Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، به گفته دکتر نسرین تنکابنی، کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مصرف دخانیات، مهمترین عامل مرگ های قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه از چهار هزار ماده شیمیایی موجود در دود تنباکو و سیگار، تعداد 40 ماده آن، دارای مواد محرک، سمی و سرطان زا هستند و دخانیات، خطر انواع سرطان ها را مانند: سرطان های سر و گردن، ریه، معده، مری، لوزالمعده، روده، مثانه، کلیه، گردن ‌رحم و سرطان خون را زیاد می کند؛ گفت: از هر 10 فرد مبتلا به سرطان ريه، تعدا 9 تن، مصرف كننده دخانيات بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تصورات اشتباه درباره ضرر نداشتن قلیان، کابوسی برای سلامت جامعه
دکتر تنکابنی، عنوان کرد: بسیاری از ما ضررهای سیگار را می‌دانیم و نسبت به آن سخت‌گیر هستیم، اما این حساسیت را درباره قلیان نداریم، در حالیکه در بسیاری از موارد، قلیان مضرتر است.
ایشان با این هشدار که توتون قلیان، بسیار نامرغوب است و مواد مصنوعی افزودنی به آن، گازهای سمی زیادی تولید می‌کند؛ عنوان کرد: یک وعده قلیان کشیدن می‌تواند ده‌ها برابر یک سیگار، دود و گاز سمی وارد ریه کند.
کلکسیون بیماری ها، پنهان در مصرف قلیان
این کارشناس با اشاره به اینکه انتقال عفونت هايي از قبيل: سل، ويروس تبخال، میکروب هليکوباکتر پيلوري (عامل زخم معده)، هپاتيت و ويروس هاي عامل عفونت هاي تنفسي و سرماخوردگي و بيماري هاي روده ای، تنها گوشه‌ای از بیماری هایی است که همگي از طريق مصرف قليان مشترک، انتقال مي يابد؛ گفت: كشيدن قليان مي‌تواند باعث افسردگي، اختلالات گوارشي، بروز ناراحتي هاي قلبي و عروقي و زمينه سازي ابتلا به انواع سرطان ها شود.
لزوم اصلاح باورها درباره قلیان
بنا به گفته کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، اگر می خواهید قلیان را از خود و خانواده، خصوصاً جوانان دور کنید، باید به این یقین دست پیدا کنید که قلیان، مضر است.
ایشان با بیان اینکه در حالی که یک سوم قلياني‌ها و بسیاری از کسانی که قلیان نمی‌کشند، بر اين باورند که قليان، هيچ تأثيري روي سلامت آنان ندارد و حتی ضرر قليان، کمتر از سيگار است؛ آنان بر این باورند که به دلیل گذشتن دود قليان از آب؛ دود توتون، تصفيه می‌شود؛ درحالی که حتی این عمل، باعث تشدید عوارض توتون می‌شود
توتون ها و اسانس های خوشبو، ولی مرگ بار
این کارشناس با گفتن اینکه ذغالي هم كه براي سوزاندن تنباکوي قليان استفاده مي‌شود، خطرات قليان را افزايش مي‌دهد، بیان کرد: اسانس‌ها و عطرهايي که براي معطرشدن توتون استفاده مي‌شوند، خود، عوارض جداگانه و شديدي را به همراه دارند و از سوخت اين ترکیبات ناشناخته، چندین مادۀ سمّي، سرطان زا و مرگ بار توليد مي‌شود.
به گفته دکتر تنکابنی، عدم استفاده از دخانيات و متوقف كردن مصرف آن، يكي از مهم‌ترين تصميماتي است كه برای حفظ سلامتی می‌توان گرفت. وی اضافه کرد: نکته کلیدی اینکه اگر غیر سیگاری هستید، به دیگران اجازه ندهید در منزل شما سیگار بکشند، بخصوص زمانی که کودکی در خانه شما حضور دارد.
9001/پ30/ب

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۴۳۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد

فوق تخصص ریه گفت: موارد استفاده از گاز N۲O یا همان گاز خنده‌آور بسیار محدود است و آنچه به عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد

به گزارش تسنیم، یک فوق‌تخصص ریه با اشاره به اینکه گاز خنده در صنایع داروسازی و برای بیهوشی کاربرد دارد، گفت: آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

اخیراً وزارت بهداشت اعلام کرده که طرح ارزیابی اثرات قلیان اکسیژن را در 10 استان کشور آغاز کرده است؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت می‌گوید در این دستگاه که به "پاک‌دم" نیز شناخته می‌شود از ترکیب گازهای اکسیژن و نیتروژن استفاده شده است؛ به‌گفته وی، گاز موجود در این دستگاه به‌عنوان گاز خنده نیز مشهور است و باعث ایجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان می‌شود!

با وجود این، برخی پزشکان نسبت به خطرات استفاده از این نوع قلیان، هشدار داده‌اند و البته طبق مشاهدات میدانی در مراکزی که این نوع از قلیان‌ها را سرو می‌کنند، عوارض متعددی در افرادی که قلیان اکسیژن را مصرف می‌کنند، قابل رؤیت است.

در همین راستا دکتر حمید سهراب‌پور؛ فوق‌تخصص ریه و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که گاز N2O یا همان گاز خنده‌آور در صنایع داروسازی کاربرد دارد، گفت: موارد استفاده از این گاز بسیار محدود است و در بیهوشی‌های سطحی در زمان قدیم استفاده می‌شد و آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

وی افزود: همچنین این‌که عنوان شده است استفاده از این قلیان جنبه اکسیژن‌درمانی دارد درست نیست زیرا اکسیژن‌درمانی به این معناست که فرد با استفاده از کپسول، اکسیژن را استنشاق کند در حالی که این قلیان صرفاً شامل اکسیژن نیست.

این فوق‌تخصص ریه متذکر شد: اتصالات و لوله‌های هر نوع قلیانی، محل مناسب برای تجمع باکتری‌ها و رشد قارچ‌هاست و بنابراین خطرات زیادی برای ریه افراد دارد.

این پزشک متخصص داخلی و فوق‌تخصص ریه همچنین به مضرات استفاده از قلیان‌های دخانی اشاره و تصریح کرد: قلیان دخانی و حاوی تنباکو نیز مقادیر زیادی از دود را وارد ریه‌ها می‌کند که این امر به سلامتی ریه آسیب جدی وارد می‌کند؛ مواد آروماتیک و معطر موجود در تنباکوها نیز به‌شدت سرطان‌زاست؛ بنابراین باید وزارت بهداشت، فرهنگ‌سازی‌های لازم برای کاهش مصرف انواع دخانیات و قلیان‌ها را انجام دهد و با سایر دستگاه‌ها برای کاهش تولید و مصرف این نوع مواد دخانی، رایزنی کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • قلیان اکسیژن؛ بِکشیم یا نه؟
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات