌ها از آنچه وزیر کار فعلی دیده و متوجه نیازهای جامعه شده بود، انگار همچنان دَر بر همان پاشنه می‌چرخد و مدیران و تصمیم گیران و برنامه‌ریزان مملکت همچنان از فاصله‌ی نیازهای جامعه بی‌خبرند. برای علت مطرح کردن این بحث می‌توانم به رویداد در نوع خود جالب نمایشگاه گردشگری تهران که اخیرا برگزار شد اشاره کرد.

مغازه‌ای افزود: در این نمایشگاه که من شانس بازدید از آن را نداشتم، از اخبار و ویدیوهای منتشر شده و روایت‌هایی که دوستان مطلع و شاهدان مستقیم استنباط کردم، بخش موسیقی و بازی‌های محلی، بیشترین توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کرده بود که این جلب توجه خود مردم را به تبلیغ کنندگان یا دعوت کنندگان از جامعه برای حضور در محل نمایشگاه تبدیل کرده بود.

او ادامه داد: آنچه از ویدیوها، شنیده‌ها و اخبار موثق بر می‌آید، این برنامه‌های شاد و مفرح موسیقی، بازی و رقص‌های آیینی اقوام و نواحی ایران که به عنوان برنامه‌های جنبی با هدف جلب توجه مردم تهران و البته رسانه‌ها و کل ایران در این نمایشگاه‌ها به اجرا در آمده بودند، چنان مورد استقبال مردم قرار می‌گیرند که می‌توان به واقع محلی برای درس گرفتن مدیران فرهنگی به حساب آورد.

این پژوهشگر موسیقی گفت: به عقیده‌ی من آنچه که در کوتاه‌ترین شکل ممکن می‌توانیم از این رویداد یا نمایش احساس نیاز جامعه، استنباط  کنیم، می‌تواند در دو بخش یا دو سطح برای مدیران کشور درس‌هایی ساده و البته بسیار جدی باشد. به عقیده من این پیام نخست برای مدیران، برنامه‌ریزان و تصمیم گیران تلویزیون ایران درس بسیار واضحی دارد که می‌توانید با کمک گرفتن و نمایش درست و کامل موسیقی و اجرای بی‌کم و کاست موسیقی‌های بسیار ارزشمند اقوام ایرانی، بار دیگر فرصتی برای بازگشتن به میان خانواده‌های ایرانی و پرکردن اوقات فراقت جامعه را به دست آورید.

مغازه‌ای اضافه کرد: دوم برای سیاستگذاران، برنامه‌ریزان، مدیران و مجریان جشنواره‌های دولتی که البته یک گام بزرگ از مدیران دسته‌ی نخست جلوتر هستند، این درس را به همراه دارد که پیگیری ایده‌ی نادرست و حتا مخرب را از ذهنتان بیرون کنید که موسیقی اقوام و نواحی ایرانی هم مثل موسیقی پاپ و سایر انواع آن باید بتواند مردم را به سالن‌ها بکشاند و مردم باید برای تماشای موسیقی اقوام هم مثل کنسرت‌های موسیقی پاپ بلیت بخرند.

او با بیام اینکه موسیقی اقوام در ذات خود مردمی و عمومی است، گفت:در هیچ روستا یا بخش و شهری از ایران،مردم برای شنیدن موسیقی و تماشای رقص و بازی‌های محلی خودشان پولی پرداخت نمی‌کنند که مسئولان ما سعی دارند این مفهوم را به زور به جامعه‌ی شهری تحمیل کنند.

دبیر هنری فستیوال آینه دار اظهار امیدواری کرد: هر دو دسته از مدیران فرهنگی کشورمان این دو درس بسیار واضح  و بی‌واسطه را از رویداد ساده‌ای مثل نمایشگاه گردشگری که اهمیت دارد، بگیرند و پیش از آنکه بسیار دیر شود تغییرات لازم را در برنامه‌ریزی‌های خود بگنجانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۸۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد

اجرای این پروژه از سال ۸۹ کلید خورد و با وجود اینکه قرار بود طی ۳۶ ماه تکمیل و به بهره ‌برداری برسد، اما بعد از یک سال نیمه کاره رها شد  و سال‌ها است که مردم چشم انتظار احداث این پروژه در مرکز استان هستند.

این طرح قرار بود در زمینی به مساحت حدود ۶۰۰۰ مترمربع واقع در میدان بسیج شهرکرد و در ۲۶ طبقه احداث شود که واحدهای تجاری، خدماتی، درمانی، اداری، رفاهی و تفریحی از بخش‌های پیش‌بینی شده در این پروژه بود.

بسیاری از کارشناسان در این رابطه مدعی بودند که احداث پروژه‌ برج‌های دوقلو با جانمایی نامناسب در شهر و صرف هزینه‌های گزاف  ثمره ای ندارد و  باعث بروز ترافیک‌های سنگین در این محل  می شود اما گوش شنوایی برای شنیدن این انتقادات وجود نداشت  که این موضوع انتقادات بسیاری را به دنبال داشت.

درنهایت طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده  این پروژه به دلیل عدم کار کارشناسی به بن‌بست رسید و شهرداری شهرکرد را با بدهی‌های بسیاری مواجهه کرد .

ورود استاندار به ماجرا

بلاتکلیفی برج دوقلوی کوه نور و دریای نور شهرکرد  انقدر برای شهروندان آزار دهنده می شود که این موضوع منجر به اعتراض استاندار چهارمحال و بختیاری شده است تا آن جا که وی در دیدار با مدیران شهری با تاکید بر اینکه باید با تلاش فراوان شهرکرد را به یک شهر آباد و توسعه‌یافته تبدیل کنیم تاکید کرده است: شهرکرد به‌ عنوان مرکز استان باید الگوی سایر شهرها در بحث مدیریت شهری باشد.

غلامعلی حیدری بیان می کند: باید شاهد تحول در حوزه مبلمان شهری، فضای سبز، نماد ورودی و خروجی شهر، اجرای پروژه‌های عمرانی و احداث بوستان باشیم.

 وی در این دیدار به مدیران شهری تاکید می کند که برج‌های دوقلوی شهرکرد هر چه سریعتر توسط مجموعه مدیریت شهری و شورای شهر تعیین تکلیف شود تا از حالت بلاتکلیفی فعلی خارج شود.

اشتباه غیر قابل تکرار

فرماندار شهرکرد نیز در جمع فعالان اقتصادی به ماجرای برج های دوقلو ورود کرده و می افزاید: در تصویب هر طرح نباید عجولانه رفتار کرد و بررسی‌های زیادی پیرامون جوانب آن  صورت پذیرد.

بهادر عبدالغنی تاکید می کند: در طرح های شهری باید به گونه ای عمل شود که  موارد مشابه برج‌های دوقلو را دیگر شاهد نباشیم که سرمایه زیادی را سال ها رسوب کند و برای زندگی مردم نیز تاثیری نداشته باشد.

فرماندار شهرکرد ادامه می دهد: متاسفانه سازه برج در قسمت ضلع جنوب شرق با دیوار حائل گره نخورده است و این مشکل باید قبل از هر اقدامی برطرف شود، همچنین آهن‌آلات بکار گرفته شده در سازه این برج در معرض زنگ‌زدگی و خوردگی است و باید هر چه سریعتر برای واگذاری این برج به سرمایه‌گذار اقدام لازم صورت بگیرد.

فرماندار شهرکرد ادامه می دهد: باید تلاش کنیم از نخبگان استان استفاده کنیم و اتاق فکر داشته باشیم تا مشکلات در زمینه اقتصادی مرتفع شود و عارضه‌یابی و پتانسیل‌یابی در شهرستان شهرکرد انجام شود.

انتقاد بهارستانی ها

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی نیز  در دیدار نوروزی با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهرکرد گریزی به ماجرای برج های دوقلو می زند و  تاکید می کند: تعیین تکلیف فناوران ۲ شهرکرد، کمربندی ۱۵ خرداد، میدان میوه و تره‌بار، پارک ملت شهرکرد و بویژه تسریع در پیگیری تعیین تکلیف برج‌های دوقلو شهرکرد و همچنین حرکت به سمت اصلاح مبلمان شهری و زیباسازی فضای شهری به‌طور خاص باید در دستور کار مدیریت شهری مرکز استان باشد.

احمد راستینه هفشجانی تمرکز بر کاهش مشکلات ترافیک شهری و تسریع در روند پیگیری اجرای تقاطع‌های غیرهمسطح در شهرکرد را ضروری خوانده و می افزاید: با توجه به انجام مطالعات و امضای تفاهم‌نامه‌هایی با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، می‌توان نسبت به اجرای این طرح‌ها اقدام کرد.

وی تصریح می کند: مجموعه مدیریت شهری در مرکز چهارمحال و بختیاری باید برای اجرای طرح‌های عمرانی و اقتصادی با هدف تسریع در روند توسعه شهر و دستیابی به درآمدهای پایدار اقدام لازم را در دستور کار قرار دهند.

مزایده راه حل مسئله

بلاتکلیفی در اجرای این پروژه و انتقاد مسئولان استانی و شهری سبب می شود موضوع مزایده آن سال گذشته  مطرح گردد.

شهردار شهرکرد کافی نبودن فضا برای پارک خودروها، تحمیل بار ترافیکی در محل و نبود بودجه را مهمترین علت تکمیل نشدن این طرح عنوان کرده بود.

واحدیان  قیمت پایه این مزایده را  ۹۷۵ میلیارد تومان اعلام کرده بود تا سرمایه حاصل از آن صرف تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شهر و پروژه‌های شاخص شهری مانند آزادسازی کمربندی یا تقاطع غیر هم‌سطح شود.

وی خاطرنشان می کند: افراد زیادی از داخل و خارج استان آمادگی خود را اعلام و اطلاعات دقیق‌تری را دریافت کردند اما در مرحله اول فروش کسی به طور قطعی برای خرید آن اقدام نکرد؛ البته در مراحل آتی این موضوع به طور کامل مشخص شده و برج‌ها به فروش خواهند رسید.

از این رو  طبق شواهد و قرائن از قضا  در مدت زمان تعیین شده اتفاق خاصی رخ نداده و مجدداً تمدید مزایده صورت گرفته است، تمدیدی که باید دید آیا سودی برای برج‌ها داشته یا تنها وقت تلف کردن بوده است.

اما واحدیان در آخرین اظهار نظر درباره این پروژه می گوید: فرآیند یک ساله‌ای طی شد تا تصمیم قاطع برای برج‌های دو قلو گرفته شود، زیرا پروژه‌ای بود که باید تحلیلی روی آن انجام و از جوانب مختلف مباحث کاربری، اجتماعی، ترافیکی، اقتصادی بررسی می‌شد البته فروش برج با کاربری مسکونی پیشنهاد و بعد از طی کردن فرآیندی در کارگروه‌های مختلف مصوب شد.

وی ادامه می دهد: اواخر سال گذشته برج‌های دو قلوی شهرکرد به مزایده گذاشته شد، اطلاع رسانی عمومی صورت گرفت، در مرحله اول بسیاری از افراد مراجعه و اسناد را دریافت کردند اما در مزایده شرکت نکردند، به همین دلیل مجدداً تمدید مزایده انجام شد و اکنون در دوره تمدید مزایده قرار دارد.

واحدیان تصریح کرد: به احتمال زیاد طی چند روز آینده تمدید آن به اتمام می‌رسد، بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی که تمکن مالی داشته اطلاعاتی از ما مبنی بر ورود بر امر سرمایه‌گذاری گرفته‌اند، اما تاکنون در مزایده شرکت نکرده‌اند.

به گفته شهردار شهرکرد البته در قانون ابتدا بحث مزایده مطرح است، یعنی اگر کسی در مزایده شرکت نکرد می‌توان شرایط جدید را مجدداً به شورا ارسال و اگر به تصویب رسید با شرایط جدید به مزایده گذاشته شود، در حقیقت اگر مزایده برنده‌ای نداشته باشد مجدداً دوره بعد باید با شرایط دیگر به مزایده گذاشته شود.

وی ابراز امیدواری کرد: امید است این پروژه هر چه سریع‌تر به سرانجام برسد، زیرا این کار موجب فتح بابی به منظور ورود سرمایه‌گذار برای پروژه‌های دیگر خواهد شد.

احتمال تغییر شرایط مزایده

رئیس شورای شهر شهرکرد نیز در باره آخرین وضعیت این برج ها تصریح می کند: فروش برج های  دوقلو با موافقت اعضای شورای اسلامی شهرکرد مصوب شده و  کارشناسان‌ ارزش این پروژه را نزدیک به یک هزار میلیارد تومان اعلام کرده‌اند.

مصطفی حیدری ادامه می دهد: برج دوقلوی کوه نور و دریای نور شامل عرصه، اعیان، هزینه‌های صدور پروانه، آماده‌سازی زمین و تغییر کاربری برخی طبقات به مزایده گذاشته و به فروش می‌رسد.
وی می افزاید: اکنون این برج‌ها به صورت نقدی به مزایده گذاشته شده اگر برنده نداشته باشد شرایط تغییر خواهد کرد، البته اگر این گونه باشد باید شرایطی گذاشته شود که استقبال بیشتر شود.

حیدری ادامه می دهد: مزایده‌ای که گذاشته شده نشان می‌دهد مشتری وجود دارد، حدودا ۱۲ نفر مراجعه کرده‌اند و خواهان دریافت اسناد و مدارک مزایده بودند که امید است مزایده برگزار و هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف برج‌های دو قلو پس از سال‌ها چشم انتظاری، محقق شود.

رضا طلبی

دیگر خبرها

  • هنری که لاکچری شده!
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تاثیرگذاری فرهنگی وظیفه آحاد مردم جامعه است
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است