Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@21:46:22 GMT

تولید آب از رطوبت هوا

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۲۳۲۷

تولید آب از رطوبت هوا

به گزارش گروه رسانه های دیگر ایسکانیوز، با توجه به مشکل کمبود آب سالم در مصارف آشامیدنی و کشاورزی، روش تولید آب از رطوبت هوا بر مبنای سطوح هیبریدی نانوپوشش ابرآبدوست/ آبگریز با کمترین هزینه مصرفی مد نظر محققان کشور قرار گرفته است.

در همین راستا یک تیم استارتاپی متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد، صنعتی شریف، علوم پزشکی شهید بهشتی موفق شدند ایده «سامانه تولید آب از هوای مرطوب بر مبنای سطوح هیبریدی ابر آبدوست / آبگریز» تحت عنوان «آکواوان» را اجرایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای تیم «آوان نانو» علی شهروزیان فر کارشناسی مهندسی و علم مواد از دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، فاطمه خسرونژاد کارشناسی مهندسی و علم مواد از دانشگاه صنعتی شریف، یوسف شلاگه دکتری عمومی پزشکی ، محمدامین کاتب صابر کارشناسی میکروبیولوژی و علی انصاری دکتری عمومی پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی تهران این تیم استارتاپی را تشکیل داده اند.

علی شهروزیان فر در خصوص ایده این تیم گفت: با توجه به تحقیقات این تیم فنی مبنی بر وجود مه صبحگاهی در مناطق خشک و بیابانی، تیم فنی آوان نانو امیدوار است تا در آینده ای نزدیک دستگاه خود را برای استفاده در مناطق بیابانی نیز توسعه دهد.

وی در خصوص مکانیسم این دستگاه تولید کننده آب از هوای مرطوب گفت: اساس عملکرد دستگاه، جذب قطرات ریز رطوبت هوا توسط نقاط نانوپوشش ابرآبدوست و جداسازی و جمع آوری آن از سطح به دلیل افزایش وزن قطرات و سطح آبگریز بستر است.

شهروزیان فر اظهار کرد: زاویه تماس قطرات با نقاط ابرآبدوست، کم تر از ۵ درجه بوده و با پیوستن قطره های جذب شده به یکدیگر، توسط سطح آبگریز بستر، به سمت پائین حرکت کرده و در مخزن ذخیره می شوند.

این محقق بیان داشت: در مجموع، بسته به میزان رطوبت و وزش باد، به ازای هر متر مربع، ۲۰-۸ لیتر در روز تولید آب دارد.

وی با اشاره به ویژگی های این طرح خاطر نشان کرد: کارایی در شرایط مختلف رطوبتی، کارایی در محل هایی که به برق دسترسی ندارند، هزینه اولیه پائین، عدم تولید پساب، عدم تولید آلودگی صوتی، تطبیق داده شده با شرایط اقلیمی ایران، ضمانت تعویض رایگان ۶ ماهه در صورت آسیب در اثر شرایط جوی از ویژگی های این طرح به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه طرح می تواند مورد توجه بخش های تجاری قرار بگیرد، عنوان کرد: این محصول با تنوع زیادی از مشتریان می تواند آب آشامیدنی نواحی جنوب و شمال ایران، جزایر خلیج فارس را تامین کند.

به گفته شهروزیان فرد، صنایع دریایی تامین آب شناورهای دریایی، گلخانه ها جهت تنظیم رطوبت فضا با توجه به نوع گیاهان، کشاورزی تامین آب کشاورزی مناطق کم آب، خانه ها و ادارات جهت تامین آب سالم و کم هزینه، تامین آب برای آبیاری فضای سبز مناطق با مشکل کمبود آب می توانند مخاطبان این طرح باشند.

وی در خصوص قیمت این سامانه گفت: قیمت تمام شده محصول برای فروش هر پنل ۹ متر مربعی ۹۰۰ هزار تومان است که می تواند روزانه میانگین ۱۲۰ لیتر آب تولید کند.

منبع: جی پلاس

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۲۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین

مدیر اداره اعتبارات ‎بانک مرکزی گفت: بخشنامه قراردادهای «فکتورینگ» به منظور تامین مالی مطالبات پیمانکاران بخش خصوصی و دولتی با ۵۰ همت اعتبار به شبکه بانکی ابلاغ شد.

به گزارش ایسنا، مهدی صحابی اظهار کرد: استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی در قالب تامین مالی زنجیره ای همچون اوراق گام،کارت اعتباری متصل به اوارق گام، گواهی‌های سپرده عام و خاص و انتشار انواع صکوک از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی برای تامین مالی بخش تولید در سال ۱۴۰۳ است.

وی افزود: بانک مرکزی با وجود اینکه موضوع قراردادهای فکتورینگ در قانون بودجه سال جاری درج نشده است اما به منظور حمایت از تولید سهمیه ای ۵۰ همتی به شبکه بانکی ابلاغ کرده است. در این ابلاغیه سهمیه هر بانک از قراردادهای فکتورینگ مشخص شده است. همچنین سهم شرکت‌های دولتی از طریق سامانه «سازمان برنامه و بودجه» و سهم شرکت‌های خصوصی از طریق «وزارت امور اقتصادی و دارایی» تعیین شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • برگزاری ۸۰ میز خدمت تامین اجتماعی استان مرکزی در هفته کار و کارگر
  • توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است
  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز