Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهوری در نشست هم اندیشی فعالین مراکز علمی واحد‌های دانش بنیان و فناور شهرستان جهرم با بیان این که توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی دانشگاه‌ها در ایجاد زیست بوم کارآفرینی استعداد‌های برتر و نخبگان بومی محقق می‌شود، اظهار کرد: توجه به جوانان کشور و استفاده از توانمندی استعداد‌های برتر بومی هر استان شهرستان می‌تواند ظرفیت اقتصاددانش بنیان را به کمک دانشگاهیان کشور شکوفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاری با تاکید بر اینکه برای تحقق نقش‌آفرینی پژوهش عرصه اقتصاد و رفاه اجتماعی ضمن تغییر نگرش به این حوزه، لازم است بخش خصوصی وارد مسیر سرمایه گذاری در حوزه پژوهش‌های کاربردی شود گفت: پژوهشگاه‌های متعددی با هزینه‌های دولتی ایجاد شدند، اما در نهایت نتوانستیم مشکل عمده از صنعت را برطرف کنند. چرا که نگاه دولتی نمی‌تواند به کارآمدی اقتصادی شدن پژوهش منجر شود؛ بنابراین باید با تغییر نگرش در حوزه آموزش و پژوهش راه ورود بخش خصوصی و حمایت از ایده‌های نوآورانه بدون نقش‌آفرینی مستقیم دولت هموار شود.

وی با بیان اینکه مدل جدید اقتصاد دانش بنیان بر همین اساس بنا نهاده شده استف افزود: ماحصل این تغییر نگرش اکنون فضای مساعدی تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان ایجاد کرده است که ضمن بروز استعداد‌ها و توانمندی‌های کارآفرینان و فناوران کشور، بیش از ۳ هزار شرکت دانش بنیان، ۴۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی این شرکت‌ها و تاثیر رو به رشد در اقتصاد کشور را به دنبال داشته است.

رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم فناوری و اقتصاد دانش بنیان، اظهار کرد: علاوه بر نقش آفرینی شرکت‌های دانش بنیان، انگیزه و علاقه در جوانان تحصیل کرده ایجاد شده است تاضمن راه اندازی کسب و کار خود زمینه را برای اشتغال دیگر جوانان و دانشجویان و ایجاد کسب و کار‌های خلاقانه و نوپا فراهم بیاورند.

ستاری با بیان اینکه استارتاپ‌ها با رشد فزاینده داوری بالا می‌توانند آن‌ها را متحول کنند، افزود: استان جهرم در حوزه‌های گوناگونی دارای ظرفیت‌های ذاتی بالقوه است که نقشه آفرینی دانشگاه‌ها در کسب و کار‌های نوآورانه به دست جوانان تحصیلکرده می‌توانند ضمن کمک به حل مشکلات استانی درآمد و اشتغال علت را به همراه داشته باشد.

فراهم شدن زمینه رشد کشور با کاهش مهاجرت نخبگان

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به کاهش خروج دانشجویان ایرانی و فراهم شدن زمینه بازگشت استعداد‌های برتر به کشورمان اظهار کرد: در سال‌های پیشین، از میان ۱۷۰ هزار دانشجو، بخش قابل توجهی از آنان بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی ایرانی خارج از کشور بودند، به طوری‌که ۵۷ هزار نفر از آنان در آمریکا تحصیل می‌کردند و بزرگ‌ترین اجتماع دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در آمریکا، ایرانی بود؛ اما این روز‌ها با ایجاد زیرساخت‌های کسب و کار‌های نوآور، آمار دانشجویان ایرانی مقیم دیگر کشور‌ها کاهش چشمگیری یافته و مسیر بازگشت نخبگان جوان به کشور هموارتر شده است.

به گفته سورنا ستاری، امروز از میان جمع ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجوی کشور که ظرفیتی منحصر به‌فرد بوده و در اختیار کم‌تر کشوری است، تنها ۱۲ هزار دانشجو در آمریکا تحصیل می‌کنند که این موضوع با ایجاد زیرساخت و زمینه مناسب برای تحصیل و شکل دادن کسب و کار‌های خلاق این دانشجویان تحقق یافته است.

در این نشست که با حضور حجت الاسلام والمسلمین دژکام امام جمعه جهرم، رضایی کوچی نماینده شهرستان جهرم در مجلس شورای اسلامی، کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری معاونت علمی، صحراییان فرماندار جهرم، شجاع معاون حقوقی معاونت علمی، رحمانی معاون استاندار شیراز و مر ریس پارک شیراز، روسای دانشگاه هاو مدیران شرکت‌های فناور برگزار شد و شرکت‌های دانش بنیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود را با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری مطرح کردند.

افتتاح اتاق تمیز  در یک شرکت دانش بنیان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نخستین بخش سفر خود به شهرستان جهرم، اتاق تمیز شرکت دانش بنیان نادر طب را افتتاح کرد. ِ. با راه اندازی این واحد فناور که در مرکز استریل جنوب کشور واقع شده است، ضمن افزایش ظرفیت تولید تجهیزات پزشکی ساخت داخل، میزان واردات و خروج ارز به واسطه خودکفایی در تولید محصولات این حوزه کاهش خواهد یافت.

