Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:39:24 GMT

گزارشی که هر روز باید خوانده شود

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۴۱۱۰۷

«پلاسکو مهم است؛ زیرا یک ‌سال پس از آن فاجعه و با وجود ورود مسئولانه مسئولان عالی‌رتبه کشور هنوز ساختار اجرائی- سیاستی کشور از ایجاد ارتباط و تعامل مؤثر با خانواده‌های بازماندگان و حل مسائل آنان ناتوان بوده است.»

به گزارش ایسنا، روزبه کردونی - پژوهشگر سیاست‌گذاری عمومی - در «شرق» نوشت: «با بی‌احترامی با ما برخورد کردند»، «یک‌ بار به من گفتند که دنبال مقصر می‌گردی که چه شود؟»، «به ما گفتند هنوز بعضی از سازمان‌هایی که باید گزارش‌هایشان را بدهند، این کار را نکرده‌اند»، «بعضی‌ها هم به ما می‌گفتند که شما دیه را می‌گیرید، دیگر چرا پیگیر هستید؟»، «بعضی از خانواده‌هایی که فرزند آنها مجرد بود؛ درحال‌حاضر دچار مشکل هستند و حقوق آنها قطع شده است»، «ما چیزی به‌عنوان دیه دریافت نکردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها در حرف‌هایشان می‌گفتند دیه. چیزی که پرداخت شده، براساس همان سازوکار بیمه است»، «من خودم کارمند شهرداری هستم. یک بار کسی نیامد بگوید فلانی حالت چطور است»، «ما را جزء خانواده‌های شهدا قرار ندادند؛ اما این مسئله راه دارد. باید مجلس به این مسئله ورود کند؛ ولی این اتفاق نیفتاده است. درحالی‌که برای شهدای منا یک‌روزه مصوبه دادند و آنها تحت پوشش بنیاد شهید قرار گرفتند»، «ما حتی در شهرداری هم خانواده شهید شناخته نشدیم»، «خیلی‌ها برای اینکه بگویند در کنار ما بودند، مجلس گرفتند و رفتند و حالا می‌گویند سازمان آتش‌نشانی باید همه کارهای شما را انجام دهد»، «خیلی‌ها هم بودند که قبلا وعده‌‌وعیدهایی دادند و رفتند». آنچه در بالا ذکر شد، قسمت‌هایی از مصاحبه خانواده‌های شهدای آتش‌نشان پلاسکو با یکی از خبرگزاری‌های کشور است.

لازم به گفتن نیست که این میزان نارضایتی نشان می‌دهد، روند پیگیری مشخص‌شدن مقصر حادثه به سرانجام نرسیده است. بی‌توجهی و بی‌احترامی مسئولان ذی‌ربط برای خانواده‌ها عذاب‌آور بوده است. قطع‌شدن حقوق، آنها را دچار مشکل کرده است و بلاتکلیفی درباره شهید خوانده‌شدن آتش‌نشانان، به شدت مورد انتقاد خانواده‌ها بوده است. پلاسکو فاجعه‌ای بود که همدلی عظیم ملی را پدید آورد. مقام معظم رهبری پیام دادند، رئیس‌جمهور «هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» را تشکیل داد، یادداشت‌ها دراین‌باره نوشته شد، گزارش‌ها منتشر شد و نشست‌ها برگزار شد؛ اما یک سال پس از آن فاجعه بغض خانواده‌های بازماندگان آتش‌نشانان از بی‌توجهی‌ها و بی‌مهری‌ها می‌شکند.

رئیس هیئت ویژه رسیدگی به پلاسکو در مقدمه گزارش این هیئت این پرسش را مطرح کرده است که «چرا حادثه پلاسکو مهم است؟». در پاسخ به این سؤال هم مواردی را ذکر کرده بود که امروز مشخص شده است باید یک مورد دیگر نیز به آنها افزود. پلاسکو مهم است؛ زیرا یک ‌سال پس از آن فاجعه و با وجود ورود مسئولانه مسئولان عالی‌رتبه کشور هنوز ساختار اجرائی- سیاستی کشور از ایجاد ارتباط و تعامل مؤثر با خانواده‌های بازماندگان و حل مسائل آنان ناتوان بوده است. هیئت ویژه پلاسکو پیام خود را «پلاسکو را فراموش نکنیم» عنوان کرد. امروز مشخص شده می‌توان پلاسکو را فراموش نکرد؛ درعین‌حال این حادثه برای زندگی ایرانیان تأثیرگذاری مثبتی نداشته باشد و حتی خانواده‌های آنان نیز از یاد بروند. اینکه چرا توانایی و ظرفیت یادگیری سیاستی را از حوادث و فجایع نداریم، پرسشی است که در مجالی دیگر به آن می‌پردازم؛ اما در اینجا فقط به یک حادثه تاریخی اشاره می‌کنم که باعث ایجاد قدیمی‌ترین تلفن اضطراری جهان (٩٩٩) در انگلستان شد. در دهم نوامبر ١٩٣٥ در پی یک آتش‌سوزی در منزلی در مرکز لندن پنج نفر کشته شدند. همسایه‌های آن منزل که به دلیل شلوغی خط تلفن تلاشی ناموفق در تماس با ایستگاه آتش‌نشانی داشتند، به سردبیر نشریه تایم نامه می‌نویسند و متولیان آن نشریه دولت را وادار به تحقیق می‌کنند. دو سال پس از آن اتفاق و در یک واکنش سیاستی به حادثه آتش‌سوزی در ٣٠ ژوئن ١٩٣٧ خط تلفن اضطراری در منطقه لندن ایجاد می‌شود. تبلور یادگیری سیاستی در اقدام دولت وقت انگلستان به حادثه آتش‌سوزی را می‌توان مشاهده کرد که یک حادثه تلخ را به یک واکنش سیاستی تأثیرگذار برای زندگی مردم خود تبدیل کردند.

نکته آخر اینکه فجایع و حوادثی نظیر پلاسکو تأثیر عمیقی بر زندگی شخصی ما و حافظه جمعی جامعه دارند. دقت کنیم یادگیری سیاستی از این اتفاقات و نحوه تعامل با قربانیان این حوادث تأثیری جدی بر آرامش، اعتماد عمومی و امید اجتماعی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۴۱۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به پنج مصدوم حادثه واژگونی پژو ۲۰۶

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ بنابراعلام مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان، پس از گزارش حادثه واژگونی پژو ۲۰۶ از سمت شهرضا به قهه دو واحد امدادی اورژانس به محل اعزام شدند.

در این حادثه ۵ مصدوم مرد ۳۹ و ۲۵ ساله همچنین بانوی ۲۲و دختر و پسر ۷و ۹ ساله پس از امدادهای اولیه به بیمارستان امیرالمومنین شهرضا منتقل شدند.

دیگر خبرها

  • حادثه آسانسور در کرمانشاه موجب مرگ نصاب شد
  • سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم
  • بازسازی غزه چند سال طول می‌کشد؟ + ویدئو
  • امدادرسانی به پنج مصدوم حادثه واژگونی پژو ۲۰۶
  • ۵۰ چادر برای اسکان حادثه دیدگان آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم برپا می‌شود
  • افشای مدرک تحصیلی استاد همه‌چیزدان عرصه سیاست ایران | کدام دانشگاه درس خوانده است؟ +سند
  • دیدار استاندار با خانواده معزز شهدای حادثه تروریستی سیب و سوران در حوزه سیستان
  • نجات نصاب آسانسور با سقوط از ارتفاع ۱۵متری
  • رشد نرخ فقر در غزه به ۹۰ درصد | خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ غزه
  • افزایش نرخ فقر در غزه به ۹۰ درصد/ خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ غزه