Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین - فتانه انفرادی:
سخن از یک بیماری است؛ بیماری سختی که زمانی به دلیل شیوع کم، وقتی نامی از آن برده می‌شد خوف و ترس به همراه داشت ...

اما در سال‌هاي اخير، چنان در خانه‌هاي ايراني جا خوش كرده است كه كمتر خانواده‌اي را مي‌توان يافت كه در آن بيمار مبتلا به سرطان نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مسئولان وزارت بهداشت، سرطان در ايران سالانه نزديك به 100 هزار نفر را مبتلا مي‌كند و بعد از بيماري‌هاي قلبي و عروقي، دومين عامل مرگ و مير در ايران است.

سالانه 10 هزار میلیارد تومان برای درمان سرطان هزینه می‌شود که 1250 میلیارد تومان آن مربوط به هزینه‌های دارودرمانی است که البته 83 درصد این هزینه توسط دولت پرداخت می‌شود.

حدود 20 درصد تولید ناخالص جهانی، صرف درمان سرطان می‌شود که این رقم 16 درصد بیش از هزینه صرف شده برای بیماری‌های قلبی و عروقی است.

شايع‌ترين سرطان‌ها در زنان در كل كشور به ترتيب سرطان پستان با شيوع ٣١.٣ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان روده بزرگ با شيوع ١١ در هر ١٠٠ هزارنفر، سرطان پوست  با شيوع 11 به ازاي هر ١٠٠ هزار نَفَر، سرطان معده با شيوع ٩.٨ به ازاي هر ١٠٠ هزار نفر و سرطان تيروئيد با شيوع ٧ در هر ١٠٠ هزار نفر گزارش شده است.

شايع‌ترين سرطان‌ها در مردان نيز در كل كشور به ترتيب سرطان معده با ٢١ تا ٢٢ در هر ١٠٠ هزار نفر، سرطان پوست ١٨.٦ به ازاي هر ١٠٠ هزار نفر، پروستات ١٦ تا ١٧ به ازاي هر ١٠٠ هزار نفر، روده بزرگ ١٥ به ازاي هر ١٠٠ هزار نفر و سرطان مثانه ١٣ به ازاي هر ١٠٠ هزار نفر است.

همه اين آمار و ارقام، تلخ، هشدار‌دهنده و قابل تامل است اما تلخ‌تر از همه، زماني است كه مي‌بيني خانواده‌اي به دليل اين بيماري، عزيزي را از دست داده و در فراقش اشك مي‌ريزد و ... تلخ‌تر از اين آمار و ارقام، نشستن پاي درد و دل و صحبت‌هاي مادر و پدري است كه فرزند مبتلا به سرطان دارند. تلخ‌تر از اين آمار و ارقام، نشستن پاي صحبت خانواده‌هايي است كه بيمار مبتلا به سرطان دارند، از قشر متوسط و پايين جامعه هستند و بيمه‌ تكميلي مناسبي هم ندارند. (گرچه وضعيت درمان و دارو به نسبت سال‌هاي قبل بسيار تفاوت كرده و بهتر شده است).

زماني بود كه خانواده‌اي كه عزيز مبتلا به سرطان داشت، براي درمان بيماري حتي فرش زير پاييش را مي‌فروخت تا بتواند هزينه‌هاي دارو و درمان را پرداخت كند. حدود 5 یا 6 سال قبل، بيماران مبتلا به سرطان از دسترسي نداشتن به دارو و هزينه‌هاي سرسام‌آور درمان و بستري گلايه داشتند اما در دولت يازدهم و دوازدهم وضعيت بسيار بهتر است گرچه بيماران مبتلا به سرطان، همچنان مشكلات خاص خود را دارند.

 سيد حسن هاشمي وزير بهداشت در همايش روز ملي سرطان (شنبه هفتم بهمن) با بیان اینکه در ایران، سونامی سرطان نداریم هشدار داد این سخن بدان معنی نیست که شیوع سرطان در آینده زیاد نخواهد بود، بنابراين لازم است اقدامات پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام انجام شود.

اما سوال اينجاست كه براي پيشگيري از اين بيماري رو به رشد در ايران چه كرده‌ايم؟

وقتي از مسئولان وزارت بهداشت پاسخ اين سوال را جويا مي‌شويم، مي‌گويند: همه عوامل موثر بر سلامت انسان در اختیار وزارت بهداشت نيست، فقط ٢٥ درصد آن برعهده اين وزارتخانه است و ٧٥ درصد عوامل موثر در سلامت را ساير سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها رقم مي‌زنند و برای تامین سلامت جامعه نياز به مشاركت بين‌بخشي داریم.

اين پاسخ، البته پاسخي منطقي است چرا كه براي پيشگيري از سرطان، بسياري از دستگاه‌ها و سازمان‌ها بايد تلاش و همت كنند
اما بايد قبول كرد كه در سال‌هاي اخير، سرطان به يكي از مشکلات نظام سلامت در ایران تبديل شده و هزينه‌هاي زيادي را به نظام سلامت كشور تحميل كرده است.

متاسفانه برخي از عواملي هم كه در بروز و ابتلا به سرطان دخيل هستند از اراده مردم خارج است و مردم هر چقدر هم كه با آموزش‌‌هاي خود مراقبتي كه از سوي وزارت بهداشت با همكاري رسانه‌ها آشنا باشند، باز هم در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

آلودگي هوا كه ثابت شده است در بروز سرطان نقش دارد، دست مردم نيست. توليد خودروهاي بي‌كيفيت، استفاده بي‌رويه از كودهاي شيميايي و سموم در ميوه و سبزيجات، استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذايي، مصرف روغن‌هاي نامطلوب در طبخ، استفاده بيش از حد از نمك و ...در غذاهاي آماده و فست فودها (به دليل زندگي ماشيني برخي مردم مجبورند  مصرف كنند)، پارازيت‌ها و امواج، فشارهاي رواني، استرس و بی‌خوابی‌های مداوم به دلايل مختلفی چون بيكاري، نداشتن شغل و وضعيت بد اقتصادي، و ... هيچكدام دست مردم نيست. اينها همه دست مسئولان است كه خوب ببينند، تصميم بگيرند، نظارت كنند و با جديت با سودجوياني كه به سلامت مردم لطمه مي‌زنند، برخورد كنند. كاهش استرس مردم و آوردن خنده بر لب نيازمندان، همه و همه دست مسئولان است. شادي، استرس و بيماري را دور مي‌كند.

گرايش جوانان و نوجوانان به سیگار و قلیان در سال‌های اخیر به شدت افزايش يافته اما ماليات بر سيگار به حد قابل قبول افزايش نيافته است اين در حالي است كه مصرف سيگار و قليان در بروز سرطان نقش دارد.

كالاهاي آسيب‌رسان به سلامت همچنان جسته و گريخته تبليغ مي‌شود و خيلي از آنها كودكان و نوجوانان را در معرض چاقي قرار مي‌دهند و چاقي ابتلا به سرطان و ديابت را افزايش مي‌دهد و ...

حكايت نبود نظارت در ايران، ريشه و قدمت طولاني دارد حال، نبود همكاري‌هاي بين‌بخشي هم كه به آن اضافه شود، حكايت تلخ‌تر مي‌شود آنهم در مواجهه با بيماري رو به افزايشي به نام سرطان.

مقابله با سرطان نيازمند همت تقريبا تمام وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها است تا با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، همكاري مستمر و اثرگذار داشته باشند. يادمان نرود كه جمعيت ايران رو به سالمندي است و پيشگيري، مراقبت، توجه و نظارت بيش از همه زمان ديگر، لازم و ضروري است.

مجله سرطان در همین زمینه: توجه به طرح تحول سلامت، توجه به مطالبات بحق مردم است نگاه به سلامت نباید تجاری شود | جان مردم ارزش دارد هشدار بس است، اقدام و نظارت کنید

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۱۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است

«علی تاجرنیا» رئیس جامعه دندانپزشکی ایران دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه می‌شود و دیگری درمان است. در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامه‌های آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود.

دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند می کنند؟

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان می‌توانیم انجام دهیم این است که با آموزش دربارۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام می‌دهیم حضور در اردوها و کلینیک‌های نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.

تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع می شود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهم‌ترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.

تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهم‌تر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط می شود که تغییرات کمی می‌کند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینه های بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینه های دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمه‌های همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمه‌های تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.

او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمی‌گیرند. به طوری که میلیون‌ها تومان برای جراحی‌ها و داروها هزینه می شود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمی‌شود.بابت هزینه های خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینه‌ها را مردم پرداخت می‌کنند، بنابراین باید با تقویت بیمه‌ها شرایط به گونه‌ای شود که هزینه‌های خدمات درمانی به حداقل برسد.

تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینه های دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینه‌ها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شده‌اش، در همه کشورهای خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیب‌پذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند.همچنین یکی از کارهایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاه‌ها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمان‌هایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.

وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیازهای اساسی مردم کم می شود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف می‌کنند.

خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌ است

تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی می‌کنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌اند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل می‌شوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران می‌آیند و برمی‌گردند.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه‌ دندانپزشکی در کم بودن درآمدها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید می کنم که هزینه‌های دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمدهای مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیازها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.

وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار می شود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است. در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر می شوند و به آموزش و رسیدگی به دندان‌های کودکان می‌پردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آن‌ها را آنلاین ثبت می‌کنند و به معلم و خانواده آن‌ها اعلام می کنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسان‌تر شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده‌ای نزدیک