ستاری همچنین در ادامه سفر به جهرم، با حضور در مرکز رشد، از واحد‌های فناور جهرم دیدن کرد.

تخت‌های بیمارستانی، تجهیزات پیشرفته عکسبرداری و اسکن با اشعه ایکس و تجهیزات پانسمان و شست و شوی اتوماتیک بخشی از دستاورد‌های واحد‌های فناور مستقر در این مرکز رشد به شمار می‌رود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین از هسته‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد جهرم دیدن کرد. حوزه‌های آبیاری و کشاورزی نوین، فناوری اطلاعات، نانوکامپوزیت‌های گرافن، تجهیزات صنعتی و ... عمده محور فعالیت واحد‌های مستقر در این پارک علم و فناوری است. هسته‌های فناور مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، دستگاه تمام اتوماتیک مبارزه با سرمازدگی درختان، سیستم‌های آبیاری هوشمند، تجهیزات اکتشاف زیرسطحی دارو‌ها و ... را ارائه کرده اند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۴۸۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»

ایسنا/کرمانشاه رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم احداث شهرک فناوری در استان، گفت: برای کلنگ زنی این پروژه در سال جاری حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

‌سیامک آزادی در گفت وگو با ایسنا، از «شهرک فناوری» به عنوان مهمترین زیرساخت برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تحقق سهم ۲۰ درصدی دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان یاد کرد و افزود: واقعیت این است که بدون تامین زیرساخت، امکان بهره وری کامل از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور وجود ندارد، بنابراین مهمترین گام در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، تامین زیرساخت‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به حمایت پارک علم و فناوری استان از بیش از ۳۳۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد این شرکت ها به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده اند و برای اینکه بتوانند محصولات خود را روانه بازار کنند، به فضای کار تولیدی نیاز دارند.

آزادی گفت: با توجه به وجود بزرگترین برج فناوری کشور در استان کرمانشاه، در حال حاضر فضای اداری برای فعالیت بیش از ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این برج فراهم شده و حالا نیاز است برای تکمیل فعالیت این شرکت‌ها، ایجاد فضاهای کارگاهی و صنعتی را داشته باشیم و در همین راستا احداث شهرک فناوری در استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به تامین زمین ۱۲۰ هکتاری برای راه اندازی این شهرک گفت: این زمین در محدوده چشمه سفید واقع شده و متعلق به سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه است که برای راه‌اندازی این شهرک در نظر گرفته شده است.

آزادی با اشاره به اعتبار مورد نیاز دو هزار میلیارد تومانی برای راه اندازی این شهرک گفت: بخش عمده این اعتبار در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان قرار می گیرد و شرکت ها کار ساخت و ساز واحدها را انجام می دهند، اما در گام اول برای استقرار اولیه شرکت‌ها نیازمند تامین زیرساخت ها در این شهرک هستیم.

وی هزینه تامین زیرساخت های این شهرک را حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: درگام اول و برای راه اندازی فاز اول حداقل به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

آزادی با اشاره به وعده رییس جمهور در حاشیه سفر هیات دولت به استان و بازدید از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان استان گفت: در این سفر ایشان قول مساعد برای تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای راه اندازی زیرساخت های این شهرک را دادند که همچنان پیگیر تحقق آن هستیم و امیدواریم به همت مسئولین استان بزودی محقق شود.

وی افزود: در صورت تامین اعتبار و اخذ مجوزها، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال کلنگِ شهرک فناوری کرمانشاه را زمین بزنیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم طرح پروژه احداث «شهرک فناوری» کرمانشاه در دور دوم سفر هیات دولت به استان گفت: بی شک یکی از پروژه های مهم و حیاتی برای استان، شهرک فناوری است، چرا که راه اندازی آن امکان بالفعل سازی ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور استان را فراهم می کند و زمینه ساز رشد اقتصادی استان خواهد شد.

وی تاکید کرد: نقش آفرینی ویژه دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان، بدون داشتن شهرک فناوری و فضایی برای تولید امکان پذیر نیست، بنابراین راه اندازی این شهرک باید در اولویت استان قرار گیرد.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی این شهرک را زمینه ساز توسعه فعالیت دانش بنیان ها عنوان و تصریح کرد: اجرای این پروژه مصداق بارز تحقق شعار سال است، چرا که دانش بنیان ها گروهِ ویژه ای از مردم هستند که نقش بسیار اثرگذاری در جهش تولید در کشور دارند.

وی افزود: توسعه دانش بنیان ها جدای از نقشی که در جهش تولید دارند، از جهات دیگری هم بسیار ارزشمند است که از مهمترین آنها اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است که بالاترین نرخ بیکاری کشور به آنها اختصاص دارد.

وی افزود: همچنین رشد و توسعه دانش بنیان زمینه ساز تولید محصولاتی با فناوری بالا خواهد شد و با تولید آنها تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود. از طرفی با توسعه دانش بنیان ها، زمینه فعالیت و اشتغال نخبگان در کشور فراهم شده و از خروج این سرمایه های انسانی از کشور جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور