Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابتکار از تشکیل کارگروه دختران و جوانان و توان افزایی سازمان های مردم نهاد با همکاری مدیران کل ستادی در این معاونت خبر داد و گفت: در ۴ ماه گذشته جلسات گفتگوی بین نسلی شکل گرفته تا مطالبات جوانان دهه ۶۰ و ۷۰ شنیده شود.

ایران آنلاین / به گزارش ایران، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مراسم اختتامیه اولین همایش مجمع ملی سازمان های مردم نهاد جوان با اشاره به اینکه کشور ما از نظر سرمایه انسانی در ابعاد و زوایای مختلف بسیار غنی است گفت: یکی از این زوایا، نهادهای مدنی و جامعه مدنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مباحث مختلف زنان، کودکان و محیط زیست بسیار خوب در سازمان های مردم نهاد شکل گرفته بیان کرد:  قرار نیست این مساله آسیب هایی نداشته باشند.  ابتکار افزود: این سازمان ها نوعا در زمینه های سیاست گذاری دخالت داشته و انان در  سیاست های غیر دولتی کلان در دولت یازدهم و دوازدهم بسیار مورد توجه قرار گرفته است.  معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه به زودی آیین نامه جدیدی در دولت برای حضور بیشتر سازمان های مردم نهاد در تصمیم گیری های دولت به تصویب می رسد بیان کرد: دولت به دلیل مشکلان کلان زوایای پنهان را نمی بیند و این سازمان های مردم نهاد هستند که می توانند زوایای پنهان را ببینند. وی افزود:  تشکل ها می توانند به هم افزایی با جریانات اجتماعی و بسیج اجتماعی در حوزه های مختلف کمک کنند و آگاهی بخشی و جریانسازی اجتماعی بپردازند. ابتکار نهادهای اجتماعی را همیار دولت دانست و گفت: نهادهای اجتماعی می تواند در کنار اینکه همیار دولت باشد مستقل از ان باشد و و شرایط را دیدبانی را رصد کنند. وی ادامه داد: اگر جریان های اصلاحی در هر جامعه شکل بگیر منجر به پیشرفت می شود. معاون زنان و خانواده نهادهای اجتماعی را همانند نورافکن خواند و گفت: نهادهای مدنی مشکلات، مسائل و انحراف از قوانین را روشن می کنند. وی نقش سازمان های مردم نهاد را همانند رسانه ها عنوان کرد و بیان کرد: این نقش برای حکمرانی خوب حائز اهمیت است و حکمرانی خوب علاوه بر اقتدار، پایبندی از قوانین، تحقق عدالت را به دنبال دارد. ابتکار با اشاره به اینکه ۲۵۰ پروژه از سوی  سازمان های مردم نهاد  در سراسر کشور در زمینه زنان و خانواده شکل گرفته گفت: این اقدامات به صورت شفاف در پورتال معاونت زنان اعلام می شود. وی از  ایجاد دسترسی اعضای مجمع ملی سازمان های مردم نهاد جوانان خبر داد و تصریح کرد: فضا برای فعالیت این نهادها در حوزه های مربوطه باز می شود. ابتکار با اشاره به ارزیابی های صورت گرفته در این باره گفت: خانواده ایرانی  باید زمینه پذیرش و شنیدن صدای جوان را داشته باشد و به دنبال جریانسازی و فرهنگسازی در این زمینه هستیم. وی ادامه داد: اگر نتوانیم با نگرش صحیح فرهنگی به توان افزایی خانواده بپردازیم  در مسائلی مثل فضای مجازی صدمه می بینیم. معاون اموز زنان و خانواده با تاکید بر اینکه مساله خشونت و ابعاد آن در این معاونت به صورت جدی دنبال می شود، خشونت علیه زنان و کودکان را از جلوه های ان عنوان کرد. وی افزود: رسیدگی به بحث خشونت در قالب لایحه امنیت اجتماعی و لایحه حمایت از   کودکان در حال پیگیری است و می تواند موجب امید و نشاط در جامعه شود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۴۱۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت، وجوه مهم سلامت را برشمرد و بر نقش خانواده در سلامت افراد تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار دکتر سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت آورده است:

یکی از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی، «سلامت» است. چه، با برخورداری از تراز بالای صحت و سلامت است که می‌توان برای تحقق اهداف ریز و درشت زندگی و بیشینه سازی شادابی و موفقیت، گام فراسو نهاد و جهد و جد روزافزون نمود. لیکن، نباید از یاد برد که قلمرو و حیطه سلامت هرگز در سطح «سلامت جسم» محدود نمی‌ماند بلکه حیطه‌های پر اهمیت دیگری را نیز در بر می‌گیرد که از آن میان سه حیطه دیگر سلامت، یعنی «سلامت روان»، «سلامت اخلاق» و «سلامت اجتماعی» در خور توجه فزون تری هستند (نیازی به یادآوری نیست که این چهار حیطه سلامت پیوند وثیق و جدایی ناپذیری با یکدیگر دارند و لاجرم زوال یا نقصان هریک قادر است آن سه دیگر را دستخوش کژکارکردی نماید).

چنانچه از حیث یادآوری و بیش و کم از منظر امروزین بخواهیم تعریفی بس مختصر از این چهار حیطه سلامت به دست دهیم چنین می‌توان گفت که جسم آنگاه سالم است که بتوان بی هیچ محدودیتی از همه ظرفیت و توان آن برای «نیکو زیستن» بهره جست، روان نیز زمانی در سلامت است که نه تنها در دام هیچ «تعارض» آشفته ساز و نشانگان ملال انگیز و تنیدگی آشوبناکی گرفتار نشده باشد بلکه لبریز سُرور و وجد و خرسندی و پیوسته در تعالی و پویایی باشد. به همین قیاس سلامت اخلاقی نیز به حالتی اطلاق می‌شود که ذهن و ضمیر فرد عاری از «احساس گناه» باشد؛ آشکار است که لازمه فراچنگ زدن چنین خلق و حالتی آن است که فرد در کنش و منش و بینش خود، «فضایل اخلاقی» (نظیر صداقت، عدالت، اصالت، امانت و جز آن) را فرو نگذارد و برای بیشینه سازی آن‌ها پیوسته بکوشد. سر انجام، مراد از «سلامت اجتماعی» آلوده نشدن به آسیب‌های مختلف از یک سو و داشتن ارتباط و تعامل «شفابخش» با جمع و جامعه از دیگر سو است.

ناگفته پیداست که یک دوجین عامل را می‌توان نشان کرد و نشان داد که بر هر یک از این چهار حیطه سترگ سلامت تاثیر می‌گذارند. اما، تردیدی نمی‌توان کرد که در این میان سهم و نقش خانواده برجسته‌تر است. چون همانگونه که می‌دانیم در خانواده است که «اندیشه» شکل می‌گیرد، «شخصیت» فرا می‌بالد، «منش» نضج می‌یابد، «نگرش به خویشتن» پایه ریزی می‌شود و «نحوه رفتار» در برابر پدیده‌ها و در شرایط مختلف، سمت و سو داده می‌شود.

حال این پرسش در برابر ما عرض اندام می‌کند که کدام خانواده قادر است تراز و میزان هر یک از چهار نوع سلامت را ارتقا دهد و مانع از فرو شدن در «بیماری» و نقصان سلامت شود؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان انبوهی شاخص و ملاک را برای «خانواده سلامت محور» و «سالم پرور» فهرست کرد. لیکن به باور من از آن میان شاخص‌های زیر اهمیت بیشتری دارند:

۱. سبک زندگی برخوردار از تحرک بهینه (۶۰ دقیقه در روز)، بهداشت مطلوب، چک آپ دوره ای، تفریح به موقع و تغذیه مناسب. چنین سبکی نه تنها به سلامت جسم یاری می‌رساند بلکه سلامت ذهن و روان را نیز مضاعف می‌نماید.

۲. پیروی از الگوی گفت و گوی سازنده برای از میان راندن تعارضات ناگزیر زندگی. در چنین خانواده‌ای کمتر مشاجره و منازعه و مجادله دیده می‌شود. چه، اینگونه خانواده‌ها زبان و کلام را در جهت «مفاهمه» و مصالحه بکار می‌گیرند و با گفت و شنود به موقع مانع از سایه انداختن تعارضات و مسائل حل نشده بر ساحت جان و روان می‌شوند.

۳. افزایش مستمر ذخیره شناختی. در خانواده سلامت محور، مطالعه و یادگیری رفتاری رایج و مستمر است و لاجرم اعضای اینگونه خانواده‌ها پیوسته دانایی خود را افزایش می‌دهند و اندیشه خود را زیبا و غنی می‌سازند. آنان همچنین می‌کوشند تا «دانش» خود را به «خِرد» تبدیل سازند و آن را در کنش و عمل خود بکار بندند. ناگفته پیداست که پیامد دانایی، خردمندی و «اندیشه زیبا» خوشامدگویی مستمر به زیبایی‌های بیکران زندگی و شادابی و شورمندی جسم و روان است.

۴. فضیلت‌مند زیستن. در خانواده سالم پرور و سلامت محور به فضائل اخلاقی نه تنها در «گفتار» بلکه در «کردار» ارج نهاده می‌شود. به همین سبب اینگونه خانواده‌ها اغلب با خود و دیگران «در صلح» و آرامش هستند.

۴. برخورداری از روابط و پیوند‌های اجتماعی خرسند ساز. چنین پیوندی نوعی «حمایت اجتماعی» است که همچون «سپری نیرومند» از اعضای خانواده در برابر سختی‌ها و رنج‌های ناگزیر زندگی حفاظت می‌کند (یادمان باشد که در جهان بودن یعنی با دیگران بودن).

خلاصه آنکه، خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد و لاجرم احساس خوشبختی و بهروزی و شادابی آن پیوسته در حال افزایش است.

دیگر خبرها

  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • رویداد جامعه پرداز با هدف هم افزایی کنشگران حوزه زن، خانواده و فرزندآوری
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است