Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@22:03:05 GMT

سبزيهاي سرشار از زندگي کدامند؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۱۰۹۳

سبزيهاي سرشار از زندگي کدامند؟

خبرگزاري آريا -

به گزارش «MSN» با استشمام برگ گياهان مي توان گياه تازه را از غيرتازه تشخيص داد.در اين مطلب به چند نوع گياه و خواص آن اشاره مي کنيم:

ريحان؛ سرشار از ويتامين C ، A ، کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر و پتاسيم است. اين گياه براي درمان سردرد، سرگيجه، درد معده، يبوست و حالت تهوع به کار مي رود و روغن آن در التيام گزيدگي حشرات موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دم کرده اين گياه نيز درمان سريعي براي رفع برونشيت و سرماخوردگي است.

برگ بو؛ مواد مغذي مهم در اين گياه کلسيم، آهن، منيزيم، ويتامين CBA و E مي باشند. برگ بو براي درمان ميگرن، استرس، اضطراب و سم زدايي سيستم گوارشي به کار برده مي شود. روغن اين گياه خاصيت ضدباکتريايي دارد و به طور طبيعي براي فراري دادن حشرات خانگي به کار مي رود. کافي است مقداري از برگ هاي خرد شده را در کابينت هاي آشپزخانه قرار دهيد.

گشنيز؛ اين گياه غني از ويتامين CBA، کلسيم و روي است. اين گياه ادرارآور است و به سم زدايي سيستم گوارشي کمک مي کند. علاوه بر آن در بهبود کيفيت خون و کاهش ميزان کلسترول نيز مفيد است.


نعناع؛ مواد مغذي مهم در اين گياه شامل کلسيم، فسفر، آهن، ويتامين CA و E است. نعناع براي درمان سوءهاضمه، سوزش سردل، نفخ و قولنج به کار برده مي شود. علاوه بر آن، نعناع اشتهاآور است و حالت تهوع و سردرد را رفع مي کند. چاي نعناع نيز براي التيام بخشيدن به خشکي گلو موثر است. خوب است بدانيد روغن نعناع در قرص هاي مکيدني گلو، دهان شويه و خميردندان استفاده مي شود.

شويد: اين گياه سرشار از کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، ويتامين CA و E است. شويد براي درمان قولنج، نفخ، سوءهاضمه، تحريک اشتها و زياد کردن شير مادر مفيد است.
جعفري؛ مواد مغذي موجود در اين گياه عبارتند از ويتامين C، کلسيم، سديم، آهن و منيزيم، جعفري براي بهبود هاضمه، کيفيت خون، کاهش فشار خون و درمان کم خوني موثر است.

مرزنگوش؛ اين گياه سرشار از کلسيم، آهن، فسفر، پتاسيم، منيزيم، منگنز، ويتامين A و C است. اين گياه داراي خاصيت قوي ضدسرطاني و آنتي اکسيداني است. مرزنگوش در هاضمه، رفع انگل روده اي، درمان حالت تهوع و اسهال مفيد است.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۱۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید