Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سال 2008 بود که «گَرت کمپ» و «تراويس کلانيک» در يک روز برفي براي گرفتن تاکسي در خيابان‌هاي پاريس به مشکل خوردند. ايده شکل‌گيري «اوبر» از همين‌جا آغاز شد. اوبر امروز در 632 شهر جهان فعاليت مي‌کند و دست‌کم يکي از سه استارتاپ‌ ارزش‌مند جهان است. بزرگ‌ترين سامانه تاکسي اينترنتي دنيا در ايران فعاليتي ندارد اما در کشور ما دو استارتاپ به نام «اسنپ» و «تپ‌سي» (به همراه حدود 20 شرکت مشابه ديگر) تلاش مي‌کنند تا مدل بومي شده‌ آن را اجرا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسنپ و تپ‌سي اکنون به ترتيب در 16 و 10 شهر فعال هستند اما چرا اين دو استارتاپ براي رشد بيشتر پاي خود را بيرون از خاک ايران نمي‌گذارند؟ 
اوبر در جولاي 2009 در سان‌فرانسيسکو کار خود را آغاز کرد. در دسامبر 2011 از مرز آمريکا خارج شد و به پاريس رسيد. در سال 2012 به انگليس رفت و 2013، يک سال انفجاري براي اوبر بود تا کشورهاي مختلف آسيايي و آفريقايي را هدف قرار دهد. در واقع نقطه آغاز فعاليت اوبر در خارج از وطنش، دو سال پس از آغاز فعاليت اين استارتاپ شروع شد؛ همان نقطه‌اي که امروز اسنپ و تپ‌سي در آن حضور دارند. اين در حاليست که در منطقه خاورميانه، چند استارتاپ با کارکرد مشابه در حال افزايش گستره فعاليت خود هستند.
سرويس تاکسي اينترنتي «کريم» (Careem) که در سال 2012 کار خود را در دبي آغاز کرده و يک تجربه ناموفق در ايران هم داشته، امروز در خاورميانه، آسياي جنوبي و آفريقاي شمالي 53 شهر را تحت پوشش خود قرار داده است و در سال 2017 توانست لقب «يونيکورن» يا استارتاپي با ارزش بيش از يک ميليارد دلار را به خود اختصاص دهد.
کريم در عراق، اسنپ و تپ‌سي در خم شهرهاي ايرانکريم به تازگي کار خود را در عراق نيز آغاز کرده و همين مسئله، اين پرسش را به ميان‌ مي‌آورد که چرا اسنپ و تپ‌سي فعاليت‌شان را در کشورهاي همسايه آغاز نمي‌کنند؟ «راشا شيدماهر»، مدير بازاريابي اسنپ در گفتگو با ديجياتو و پاسخ به همين پرسش مي‌گويد: «با وجود اينکه از مجموعه ما دعوت شده است تا در عراق و سوريه کار خود را آغاز کند، اما در حال حاضر چند اولويت ديگر داريم. رسالت اصلي ما آغاز فعاليت در کل ايران است و پس از آن، تضمين کيفيت همين سرويس در داخل ايران. اولويت بعدي، اجراي طرح سفر اشتراکي (Ride Sharing) است که احتمالاً تا پايان سال اجرايي مي‌شود.»
شيدماهر تحريم‌ها و مشکل تبادلات مالي را يکي از علت‌هاي اصلي عدم خروج اسنپ از خاک ايران مي‌داند و خبر مي‌دهد که کار کردن با اين روند، وقت و انرژي زيادي از اسنپ خواهد گرفت، با اين حال وي عنوان مي‌کند که خروج از ايران، احتمالاً در سال آينده يکي از برنامه‌هاي اسنپ است.
اگرچه اسنپ اکنون در 16 شهر فعاليت مي‌کند اما مديربازاريابي اين شرکت اشاره دارد که هرچه شهرها کوچک‌تر مي‌شوند، مقاومت کسب‌وکارهاي سنتي با گسترش فعاليت اسنپ هم بيشتر مي‌شود و اين خود يکي از دلايل عقب ماندن سرويس‌‌هاي حمل‌ونقل هوشمند براي فعال شدن در کل کشور و سپس رفتن به سراغ ساير کشورهاست:
«تا سه ماه آينده تصميم داريم 4 شهر ديگر را به پوشش خود اضافه کنيم. اما هرچقدر به شهرهاي کوچک نزديک‌تر مي‌شويم، هم با کاربران سنتي‌تري مواجه مي‌شويم و هم با کسب‌وکارهاي سنتي که مقاومت بسيار بيشتري دارند. يک نهاد در بابل ابلاغيه‌اي را به تمام آژانس‌هاي تبليغاتي ارائه داده است که بر اساس آن، حق فروش مديا به اسنپ را ندارند. در برخي شهرهاي کوچک بيلبوردهاي ما را آتش مي‌زنند و تبليغاتي بر عليه ما مي‌شود با اين مضمون که چنين شرکت‌هايي غيرقانوني هستند.»
«از اوبر و کريم چيزي کم نداريم؛ ترمز داريم»شيدماهر مي‌گويد که امروز توسط اسنپ به شکل روزانه در کشور حدود يک ميليون سفر انجام مي‌شود و سيستم بار بسيار بالايي را تحمل مي‌کند: «براي حضور در کشورهاي ديگر نياز داريم زيرساخت‌هاي بخش تکنولوژي را تقويت کنيم. امروز سيستم ما واقعا لود بالايي را تحمل مي‌کند و گسترش به کشورهاي اطراف مي‌تواند اين فشار را چندين برابر کند. بدون فکر در مورد زيرساخت‌ها، انجام اين‌کار نتايج منفي دربرخواهد داشت ولي افق اسنپ را به اين شکل مي‌بينم که به‌زودي وارد بازار منطقه‌اي خواهد شد. با اين حال ترجيح ما شروع با يک کشور سطح بالاتر است. کشوري که در آن دغدغه آماده کردن کاربرها را نداشته باشيم چراکه از نظر فني، چيزي از اوبر و کريم کمتر نداريم.»

راشا شيدماهر، مدير بازاريابي اسنپ.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۴۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک‌هزار و ۷۰۰ واحد بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی قم فعال هستند

مهدی ایلانلو گفت: با توجه به پیشرفت‌های صنعتی قم طی سال‌های اخیر، ظرفیت‌های شغلی بسیار خوبی در بخش‌های تولیدی استان به وجود آمده است و اکنون تقریبا تمام واحد‌ها به نیروی کار در بخش‌های مختلف نیاز دارند.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی قم افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی قم با همکاری بهره‌برداران واحدها، تلاش می‌کند تا زیرساخت‌های مورد نیاز فعالیت‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی قم به نحو مناسبی فراهم باشد و در این خصوص طی سال‌های اخیر اعتبارات خوبی به این حوزه اختصاص یافته‌است.

او  ادامه داد: ما برای تحقق راهبرد پیشرفت‌های صنعتی استان و رسیدن به اهداف مورد نظر خود در حوزه تولید، نیازمند به‌کارگیری همه ظرفیت‌های موجود و ارتقاء بهره‌وری در کنار توجه به فناوری‌های روز و استفاده از هوش مصنوعی هستیم.

گفتنی است شهرک‌های صنعتی استان به دلایل مختلف همچون موقعیت ویژه در نزدیکی بازار‌های بزرگ کشور و برخورداری از امکانات زیرساختی مناسب، با استقبال گسترده سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به راه‌اندازی کسب و کار‌های تولیدی مواجه شده‌است.

میزان تعهد ایجاد اشتغال بخش صنعت، معدن و تجارت استان قم در سال ۱۴۰۲، اشتغالزایی برای پنج هزار نفر بود که در جریان آخرین پایش صورت گرفته، مشخص شد بیش از این تعداد یعنی پنج‌هزار و ۱۷۱ مورد اشتغال در بخش‌های یاد شده ایجاد شده‌است.

بخش صنعت در استان قم یکی از نمونه‌های موفق فعالیت مردمی و بخش خصوصی در حوزه اقتصاد است و تقریبا تمام واحد‌های تولیدی استان به صورت غیر دولتی و توسط بخش خصوصی اداره می‌شود.

امروز صنعت قم علاوه بر گسترش کمی، در زمینه تعمیق بخشی به فعالیت‌های صنعتی و توسعه کیفی فعالیت‌ها نیز اقدام‌های گسترده را آغاز کرده که از جمله آن ارتقای بهره‌وری و تولید محصولات مورد نیاز کشور از طریق بسیج ظرفیت‌های داخلی می‌باشد که نمونه آن در صنایعی همچون صنعت لوازم خانگی استان قابل مشاهده‌است.

مسئولان قم تاکید دارند از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم با تلاش‌های انجام‌شده افزون بر ۴۰ هزار شغل در این استان ایجاد شد؛ در همین رابطه یکی از رویکرد‌های مهم مدیریت استان در این بخش، ضمن تثبیت و افزایش فرصت‌های شغلی، کاهش نرخ بیکاری به زیر هشت درصد است.

بخش صنعت از جمله حوزه‌های پرتقاضا برای جذب نیروی کار است، در همین رابطه استفاده از نیروی انسانی ماهر همواره به عنوان یکی از مهمترین عوامل موفقیت واحد‌های تولیدی مطرح است که به‌همین منظور اداره کل صنعت، معدن و تجارت قم با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی استان موضوع مهم تامین نیروی انسانی مورد نیاز واحد‌های تولیدی فعال استان را با جدیت دنبال می‌کند.

در بخش صنعت، استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • اهتمام بیشتری برای ایجاد فرصت عرضه تولیدات داخلی به کار گرفته شود
  • یک‌هزار و ۷۰۰ واحد بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی قم فعال هستند
  • تمامی مدارس نوبت عصر خوزستان فعال هستند
  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
  • حملات ضدفرهنگی پدافند شایسته می‌طلبد
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم
  • پاسخ مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی به منتقدان/ اتوبوس‌های برقی قادرند چه مسافتی را طی کنند+ فیلم